Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1341 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

הסוללות ברכבים החשמליים הן כמובן DC. יש שני דרכים להטעין אותן. הראשונה היא "מטען מהיר", שמספק זרם ישיר DC, בדר"כ בהספק גבוה של מעל 50 קילוואט. דרך הזאת פחות מומלצת כי אי אפשר להתקין כזה מטען בבית ומחיר החשמל משמעותית גבוה יותר מתעריף הביתי. בנוסף יש חשש שזה גורם לבלאי מואץ של הסוללה. 

וכאן הגענו לדרך השניה - הטענה בעזרת זרם חילופין AC בעמדה ביתית או ציבורית איטית בהספק של עד 11 קילוואט. 

שימוש בזרם חילופין מין הסתם דורש שימוש במטען שמובנה בכל רכב ורכב , שממיר את זרם הAC ל-DC. טכנולוגיה זו מוכרת ובשומוש בכל בית ובית במוצרים בסיסיים כמו מסכים, מחשבים ובעצם כמעט כל פריט חשמלי שאין לו סוללה, מנוע או גוף חימום . רק מה, אם תבדקו, תגלו שרוב המוצרים האלה משתמשים לכל היותר בכמה מאות ואטים ורחוקים מאד מאד מאותן ה-11 kw של רכב חשמלי.

עכשיו תנסו להיזכר מה היו התקלות האחרונות שאתם זוכרים בפריטים כאלה - כמעט תמיד החשוד העיקרי לתקלה זה הספק חשמלי.

אני עוקב אחרי כמה קבוצות בפייסבוק של בעלי רכב חשמלי, בעיקר ג'ילי ויוניק 5. יותר ויותר רואה הודעות על "ממיר הAC ברכב התקלקל". התופעה היא לא רק ארצישראלית, ברדיט של יוניק 5 מכל העולם יש לא מעט תגובות כאלה.

נכון להיום, מחליפים את החלק במסגרת האחריות. מישהו בקבוצה של ג'ילי שיתף שמדובר בלק חילוף די גדול, שעלותו 24000₪! יש להניח שהיצרנים האחרים לא מתמחרים אותו רחוק מזה.

אז מסתבר שתמיד מדברים על הסוללה כחלק ה"יקר" ברכב חשמלי, אבל המציאות הקצרה של השנה האחרונה מלמדת שיש עוד חלק בעייתי מאד - ממיר הזרם המובנה!

פורסם

היי דבר ראשון למי שיש רכב חשמלי ממליץ מאוד לשים מגן ספייקים (הקרוי בטעות מגן ברקים) בלוח החשמל.

דבר שני הרכיבים במטען "עובדים קשה" עם זרם גבוהה ומתחממים ומכאן חשיבות שיהיו איכותיים

פורסם (נערך)

אני נמצא בהרבה קבוצות של רכב חשמלי, טסלות וקבוצות כלליות של רכבים מערביים ולא מכיר תקלות בממיר הרכב.

מאחר והג'ילי ויוניק 5 מגיעות מסין מאוד ייתכן שיש בעיה מערכתית בספק של הממירים שלהם שדורשת ריקול, ועל זה כבר כן כתבתי בעבר. רכבים סיניים, שלא משווקים בצורה סדירה במערב, הלקוחות שלהם לא יוכלו לדעת אם יש ריקול על הרכב ויצטרכו לסמוך על טוב ליבם של היבואנים, שכפי שניתן לראות משרשור אחר כאן, אינה טובה מידי.

לגבי המחיר, חיפוש קצר במחירון קיה(סתם כדוגמה) מגלה שעלות מטען פנימי לרכבים החשמליים שלה עולה 18000 שח, שזה גם עלות ממיר קטליטי(סתם קפץ לי בחיפוש) ללא מעט דגמי בנזין של קיה וזה בכלל רכיב מתקלה ברכב בנזין. בחיפוש קצר מתגלה שהמחיר של המטען בעולם הוא 1800 דולר. תמחור מופקע לחלקי חילוף ע"י היבואנים הוא לא חדש או מיוחד לרכבי חשמליים. אתה יכול רק להתנחם שלחשמליים יש פחות מהם. 

אם זה לא טוב לך, תמיד תוכל לייבא לבד (מכיר אנשים שעושים את זה בהרבה חלקים ברכבי בנזין) או שתקנה טסלה.

עריכה אחרונה על ידי Uri-G
פורסם

נראה לי שזו הצהרה אובר דרמטית, מתי בפעם האחרונה התקלקל לך שנאי איכותי ומקורי של חברה בעלת שם?

אני ממש לא חושב שזו נקודת תורפה, הרכיב הזה כמו שציינת קיים כבר שנים בהמון תחומים והוא צריך להיות אמין לגמרי, במידה ויצרן מסויים פקשקש זה לא אומר שזו נקודת תורפה של התעשייה כולה.

פורסם

יוניק5 משווק בארה"ב לדעתי ושם בעבר היצרן לוקח אחריות בדכ על כל דבר, במיוחוד אם הוא תקלה שיכולה להתרחש בזמן נסיעה ויש המון קמפיינים, החלפות חלקים עח יצרן והרחבות אחריות שכלל לא קיימים בארץ כי את היבואן בארץ זה לא מעניין כלל והלקוחות כמובן שלא מתעקשים ממגוון סיבות.

אני כותב את זה בידיעה מוחלטת ולאחר ריב עיקש עם אנשי כלמוביל יבואני יונדאי לפני כמה שנים.

כנסו לאתר ה nhtsa ותראו בעבר היה אפשר ממש לקבל פרטים על חקירות שנפתחו, לראות תלונות של לקוחות, כן ממש מכתבי תלונה שהועלו כמות שהם רק ללא פרטים מזהים. זאת הדרך להבין אם התקלה זה שני פורומיסטים ממורמרים או תקלה סדרתית.

אם זה תקלה רק בזמן עמידה, זה כבר לא תקלה בטיחותית, אלא אם כן יכול להיות פה חשד לחימום מוגבר של סליל שעלול להוביל לשריפה. בארהב הם מממש ממש רגישים לנושא השריפות.

פורסם

לדעתי זה דיון מיותר ואיפותטי לחלוטין ללא תמיכה במספרים. 

נקודת התורפה בכל רכב ולא רק חשמלי, הוא החולייה החלשה בשרשרת ובכל חברה/ייצרן לרוב החולייה היא שונה ומשתנה מדגם לדגם, שנה לשנה עם חוליות יוצאות מהכלל שהבעיה לא נפתרת.

לדוגמה טיוטא BZ חשמלית והבעיה (גלגלים נופלים) שם בכלל לא חשמלית ועוד יותר מוזר שהיא אצל ייצרן עם קושר ייצור מאוד גבוהה.

פורסם

אולי גם הדיון על פיורטק 1.2 הוא מיותר? גם שם אין מספרים, אבל יש המון רעש ברשת. ואין שום דרך לאזרח הרגיל להסיג מספרים מדויקים - באיזה תנאים ומתי קרה הכשל, לכמה אחוזים ואיזה שנתון . 

אז כל מה שנשאר לנו לעשות זה לרושש מידע ולעשות ניחוש. 

שימו לב לזה:

פורסם

נו סבבה, גם אם זה נכון, זה ברכב ספציפי ויטופל... אבל לא הייתי מגדיר את זה משהוא שהוא כלל תעשייתי ונקודת תורפה בכל הדבר הזה שנקרא "רכב חשמלי"

פורסם

ברכב שלי הלך הממיר ac ואני מטעין כבר מעל שבוע בעמדות מהירות בלבד ומחכה שיגיע החלק ויחליפו לי אותו. ממה שהבנתי בקבוצות וואטסאפ זה חלק שהולך הרבה מאוד ברכבים.. לפי מה שכותבים נראה שהחלק לא היה איכותי וכרגע מחלפים אותו בחלק איכותי יותר

• אהבתי 1
  • רעיון טוב! 1

אין עוד מלבדו!!!

אבא תודה על הכל!!!

פורסם
לפני 6 שעות, gollu כתב:

אולי גם הדיון על פיורטק 1.2 הוא מיותר? גם שם אין מספרים, אבל יש המון רעש ברשת. ואין שום דרך לאזרח הרגיל להסיג מספרים מדויקים - באיזה תנאים ומתי קרה הכשל, לכמה אחוזים ואיזה שנתון . 

אז כל מה שנשאר לנו לעשות זה לרושש מידע ולעשות ניחוש. 

שימו לב לזה:

1. הפוסט שפרסמת מתייחס לגרסה האמריקאית של האיוניק 5 שבו מטעינים 48 אמפר חד פאזית. שונה מהמטען שלנו, כך שגם אם יש בו בעיה בספק אם הוא נוגע לדגמים בארץ.

2. לא מדובר בתקלה פיזית לפי הפוסט אלא בחימום יתר בטעינה על המקסימום שגורמת להפסקת הטעינה כהגנה על הסוללות או המטען. בדומה לשירשור שהיה כאן על הג'ילי שמחשב הרכב ניסה להמשיך להטעין סוללה מלאה בירידות מירושלים וגרם להשבתת הרכב, זה נראה כמו בעיה תוכנתית של מחשב הרכב. באופן נורמלי בזמן טעינה, אם הטמפרטורה עולה מחשב הרכב צריך להוריד את עוצמת הטעינה ולהפעיל קירור סוללה שמקרר גם את המטען, נראה כאילו המחשב לא עושה את זה, אבל זו בעיה שיונדאי אמורים להצליח לסדר בעידכון גירסה. לא יעזור, מחשבי רכב הם קריטיים בימינו גם בבנזין ועוד יותר בחשמלי.

3. יש מספיק איוניק 5 בארץ ולא ידוע לי על תופעות כאלה ואני מכיר כמה בעלי איוניק.

לפני 54 דקות, המהיר הזהיר כתב:

ברכב שלי הלך הממיר ac ואני מטעין כבר מעל שבוע בעמדות מהירות בלבד ומחכה שיגיע החלק ויחליפו לי אותו. ממה שהבנתי בקבוצות וואטסאפ זה חלק שהולך הרבה מאוד ברכבים.. לפי מה שכותבים נראה שהחלק לא היה איכותי וכרגע מחלפים אותו בחלק איכותי יותר

איזה רכב?

פורסם

בכללי זה לא חלק בעייתי, פשוט הממיר הוא יקר ויש לו תוחלת חיים מסויימת שאחריה הוא מת ואין טעינה, בזירו הממיר מת בממוצע של כ- שנתיים.

אנשים מאמינים בכל ליבם שרכב חשמלי אומר: רכב ללא טיפולים/בעיות, אבל כאן הם טועים ובגדול.

• רעיון גרוע 1
  • משעמם 1

טויוטה פריוס 1.8 2009

יונדאי גטס GLS 2006

פורסם (נערך)
לפני כשעה, yosilogen כתב:

בכללי זה לא חלק בעייתי, פשוט הממיר הוא יקר ויש לו תוחלת חיים מסויימת שאחריה הוא מת ואין טעינה, בזירו הממיר מת בממוצע של כ- שנתיים.

אנשים מאמינים בכל ליבם שרכב חשמלי אומר: רכב ללא טיפולים/בעיות, אבל כאן הם טועים ובגדול.

תוחלת חיים יש, אבל לא בטווח של אורך חיי רכב ממוצע.

לא מזמן חברה שמשכירה טסלות בארה"ב שיש לה כבר 7 טסלות , מדגמי s ,x ו 3, שעברו את ה 500 אלף קמ, דיווחה על התקלות המשמעותיות שהיו ברכבים. רק 6 מתוך ה 7 נדרשו להחלפת סוללה, כלומר רכב אחד כבר עבר 500 אלף על הסוללה המקורית. באף אחד לא הוחלף מטען רכב ושאר התקלות קשורות לשחיקה מוגברת של צמיגים ותקלות שקשורות בחיבורי מתלה בין הגלגלים למנוע החשמלי, שאת כולם ניתן לייחס לעובדה שאנשים שמשכירים טסלות כנראה מגיעים לקרוע את הרכב. מאחר ומדובר בחברה עסקית ניתן להניח שהם משאירים רכבי חשמל לתקופה כזאת ארוכה כי זה כלכלי (צמיגים יקרעו להם גם בטסלות חדשות). אם היו תקלות של רכיבים יקרים כל כך סביר להניח שהיה שווה להחליף רכבים כמו שעושים ברכבי בנזין ישנים.

גם בכל קבוצות הרכב החשמליים שאני מכיר שיש בהם רכבים חשמליים מערביים מסוגים שונים לא יצא לי לקרוא על איזה בעיה מערכתית ברכיב הטעינה, מלבד בעיות מגעים שניתן לסדר בגרושים.

יכול להיות שלג'ילי יש בעיה במטען הרכב. אבל להפוך את זה לבעיה רוחבית של כל תעשיית הרכב החשמלי?! זה כמו להגיע למסקנה שבגלל הפיורטק של פיג'ו כל מנועי הטורבו של כל החברות יצטרכו החלפה כל 100 אלף קמ.

עריכה אחרונה על ידי Uri-G
  • אהבתי 1
פורסם

דווקא בטסלה מהשכרה זה חלק שכמעט ולא עובד. סביר שרוב השוכרים מטעינים בסופרצ׳רגרים למיניהם בזרם DC. 

אתה מוזמן להיכנס לאחד הקבוצות של יונדאי יוניק 5 ולקרוא על הבעיה. 

יש גם מלא דיווחים שאנשים לא מצליחים להטעין במהירות המקסימלית(תלת פאזי, 16 אמפר) ונאלצים להוריד ל 8 אמפר.

• תוכן חדש...