Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1535 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

היי

השבוע הכנסתי את הרכב לטיפול השנתי באחד ממוסכי היבואן בציפייה שהטיפול יעלה לי סביבות ה600-700₪ 

לאחר שעה של המתנה, קורא לי יועץ השירות אומר לי ״עדיף שתשב..״ אז ישבתי.

פתאום הוא הוציא לי הצעת מחיר הזויה על סך של 4600₪ עם כל מיני חלקים ותיקונים שחיונים לטענתו. 

לדוגמא תפוחי הגה, תושבות מנוע ומוט היגוי ועוד כמה דברים שאיני זוכר כרגע.

רציתי לצלם אך לצערי לא הספקתי.

כשאמרתי לו שאני מעוניין רק בטיפול עיקם את פרצופו וסינן, ״אז מה רשמתי את כל זה?!״

האמת קצת עיצבן אותי עם היציאה הזו אבל הבלגתי ואמרתי שוב רק טיפול.

אני בכוונה לא רושם את שם המוסך כי יכול להיות באמת שככה זה נהוג 

בטיפולים הקודמים שלי זה לא קרה.

האם הדבר תקין לדעתכם שמגיעים לטיפול ומציעים כל תיקון אפשרי רק כדי להעמיק מכירה?

תיקונים שלווא דווקא חיוניים לאותו זמן נתון או בכלל?

האם זה קיים רק במוסכי יבואן או שזה קורה גם במוסכים כלליים?

עריכה אחרונה על ידי roy007
  • תגובות 36
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

כל יצרן רכב שאני מכיר דורש כחלק מהטיפול לבדוק את הרכב, כך ש"טיפול" הוא לא רק שמן ופילטר כל 10K כמו שהרבה אנשים שנתקלתי חושבים.

כלומר אם בטיפול ראו עוד דברים שיש לעשות, מוסך שמכבד את עצמו צריך להודיע ללקוח.

• רעיון טוב! 1

ט.ל.ח

פורסם

באיזה רכב מדובר, גיל וקילומטראג'?

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

עד שלא תיקח את הרכב למוסך אחר שאתה סומך עליו, ותקבל ידיעה האם אכן החלקים דורשים החלפה, לא תדע.

מעצם ההתייחסות לטיפול כשנתי ניתן להניח שהרכב לא עובר בדיקות ותחזוקה מונעת.

אם תפרט יותר, נוכל לנסות לעזור יותר.

• אהבתי 4

I feel like I'm missing pieces of sleep
A memory fades to a pale landscape
You were an extinction, a desert heat
A blind illness of my anxiety

ZC6 | JB43 | 932

פורסם

למרות שזה כנראה לא המצב, מה אם כל מה שציינו בפנייך אכן דורש תיקון?

אם אינך מבין בתחום ובודק את מצב החלקים שהם טוענים שדורשים החלפה ומבין את משמעות של כשל בחלקים אלה,

אני לא חושב שאתה במקום שיכול לקבוע שמנסים "להשחיל" לך לעומת "להאיר את עינייך",

בקש הסבר מפורט ואולי אפילו לראות במו עינייך את הבעיה לפני שאתה מאשר תיקון

• רעיון טוב! 1

כבר חתמתי...

פורסם (נערך)

שני דברים ששכחתי לציין.

1) הרכב תקין לגמרי ונוסע ללא שום תקלה או סימפטום כלשהו.

2) קיבלתי חוות דעת שנייה ממוסך אחר לעניין וקיבלתי חיזוק לויתור שלי

לפני 38 דקות, RK כתב:

עד שלא תיקח את הרכב למוסך אחר שאתה סומך עליו, ותקבל ידיעה האם אכן החלקים דורשים החלפה, לא תדע.

מעצם ההתייחסות לטיפול כשנתי ניתן להניח שהרכב לא עובר בדיקות ותחזוקה מונעת.

אם תפרט יותר, נוכל לנסות לעזור יותר.

לקחתי, הם אישרו שהדברים אינם דחופים, ובהחלט ניתן לוותר על ההוצאה כרגע.

לגבי תחזוקה, הרכב עובר טיפולים בזמן כולל בדיקת בלמים שעל זה אני לא מתפשר כמובן

אם המוסך היה מתריע בפני שיש דברים שזקוקים לתשומת לב אז אולי זה היה פחות מרגיז, אבל להכין הצעת מחיר מפוצצת כזו מבלי בכלל לדבר איתי זה קצת היה לי בעייתי

עריכה אחרונה על ידי roy007
פורסם

כל טיפול דורש, מעבר להחלפת מסננים וחומרים מתכלים, בדיקה של כל מערכות הרכב.

מחובת המטפל (המוסך) להציג לפניך את כל הדברים הדורשים טיפול ותיקון.

ברוב המכוניות יש דברים שצריך לטפל בהם. אין בזה שום דבר הזוי.

הדבר היחיד שהזוי הוא הפונקציה של "יועץ שירות", שתפקידו אכן למכור לך כמה שיותר דברים כגון תוספים, חברות במועדון ומה לא. אתה גם נאלץ לממן את המשכורת שלו.

לך למוסך נורמלי בלי "יועץ שירות", שמכונאי יבדוק לך את הרכב ויסביר לך מה דורש תיקון וטיפול.

• אהבתי 5

עמוס

וַיִּשְׁמַע אַבְרָם, כִּי נִשְׁבָּה אָחִיו; וַיָּרֶק אֶת-חֲנִיכָיו יְלִידֵי בֵיתוֹ, שְׁמֹנָה עָשָׂר וּשְׁלֹשׁ מֵאוֹת, וַיִּרְדֹּף, עַד-דָּן.

פורסם (נערך)

היה לי מקרה דומה עם רכב בן שנתיים וחצי בטיפול 45K הוא עשה בדיקת נוזל בלמים והנוזל כלל לא ירד מהגובה ואחרי שרכב היה שעה על הליפט בא אליי בודק רכב עם הצעה של 1500ש"ח מעל לטיפול ואמר שיש לי מזל שהגעתי ועוד 500ק"מ מקסימום לא היה לי בשר על הרפידות. חייבים להחליף אותם דחוף, בהתחלה אמרתי לו בסדר ואחרי כ-10דקות אמרתי רגע משהו לא מסתדר לי בראש, רק אני נוהג ברכב רוב הנסיעות מחוץ לעיר עבודה-בית וברכב הקודם רפידות הוחלפו לאחר 100K וגם אז לא היו גמורות יותר מדי. בנוסף גובה נוזל בלמים שהוא בדק היה תקין לחלוטין. רצתי לליפט ואמרתי להם עצרו הכל אני לא הולך להחליף את הרפידות בטח לא במחיר כזה (מוסך שאני מכיר נתן לי מחיר של 500ש"ח כולל הכל). פתאום אני רואה את הבחור עם פרצוף עקום שאמר שהם כבר החליפו אותם ואם אני רוצה הוא יכול להראות לי את שלי. התחלתי להרים טונים ואמרתי שאני לא מאמין לו ולא מוכן לשלם יותר מ 500ש"ח על העבודה הזאת. המוסך הלך לקראתי ועשה לי הנחה כפי שדרשתי.

מאז אני לא הולך למוסך הזה וברור לי לגמרי שהם פשוט החליפו חלק שלא היה צורך רק בכדי להשאיר את הרכב עוד קצת על הליפט כאשר המונה של שעות עבודה מתקתק יפה.

במקרה של פותח השרשור הייתי מבקש את הצעת מחיר עם כל הפגמים שהמוסך ממליץ להחליף ואומר יפה בנתיים רק טיפול ואני יבדוק מחיר במקום אחר לצורך השווה. כל השאר כמו שמליצו כאן לפניי לברר מול מעל מקצוע אמין שאתה סומך עליו ולקבל החלטה מושכלת מה כן ומה לא...

עריכה אחרונה על ידי Johnik
  • אהבתי 3
פורסם
לפני כשעה, amosbmw כתב:

לך למוסך נורמלי בלי "יועץ שירות", שמכונאי יבדוק לך את הרכב ויסביר לך מה דורש תיקון וטיפול.

אני אגיד לך מה העניין. כל פעם שהלכתי למוסך כללי נאלצתי להתווכח איתם על סוג השמן כי הם לא הקפידו על התקן הדרוש.

וכששאלתי באיזה תקן השמן ענו לרוב זה לא משנה, העיקר הצמיגות.

וזו תשובה שאני לא מקבל.

• אהבתי 4
פורסם
לפני 26 דקות, roy007 כתב:

אני אגיד לך מה העניין. כל פעם שהלכתי למוסך כללי נאלצתי להתווכח איתם על סוג השמן כי הם לא הקפידו על התקן הדרוש.

וכששאלתי באיזה תקן השמן ענו לרוב זה לא משנה, העיקר הצמיגות.

וזו תשובה שאני לא מקבל.

מה הבעיה לקנות שמן לפי מק"ט על הצעת מחיר? קנה כל המתכלים ותן להם לעשות את העבודה

פורסם

פות"ש, אם תגלה לנו את הסוד: איזה רכב יש לך ואזור המגורים, יוכלו לתת לך כאן יופי של המלצות לאיזה מוסך ללכת.

אם אתה מאמין שיכולים לקלקל, תאמין שיכולים לתקן.

- רבי נחמן מברסלב

פורסם

תשמע, אני לא השתכנעתי לחלוטין שהם טועים.

נכון. יש דברים שהמוסך שלך אמר לך שהם לא דחופים. אבל לא צריך להגיע למצב שדברים דחופים כדי לתקן - זאת תחזוקת שבר ואני אישית נגד זה. 

אני מניח שחלק מהדברים שם בלויים יותר וחלק בלויים פחות. ולא כל דבר צריך להחליף. אבל חלק מטיפול זה גם לעבור על כל המכלולים ולראות אם יש בלאי - ואם כן להחליף לפי הצורך.

הרי אתה לא תיכנס חזרה למוסך (מקווה) 15 אלף ק"מ או שנה. וזה תקופת זמן לא קטנה.

לגבי ההוא עם הנוזל בלמים והמפלס שלו - לא הבנתי - אתה בודק מצב של רפידות לפי הגובה של הנוזל בלמים?

• אהבתי 3
  • תוכן חדש...