Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1366 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

חשבתי לחזור לרכב בשטח אבל לשדרג את החוויה עם מנוע עזר חשמלי.

מחיפוש קצר ברשת עולה כי מחיר אופני שטח חשמליים מתחיל בסביבות 12 אש"ח וצפונה (ללא הסבר) ולכן החלופה השניה שעלתה לי הינה להוסיף מנוע לאופניים שברשותי.

מכירים מקום שיודע לבצע הסבה כאמור?

פורסם

אי אפשר.

אופני שטח חשמליים שונים מאוד מאופני שטח ומאופניים חשמליים שלא נועדו לשטח.

אופני שטח חשמליים ה-רבה יותר כבדים מאופני שטח רגילים וזה דורש שלדה אחרת ואבזור עמיד יותר, ברמה יותר גבוהה.

כלומר, בטח יש דרכים להוסיף איזושהי הנעה חשמלית, אבל אל תעשה את זה ואני בספק אם זה יהיה כלכלי.

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

פורסם
לפני שעה, falou כתב:

מ.ש.ל. 🤣

בול. אין דוגמה יותר מוצלחת מזו בשביל להמחיש מדוע המחיר של אופני שטח חשמליים כל כך גבוה.

בתכל'ס, אופני שטח חשמליים זה סוג של אופנוע שטח. עולים יורדים בכל פינה ומסיימים את המסלול פעמיים תוך כדי שאני עדיין מזדחל בתחילתו עם שרירי הרגליים החלושים שלי...

לגבי השאלה המקורית - כן אפשר להשתמש באופניים חשמליים רגילים עם צמיגים רחבים בדרכי עפר ושבילים רחבים. כל עוד לא משתגעים עם דרכים משובשות מדי זה עובד.

• אהבתי 1

אוכל את הכובע שהגיש לי avergel ומודה קבל עם ועדה שלפעמים מחשבים של אסוס מחזיקים מעמד אפילו מעל לשנה שלמה - אם נזכרים לעדכן את ה-bios.

פורסם

הבעיה העיקרית של אופניים חשמליים זו הירידה. המשקל העצמי שלהם מאוד גבוה, זה דורש בולמים, בלמים וצמיגים ברמות אחרות. זה גם מספק אחיזה ברמות אחרות, אבל ה-רבה יותר קשה לשלוט ולתמרן אופניים כבדים ובירידה המנוע לא משחק תפקיד. זה נכון שצמיגים, בלמים ובולמים מפצים על המשקל, אבל זה גם אומר שהמעטפת של האופניים יותר גבוהה, הרוכב לרב פחות מיומן, וכשייקרה אובדן שליטה זה עלול להיות אקוטי. הכלים האלו הם לא צחוק, כי הם לא בדיוק אופניים...

• רעיון טוב! 1

פורסם
לפני 21 דקות, falou כתב:

זה דורש בולמים, בלמים וצמיגים ברמות אחרות.

אני חושב שלקחת את זה רחוק מדי, אני מכיר כמה אנשים עם אופניים חשמליים בעלות של 20k בערך, יש להם בולמים זהים ל 27 פלוס שלי ולחלקם אפילו פשוטים יותר. מבחינת בלמים - סטנדרטיים עם 2 בוכנות ודיסק 200ממ, לא משהו אולטרה פסיכי. כנל צמיגים, רגילים.

נכון שאופניים חשמליים שוקלים בערך 25-30 קילו, אבל אם אתה מכניס את משקל הרוכב מדובר על הפרש של 20% פחות או יותר (תלוי במשקל הרוכב). הפרשים בין רוכבים יותר משמעותיים מזה.

הבעיה העיקרית פה זה יחידת ההנעה שצריכה להתחבר לשלדה שלא מיועדת לזה, וזה חתיכת קומבינה עבור המומנט שיש למנועים לשטח. מעבר לזה יש את עניין בקרת האחיזה שהיא די סופר מורכבת באופני שטח ואני לא רואה מצב שבו מישהו מצליח לבנות משהו שיהיה כיף לרכב עליו בשטח.

בכביש עם אחיזה די אחידה? אפשרי לגמרי, גם על אופני שטח. אבל משהו שאשכרה יתפקד כמו שצריך בכל מיני חלקים טכניים? מסופקני.

פורסם
לפני שעתיים, falou כתב:

הבעיה העיקרית של אופניים חשמליים זו הירידה. המשקל העצמי שלהם מאוד גבוה, זה דורש בולמים, בלמים וצמיגים ברמות אחרות. זה גם מספק אחיזה ברמות אחרות, אבל ה-רבה יותר קשה לשלוט ולתמרן אופניים כבדים ובירידה המנוע לא משחק תפקיד. זה נכון שצמיגים, בלמים ובולמים מפצים על המשקל, אבל זה גם אומר שהמעטפת של האופניים יותר גבוהה, הרוכב לרב פחות מיומן, וכשייקרה אובדן שליטה זה עלול להיות אקוטי. הכלים האלו הם לא צחוק, כי הם לא בדיוק אופניים...

גם ב 2 פעימות המנוע לא משחק תפקיד בירידה.

מי שמחפש להשתעשע בכיף - SUR RON 

פורסם

כולל משלוח? אתה בטוח?

תשמע, זאת עלות גבוהה מאוד יחסית לחתול בשק, ממליץ לבדוק ביקורות קודם.

אוכל את הכובע שהגיש לי avergel ומודה קבל עם ועדה שלפעמים מחשבים של אסוס מחזיקים מעמד אפילו מעל לשנה שלמה - אם נזכרים לעדכן את ה-bios.

פורסם
לפני 5 שעות, Ooga כתב:

אני חושב שלקחת את זה רחוק מדי, אני מכיר כמה אנשים עם אופניים חשמליים בעלות של 20k בערך, יש להם בולמים זהים ל 27 פלוס שלי ולחלקם אפילו פשוטים יותר.

האמת שלא חזרתי לרכוב מאז הקורונה אבל אני זוכר אבזור די מאסיבי על אופניים חשמליים. אבל נחמד שיש עוד מישהו שרוכב על צמיגי פלוס...

לפני 5 שעות, Ooga כתב:

נכון שאופניים חשמליים שוקלים בערך 25-30 קילו, אבל אם אתה מכניס את משקל הרוכב מדובר על הפרש של 20% פחות או יותר (תלוי במשקל הרוכב). הפרשים בין רוכבים יותר משמעותיים מזה.

המשקל של הרוכב הרבה פחות משמעותי מהמשקל של האופניים. מדובר בשני גופים נפרדים, כאשר האופניים מתמרנים מתחת לרוכב וכל תוספת משקל עליהם מורגשת הרבה יותר. נסה לסחוב חמישה ק״ג על הגב לעומת לשים אותם על האופניים. תרגיש מה ההבדל.

באופניים עצמם, תוספת/הורדת משקל לגלגלים (משקל לא מוקפץ) גם הרבה יותר מורגשת מתוספת משקל על השלדה. אם תחליף פעם לגלגלים יותר קלים, ההבדל הקטן במשקל יפתיע אותך מבחינת התוצאה (גם צמיגים קלים יותר, דרך אגב).

פורסם (נערך)

הו, זרקת אותי 18 שנה אחורה בפורום ל"משקל בלתי מוקפץ". 

עריכה אחרונה על ידי nitch

לפני 22 שעות, hans כתב:

שטיפה, אגב, מעולם לא עזרה לי מי יודע מה. גם לא מים רותחים. אין תחליף לחיטוט עד שמשתחרר

פורסם (נערך)
בתאריך 4.10.2022 בשעה 21:01, falou כתב:

תוספת/הורדת משקל לגלגלים

נכון, אבל באופניים חשמליים המנוע נמצא על השלדה בדיוק בגלל זה, ולכן המשקל הבלתי מוקפץ זהה.

לגבי הפלוס - אחלה דבר ביחס למחיר, אבל אחרי 4 שנים נראה שמעבר לשיכוך מלא קרוב מאי פעם. ככל שמדגדג אותי לרכב יותר אגרסיבי ככה אני מרגיש את המגבלה של זנב קשיח.

עריכה אחרונה על ידי Ooga
פורסם
לפני 4 שעות, Ooga כתב:

נכון, אבל באופניים חשמליים המנוע נמצא על השלדה בדיוק בגלל זה, ולכן המשקל הבלתי מוקפץ זהה.

כל זמן שאתה לא מנסה לחשמל אותם עם איזה פתרון "זול".

לפני 4 שעות, Ooga כתב:

לגבי הפלוס - אחלה דבר ביחס למחיר, אבל אחרי 4 שנים נראה שמעבר לשיכוך מלא קרוב מאי פעם. ככל שמדגדג אותי לרכב יותר אגרסיבי ככה אני מרגיש את המגבלה של זנב קשיח.

בדיוק. אני נשאר עם האופניים שמכריחים אותי להאט, לחשוב ולשמור את העצמות שלמות. בגילי הן כבר מתחילות להיות פריכות. גם ככה הפלוס הרימו אותי קצת לקפיצות והתלהבות עצמית, ובשבילי זה כבר מספיק.

• תוכן חדש...