Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1379 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

בסדר, אתה יכול להתייחס לדוגמא השניה שהבאתי תחת ההנחה שאת זו פחות תאהב :)

ואני לגמרי מסכים איתך שאין יותר מדי מה לעשות עם סוציומטים, סיטואציה מבאסת שגוררת את כולם מטה. מרקם חברתי יוצא מנק׳ הנחה שהפרטים במערכת מנסים לעבוד יחד, כשאחד הפרטים מחליט להיות שמוק מופגן אז דברים מתחילים להיות מאעפנים.

“Never wrestle with a pig - you'll both get dirty, but the pig likes it"

Model 3 P | Atom 3 | Palisade Calligraphy | Sportster Iron 883 | Scout Bobber 1100 | Monster 1200

• תגובות 182
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם
בתאריך 21.9.2022 בשעה 23:22, avargel כתב:

אבל אם השכן הנכה לא יחנה שם אלא בחניה הפרטית שלו, אז נכה אחר מהרחוב (שכרגע תופס חניה "חופשית" אחרת) יחנה שם וישחרר חניה אחרת

פות"ש

מה שהשכן עושה זה חוקי אבל מסריח

אין לך הרבה מה לעשות עם זה

תוכל לבדוק כמיצא אחרון את תקינות וחוקיות הקצאת החניה לנכים ע"י וועדת תנועה, לפעמים אפשר לפסול את זה ע"י פגם פרוצדורלי.

בעיר שלי ביטלו חניות פרטיות לנכים על הכביש ברגע שיש לנכה חנייה שלו פרטית בבלוק.

"אני מתחפש לטיפת שמן במערכת ההנעה ומתחיל לזרום בתוך כל הצינורות, השסתומים והקופסאות ואז אני מאתר את התקלה"

ישראל טילן, המיתוס והאגדה, מגדולי מהנדסי ישראל.

פורסם

זה לא המקרה הזה, 

בכל רשות מקומית כמעט לא מקצים חנייה עם מספר שמור לנכה במידה ויש לו חנייה פרטית אחרת, אלא אם כן יש איזשהו חריג (כמו חניה קטנה שהרכב לא נכנס וכו').

כאן באו בעירייה ואמרו שהם רוצים ברחוב להקצות חנייה לרכב נכה שבמידה ואדם נכה בא לבקר מישהו או לחילופין יש אנשים נכים שגרים באיזור ללא חנייה פרטית הם יוכלו להשתמש בה.

ואותו נכה שיש לו חנייה משלו פרטית, חונה שם כמעט באופן קבע.

מילא היו לו 2 רכבים וחנייה אחת, אז עוד איכשהו. אבל לדברי פות"ש יש לו 2 רכבים ו-2 חניות פרטיות ולמרות זאת בוחר להחנות ברחוב.

ולכל מי שהתייחס לאקט חינוכי/הענשה וכו'. אתם פשוט לא מבינים מה הכוח שלנו בתור חברה.

ברגע שאנחנו בתור חברה מחליטים שמשהו הוא בסדר או לחילופין לא בסדר - רוב האנשים מיישרים קו.

יש סיבות שבמקומות מסויימים בעולם דברים כאלו ואחרים לא מקובלים. ואפילו אם הם חוקיים, אנשים לא עושים אותם. כי התגובה מהחברה היא לא טובה.

ויש דברים שגם אם לא חוקיים באופן פורמלי, כולם מחליקים אותם.

וכאשר יש תנועה או לחץ מצד חלק גדול/משמעותי/מקושר באוכלוסיה - אז אפשר מאוד לשנות דברים.

כל ה -METOO בנוי על זה. או מצעד הגאווה. כל מה שקשור לקנאביס.

עכשיו אני לא אומר שנעשה מצעד השכנים הזבלה, או שכן, אבל אם בישראל כחברה, חלק מהדברים שמקבלים כאן צ'ופרים לא יקבלו, אז הם ייפסקו.

כולנו יודעים שאם צועקים על נציגי שירות מקבלים מה שרוצים. אם מבקשים מנהל התשובה משתנה. אם עוקפים בתור - הקופאית/נותן השירות יקבלו אותך.

אז לבוא ולטעון שאי אפשר לחנך, ללמד, לשנות, זה לא נכון.

אפשר. אבל כאוכלוסייה צריכים להחליט שלא מעודדים התנהגות רעה.

כולם ממש גאונים גדולים שצריך לאלף כלב.

נותנים צ'ופר להתנהגות שרוצים לעודד ו"עונש" כשהוא מבצע משהו שלא רוצים.

לעומת זאת אצל בני אדם אנחנו נותנים צ'ופר למי שמתנהג בכוחניות, אלימות, דורסנות.

וכל מי שיושב כמו ילד טוב בצד... כולנו יודעים.

• אהבתי 7
פורסם

אין להם שום כוח במקרה הזה מול אותו נכה.

והוא כבר הוכיח שאין לו שום  כוונה להתיישר, להיפך. 

מבחינתו אין כל בעיה עם מה שהוא עושה הוא נכה + יש חנית נכים ברחוב ללא מספר הרכב = מותר לו תחנות שם. מבחינתו נגמר הדיון. כל איום, סנקציה וכו.. תוביל לתגובת " דווקא".

פעם היה לי שכן מהסוג הזה ( באמת פגע בחיי הדיירים של שתי קומות אחרונות ).  כל הבניין שנא אותו , לא הזיז לאותו אחד בכלל.

דווקא את הרכב הוא תמיד השאיר כמה רחובות מהבניין, כדי שלא יחתכו לו צמיגים. אבל להתיישר  הוא לא התיישר.

toyota verso 2016 - יש מקום לכולם!

בעבר : ניסאן NV200 2012, סיטרואן ג'מפי 2007, רנו קנגו DCI  2007,  פולו סטיישן SDI 2000, לנסר 93, אופל קדט 84.

פורסם
לפני 15 שעות, Nakamichi כתב:

לעומת זאת אצל בני אדם אנחנו נותנים צ'ופר למי שמתנהג בכוחניות, אלימות, דורסנות.

וכל מי שיושב כמו ילד טוב בצד... כולנו יודעים

במחילה, הרשה לי לדייק אותך: זה לא אצל "בני אדם", יש די והותר חברות ותרבויות שמקיאות התנהגות בריונית החוצה (כמו מה שתיארת בפוסט). 

זה דיוק חשוב, כי בלי ההבנה וההפנמה שזו לא גזירת גורל, אי אפשר לשנות כלום. 

אפשר להשלים עם המצב, אפשר לנסות להשפיע על הסביבה, ואפשר לשנות את הסביבה. בכל מקרה חשוב להבין שאפשר אחרת, ומשם להחליט באיזו דרך לבחור. 

• אהבתי 1

“Never wrestle with a pig - you'll both get dirty, but the pig likes it"

Model 3 P | Atom 3 | Palisade Calligraphy | Sportster Iron 883 | Scout Bobber 1100 | Monster 1200

פורסם

הישראלים חזקים מאוד בגישת NIMBY. אם זה לא פוגע בהם אישית, לא מזיז לנו. אפס אמפתיה. אנחנו מאוד "חזקים" בלעזור לנזקקים כי זה גורם לנו להרגיש כל כך אלטרואיסטים ונעלים, אבל אנחנו חלשים מאוד באמפתיה כלפי אנשים נורמליים שאוכלים חרא בערימות מאנשים נורמליים (על פניו) אחרים. 

ערס בבון עוקף אתכם בפקק? נגיד לו "שיהיה לך יום טוב"

משאיר זבל בחניה שלו וחונה בחוץ? "מותר לו, חניה ציבורית"

צועק בסניף הדואר ונכנס בלי תור? "שאני אחנך אותו?!"

עושה קריוקי במרפסת בווליום של עומד אדם בפארק הירקון? "גם ככה המשטרה לא תבוא, נחכה שיסיימו"

אני כבר תקופה מאוד ארוכה לא נותן לאותם בבונים לחתוך בפקק מהנתיב של הפניה ימינה/שמאלה/ישר/נת"צ וכו', ולא נותן לאנשים לעקוף אותי או אחרים בתור לקופה/בר. אם מחר כולנו נחליט שאנחנו לא נותנים יותר יד לתופעה הזאת, וכן, מחנכים אנשים שההורים שלהם לא חינכו אותם מספיק, תוך שבוע כל התופעה הזאת נגמרת. אבל לא, כל אחד מאיתנו ימשיך לטמון את הראש האישי והפרטי שלו בחול, וייתן לאנשים כוחניים לקחת לו את ה-Lunch money.

ולפני שמתחילים ליפול עלי עם אמירות של "מי אתה שתחליט מה לגיטימי ומה לא, ועל מה לחנך ועל מה, ומי נתן לי את הזכות לקבוע פעולות/התנהגויות אנחנו רוצים להוקיע ואילו לא - בואו לא ניתמם, יש כמה וכמה התנהגויות שאין עליהן ספק שהן בריוניות ואגואיסטיות. בואו נתחיל מה-2-3 שיש עליהן את הקונצנזוס הכי רחב (אני אפילו מוכן לבקש מפוטין שיעשה משאל עם) ונמשיך משם. סבבה?

• אהבתי 3

הצטרפו לקהילת הרכב של ישראל בפייסבוק ובאינסטגרם

אוהבים את מה שאנחנו עושים? רוצים לתמוך בנו ולקבל הטבות בו זמנית? עשו מנוי לאתר.

פורסם

תקרא לזה "לחנך" עד מחר. 

במה שאתה מתאר, אתה מפעיל נגדם אלימות. בדיוק כמו האלימות שלהם. 

רוצה חברה מתוקנת? בוא נחליט להפסיק עם הביריונות.

1.  MITSUBISHI  SPACE STAR 1.2 instyle 2018 <של הזוגית

2. CHEVROLET SPARK LS 1.0 2014 <של הבנים

3. KIA SPORTAGE III 2.0EX 2015 <המצטרפת החדשה לצי

פורסם
לפני 6 דקות, natco כתב:

תקרא לזה "לחנך" עד מחר. 

אז נפסיק להרוג מחבלים? נפסיק חיסולים של ראשי ארגוני טרור? נפסיק מעצרים של פושעים? שלא נפעל באותה האלימות שהם מפעילים עלינו.

אני מתנצל, אבל גישת ה-HIGHER MORAL GROUND היא גישה שטובה באגדות של דיסני ולא במציאות. 

אפשר להגיד אני לא אחנך אף אחד כי אני פוחד מהמשוגע שיצא וירביץ לי. בזה יש המון רציונל. 

המשפט השלישי שכתבת הוא פשוט דמיוני לחלוטין. כאילו שמחר יקומו כל הביריונים שהדרך שלהם בחיים הניבה להם רק פירות ללא מרורים, יקומו ויגידו "אה? צריך חברה מתקונת? טוב יאללה אני מפסיק עם הבריונות".

• אהבתי 1

"you know how they are, they are babies, their mind is made up before anyone says anything."

South park, S23E07 PC babies.

פורסם

טוב, היה ברור שהתגובה הפבלובית תהיה "ומה עם מחבלים".

1. זה ברור ומובן שלגופי האכיפה הרשמיים יש את המנדט והלגיטימציה המוסרית להפעיל כח מידתי כנגד פורעי חוק כדי לשמור על החברה.

למרות הכח השלטוני :-P שיש לפבל פה בפורום  , מחוץ לו, הוא אזרח רגיל.

2. "המשפט השלישי" מבוסס על זה שביריונות מביאה צרות, לא פירות. 

3. כשכל אחד יקח את הכח לידיים על דעת עצמו ויתחיל "לחנך" כמו שהוא ראה בסרטים של סטלון, לא נהפוך פתאום לאיסלנד, אלא לקולומביה. 

• רעיון טוב! 1

1.  MITSUBISHI  SPACE STAR 1.2 instyle 2018 <של הזוגית

2. CHEVROLET SPARK LS 1.0 2014 <של הבנים

3. KIA SPORTAGE III 2.0EX 2015 <המצטרפת החדשה לצי

פורסם
לפני 30 דקות, natco כתב:

תקרא לזה "לחנך" עד מחר. 

מה אלים בלהעיר למישהו שעוקף  אותך בתור/סופר/בנק?

מה אלים בלחייג למשטרה לשכן שעושה קריוקי?

מה אלים בלהעיר למישהו שממלא את החנייה שלו בזבל?

רק הקטע עם הלא לתת להדחף בכביש. זה ספיציפית מצד אחד כל כך הוגן ונכון ומצד שני מסוכן.

• אהבתי 1
פורסם
לפני 45 דקות, natco כתב:

בוא, בשמחה. ניסיתי את זה הרבה שנים, לא עבד. אולי הגיע הזמן לנסות משהו אחר.
גרתי שנה בחו"ל (של העולם המערבי) ושם אם מישהו מתנהג כמו סוציומט - כל מי שמסביבו דואג להבהיר לו שהוא Asshole. כתוצאה, הפלא ופלא, מדובר על אחת המדינות הכי אדיבות בעולם.

לפני 45 דקות, natco כתב:

כשאבא שלי הפליק לי בתחת עם חגורה גם קראו לזה חינוך. וואלה, עבד.

מה גם, שאני לא מדבר על אלימות, אלא על הוקעה/גינוי/הערה/ביוש.

אם אני אצא על מישהו שעקף בתור בדואר, אני אולי אחטוף דקירה. אם כל האנשים בסניף יצעקו עליו ויגערו בו, הוא יחזור לסוף התור כמו טטל'ה.

איך אומר שיר העם הוותיק - כל אחד הוא אור קטן, וכולנו אור איתן?

אבל הגישה הזו של לטמון את הראש בחול ולא להתערב אם "זה לא בעיה שלי" לא מפתיעה אותי. זה בדיוק אותה התנהגות אגואיסטית של לעקוף את התור, רק מהצד השני של המטבע. אם זה לא משפיע עליי, אני לא אתערב. וזה לא חדש, כתבו על הגישה הזאת כבר ב-1955.

• אהבתי 2

פורסם
לפני כשעה, פבל כתב:

ערס בבון עוקף אתכם בפקק? נגיד לו "שיהיה לך יום טוב"

משאיר זבל בחניה שלו וחונה בחוץ? "מותר לו, חניה ציבורית"

צועק בסניף הדואר ונכנס בלי תור? "שאני אחנך אותו?!"

עושה קריוקי במרפסת בווליום של עומד אדם בפארק הירקון? "גם ככה המשטרה לא תבוא, נחכה שיסיימו"

זו תסמונת של אנשים צעירים שאין להם עוד מה להפסיד. 

ערס בבון עוקף - אני לא אומר לו יום טוב, אבל גם רוצה לנתק ממנו מגע כמה שיותר מהר. 

מישהו משאיר זבל בחניה שלו - לבריאות. 

מי נכנס לסניף דואר? מה אתה ילדה שאמא שלחה אותה לשלם חשבון בזק? 

עושה קריוקי במרפסת, טוב, אם זה חד פעמי, ניחא. אם אירוע מתמשך תוזמן משטרה. החוק מאוד ברור. 

רגע ברצינות, מה נסגר אתכם? אותו ערס בבון רגיל מגיל אפס להתנהג ככה, וזה גם מה שראה בבית, וספג מההורים שלו שעדיין על העץ או במערה. 

אתם תחנכו אותו? הצחקתם אותי. רק מחנה סגור בצפון קוריאה יחנך אותו. 

אז למה לנסות? למה להכניס את כל הרע הזה לחיים שלכם? אתם בקושי מצליחים לחנך את הילדים שלכם. 

עברו הלאה. 

www.car-pad.co.il - טיפים, חדשות, השקות, מבחנים, ועוד. על מכוניות. רק על מכוניות. 

כתב רכב וצרכנות רכב - אתר ומגזין 'אוטו'

לשעבר:

עורך פודקאסט הרכב 'דרייב' . מגיש יחד עם בועז קורפל וקינן כהן.

כתב הרכב של ביזפורטל, אתר הפיננסים. 

פורסם
לפני 1 דקה, discoTD5 כתב:

אתם בקושי מצליחים לחנך את הילדים שלכם. 

את שלי אשתי מחנכת, אז תן גם להתעסק במשהו.

לפני 2 דקות, discoTD5 כתב:

זו תסמונת של אנשים צעירים שאין להם עוד מה להפסיד. 

יש לי מספיק מה להפסיד. אני פשוט חושב שחברה נורמלית שבה האנשים דואגים גם אחד לשני וגם מוקיעים התנהגויות בריוניות היא מספיק חשובה כדי לסכן את מה שיש לי להפסיד.

• אהבתי 1

פורסם
לפני 16 דקות, discoTD5 כתב:

בלי צפון קוריאה גם הסינגפורים הוכיחו שאפשר לחנך פראי אדם
אם זה ע"י אכיפה דרקונית ואם ע"י הוקעה ציבורית.

בכל צומת/השתלבות שמועדת לפורענות/קיפוח זכות בשעות הבוקר שישלחו חיילים משוחררים כעבודה מועדפת לתעד את כל החארות שעוקפים את כל הפקק, נוסעים בשולים וכד... 1000 ש"ח קנס + תמונה למזכרת, זה יאפשר לנו הורדת מיסים, הורדת האבטלה ויתחיל להכאיב לבבונים האלו.

אכיפה, אכיפה, אכיפה... רק ככה יחנכו אותם וזה לגמרי בר ביצוע

• אהבתי 3
קיבלת התראת משתמש בקארספורום - סיבה: שפה לא נאותה אנא חסוך מאיתנו את חוש ההומור הלא מצחיק שלך.
כל מה שעומד בין אדם, לאושר שלו, הוא היכולת להשלים עם כמה עובדות ולהבין שלא שווה להילחם עליהן.
פורסם
לפני 34 דקות, discoTD5 כתב:

רגע ברצינות, מה נסגר אתכם? אותו ערס בבון רגיל מגיל אפס להתנהג ככה, וזה גם מה שראה בבית, וספג מההורים שלו שעדיין על העץ או במערה. 

חינוך לוקח זמן. דורות לפעמים עד שהשינוי מוטמע לגמרי.

אבל כמו שיש דברים שההורים שלך עשו/עושים וזה מרגיש לך לא בנוח, אז המטרה שלנו לגרום לבבון הקטן שיושב עם הגדול באוטו להרגיש חרא עםהמעשה שאבא שלו עשה. ושהוא יהיה רב בבון עם רכב, אולי הוא לא יעשה את זה.

• אהבתי 1

• תוכן חדש...