Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1379 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)
לפני 45 דקות, discoTD5 כתב:

אתם תחנכו אותו? הצחקתם אותי. רק מחנה סגור בצפון קוריאה יחנך אותו. 

אז למה לנסות? למה להכניס את כל הרע הזה לחיים שלכם? אתם בקושי מצליחים לחנך את הילדים שלכם. 

עברו הלאה. 

זו תסמונת של מבוגרים שויתרו לחלוטין על הסביבה ומתרכזים 100% באינדיבידואליזם וטובה עצמית. 

יש הרבה מאוד אנשים שלוקחים על עצמם סיכונים מסוימים כדי לתרום לסביבה או לעזור לזולת. אתה לא אחד מהם וזה בסדר, אבל אני לא מבין למה אתה שופט את אלו שכן. אתה יכול להחליט שעבורך התועלת קטנה מהעלות, אחלה. יש כאלו שלא. 

לפני כשעה, natco כתב:

טוב, היה ברור שהתגובה הפבלובית תהיה "ומה עם מחבלים".

1. זה ברור ומובן שלגופי האכיפה הרשמיים יש את המנדט והלגיטימציה המוסרית להפעיל כח מידתי כנגד פורעי חוק כדי לשמור על החברה.

למרות הכח השלטוני :-P שיש לפבל פה בפורום  , מחוץ לו, הוא אזרח רגיל.

2. "המשפט השלישי" מבוסס על זה שביריונות מביאה צרות, לא פירות. 

3. כשכל אחד יקח את הכח לידיים על דעת עצמו ויתחיל "לחנך" כמו שהוא ראה בסרטים של סטלון, לא נהפוך פתאום לאיסלנד, אלא לקולומביה. 

אז אם אני אזרח חמוש ומאומן, לא לירות במחבל? לתת לו להמשיך להרוג?

ואם אני מתאגרף מגיל 6, רואה מחבל עם סכין רץ ברחובות, לתת לו לדקור אנשים עד שתגיע המשטרה?

אני באמת שואל. 

המשפט השלישי מבוסס על אגדות. אף ביריון לא יפסיק להיות ביריון כי כתבת את זה בפורום. כמו שאף אנס לא יפסיק לאנוס כי שמת ME TOO בפרופיל שלך בפייסבוק. ביריונות לרוב מביאה פירות ולעתים גם צרות. לצערנו. 

אני לא אמרתי שכל אחד ייקח את הכוח לעצמו. אני אמרתי שאם יהיו השלכות למעשים רעים, מעשים רעים יקטנו בכמותם. השלכות זה לא רק מכוחות האכיפה הרשמיים. השלכות זה גם להגיד לילד שלך "לא". הוא ילמד. אתה חינכת. זה עובד גם במדינות שאתה מחשיב נאורות ולא רק קולומביה. 

השלכות זה למשל חבורה של אנשים מוציאים מתפרע מתוך מסעדה אחרי שקילל את אחת העובדות ומבהירים לו שפנימה הוא לא ייכנס (ניו זילנד). 

עריכה אחרונה על ידי ניקו פ.
  • אהבתי 3

"you know how they are, they are babies, their mind is made up before anyone says anything."

South park, S23E07 PC babies.

• תגובות 182
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם
לפני שעתיים, פבל כתב:

אם מחר כולנו נחליט שאנחנו לא נותנים יותר יד לתופעה הזאת, וכן, מחנכים אנשים שההורים שלהם לא חינכו אותם מספיק, תוך שבוע כל התופעה הזאת נגמרת.

הלוואי. 

הקטע, השוס- זה שהבבון לא מנסה לחתוך *אותך*. הוא סה"כ ממהר\רוצה להגיע יותר מהר. לא תיתן לו? לא נורא. הבא גם לא יאפשר לו? לא נורא. בסוף הוא יצליח, כי הוא ימשיך לנסות- כי הוא ממהר.

לאכוף זה בלתי אפשרי במצב של היום (המשטרה הודיעה שהיא מצמצמת את ה"שירות" שהיא נותנת גם ככה...). 

הכל מתחיל ונגמר בחינוך מהבית. 

וזו כבר אופרה אחרת לגמרי. 

ערוץ היוטיוב שלי: BuildiT - DIY Israel.

אם הייתי טוב במתמטיקה, לא הייתי דופק חשבון כל הזמן.

בתאריך 7.5.2025 בשעה 12:58, Night Driver כתב:

ברווז זה עוף ימי. גם מוח של ציפור וגם זיכרון של דג.

פורסם

@ברווז אותו דבר כמו שאמרתי פה, אתה תעשה כמיטב יכולתך לא לתת לו יד, תקווה שכולם יעשו כמוך

בתאריך 25.9.2022 בשעה 15:40, Sparrow420 כתב:

אז אולי כל אחד ידאג "לחלקה שלו"?

אתה(ושאר הדיירים) תדאג שבבניין שלך לא יהיה נבלה, אני(ושאר הדיירים) נדאג שלא יהיה בבניין שלי טריפה, @Nakamichi (ושאר הדיירים) ידאג שאצלו גם כולם יתנהגו כמו אנשים.

ולמה אנחנו עוצרים בשכנים בבניין? למה זה לא אחריות של מי שגר איתו בקומה? או למה זה לא אחריות של כל הרחוב?, או כל השכונה? או כל העיר? או כל המדינה???

גישה כזאת גורמת למדינה שלנו להראות איך שהיא נראת...

פורסם
לפני 17 דקות, ברווז כתב:

הלוואי. 

הקטע, השוס- זה שהבבון לא מנסה לחתוך *אותך*. הוא סה"כ ממהר\רוצה להגיע יותר מהר. לא תיתן לו? לא נורא. הבא גם לא יאפשר לו? לא נורא. בסוף הוא יצליח, כי הוא ימשיך לנסות- כי הוא ממהר.

לאכוף זה בלתי אפשרי במצב של היום (המשטרה הודיעה שהיא מצמצמת את ה"שירות" שהיא נותנת גם ככה...). 

הכל מתחיל ונגמר בחינוך מהבית. 

וזו כבר אופרה אחרת לגמרי. 

אבא שלי ניסה את הגישה הזאת עוד בתקופת התורים הארוכים והבלתי נגמרים של בדיקות הPCR , כולם מחכים בתור במכוניות שלהם, ואז הבבון הישראלי המצוי החליט שנמאס לו והחל לעקוף מכוניות על ימין ועל שמאל. נפל על אבא שלי שעלה לו החום רק מלראות את זה (כולם עמדו שם מעל 45 דק) והחליט לחסום אותו כשזה בא לעקוף אותו. אבא שלי יצא מהאוטו והחל להתעמת איתו ולצעוק וכול האנשים בשלהם. לאף אחד לא אכפת. 

נכנס לאוטו ונחש מה? מישהי נתנו לו פשוט לעבור את אבא שלי ופשוט לעקוף.  וסימנה לו עם הראש ״אין מה לעשות״ מאז הוא כבר לא מתאמץ להתעצבן ולנסות לחנך. 

• מבאס 1

2018 Mazda 3 2.0 Hatchback Premium.

פורסם

איך מנכה שחונה בחנית נכים הגעתם למחבלים....

• מצחיק 3

toyota verso 2016 - יש מקום לכולם!

בעבר : ניסאן NV200 2012, סיטרואן ג'מפי 2007, רנו קנגו DCI  2007,  פולו סטיישן SDI 2000, לנסר 93, אופל קדט 84.

פורסם

נו בואו, בינינו, "לא לתת לו להדחף בתור" בין אם זה בדואר, בכביש או בסופר, יהיה כרוך באלימות מהצד ה"לא נותן".

זה לא שאתה אומר לו "במחילה, אדוני אנא עמוד בתור כמו כולם" והוא בתמורה אומר "צודק אתה אדוני. אנא קבל את סליחתי" והולך לסוף התור.

זה הרי מתפתח בשניה לוויכוח עם אזכור של בני המשפחה לדורותיהם, ולפעמים גם מגיע למגע פיזי.

הרי מי שנדחף, הוא מראש אדם אלים ולא מחונך. זה ש"תוקיע" אותו לא מזיז לו. הוא יצחק לך בפרצוף וישאר במקומו אתה תתעצבן ותמנע ממנו לעקוף...

החינוך האמיתי, מגיע דרך אכיפה.

אבל לצורך זה צריך רשות שופטת חזקה וכוחות אכיפה יעילים וחזקים.

שלנו אינם כאלה, מסיבות כאלו ואחרות, ואת התוצאות רואים.

מה שקורה היום באיזור הדרום, יקרה ממש בקרוב בכל הארץ.

זה כנראה עניין של גיל באמת.

אני לא "אזרח חמוש ומאומן" ואני באמת פוחד. לא רוצה להתעמת עם אף אחד שלא מסכן אותי או את קרובי מיידית.

שוב משווים מחבל חמוש בדרכו לפיגוע עם בבון שנדחף בדואר.

אין לי איך להתמודד גם עם זה. סורי.

1.  MITSUBISHI  SPACE STAR 1.2 instyle 2018 <של הזוגית

2. CHEVROLET SPARK LS 1.0 2014 <של הבנים

3. KIA SPORTAGE III 2.0EX 2015 <המצטרפת החדשה לצי

פורסם
לפני 16 דקות, vladclar כתב:

איך מנכה שחונה בחנית נכים הגעתם למחבלים....

מה, אתה חדש פה? 😜

לפני 14 דקות, natco כתב:

נו בואו, בינינו, "לא לתת לו להדחף בתור" בין אם זה בדואר, בכביש או בסופר, יהיה כרוך באלימות מהצד ה"לא נותן".

זה לא שאתה אומר לו "במחילה, אדוני אנא עמוד בתור כמו כולם" והוא בתמורה אומר "צודק אתה אדוני. אנא קבל את סליחתי" והולך לסוף התור.

זה הרי מתפתח בשניה לוויכוח עם אזכור של בני המשפחה לדורותיהם, ולפעמים גם מגיע למגע פיזי.

הרי מי שנדחף, הוא מראש אדם אלים ולא מחונך. זה ש"תוקיע" אותו לא מזיז לו. הוא יצחק לך בפרצוף וישאר במקומו אתה תתעצבן ותמנע ממנו לעקוף...

אני לא "אזרח חמוש ומאומן" ואני באמת פוחד. לא רוצה להתעמת עם אף אחד שלא מסכן אותי או את קרובי מיידית.

האחריות אמורה להיות על הקופאי\נותן שירות להגיד לו "אדוני, יש תור, בבקשה תמתין כמו כולם"

הבעיה זה שאף אחד לא נותן להם גיבוי אם הם פועלים ככה ואף אחד לא מתלונן כשהם לא פועלים ככה

פורסם
לפני 3 שעות, פבל כתב:

אני כבר תקופה מאוד ארוכה לא נותן לאותם בבונים לחתוך בפקק מהנתיב של הפניה ימינה/שמאלה/ישר/נת"צ וכו', ולא נותן לאנשים לעקוף אותי או אחרים בתור לקופה/בר.

גם אני הייתי ככה. אבל זו גישה גרועה ואני מאוד משתדל להפסיק עם זה.

התוחלת של התועלת המיידית (לא בטווח הארוך של חינוך האוכלוסיה) של לחסום בן אדם שחותך אותי בפקק, נמוכה מאוד.

במקרה הטוב הרווחתי קצת הרגשה טובה שיצאתי גבר.

במקרה הפחות טוב זה יגמר בשפשוף פח, עיכוב, נזק כספי ובזבוז זמן.

במקרה הגרוע אני אחטוף מכות או דקירות.

הילדים שלי עכשיו בתקופת המלווה. אני יושב לצדם כשהם נוהגים ומפמפם להם במוח, שלא נכנסים לעימותים עם נהגים אחרים.

• אהבתי 2

איש חולם אני

וכך היה תמיד

פורסם
לפני 32 דקות, natco כתב:

בוא. לא נזמין משטרה למי שעקף בתור בסופר. גם לבית משפט הוא לא יגיע.

תתפלא, אבל ״סליחה, יש פה תור. אני לפנייך״ עובד לא רע על הרבה אנשים שמשחקים אותה שלא שמו לב.

ואם כל התור יתנגד לעקיפה הזאת. ואם הקופאית לא תסכים לקבל אותו כי הוא עקף את התור, אז הוא לא יעשה את זה יותר. 

בפעם הראשונה והשנייה הוא קצת יהיה חמוץ, אבל זה יעבור.

• אהבתי 1
  • רעיון טוב! 1
פורסם
לפני 21 דקות, Sparrow420 כתב:

האחריות אמורה להיות על הקופאי\נותן שירות להגיד לו "אדוני, יש תור, בבקשה תמתין כמו כולם"

הבעיה זה שאף אחד לא נותן להם גיבוי אם הם פועלים ככה ואף אחד לא מתלונן כשהם לא פועלים ככה

היינו בשיא הקורונה, כשהכל היה סגור במלון בטבריה (כן, אני יודע. לא אחזור על הטעות).

רשת גדולה מאד ומוכרת. באופן תיאורטי, אפשר לעשות צ'ק-אין אונליין ולקבל מפתח "בלי תור". בפועל - יש תור מכאן עד פ"ת כדי לקבל את המפתח, כי יעילות ישראלית וזה.

באה קארן לראש התור- "אני כבר עשיתי צ'ק אין, רוצה רק מפתח". מנסים להסביר לה שכולנו כאן באותו מצב וגו'. לא עזר. 

פקיד הקבלה נתן לה את המפתח. אמרתי לו שזה לא הוגן- התעלם ממני. בקשתי להתלונן עליו. שיקרא עכשיו למנהל שלו.

בתור עונש, הוא נתן את המפתחות לחדרים שלי למנהל הקבלה, והנ"ל חינך אותי וייבש אותי עוד חצי שעה עד שניאות לדבר איתי (ןלתת לי את המפתחות).

הגשתי תלונה רשמית לרשת, ובנוסף גם כתבתי את הסיפור בביקורת מלונות של גוגל.

נחש מה?

המלון נשאר לעמוד, עובד בתפוסה מלאה, על כל עובדיו החרוצים בתוכו.

• מבאס 3

1.  MITSUBISHI  SPACE STAR 1.2 instyle 2018 <של הזוגית

2. CHEVROLET SPARK LS 1.0 2014 <של הבנים

3. KIA SPORTAGE III 2.0EX 2015 <המצטרפת החדשה לצי

פורסם
לפני שעה, Sparrow420 כתב:

@ברווז אותו דבר כמו שאמרתי פה, אתה תעשה כמיטב יכולתך לא לתת לו יד, תקווה שכולם יעשו כמוך

אל תשים לי מילים במקור בבקשה.

לא כתבתי בשום מקום שלא אתן לו- כמו שלא כתבתי בשום מקום שכן אתן לו. 

בחיים אין שחור ולבן.

ערוץ היוטיוב שלי: BuildiT - DIY Israel.

אם הייתי טוב במתמטיקה, לא הייתי דופק חשבון כל הזמן.

בתאריך 7.5.2025 בשעה 12:58, Night Driver כתב:

ברווז זה עוף ימי. גם מוח של ציפור וגם זיכרון של דג.

פורסם
לפני 28 דקות, natco כתב:

היינו בשיא הקורונה, כשהכל היה סגור במלון בטבריה (כן, אני יודע. לא אחזור על הטעות).

רשת גדולה מאד ומוכרת. באופן תיאורטי, אפשר לעשות צ'ק-אין אונליין ולקבל מפתח "בלי תור". בפועל - יש תור מכאן עד פ"ת כדי לקבל את המפתח, כי יעילות ישראלית וזה.

באה קארן לראש התור- "אני כבר עשיתי צ'ק אין, רוצה רק מפתח". מנסים להסביר לה שכולנו כאן באותו מצב וגו'. לא עזר. 

פקיד הקבלה נתן לה את המפתח. אמרתי לו שזה לא הוגן- התעלם ממני. בקשתי להתלונן עליו. שיקרא עכשיו למנהל שלו.

בתור עונש, הוא נתן את המפתחות לחדרים שלי למנהל הקבלה, והנ"ל חינך אותי וייבש אותי עוד חצי שעה עד שניאות לדבר איתי (ןלתת לי את המפתחות).

הגשתי תלונה רשמית לרשת, ובנוסף גם כתבתי את הסיפור בביקורת מלונות של גוגל.

נחש מה?

המלון נשאר לעמוד, עובד בתפוסה מלאה, על כל עובדיו החרוצים בתוכו.

תראה, וגם כאן כאתה יכול לרשום את שם המלון המעאפן הזה עם העובדים הלא יוצלחים שלו, אתה לא רושם. 

איך נדע לאיזה מלון לא להגיע* בטבריה? 

* לפני שאתם עונים לי 'מה זה משנה? מכל המלונות בטבריה מומלץ להימנע', אני אזכיר לכם יש גם את המלון הסקוטי. 

• אהבתי 1

www.car-pad.co.il - טיפים, חדשות, השקות, מבחנים, ועוד. על מכוניות. רק על מכוניות. 

כתב רכב וצרכנות רכב - אתר ומגזין 'אוטו'

לשעבר:

עורך פודקאסט הרכב 'דרייב' . מגיש יחד עם בועז קורפל וקינן כהן.

כתב הרכב של ביזפורטל, אתר הפיננסים. 

פורסם

הזייה שהשרשור הזה עדיין רץ..
בחייאת דינאק, הוא לא לקח באופן אישי למישהו חנייה, כולה חניה ציבורית (כן, הוא חלק מהציבור).
מגיע אליך מישהו ואין חנייה? תרים לו טלפון "שומע יש לי אורח אין חנייה ברחוב אני מחנה אצלך" וסלאמת, אף אחד לא יהיה מניאק אם תדבר איתו כמו שכן טוב.
עכשיו ברור שהוא יהיה מניאק אליכם, אתם מארגנים לו חרם כמו בכיתה ג'.
היו לי כבר כמה מקרים ששכנים ביקשו להחנות בחנייה הפרטית בדירה הקודמת ששכרתי כי לא היה חנייה ברחוב, אם זה לא הפריע אמרתי לו בכיף. לא כל דבר צריך להתפתח לריב, אפשר להתנהל כמו אנשים סבבה לפעמים.

• אהבתי 1
פורסם
לפני 14 דקות, ברווז כתב:

אל תשים לי מילים במקור בבקשה.

לא כתבתי בשום מקום שלא אתן לו- כמו שלא כתבתי בשום מקום שכן אתן לו. 

בחיים אין שחור ולבן.

מה? זה בכלל לא מה שהתכוונתי.

אמרת שזה גם ככה לא משנה כי בסוף מישהו יתן לו, אז אם ההסתברות שמישהו יתן לו תיהיה 1% הרבה פחות יעזו לנהוג ככה.

פורסם
לפני כשעה, פינדר כתב:

גם אני הייתי ככה. אבל זו גישה גרועה ואני מאוד משתדל להפסיק עם זה.

התוחלת של התועלת המיידית (לא בטווח הארוך של חינוך האוכלוסיה) של לחסום בן אדם שחותך אותי בפקק, נמוכה מאוד.

במקרה הטוב הרווחתי קצת הרגשה טובה שיצאתי גבר.

במקרה הפחות טוב זה יגמר בשפשוף פח, עיכוב, נזק כספי ובזבוז זמן.

במקרה הגרוע אני אחטוף מכות או דקירות.

אי אפשר לשנות דברים בלי להסתכן בתשלום מחיר כלשהו. 

היה לי ממש לפני שבוע איזה מז***ן אחד שניסה להיכנס לפני בפקק (נסע בנתיב פנוי שפונה ימינה וחתך לנתיב שלי). 

הוא דחף את האף לבערך רבע נתיב, סטיתי מעט שמאלה ועברתי אותו. הוא ניסה שוב, נעמד לידי, עשיתי לו "מה נהיהההה?" והוא חייך ועשה לי פרצוף של "אתה על ה*** שלי". הבהרתי לו (בתנועות ידיים כמובן, כי הוא לא פתח את החלון וביקש להיכנס כי [הכנס תירוץ כאן]) שזה לא הולך לקרות. הוא המשיך לנסות. פתחתי את החלון וביקשתי באסרטיביות סובייטית אופיינית שיפתח את החלון שלו גם. הוא חייך עם פרצוף של "לא רוצה ולא רוצה נה נה בננה".
חילופי הדברים האלה נמשכו עוד כמה שניות, בשלב מסוים הוא התחיל לעשות פרצוף מפוחד שלא מבין מי זה העקשן הפסיכוטי הזה שהוא נפל עליו.

אחרי עוד כמה שניות הרמזור התחלף, ונסענו משם שנינו, כשהוא מאחורי. כמובן שהרכב שהיה מאחורי במקור נתן לו להיכנס ובגלל זה נתקע לעוד סבב של הרמזור.

ההרגשה הטובה היא לא ש"יצאתי גבר". זה לא מעניין אותי. היא כי הראתי לבבון המפונק הזה שהוא לא יכול לקבל כל מה שהוא רוצה רק כי הוא מוכן לדרוך על אנשים אחרים כדי להשיג את זה. אני רוצה להאמין שבפעם הבאה הוא אולי יחשוב לפחות שתיים-שלוש שניות לפני שהוא יחתוך לנתיב הפניה וינסה להידחף. אם הנהג שמאחורי היה עושה אותו דבר כמוני, אותו דביל היה נשאר מאחור. 

אגב, הטריק שלי למזעור הסיכוי שהבבון התורן יצא מהרכב הוא פשוט לשמור על כזה מרווח בין הרכבים שלא יספיק לו כדי לפתוח את הדלת ולצאת :LOL: 

לפני 23 דקות, יובל .מ. כתב:

הזייה שהשרשור הזה עדיין רץ..
בחייאת דינאק, הוא לא לקח באופן אישי למישהו חנייה, כולה חניה ציבורית (כן, הוא חלק מהציבור).
מגיע אליך מישהו ואין חנייה? תרים לו טלפון "שומע יש לי אורח אין חנייה ברחוב אני מחנה אצלך" וסלאמת, אף אחד לא יהיה מניאק אם תדבר איתו כמו שכן טוב.
עכשיו ברור שהוא יהיה מניאק אליכם, אתם מארגנים לו חרם כמו בכיתה ג'.
היו לי כבר כמה מקרים ששכנים ביקשו להחנות בחנייה הפרטית בדירה הקודמת ששכרתי כי לא היה חנייה ברחוב, אם זה לא הפריע אמרתי לו בכיף. לא כל דבר צריך להתפתח לריב, אפשר להתנהל כמו אנשים סבבה לפעמים.

מה גורם לך לחשוב שפניה כזו אל השכן הזה תיגמר ב"בטח אחיייי תחנה אצלי כמה שצריך! אין בעיה"?

במקרה הטוב הוא יתפוצץ לך מצחוק בטלפון לפני שהוא ינתק. 

אנשים כאלה מבינים כשמתנהגים אליהם כמו שהם מתנהגים לאנשים אחרים. גם ה"חרם כמו בכיתה ג'" הכי גנרי הוא פתרון יעיל, כי אותו אחד שמתנהג כמו שמוק למאה איש, ירגיש את ה"תמורה" על ההתנהגות שלו הרבה יותר חזק מאשר האחרים ירגישו את ההתנהגות שלו. ואם הוא לא הבין כשביקשו ממנו יפה, אולי הוא יבין כשיתחילו להתנהג אליו באותה צורה שהוא מתנהג לאחרים.

• אהבתי 4

הצטרפו לקהילת הרכב של ישראל בפייסבוק ובאינסטגרם

אוהבים את מה שאנחנו עושים? רוצים לתמוך בנו ולקבל הטבות בו זמנית? עשו מנוי לאתר.

• תוכן חדש...