Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1308 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום,

קיבלתי לפני שעה קלה דו"ח על שימוש בטלפון נייד לפני פנייה בצומת.

אני נוהג ברכב ידני ולפני ובמהלך פנייה בצומת אני מאיץ וכחלק מזה מעביר הילוכים, ומסובב את ההגה, דבר שדורש שימוש בשתי ידיים.

לא היה בידי טלפון נייד, הוא היה מונח על מושב הנוסע הקדמי.

לפי מצלמת הרכב שלי, השוטר הגיע על האופנוע קצת אחרי תחילת הנסיעה שלי, ומעט לפני תחילת הפנייה (כנראה) נסע צמוד אליי במשך 3 שניות. אני אומר כנראה מאחר והוא לא מופיע במצלמה האחורית, אין לי דרך לדעת מה היה מיקומו בשלב זה.

מעט אחרי הצומת הוא הפעיל סירנה והורה לי לעצור בצד, וכך עשיתי. התפלאתי שהוא נותן לי דו"ח על שימוש בטלפון ואחרי מספר דקות שהמתנתי לו ברכב שיכתוב את הדו"ח נפל לי האסימון שיתכן וראה אותי מעביר הילוכים, לכן פניתי אליו והוא הורה לי לחזור לרכב ו'שאלות בבית משפט'.

כשהגיש לי את הדו"ח שוב ביקשתי לדעת מתי ראה אותי משתמש בטלפון, שהרי הוא מונח לידי ואני נוהג ברכב ידני. הוא השיב 'אתה יכול לטעון מה שאתה רוצה זה לא הופך את זה לאמת'.

מבחינת תשלום מדובר 'רק' על אלף ש"ח, לכן אני לא מעוניין לבקש להתבע, רק ההגעה לבית המשפט ואובדן ימי העבודה תוציא שכרי בהפסדי. 

רציתי לדעת אם יש מה לעשות בנוגע לנקודות (8 נקודות) ומה המשמעות שלהן לטווח הארוך?

אני עם רישיון נהיגה מ2012, וזו עבירה ראשונה שנזקפת לחובתי. אני מקפיד על חוקי התנועה.

מצ"ב הדו"ח וגם צילום של תא הנהג דרך החלון הימני (המלוכלך בגלל הגשם של אתמול).

WhatsApp Image 2022-10-27 at 12.24.02.jpeg

WhatsApp Image 2022-10-27 at 11.53.09.jpeg

פורסם

בימים אלה מקובל שהכל מצולם, האם היה לשוטר אמצעי צילום על הקסדה או הבגד - נראה לי הגיוני שהדוח מגובה בצילום.  מציע שתנסה לברר ותתקדם משם.

פורסם

כן כמו שכתוב הכל צולם, איך אני מקבל את הצילום? האם זה אפשרי מבלי להשפט?

פורסם

הנקודות באות ואטומטית עם ההרשעה, אין שום דרך להמנע מכך.

אם לא יהיו לך נקודות נוספות, עוד שנתיים הנקודות האלה לא ישפיעו יותר על כלום. אם תגיע ל-12 תצטרך לעבור קורס.

לגבי בקשת הצילום, ניתן לדרוש אותו כחלק מהזכות לעין בתיק אם מבקשים להשפט. ללא בקשה להשפט יתכן ותצטרך לעשות שמיניות באויר כי להערכתי אין נוהל כזה (אם כי לדעתי ראוי שיהיה, לכל אדם יש זכות לראות את חומר הראיות נגדו).

• אהבתי 1
פורסם

תודה.

מה רמת המעבר על ראיות בתיקי 'זוטות' כאלו? ממה שהבנתי זה מתנהל כמו שוק ומגיעים מלא נתבעים במכה אחת ועם חלקם מגיעים לאיזשהו 'הסדר' בלי באמת לעיין בראיות כאלו ואחרות.

פורסם

הייתי בודק אפשרות לבקש ביטול ו/או לצפות בסרטון. יכול להיות שהוא התבלבל.

הצטרפו לקהילת הרכב של ישראל בפייסבוק ובאינסטגרם

אוהבים את מה שאנחנו עושים? רוצים לתמוך בנו ולקבל הטבות בו זמנית? עשו מנוי לאתר.

פורסם

השוטר היה מפורט בתיאור של נסיבות המקרה - אני לא יודע אם הוא דיבר אמת או לא אבל הוא לא התבלבל.

פורסם

לא הייתי עם הטלפון אז סביר להניח שהוא או התבלבל או נפל עלי סתם.

מהסרטון במצלמה שלי רואים שרוב הזמן מלבד 3 שניות הוא נמצא בכלל מאחוריי

פורסם (נערך)

מצאתי את זה בגוגל, ע"פ זה נשמע שזה רק בבקשה להישפט,

https://www.gov.il/he/service/request_to_review_traffic_report_investigation_material

בכל אופן תנסה להגיש בקשה.

לפחות בדברי הנהג הוא כתב את האמת שאתה לא מודה, זה מוסיף לך הרבה נקודות זכות וסיכויים לזכות.

אם אין לך כח לבית משפט, תנסה לבקש המרה באזהרה, אבל שים לב שהם לא מחויבים לקבל את זה.

בהצלחה

עריכה אחרונה על ידי המהיר הזהיר

אין עוד מלבדו!!!

אבא תודה על הכל!!!

פורסם

זה נכון שהודאה בדברי הנהג תקשה בעתיד, זה לא אומר שהכחשה מוסיפה נקודות. המון נהגים מכחישים מידית שבצעו עבירה גם כאשר ברור להם שבצעו.

לגבי המרה לאזהרה, היא מחייבת הודאה באשמה.

פורסם

מכיוון שהדגשת היטב בהודעה המקורית שאין לך פנאי לטרטורים - השיטה הכי זריזה תהיה ללא ספק פשוט לשם ולשכוח מהעניין.

אתה 10 שנים על הכביש בלי נקודות? אז סביר מאוד להניח שלא תצבור שום דבר בשנתיים הבאות, הנקודות יימחקו והעניין יישכח.

אוכל את הכובע שהגיש לי avergel ומודה קבל עם ועדה שלפעמים מחשבים של אסוס מחזיקים מעמד אפילו מעל לשנה שלמה - אם נזכרים לעדכן את ה-bios.

פורסם

רוכבי סיירת אופנועים בד"כ מצלמים רצוף עם מצלמת קסדה, כך שאם בוצעה עבירה ,היא צולמה בסבירות גבוהה.

עפ"י המתואר בדוח, הוא היה מצד ימין של הרכב, וראה אותו אוחז בטלפון, ולאחר מכן נסע אחריו עד שיכל לעצור אותו במקום בטוח (החלק הזה כנראה ראה פות"ש במצלמת דרך אחורית, מן הסתם המצלמה לא קלטה את השוטר כאשר היה במצד הרכב).

לפות"ש - רק אתה יודע האם אחזת בטלפון או לא.

הדו"ח כתוב היטב, קשה לי לראות אותו נופל בבית משפט.

אחד הדברים הכבדים כאן, הוא שהטלפון היה מונח על כסא ליד הנהג (מה שלעצמו אינו מהווה עבירה, אך מהווה חיזוק לטענות השוטר).

אם יש לך ותק נקי של 10 שנים, תוכל לבקש המרה לאזהרה דרך מפנ"א.

God decides how long your life will be,you decide how wide it will be

פורסם

השוטרים עמדו בצד הדרך קצת לפני מחלף תקווה, כשעמדתי ברמזור של מורשה הם הגיעו קצת אחרי שהרמזור התחלף לירוק והתחלתי נסיעה. השוטר היה מאחוריי לאורך כל הדרך מלבד 2-3 שניות בהן לא היה מאחוריי (ואי אפשר לדעת אם היה לצידי).

אחר כך שוב היה מאחוריי למשך כ50-100 מטר אחרי הצומת ואז עצר אותי.

הייתי מעלה את הסרטון במלואו אבל זה לא אפשרי מבחינת גודל קובץ

פורסם

אם במצלמה שלך אין משהו לסתור את דבריו אז אין סיכוי במשפט.

לגבי הנקודות ששאלת, כל עוד לא צברת 22 נקודות, ה8 ימחקו אחרי שנתיים.

לפני 8 שעות, זבובון כתב:

המוסכניק שלי באמת נראה שעובד בניסוי והטעיה

• תוכן חדש...