Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1491 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

תכלס היה לי כיף לשבת גבוה בויטארה, והוא גם יותר מרווח, למרות שבשביל 1+ ילד קטן היאריס מספיק- התבאסתי מתנוחת ישיבה נמוכה יחסית (מצד שני היום מש לי גימיני כך שכל ירידה לפרייבט מוגבה יראה לי נמוך שלא לדבר על הלם תרבות). צריכת הדלק ביאריס מדהימה על פי הנתונים ויש לי בזמן הקרוב נסיעות ארוכות (400 קמ לשבוע)- עוד לא ידוע לכמה זמן.. ובויטארה יש את הקטע המעצבן עם המזגן שמפסיק לקרר כשעומדים ברמזור ובכללי היא קצת מיושנת. קיצר הלב בויטארה שהיא יותר ג'יפון ואישית נהניתי לנהוג עליה יותר- כנראה אני פחות טכנולוגית או סתם אוהבת דברים כבדים, והראש ביאריס. נראה לי שגם בבוא העת הסחירות של היאריס קרוס תהיה טובה יותר. מה אתם אומרים? זקוקה לחוכמת ההמונים והגיע הזמן להחליף את הרכב.

פורסם

הויטארה מיושן מאוד לעומת יאריס קרוס. זה בא לידי ביטוי בעיקר בתא הנוסעים הפלסטיקי והבסיסי שלו אבל גם בהיצע מערכות הבטיחות. הוא רועש וקופצני ואיכות הנסיעה שלו נחותה מזו של היאריס קרוס, אפילו שהוא רחוק מלהיות מצטיין בפני עצמו.

לדעתי אם ההתלבטות היא רק בין השניים האלה אז יאריס קרוס לוקח בגדול.

• אהבתי 1
פורסם

וואו תודה מייק! מה שכתבת חידד לי את הדברים והיה מאוד מדוייק. יש לך עוד הצעות לקרוסאובר (לא אירופאי) או SUV קטן וחסכוני בדלק/ חשמלי עד 140000 ש"ח+? יונדאי קונה מכוער בעיני וההיברדי שלו יקר, הקיה נירו בכלל לא נראתה לי.. מזדה CX3 יפה אבל זללנית בדלק, כנ"ל סובארו XV ששותה כאילו אין מחר..הונדה CR-V יקר מדי..MG מביאים כרגע רק ג'יפון יקר בעלות 170,000 אלף ולא את הדגם הזול. מה נשאר?!

פורסם

במקומך לא הייתי פוסל את הנירו. מכונית מאוד מוצלחת בקטגוריה.

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

בהווה:  Tesla Model 3 Highland SR | Hyundai Kona EV LR

פורסם (נערך)

את הסוזוקי הייתי פוסל  בגלל תא נוסעים מיושן ולא איכותי וחוסר באיבזור בטיחות.

חוץ מזה היא גם לא מהנה לנהיגה לדעתי.

לגבי היאריס קרוס, אישית חושב שמדובר ברכב שאינו יפה, אבל כמובן זו דעתי.

שימי לב שבמידה וישנו מושב בטיחות הדלת במושב האחורי מאד קטנה והפתח צר, מה שמקשה על הוצאה והכנסה של הכסא ושל הילדים.

ברכב הזה קצת נגסו במושב האחורי לטובת תא המטען.

כמו כן אין לו גלגל רזרבי שזה גם חסרון לטעמי.

מבחינת ביצועים הוא בינוני ומטה. 

היתרון  הגדול שלו כמובן מגיע בדמות חסכון בדלק.

אפשרויות נוספות:

1) למרות שלא אהבת ממליץ לשקול שוב את הקונה, נכון הוא יקר, נכון גם לו תא נוסעים פשוט, אבל הוא מהנה לנהיגה ונמרץ יותר מהטויוטה.

2) פורד פומה- הרכב היפה ביותר בסגמנט לטעמי וגם כיף לנהיגה, בנסיעה רגועה אפשר גם איתו להגיע לצריכת דלק טובה עקב המנוע 1.0 ליטר שלו.

3) למרות שאמרת שלא אירופאים, ישנו את הרנו קפצור, בדור החדש הוא שופר פלאים ומציע את החבילה הטובה ביותר בסגמנט לטעמי.

אז מציע לך לקבוע נסיעות מבחן על מה שאהבת (וגם על מה שלא) ולראות מה הכי טוב לך

עריכה אחרונה על ידי roy007
פורסם

לגבי יאריס קרוס - גם אני לא מת על העיצוב, אבל זה עניין של טעם. היבואן גם בחר להביא לארץ רכבים ברמת אבזור נמוכה יחסית עם ג'אנט קטן שמאוד לא מחמיא לעיצוב.

היתרון העיקרי שלו בעיני הוא מערכות בטיחות שהן דור קדימה לעומת ויטארה - בלימה אוטונומית שמזהה גם הולכי רגל וכלי רכב בכניסה לצומת, כרית אוויר בין המושבים הקדמיים, שמירה על מרכז הנתיב, ובקרת שיוט אדפטיבית שפעילה עד בלימה מלאה ובזינוק מחדש.

גלגל רזרבי אפשר לקנות, בעיני זה לא חסרון כזה משמעותי. 

אם את פוסלת את האירופאים אז נשארים בלי הרבה אופציות.

טויוטה CHR יקר יותר מיאריס קרוס אבל שקט ונוח יותר, יחידת ההנעה קצת שונה עם מנוע 4 צילינדרים יחד עם חשמלי לעומת 3 צילינדרים ביאריס שקצת רועד. החיסרון שלו הוא מושב אחורי קצת קלסטרופובי בשל חלונות צד קטנים. אם משומש בא בחשבון אז הייתי בודק את ה-CHR.

מאזדה CX3 מאוד יפה אבל הוא צפוף, תא המטען קטן והדגם כבר וותיק ומיושן. אפשר לבדוק את מאזדה CX30 אבל הוא חורג מהתקציב אז רלוונטי רק כמשומש.

אפשרות נוספת - קיה סלטוס. לא יהיה חסכוני כמו ההיברידיים אבל לא שתיין גדול. הוא מרווח ומאובזר לא רע אבל אין לו בקרת שיוט אדפטיבית, הוא קצת רועש ותא הנוסעים קצת פלסטיקי.

פורסם
לפני 8 שעות, Mike808 כתב:

לגבי יאריס קרוס - גם אני לא מת על העיצוב, אבל זה עניין של טעם. היבואן גם בחר להביא לארץ רכבים ברמת אבזור נמוכה יחסית עם ג'אנט קטן שמאוד לא מחמיא לעיצוב.

היתרון העיקרי שלו בעיני הוא מערכות בטיחות שהן דור קדימה לעומת ויטארה - בלימה אוטונומית שמזהה גם הולכי רגל וכלי רכב בכניסה לצומת, כרית אוויר בין המושבים הקדמיים, שמירה על מרכז הנתיב, ובקרת שיוט אדפטיבית שפעילה עד בלימה מלאה ובזינוק מחדש.

גלגל רזרבי אפשר לקנות, בעיני זה לא חסרון כזה משמעותי. 

אם את פוסלת את האירופאים אז נשארים בלי הרבה אופציות.

טויוטה CHR יקר יותר מיאריס קרוס אבל שקט ונוח יותר, יחידת ההנעה קצת שונה עם מנוע 4 צילינדרים יחד עם חשמלי לעומת 3 צילינדרים ביאריס שקצת רועד. החיסרון שלו הוא מושב אחורי קצת קלסטרופובי בשל חלונות צד קטנים. אם משומש בא בחשבון אז הייתי בודק את ה-CHR.

מאזדה CX3 מאוד יפה אבל הוא צפוף, תא המטען קטן והדגם כבר וותיק ומיושן. אפשר לבדוק את מאזדה CX30 אבל הוא חורג מהתקציב אז רלוונטי רק כמשומש.

אפשרות נוספת - קיה סלטוס. לא יהיה חסכוני כמו ההיברידיים אבל לא שתיין גדול. הוא מרווח ומאובזר לא רע אבל אין לו בקרת שיוט אדפטיבית, הוא קצת רועש ותא הנוסעים קצת פלסטיקי.

היי תודה על הסקירה קודם כל והעצות! ראיתי שצריכת דלק אמיתית של קיה סלטוס שהוא רכב מאודציפהצעל פניו היא 9.4.נשמע בזבזני.

פורסם

החשיבות של צריכת הדלק משתנה בהתאם לנסועה הצפויה. מי שנוסע 10,000-15,000 ק"מ בשנה צריך לתת לנתון הזה חשיבות משנית כי ההפרשים יכולים להסתכם בכמה מאות שקלים בשנה, סכום לא משמעותי ביחס למחיר רכב חדש. ככל שנוסעים יותר כמובן שזה מקבל משמעות אחרת.

כתבת שצפויות לך נסיעות ארוכות אחת לשבוע, אני מניח שהן יהיו בין עירוניות. קיה סלטוס צורך כ-11.5 ק"מ לליטר משולב. מחוץ לעיר מתקרב יותר ל- 13 ק"מ לליטר ובתוך העיר ירד לכיוון 10 ק"מ לליטר.

הוא בוודאי לא חסכוני כמו הדגמים ההיברידיים של טויוטה, אבל הוא גדול ומרווח באופן דיי משמעותי ביחס ליאריס קרוס ויש לו עוד יתרונות בדמות מערכת מולטימדיה גדולה ומוצלחת יותר, חימום מושבים, הנעה מרחוק ומראה קצת יותר קשוח.

• תוכן חדש...