Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1394 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אם כבר סיפורי מסעדות.

אחרי הצבא עשיתי טיול טרמילאים בסקנדינוויה.

פגשתי באוסלו באיזה מוטל, 2 ישראלים. אחד סטודנט עם הורים עשירים ששלחו אותו ללמוד בנורבגיה. ובחור בעל חנות למטייל. קיצר היו רעבים, שאלו אם הם רוצים שאבוא איתם, כי לסטודנט היה גם אוטו, אמרתי בסדר.

נוסעים, עולים למעלה לתצפית על הפיורד,ליד מקפצת הסקי, מי שמכיר. יש שם מסעדה יפיפיה.

נכנסים פנימה, מלצר עם טוקסידו מגיע מביא תפריט. החברה מדברים על להזמין בקבוק יין שעולה 200 שקל, ומנת פנסיון שעולה 150 שקל. ואני שמסתובב עם טרמיל על הגב, קונה בסופרים, ואוכל בחוץ על מדרגות. 

מגיע המלצר הם מזמינים. שואל מה תרצה, אני אומר בשבילי רק קפה. המלצר מסתכל עלי ואומר, קום ותצא פה זה לא בית קפה.

חזרתי למדרגות

• מצחיק 3

פורד פומה 2021, כריזמה אייר 2002 

יאריס 2005

?Is it just me, or is it getting crazier out there

• תגובות 172
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

בדיוק חזרתי מארוחת ערב עם עוד זוג חברים 

מקום חדש, האוכל היה ברובו מצוין אבל אחד משני הקינוחים היה גרוע ברמה שכולנו הופתענו לרעה, כולל החבר חסר הטעם שטוען ששוקולד שחר יותר טעים מנוטלה (שתבינו עד כמה הסטנדרטים רעועים...) 

בכ"א כ"כ צחקנו מהסיטואציה, שכשהמלצרית פתאום הפתיעה אותנו בשאלה לא טיפוסית (בארה"ב) של how is the dessert? לא התאפקתי ואמרתי לה (עם חיוך) ש It seems that it was prepared with hatred, וחברה הוסיפה ש It tasted like sadness 

(עוצר לרגע לציין שבכתב זה נשמע מזעזע אבל בפועל זה היה בצחוקים ואווירה טובה) 

בסוף הוציאו לנו עוד קינוח חינם ופרגנו עם עוד איזו שטות, קיבלו טיפ גבוה ויצאנו עם חוויה מבדרת. סה"כ היה סבבה. 

• מצחיק 1

“Never wrestle with a pig - you'll both get dirty, but the pig likes it"

Model 3 P | Atom 3 | Palisade Calligraphy | Sportster Iron 883 | Scout Bobber 1100 | Monster 1200

פורסם
לפני 4 דקות, oryo כתב:

כולל החבר חסר הטעם שטוען ששוקולד שחר יותר טעים מנוטלה

כשאתה גונב מהקופסא עם האצבע הוא צודק.

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם
לפני 6 שעות, Ido12 כתב:

אני  עושה מעל 20 אלף בחדש ברוטו,הבעיה שנטו נשאר 8 כי ביטוח שליחים עולה 11 אלף והוצאות לרואה חשבון+דלק+בלאי,וזורקים את הקטנוע אחרי שנתיים.

משלוח של וולט מינימום אתה תקבל 18 שקל,על כל 250 קמ אווירי מעל קילומטר מקבלים שקל נוסף.

אופטופיק אמרת אז אני חייב לכתוב לך את זה.

קודם כל כשיש גשם בחוץ ומגיע אליי שליח אני תמיד נותן לו טיפ שמן. לא מעניין אותי אם זו נורמה עקומה או לו. העובדה ששליח עלה על קטנוע ונסע בגשם כדי להביא לי פיצה מסריחה מעבירה אותי על דעתי. כן כן זו העבודה שלו (נגיע לזה עוד רגע) אבל עדיין טיפ שמן וסע בזהירות.

לעניין השליחויות. לא בקטע רע אבל שקול אם להמשיך במקצוע הזה. אתה בחור צעיר. העבודה הזו מסוכנת בטירוף ואתה בעצמך אומר שהתגמול לא בהתאם.

בשביל עוד 1000-2000 שקל לסכן את עצמך כל כך? בעיני מחשבה צרה של אדם צעיר (גם אני הייתי כזה). מאחל לך הצלחה ובריאות ושתחליף מקצוע במהרה.

HU-Panasonic CQC5401W, Comp- Hertz enenrgy, Sub- IDQ, AMP- Kicker ZX700.5

פורסם
לפני 8 שעות, Ido12 כתב:

אין טיפ לשליח=יעלה ל25 שח דמי משלוח

אם שואלים אותי - עדיף ככה. שיעלו את מחיר המשלוח ויבטלו את האופציה לטיפ, כי בפועל אני משלם יותר כך או כך.

לפני 8 שעות, Ido12 כתב:

שליחים,כי זה עבודה הכי מסוכנת שיש וזה פוגש את כולם,חשבתי לי זה לא יקרה ואני מושבת כבר חדש פלוס בבית בגלל כתם שמן. 

לא מכיר שליח אחד שלא שבר יד/קרסול.

אז תעשה משלוחים עם אוטו

• רעיון טוב! 1

ZX 94 > קסנטיה 97 > לנסר 2007 > מונדאו 2007 > קורולה 2013 > קורולה 2015 > איוניק 2018 > סיוויק 2002 > מזדה3 2018

Everybody in the galaxy tries to take over the galaxy. The trick is to be left alone by whoever succeeds

פורסם
לפני 49 דקות, oryo כתב:

קיבלו טיפ גבוה ויצאנו עם חוויה מבדרת

מתוך סקרנות, כמה זה "טיפ גבוה" בארהב?

ממה שאני קורא/שומע, האמריקאים התחלקו על השכל לגמרי עם תרבות הטיפים הקלוקלת שלהם, וטיפ "ממוצע" עומד היום על 17-20 אחוז

יום טוב גם לך

פורסם
לפני 38 דקות, farkash7 כתב:

קודם כל כשיש גשם בחוץ ומגיע אליי שליח אני תמיד נותן לו טיפ שמן

אחרי שפעם אחת ביום סוער קיבלתי טלפון מהפיצריה שהשליח החליק בדרך עם האופנוע הפסקתי להזמין משלוחים במזג אויר סוער. עולה לאוטו והולך לאסוף בעצמי.

• אהבתי 3

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם
לפני 6 שעות, Transporter כתב:

אתה בא לחנך את המעסיק על הגב של השליח שעובר לדירה הבאה כשכולו מלא בזיעה

אני לא משלם טיפ באף מקרה שבו אני מחויב על דמי משלוח, חוץ ממקרים קיצוניים יחסית כמו מוביל שמביא לי מקרר או משהו כזה.

אני מסכים שלהיות שליח זו עבודה קשה ומסוכנת. אבל זה נכון לגבי הרבה מקצועות אחרים. התרגלנו, או יותר נכון - הורגלנו, לזה שמדובר באנשים שלא מרוויחים משכורת האמיתית וזה מגולגל עלינו, כמו עם מלצרים. אבל אין סיבה לזה. ומקום שמבקש ממני 15-20 שח על משלוח מבחינתי אמור לפתור את זה בדיוק עם הסכום הזה. יכול להיות שיש מעסיקים שזו הדרך שלהם פשוט להעלות את המחירים. אם אני יודע מראש שזה המצב - כנראה שפשוט אעדיף להמנע מלהזמין ממקום כזה. 

• אהבתי 1
תודה יבגני. הרסת לי את באטמן לתמיד.
  • חברי המעגל הראשון
פורסם

אם זה כל כך קשה ומעפן להיות שליח, למה אנשים עדיין עושים את זה? מישהו מכריח אותם? כנראה שזה עדיין מספיק משתלם לרכב על קטנוע בגשם כדי להביא פיצות לאנשים. 

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם
לפני 43 דקות, Igalz כתב:

ממה שאני קורא/שומע, האמריקאים התחלקו על השכל לגמרי עם תרבות הטיפים הקלוקלת שלהם, וטיפ "ממוצע" עומד היום על 17-20 אחוז

שמעת נכון.

טיפ מינימאלי למסעדה הוא סביב ה15 אחוז וזה מקביל להשאיר 10 אחוז בארץ.

That said במיוחד יחסית לשכר - יותר זול לאכול פה טוב במסעדה (ויותר יקר לבשל בבית מאוכל אמיתי ולא זבל תעשייתי)

If living is for learning

Then dying is forgetting

פורסם
לפני כשעה, Igalz כתב:

חזרתי עכשיו מטיול של 3 שבועות.

ישבתי בהרבה מסעדות בקליפורניה ובווגאס. טיפ ממוצע הוא לפחות 15%.

ברוב המסעדות הודיעו לנו מראש שמעל 6 סועדים (היינו 9) מוסיפים אוטומטית 20% לחשבון.

לפני 33 דקות, Liviur כתב:

יותר זול לאכול פה טוב במסעדה

לא יודע איך המחירים בניו ג׳רזי, אני שילמתי הרבה מעבר למה שאני רגיל לשלם בארץ.

אני מדבר על 800-1000 שקל לארוחה של 5, כולל 2 כוסות אלכוהול. בארץ אני רגיל לשלם 400-600 שקל.

איש חולם אני

וכך היה תמיד

פורסם
לפני 22 דקות, פינדר כתב:

בארץ אני רגיל לשלם 400-600 שקל.

לארוחה של 5? זה רק מנה עיקרית עם קנקן מים חינם מהברז.

פורסם
לפני 20 דקות, Boltik כתב:

לארוחה של 5? זה רק מנה עיקרית עם קנקן מים חינם מהברז.

400 זה באמת כבר נמוך מדי, אחרי ההתייקרויות האחרונות, אבל ב600 אתה אוכל גם עיקריות וגם שתיה ואולי גם איזה קינוח אחד משותף.

איש חולם אני

וכך היה תמיד

פורסם
לפני שעה, SlowRide כתב:

אם זה כל כך קשה ומעפן להיות שליח, למה אנשים עדיין עושים את זה? מישהו מכריח אותם? כנראה שזה עדיין מספיק משתלם לרכב על קטנוע בגשם כדי להביא פיצות לאנשים. 

זאת עדיין דרך להרוויח יחסית הרבה תוך זמן יחסית קצר, ולא דורשת השכלה או כישורים מיוחדים, רק רישיון נהיגה ורכב/קטנוע.

אחרת אף אחד לא היה עובד בזה, שכר מינימום ומשמרות אפשר לקבל גם בתור שומר במפעל/מחסן, וזאת עבודה סופר קלה ורגועה.

• אהבתי 1

ZX 94 > קסנטיה 97 > לנסר 2007 > מונדאו 2007 > קורולה 2013 > קורולה 2015 > איוניק 2018 > סיוויק 2002 > מזדה3 2018

Everybody in the galaxy tries to take over the galaxy. The trick is to be left alone by whoever succeeds

פורסם
לפני כשעה, SlowRide כתב:

לא,עובדים חדש-חודשיים ועפים מהתחום הזה. 

אנשים לא מבינים איזה חוסר כח אדם יש כשליחים.

קורה באופן קבוע שעובדי מטבח/המנהל מסעדה יוצא עם הרכב לעזור במשלוחים. 

אני עובד בהמבורגיה נחשבת והוא משלם טוב  ויש לו שליחים והוא עדיין צריך שליחים של וולט כי פשוט לא נשארים בעבודה הזאת. 

אי אפשר להשוות את הרמת סיכון בן לעבוד עם קטנוע 125 של המסעדה שעבר מיליון החלקות כבר לא מאוזן בעליל...זה הקטנוע שאני החלקתי איתו. 

אני בוולט עובד עם xadv(קטנוע של 80 אלף,אבל בתכלס אחרי החזר מס ומעמ לחתוך את הסכום הזה ב1/3,ויש לו אורך חיים של 5 קטנועים זולים ביחד אז לטווח ארוך זה גם משתלם יותר)

ואני יודע בוודאות שאם הייתי על הxadv הייתי יכל לפתוח מצערת ולעבור את הכתם שמן בשלום. 

עבודה חרא,ומציע לכל השליחים שעובדים על ה125 פשוט לעוף מהעבודה הזאת. 

אין abs,טיפת שמן/חול בכביש ונגעתם בבלם קידמי אתם ברצפה. 

לי וולט זה זמני גם סהכ,בן 22 טרי ומחפש כיוון אחר ללמוד. 

• תוכן חדש...