Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1400 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

רצה המחשב והתראת חשמל בתוספת ״אל תזוז פן תיפגע״ הופיעה ב-2008 ליסינג של הזוגה, שמיהרה להתקשר אלי ולשאול: ״מה נסגר?״, שמיהרתי לווזאפ לה: ״מכפת׳ לי ולך בעיה של קצין הרכב חחח שיישלח חלופי מהר למה חמישי היום. חחח.״

תוך שלוש שעות הגיעה ניסאן סנטרה חליפית ביותר, ובעקבות הגעתה התעוררו בי הרהורים נוגים על הטמטום שנקרא ״רכב פנאי״.

קודם כל, לי אין פנאי, עם הרכב או בלעדיו, ככה שלא ברור לי מה הקשר של הרכב לפנאי. בגלל שאין לי פנאי אני לא יודע כלום על הסנטרה מעבר לניסיון הנהיגה בה. דבר שני, כל הסיגמנט הזה בחטא לידתו, והחטא הוא חטא הטימטום. אין בתצורה הזו שום תכלית, סתם דרך לקחת פלטפורמה זולה יותר, להגביה אותה, ולמכור אותה ביוקר. היתרון היחידי של התצורה זה שבגלל הגובה, תיאורטית, יותר קל להכנס ולצאת. בפועל, המכונית גבוהה אך בקצת ממכונית סאלון מעוצבת ביושן כמו הסנטרה.

הטמטום, דרך אגב, הוא שלנו, הלקוחות.

התחלתי בסנטרה עם התקנת מושב הזאטוטה. ישר בלטו לרעה איזורים מסויימים בדשבורד, עם פלסטיק זול וחלול, כמו גם מתגי החלונות. זה בניגוד גמור לאיזורים העליונים,  שמכוסים עור (או דמוי) ומרגישים הרבה יותר טוב. ב-2008 יש יותר עקביות, העיצוב מוצלח ויפה. בסנטרה גם מתגים ופתחי מזגן דמויי כרום, שגם הם זולים מאוד למגע. איפה זה ואיפה הקלאסה של מתגי הפסנתר ב-2008. גם לדלתות ותא המטען תחושה של פח חלול, שמזכירים מה שנקרא ״פחנוע״. לא התלהבתי. ניכר שחסכו וניסו לכסות על החיסכון באופן לא מוצלח.

עד שהתיישבתי לנהוג.

ו...הופה. יצאתי לחופשי. אני כבר לא יושב בתוך שוחה כמו ב-2008.

תנוחת הנהיגה גבוהה, הראות לסביבה מצויינת, קו החלונות נמוך. נעים. זה לא שתנוחת הישיבה ב-2008 לא נוחה, נהפוכו, היא מאוד נוחה לי. אני אוהב את ההגה שנמוך מלוח המחוונים. בניסאן, צריך מאוד להשפיל מבט כדי לראות את המחוונים, אבל כשמיישרים מבט קדימה, מקבלים תמונה רחבה וגדולה של הסביבה. נעים.

גם המושב בסנטרה לא נראה יוצא דופן, אבל לי הוא מאוד ותומך מעולה את הגב. אולי זה עניין אישי. זה לא שיש לי בעיה עם ה-2008, אבל נוח לי יותר בסנטרה.

לפיז׳ו יתרון ארגונומי של מסך מולטימדיה שיושב גבוה יותר ומופנה לנהג. בניסאן המסך הכי גבוה שיכול להיות, אבל הפנו אותו לנוסע. סתומים. מה שכן, הוא עובד כמו שצריך. זה שבפיז׳ו סובל מהעדר היענות למגע ודורש סבלנות בתפעול.

פתחי המזגן של הסנטרה נמוכים מאילו של הפיז׳ו ואכן יכולים לקרר את הידיים בטעות, אם לא מקפידים (מחווה לרוני, למי שמכיר), אבל המזגן עצמו... YYY, המזגן הזה מקפיא ברמות שלא זכורות לי שנים. זה לא שזה של הפיז׳ו לא טוב, אבל, בחיי, איזו ליגה של צינון!

מתחיל לנהוג, והניסאן טובה יותר לנהיגה מהפיז׳ו. נקודה.

לרעתה, הקשיחות המסויימת שנובעת מצמיגי חתך נמוך, שמעבירים גם סדקים וגם רעש כשהכביש לא טוב. לפיז׳ו ליסינג חתך 16 ידידותי יותר. כל השאר, הניסאן לוקחת.

אין לה את השהיית התגובה ללחיצה על הדוושה שיש בפיז׳ו. לא יודע איך אף כתב רכב לא שם לב שהמצערת בפיז׳ו מגיבה באיחור ללחיצות והגיר בעקבותיה. ממש כמו אוטומטיות של פעם. לפיז׳ו יש תפעול ידני של הגיר , אבל הוא עצלני, איטי ולא תמיד מגיב. כמו מסך המגע. לניסאן יש הילוך L, אין לה שום תפעול ידני ואני מניח שהגיר רציף, כי יש לה נטיה להאיץ ברעש בלי להעלות סל״ד במקביל. אני גם מנחש שהמנוע לא טורבו.

אבל כמו בהרבה מכוניות, היישום חשוב מהחומרה (או התוכנה חשובה יותר...), וההשתהות של הפיז׳ו מקהה את כל היכולות של המנוע שלה, בעוד הניסאן מגיבה בזריזות, גם אם העלייה שלה בסל״ד פחות נעימה לאוזן. גם מצב הספורט שלה מאוזן נכון וגם בלעדיו, ביומיום, היא הרבה יותר זריזה. 

השלדה של הניסאן  יותר נענית. פעולת המתלים יותר הדוקה, אין לה את הרכינה של הפיז׳ו, יש לה היגוי עם משקל, שהוא איטי מזה של הפיז׳ו, אבל מדוייק ממנו. לפיז׳ו הגה קטום וכיפי לאחיזה בידיים, קטן וזריז, אבל מנותק לחלוטין. אני אוהב את מהירות התגובה שלו, אבל זה של הניסאן עדיף, גם אם הוא פחות מהיר, ומהר מאוד אני נזכר איך מרגישה מכונית שלא סתם העלו אותה לגובה, בלי סיבה. זה לא שהניסאן היא איזו מכונית נהיגה מרשימה, היא פשוט מכונה אפויה ומאוזנת שאפשר לנהוג איתה, והפיז׳ו אולי נראית יפה, אבל לא מסוגלת ממש לזוז טוב כשהיא נועלת עקבים...

אז הניסאן לא מעוצבת, תא הנוסעים שלה די משמים, אבל בכל הקשור לאיפה יותר נעים לשבת ואיך המכונית מרגישה על הכביש, הנוסחא המיושנת של מכונית סדאן עם מנוע אטמוספרי (אפילו גם גיר רציף. כלומר, נדמה לי שהוא רציף...), עובדת יותר טוב מרכב גבוה עם מנוע טורבו קטן וגיר שעל הנייר יש לו 8 מהירויות ותפעול ידני ובפועל יש לו פנאי והוא לא שש לעבוד. העיצוב של הפיז׳ו אחיד ומרשים, אבל משלמים עליו בתא נוסעים חשוך.

ואני בכלל הייתי מעדיף לחזור לגולף 1.4 שהייתה לפני הפיז׳ו. מכונית חסרת חולשות שבעיני עדיפה גם על הניסאן הגדולה יותר, ברב הפרמטרים. אבל זה סיפור אחר.

• אהבתי 9
  • מצחיק 1

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

פורסם

כתבת יפה, אבל כדאי להתייחס לאיזו סנטרה עסקינן, האם הדור הקודם (עד סוף שנה קודמת, מנוע 1.8) או הנוכחי (מנוע 2.0)?

פיספסת אה הו, אה הו, פיספסת, אה הו. פיספסת, נפלת על פז'ו.

אתה רוצה להתאבד נסה ליפול על שברולט.

פיספסת, פיספסת אה הו.

פורסם

החדשה. מנוע 2.0.

כאמור, לא יודע כלום על האוטו, מלבד זה שנהגתי בו, ככה שבאתי אליו בלי הנחות מוקדמות ודעות קדומות.

פורסם (נערך)
לפני 51 דקות, falou כתב:

היתרון היחידי של התצורה זה שבגלל הגובה, תיאורטית, יותר קל להכנס ולצאת. בפועל, המכונית גבוהה אך בקצת ממכונית סאלון מעוצבת ביושן כמו הסנטרה.

נסעתי בגולף כמה ימים בחו"ל לא מזמן. מאוד קל להיכנס ומאוד קל לצאת. גם להטעין תינוק בכיסא תינוק מאוד קל ומאוד נוח, יותר נוח מבמאזדה 6 שלי.
כנראה שעם תכנון נכון של גובה המושב, גובה ומפתח הדלתות אפשר להתגבר בקלות על אלמנט הגובה.
אכן מדובר בתירוץ בלבד, ובלי קשר לנושא הזה עכשיו אני גם מבין למה אנשים קונים גולף על עיוור, רכב מאוד מאוד יעיל ומהונדס בצורה אופטימלית. מה שכן מדובר בשיעמום טוטאלי לי לפחות, חבל שלא יצא לי לנהוג על GTI עדיין.

עריכה אחרונה על ידי farkash7

HU-Panasonic CQC5401W, Comp- Hertz enenrgy, Sub- IDQ, AMP- Kicker ZX700.5

• ספונסר פורום
פורסם

כרגיל - תענוג לקרוא אותך😇

גם אני מקפיד לנהוג תמיד, לכל אורך 40+ שנות הרישיון שלי, ברכבים שבהם העובדה שהתחת שלי הכי קרוב שאפשר לכביש מהווה יתרון, לא חיסרון.

מעניין שלא סבלת יותר מידי מהגיר הרציף (בטח שרציף, אלא מה?...) בסנטרה - אותי פשוט משגע הרעש, שנובע כמובן מעלייה מטורפת בסל"ד בכל נגיעה שמרמזת על רצון בתאוצה.  המנוע הדל הזה, נטול הטורבו והמומנט, פשוט חייב בעיטה בצלעות בשביל לזוז - ומעניין שזה הרשים אותך יותר מהאייסין החלקה (בד"כ) בעלת 8 ההילוכים.

מאידך - עצם העובדה שאתה משווה פה בין מנוע טורבו קטן אך ממזר 1.2 למנוע 2 ליטר אטמוספרי, מהווה לכשעצמה מחמאה למנוע ה-2008.

אכן - התיבה בפיז'ו יודעת להיות איטית, אבל אולי שווה לבדוק את הגיר? אולי שווה לעשות עידכוןן תוכנה?? יודע שזה יצחיק את קצין הרכב בליסינג, אבל מה יש להפסיד...

לגבי שילדה יותר נענית ופחות רוכנת בניסאן - נשארתי קצת פעור פה, למען האמת... האם יתכן שהקירבה לרנו פתאום מוציאה התנהגות כביש ראוייה מסנטרה פשוטה?... וואו.

אבל אז נזכרתי לאיזה יבואן מחוברת ניסאן וקצת עבר לי החשק אפילו לנסות... מודה ומתוודה - מבין 2 היבואנים הצרפתים אני חושב שקרסו מתנהג ללקוחותיו, בגדול, בצורה הרבה פחות משתפת פעולה. לא מעוניין לפתוח כאן דיון בנדון - זו לפחות דעתי.

מכל מקום - היה כיף לקרוא את התובנות שלך😇

• אהבתי 2

933126724_WhatsAppImage2021-07-03at20_39_08.thumb.jpeg.64edf5191b8e50ab7f237a75a4828929.jpeg

פורסם
לפני 13 דקות, הלוחש למכוניות כתב:

מעניין שלא סבלת יותר מידי מהגיר הרציף (בטח שרציף, אלא מה?...) בסנטרה - אותי פשוט משגע הרעש, שנובע כמובן מעלייה מטורפת בסל"ד בכל נגיעה שמרמזת על רצון בתאוצה.  המנוע הדל הזה, נטול הטורבו והמומנט, פשוט חייב בעיטה בצלעות בשביל לזוז - ומעניין שזה הרשים אותך יותר מהאייסין החלקה (בד"כ) בעלת 8 ההילוכים.

הבעיה ב-2008 היא לא הגיר, זו תגובת המצערת. הוא מושהית. זה, והתפעול הידני שהוא פשוט בושה.

לפני 14 דקות, הלוחש למכוניות כתב:

לגבי שילדה יותר נענית ופחות רוכנת בניסאן - נשארתי קצת פעור פה, למען האמת... האם יתכן שהקירבה לרנו פתאום מוציאה התנהגות כביש ראוייה מסנטרה פשוטה?... וואו.

הסנטרה התנהגה טוב מאוד. אין פה יומרות ספורטיביות, אבל גם אין תלונות. הרגישה כמו אירופאית טובה (פלוס צמיגים בחתך נמוך מדי). אין שום דבר מהמוניטין של פיז׳ו ב-2008. הדבר היחיד שאני יכול להגיד טוב על ההתנהגות זה שהיא מאוזנת בפנייה. פשוט אפס תקשורת עם הנהג.

• אהבתי 1

פורסם

דווקא לסנטרה יש צמיגים בחתך 60 סביר לגמרי.

אישית אני זוכר אותה כלא מרשימה במיוחד בהתרשמות סטטית ולכן גם ויתרתי על סיבוב בה. העיצוב החיצוני נאה אבל רמת האבזור דיי בסיסית והיא מרגישה כמו רכב שהיה רלוונטי לפני 5-10 שנים. כמו שהיא מגיעה לארץ כרגע ובמחיר שבו אפשר לקנות מאזדה 3 הסנטרה היא אוטו מבאס.

פורסם
לפני 5 שעות, falou כתב:

אז הניסאן לא מעוצבת,

מוזר, אני חושב שעיצוב הוא אחת מנקודות החוזק של הסנטרה
יחסית למשפחתית עפורה היא נראית טוב מאוד.

גם אני גר במדינה עם 100% מס על מכוניות, איזה כיף לי :mm_sad:

פורסם

ההשוואה כאן היא בעיקר בין שני הרכבים, כשביניהם הפיז'ו מעוצבת יותר. היא גם מרגישה יוקרתית יותר. אין לה את הרעשים במרכב התחתון שיש לסנטרה. הסנטרה נאה, אבל לא מרשימה. סדאן.

הבעיה בפיז'ו שהיא לוקה בדברים הבסיסיים, בגלל איך שהיא מעוצבת. הראות מסביב והתנהגות הכביש. שוב, בהשוואה לסנטרה. לכשעצמה היא לא מכונית רעה לנהיגה, פשוט מאוד בינונית מכל בחינה דינמית, בעוד הסנטרה ננהגת פשוט טוב. גיר אוטומטי רציף, שלא מרגיש כמו רציף, מנוע אטמוספרי בינוני, שדווקא מושך יותר טוב מהלחיצה על הדוושה (נקודה שאמורה להיות יתרון דווקא למנוע הטורבו). הכל עובד טוב.

ובפיז'ו, כמו בפיז'ו, תמיד יש את הדברים ששכחו לעשות כמו שצריך ומעצבנים אותך ביומיום. למשל, מסך המגע המגמגם.

נ.ב. הסנטרה קצת מזכירה לי את ה-B4 שהייתה לי (125 כ"ס, ידנית). שומדבר מרגש. פשוט מכונית טובה שנעים לנהוג בה.

• אהבתי 1

• ספונסר פורום
פורסם
לפני 13 שעות, פריג'י כתב:

אני לפני חודש ירדתי מאיוניק לנירו. 

אותה מכונית כביכול, האיוניק, לנהג, הרבה יותר טובה.

זה בדיוק העניין - תוריד מרכז כובד, ותהנה יותר.

933126724_WhatsAppImage2021-07-03at20_39_08.thumb.jpeg.64edf5191b8e50ab7f237a75a4828929.jpeg

פורסם

לפני שנה ומשהו ישבנו כמה חברים מהפורום למפגש הקבוע.

אחד הנוכחים הגיע עם סנטרה כזו שקיבל כרכב חלופי. אחרי שניסינו (ללא הצלחה) להסביר לו שכנראה חברת הליסינג מנסה לרמוז לו לא לחדש אצלם את החוזה, הוא שכנע אותי לעשות סיבוב על הנבלה.

מאוחר בלילה ותפסתי כמה כבישים חביבים ופנויים במבואות חיפה. 

יחסית לציפיות, מאוד הופתעתי.

You can always count on Americans to do the right thing - after they've tried everything else.

W. Churchill

פורסם (נערך)

באיזו סנטרה מדובר?

בחדשה או בקודמת?

חדשה אני לא מכיר, אבל אם זאת הקודמת, לדעתי זה רכב די נעים לנהיגה. יש יותר טובים ממנו, אבל הוא ממש לא גרוע. 

עריכה אחרונה על ידי vadim6385

ZX 94 > קסנטיה 97 > לנסר 2007 > מונדאו 2007 > קורולה 2013 > קורולה 2015 > איוניק 2018 > סיוויק 2002 > מזדה3 2018

Everybody in the galaxy tries to take over the galaxy. The trick is to be left alone by whoever succeeds

פורסם
לפני 3 שעות, הלוחש למכוניות כתב:

זה בדיוק העניין - תוריד מרכז כובד, ותהנה יותר.

נכון, לצערי זה נכפה עלי עקב מעבר מקום עבודה והפסקת ייצור האיוניק לא איפשרה לקחת כזו שוב. האיוניק פשוט עולם אחר.

• מבאס 1
  • תוכן חדש...