Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1342 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

לא היתה לי כוונה לפגוע לכן אני מתנצל אם נפגעת, אבל מההודעה שלך קיבלתי רושם שאתה קצת מנותק ממה שקורה בשוק וזה הקפיץ לי את הפיוז.

נתחיל מזה ש*אי* אפשר להשוות את המצב *כרגע* למצב של לפני חצי שנה, לכן כל הסיפורים של "שכן שלי מכר לפני חצי שנה אוטו דרעק במחיר פצצה" כבר פחות רלוונטיים. ברגע שהכסף (מימון) הופך להיות יקר, אתה מרגיש את זה בכל פינה (בדיור, במכוניות...).

תכל'ס, גם מצב המסירות של היבואנים לא כזה גרוע, מצליחים לספק מכוניות וכל הבאז של "אין מלאים, מזמין עכשיו מקבל ב 2025" כבר פחות רלוונטיים.

ברגע שמסירות של מכוניות חדשות כבר מתחילות להשתפר ולא מרגישים את המצוקה שהיתה בשוק לפני כשנה, אנשים נוהרים מהר יותר לכיוון החדש מאשר המשומש. המשומש עדיין לא ירד לרמת מחירים האמיתית שלו + מימון יקר = בעיה (האטה במכירות של המשומשות). מי שנפגע מזה ראשון זה המכוניות עם המוניטין הפחות טוב (פחות מבוקשות) אבל אם תשים לב סביבך תראה שלכולם קשה למכור (גם בגלל שהתרגלו "לתקוע" מחירים מוגזמים, מתי שהמחירון גם ככה גבוה ביחס לעבר), וגם בגלל שחלק מהמכוניות הן לא באמת כאלה מציאה גדולה - והמחיר רחוק שנות אור מהמחיר הנכון לביצוע העסקה.

איציק

לפני כשעה, OranKimhi כתב:

לא מזלזל ב3008 , אבל למרות האריה מקשימה מדובר בצרפתייה, ולאנשים קשה לשלם מעל המחירון על צרפתייה!

תתפלא לשמוע. מחירון משוקלל וגם מעל המחירון - משלמים. יש אקסמפלרים ששווים את זה.

Deepal S05 MAX MY26 272Hp 
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

• תגובות 70
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם
לפני 21 שעות, davemustaine87 כתב:

יש ברשותי סיטרואן C3 2018 עם נתונים לא הכי יפים בעולם אבל גם לא ממש נוראים( יד 3 ו-100 אלף קילומטר)

כך הידיים פרטיות או שהיה גם ליסינג/השכרה בתמונה?

כי אם כן, זה מסביר הרבה, וגם זה שכנראה תצטרך לרדת עוד, ולהיות מוכן למכור לראשון שיגיע עם סכום כסף בגבול הסביר.

ZX 94 > קסנטיה 97 > לנסר 2007 > מונדאו 2007 > קורולה 2013 > קורולה 2015 > איוניק 2018 > סיוויק 2002 > מזדה3 2018

Everybody in the galaxy tries to take over the galaxy. The trick is to be left alone by whoever succeeds

פורסם
לפני 10 דקות, איציק נ. כתב:

, אבל מההודעה שלך קיבלתי רושם שאתה קצת מנותק ממה שקורה בשוק

אני אכן מנותק ממה שקורה בשוק. 

את הרכב קניתי לפני בועת עליית המחירים. ומסביבי רק ראיתי אנשים שקנו רכבים סחירים ב-5-10 אלף מעל המחירון. 

בנוסף גם ראיתי פה בפורום מכירה כול מיני דברים הזויים. 

אז כן, חשבתי שלדרוש כמה אלפים מתחת למחירון  על סיטרואן עם נתונים לא להיט זה בגדר הסביר. מסתבר שטעיתי. אוקיי. ניקח את זה בחשבון. 

לפני 7 דקות, vadim6385 כתב:

כך הידיים פרטיות או שהיה גם ליסינג/השכרה בתמונה?

הכול פרטי. 

פורסם

תראה, יש בלוח כבר מוחמד מנצרת עם 2018 (נובמבר 2018) יד2 156,000 ק"מ עם מנוע חדש מהשקית שהוחלף ב 100,000 ק"מ.
הוא מנסה למכור כבר מעל 4 חודשים והגיע למחיר של 49,000 שח ועדיין לא מכר.
מישהו כאן אמר 45K ש"ח, זה נשמע אפילו הגיוני כי בסופו של יום מדובר בפצצה מתקתקת.

1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם (נערך)
לפני 3 שעות, איציק נ. כתב:

זה בגלל שאתה מספר רק חצי אמת.

למכור 3008 בת כמה חודשים (מודל 2022) ב 178000 ש"ח כאשר המחירון המשוקלל 172,000 ש"ח, זה לא לנסות למכור.

אנשים מעדיפים להוסיף את ההפרש ולקנות חדש מהיבואן גם אם מדובר בהמתנה של כמה חודשים.

תוסיף לזה את מצב השוק והמימון שהתייקר, ויש בעיה (לכולם, גם במשומשות וגם בחדשות). לא רואים את זה עדיין בחדשות כי חלק מהיבואנים סופגים את הריביות אבל ביד-2 רואים שיש האטות.

וכן, 3008 עם נתונים טובים -> עפה. 

איציק

אל תנסה להציג אותי כשקרן, תודה לך. אין לי שום אינטרס "להתלונן" על צרפתיות כמו שרמזת פה בהודעה אחרת. 

לגופו של ענין, ברגע שאתה מוסיף "3008 (*עם נתונים טובים*) עפה" - עיקרת את המשפט מתוכנו, כי מי לעזאזל יקבע מהם ה"נתונים הטובים".

גם סוכנויות הרכב מהם ביקשתי הצעת מחיר (בלי להגיד כמה אני רוצה) ואמרו לי "אנחנו לא רוצים את האוטו הזה בכלל" ולא הסכימו אפילו להציע מחיר, גם חולקים על חוות דעתך המלומדת.

עריכה אחרונה על ידי el-chanan
  • מבאס 1

אם לא מוצא חן בעיניך איך שאני נוהג אז רד מהמדרכה

פורסם
לפני 8 דקות, el-chanan כתב:

אל תנסה להציג אותי כשקרן, תודה לך. אין לי שום אינטרס "להתלונן" על צרפתיות כמו שרמזת פה בהודעה אחרת. 

לגופו של ענין, ברגע שאתה מוסיף "3008 (*עם נתונים טובים*) עפה" - עיקרת את המשפט מתוכנו, כי מי לעזאזל יקבע מהם ה"נתונים הטובים".

גם סוכנויות הרכב מהם ביקשתי הצעת מחיר (בלי להגיד כמה אני רוצה) ואמרו לי "אנחנו לא רוצים את האוטו הזה בכלל" ולא הסכימו אפילו להציע מחיר, גם חולקים על חוות דעתך המלומדת.

אני לא מנסה להציג אותך כשקרן, אבל בוא נגיד שאתה לא בדיוק מדייק במה שאתה מספר.
למה מראש לא אמרת שאתה מנסה למכור רכב בן 10 חודשים עם 21K קמ בכמה אלפים מעל מחירון לוי יצחק ? 

איזה סוכנות תרצה להתעסק עם אוטו בן 10 חודשים ו 21000 ק"מ ועוד במחיר שפרסמת שהוא קרוב לחדש ? הם גם צריכים להרוויח ועם מכוניות כאלה שנושקות לרכב מהסוכנות מבחינת גיל (וגם מחיר, אם נשקלל את הרווח של סוכנות הטריידאין), אין הרבה מה להתעסק... וכמו שציינתי קודם, אפשרויות המימון היום זה לא מה שהיה לפני חצי שנה, הכסף היום יקר יותר, וזה בהחלט פוגע בעסקאות מסויימות.

וכן, אני עדיין עומד מאחורי מה שכתבתי, 3008 עם נתונים טובים נמכר בקלות. האינטרקציה שהיתה לך עם סוכנויות הטרייד אין לא ממש ידועה לנו, ואתה גם לא מספר מה מטרתך (לשדרג לחדש ? לשנמך ? לקחת כסף ולא לקנות אוטו ?). כל אלו משפיעים על ה"התלהבות" של הטריידאין לקחת ממך את הרכב.

• אהבתי 1

1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם
לפני 1 דקה, איציק נ. כתב:

אני לא מנסה להציג אותך כשקרן, אבל בוא נגיד שאתה לא בדיוק מדייק במה שאתה מספר.
למה מראש לא אמרת שאתה מנסה למכור רכב בן 10 חודשים עם 21K קמ בכמה אלפים מעל מחירון לוי יצחק ? 

איזה סוכנות תרצה להתעסק עם אוטו בן 10 חודשים ו 21000 ק"מ ועוד במחיר שפרסמת שהוא קרוב לחדש ? הם גם צריכים להרוויח ועם מכוניות כאלה שנושקות לרכב מהסוכנות מבחינת גיל (וגם מחיר, אם נשקלל את הרווח של סוכנות הטריידאין), אין הרבה מה להתעסק... וכמו שציינתי קודם, אפשרויות המימון היום זה לא מה שהיה לפני חצי שנה, הכסף היום יקר יותר, וזה בהחלט פוגע בעסקאות מסויימות.

וכן, אני עדיין עומד מאחורי מה שכתבתי, 3008 עם נתונים טובים נמכר בקלות. האינטרקציה שהיתה לך עם סוכנויות הטרייד אין לא ממש ידועה לנו, ואתה גם לא מספר מה מטרתך (לשדרג לחדש ? לשנמך ? לקחת כסף ולא לקנות אוטו ?). כל אלו משפיעים על ה"התלהבות" של הטריידאין לקחת ממך את הרכב.

לא "טרייד אין", מכירה. אני לא רוצה מהם כלום. יש כמה (וכמה) סוכנויות כאלה.

אני בכוונה לא משתף בפרטים כאן. הם לא הנושא, ואני לא פתחתי על זה שרשור מיוחד. זרקתי הערה, ושיתפתי את המסקנה האישית שלי מהחוויה שלי. אתה רשאי לתקן אותה כמובן, אבל אני סבור אחרת.

ותראה לי מוכר שלא מנסה קודם לפרסם לפי מחירון יד 2, אבל אני גולש שוב לפרטים וכאמור אני לא מעוניין בזה. לא אוסיף עוד לעסוק בנושא בשרשור הזה.

פורסם (נערך)
לפני 9 דקות, el-chanan כתב:

תראה לי מוכר שלא מנסה קודם לפרסם לפי מחירון יד 2

כל מוכר שהמחירון שלו בלוי יצחק יותר גבוה למשל?

הפרטים שאיציק ציין מאוד מעניינים. אם אתה מתפרץ לשרשור פה וכותב על רכב מסויים שהוא לא מבוקש כמו שאומרים, אבל שוכח לציין פרטים חשובים זה בעיה... איך אפשר לקחת את הדברים שלך ברצינות? או נכון יותר לומר - אנשים עלולים לקחת את הדברים שלך ברצינות.
זה כמו שאני אכתוב על מישהו שהוא בנאדם רע כי הוא הביא לי מכות, אבל לא אספר שדקה לפני זרקתי עליו קקי.

למכור רכב בן 10 חודשים עם 21K ק"מ במחירון+... תשמע זה לא פשוט ולא משנה איזה רכב זה ובטח שבסוכנות הריבית הרבה יותר אטרקטיבית לרוב רובם של הלווים...
בקיצור אם אתה כבר משתף תכתוב את כל הפרטים.

עריכה אחרונה על ידי farkash7
  • אהבתי 1

HU-Panasonic CQC5401W, Comp- Hertz enenrgy, Sub- IDQ, AMP- Kicker ZX700.5

פורסם

שמתי לב למשהו מעניין.. אשמח שתשתפו אם אני טועה / צודק.

היום לאנשים מחיר הרכב לא מה שהכי חשוב בקניה, כל עוד המחיר לא מופרז.

אתן דוגמא:

נניח טויוטה אוריס 2018 שהמחירון שלה לשם הדוגמא 80,000 ש"ח.

אם יש 2 רכבים ביד 2, 

1. עם 50,000 קמ, יד ראשונה מפרטי מצב חדש והוא רוצה 85 אלף.

2. עם 120,000 קמ, יד 2 מליסינג והוא רוצה 73,000 שח.

הקונה הממוצע לדעתי יעדיף את הרכב עם הקמ הנמוך מכיוון שהוא בכל מצב לוקח מימון, אז עוד 150 שח בחודש לא בדיוק יזיז...

מה שאני רוצה להגיד זה, שבגלל שהיום הרבה מהאנשים לוקחים מימון על הרכב בכל מצב אז המחיר פחות יעניין מאשר מצב הרכב, התמונות שמצורפות וכדו'

אני צודק?

אין עוד מלבדו!!!

אבא תודה על הכל!!!

פורסם
לפני 28 דקות, el-chanan כתב:

ותראה לי מוכר שלא מנסה קודם לפרסם לפי מחירון יד 2, אבל אני גולש שוב לפרטים וכאמור אני לא מעוניין בזה. לא אוסיף עוד לעסוק בנושא בשרשור הזה.

האמת היא ש @farkash7 מעליי, כבר ציין את הדברים שרציתי לציין בעצמי.

התפרצת לשירשור, זרקת דברים לאויר (דברים שהם לטעמי - לא נכונים) ואתה מתפלא למה אני מטיל ספק בדבריך (כי לא ממש סיפרת את כל הפרטים של המקרה שלך, שהם בהחלט משפיעים על דעתך - למרות שאתה, אולי, לא חושב ככה).

אגב, עצם העובדה שאתה רוצה *למכור* את הרכב לסוכנות, זו בעיה בפני עצמה. גם המחיר גבוה (זכור שגם להם יש כסף במימון, וכל רכב שיושב במגרש עולה כסף), מחיר הפתיחה והשווי האמיתי של הרכב לא משאירים להם שום מקום להרוויח...אז למה להם לקחת ממך את הרכב ולתת לך כסף ביד ?.
אתה משליך את החוויה מהמקרה הפרטי שלך, עם הפרמטרים הייחודיים של המקרה שלך, על הכלל - ולדעתי זה לא הוגן.

איציק

• אהבתי 1

1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם

אני מקבל את ההערה שלכם שלא הייתי צריך לשתף את המקרה אם מסיבותיי שלי אינני מוכן לשתף את כל הפרטים והשיקולים. מיהרתי לכתוב ולהסיק מסקנות. אמנע מכך להבא.

תודה על הצגת הצדדים האחרים לנידון. וכעת, לילה טוב.

• רעיון טוב! 2

פורסם

יצעקו עלי כל אוהבי הצרפתיות אבל לדעתי אתה לא מצליח למכור כי אף אחד לא רוצה לקנות צרפתית בת 4 כמעט 5, ולא קשור לק״מ או יד.
לקנות צרפתיות זה last resort, או אם המחיר ממש בדיחה וגם אז רק הצעירים יתפתו ויקנו.

• רעיון גרוע 2
פורסם
לפני 11 שעות, OranKimhi כתב:

חייב לנפץ פה את המיתוס שלגיר רגיל אין שוק.

בשנתיים באחרונות.

איביזה 2013, נמכרה מעל המחירון ( קמ ממוצע, יד 3 ללא היסטוריה מסודרת)

איביזה 2018 יד 1 ידנית נמכרה במחירון 

פונטו איבו ידנית 2011 קילומטרז גבוב, אבל שמורה מאוד, נמכרה 1500 שח מתחת למחירון.

פגו 206 פלוס נמכרה 2500 שח מתחת למחירון, אבל רכב ללא היסטוריה מסודרת, שעבר החלפת מנוע.

כולם נמכרו בזמן סביר מאוד.

יש שוק גם לידניות.

לגבי ה3008 כאחש שניסה לשים יד על 1 שמורה במחירון פחות 10 20 אחוז, אין שום סיכוי.

אנשים חיים בסרט חושבים שזה ראב 4 מפרסמים מעל המחירון המשוכלל, ברור שלא ימכר!

לא מזלזל ב3008 , אבל למרות האריה מקשימה מדובר בצרפתייה, ולאנשים קשה לשלם מעל המחירון על צרפתייה!

מסכים, שכן מהרחוב קנה לפני חצי שנה פאביה בת שלוש ידנית (חיפש הרבה זמן) ושילם יותר מחמישיה מעל מחירון משוקלל.

הוא אומר שכל הפאביות הידניות (במצב טוב) פשוט נעלמות...

פורסם
לפני 27 דקות, תחבצ כתב:

יצעקו עלי כל אוהבי הצרפתיות אבל לדעתי אתה לא מצליח למכור כי אף אחד לא רוצה לקנות צרפתית בת 4 כמעט 5, ולא קשור לק״מ או יד.
לקנות צרפתיות זה last resort, או אם המחיר ממש בדיחה וגם אז רק הצעירים יתפתו ויקנו.

אף אחד זאת הכללה, כלומר אתה טוען שמעולם לא נרכשה אף צרפתיה משומשת.

יש מספיק אנשים שיעדיפו צרפתיה שמורה בת 4 במקום מאזדה או טויטה בת 8 שיהיה להן מן הסתם גם יותר ידיים ויותר ק"מ. בין אם הם מודעים לבעיה במנוע ומוכנים ללכת להרפתקה הזאת או כאלה שאין להם מושג ממנה.

בסוף כל אוטו מצליח להימכר במחיר הנכון.

המקרה של פותח השרשור הוא קיצוני. גם צרפתיה מדגם פחות מבוקש, גם יד גבוהה (מדליק המון נורות אדומות), גם ק"מ גבוה והמחיר שמבקש לא משתלם לכן אף אחד לא מתקשר. וכמו שנאמר מעלה יש עלייה בהוצאות המימון הרבה אנשים מחכים. אני גם רציתי לפני 3-4 חודשים להחליף את הסוניק בקרוז החדשה וכשראיתי את הריביות בבנקים ואת ההפסדים שקרן ההשתלמות שלי עשתה עצרתי הכל והחלטתי לחכות כמה חודשים לאן ילך השוק.

• ספונסר פורום
פורסם
לפני 16 שעות, איציק נ. כתב:

ומה אתה תכל'ס עשית ?
פרסמת לפני חודש במחיר של 62,000 שח - כאשר המחירון הלא משוקלל היום הוא 62,000 ש"ח (ביננו, כמה זה כבר ירד או עלה ? אולי בכמה מאות. מקסימום אלף ?).
ירדת כבר ל 54,000 ש"ח כאשר המשולל (יד+ק"מ) הוא 59,000 ש"ח.
אז אם אתה 10% מתחת למחירון המשוקלל שלך - ואין טלפונים - אתה לא במחיר הנכון.

וזה, בסופו של יום, כל הסיפור.

תתאים את המחיר למציאות, תבין ששילוב של רכב עם נתונים לא טובים וסחירות נמוכה מלכתחילה הוא הרבה יותר מ-15% ירידה במחיר, וברגע שתוריד לפחות 10,000 ש"ח מהמחירון הדברים יתחילו לזוז.

זו פשוט המציאות.

אגב, סיפור קטן מנסיוני הלא מועט לאחרונה -

עזרתי לחבר למכור טויוטה לנדקרוזר עם נתונים ממש לא רעים, אבל ישנה: 2008 יד 2 פרטית עם 215K ק"מ. באמת שלא רע בכלל יחסית למה שרואים בשוק.

בגלל שהרכב מתומחר מאד גבוה במחירון (משוקלל 152000 ! על 2008 !) - זה לקח לי לא פחות מ-3 חודשים, ובסוף הצלחתי למכור עבורו (ב-153, אגב) לראשון שלקח אותה לבדיקה.  כל הדיבורים על רכבים היפר-מבוקשים כגון זה, התנפצו לסלע המציאות, עם מעט מאד טלפונים, וכאמור סבלנות של 3 חודשים שהשתלמה בסוף.

לפני 13 שעות, המהיר הזהיר כתב:

הקונה הממוצע לדעתי יעדיף את הרכב עם הקמ הנמוך מכיוון שהוא בכל מצב לוקח מימון, אז עוד 150 שח בחודש לא בדיוק יזיז...

מה שאני רוצה להגיד זה, שבגלל שהיום הרבה מהאנשים לוקחים מימון על הרכב בכל מצב אז המחיר פחות יעניין מאשר מצב הרכב, התמונות שמצורפות וכדו'

תמיד, אבל תמיד, יש להתייחס למצב הרכב בתור פרמטר חשוב יותר מהמחיר, כלומר להגיע למצב שבו התמורה לכסף היא מירבית.

אתה צודק לחלוטין בנושא המימון - המון משתמשים בו.

מעניין יהיה לראות איך יושפע השוק בחודשים הקרובים מההתייקרות המשמעותית בריבית.

אני יכול להעיד, כאחד שחי את השוק ברמה היומיומית, שלמרות הכמות האדירה של רכבים למכירה (שחזרה לכמות של מעל 55000 רכבים מפורסמים ביד2 לעומת 30000 בלבד בשיא השפל לפני שנה) - יש המון רכבים עם נתונים בינוניים ביותר שמפורסמים במחיר שאינו משקף תמורה טובה לכסף - וזה הדבר היחיד שמעכב את מכירתם.

וככל שאנשים יזהרו על כספם ולא יקנו בכל מחיר - כך יזדרז השוק לשוב לסוג של שפיות.

• אהבתי 2

933126724_WhatsAppImage2021-07-03at20_39_08.thumb.jpeg.64edf5191b8e50ab7f237a75a4828929.jpeg

• תוכן חדש...