Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

כלב עם באג בתוכנה

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1556 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

היי פורום,

אני גר כרגע בדירת שותפים (באופן זמני) ומדי פעם אחד מהם מבקש ממני להוציא את הכלב שלו לטיול. אין לי נסיון עם כלבים מחוץ לסיטואציות דומות, אבל שמתי לב שהאקזמפלר הזה מתנהג באופן שונה משאר הכלבים ברחוב, ונראה לי שהוא הגיע פגום מהמפעל. להלן הסימפטומים:

1. כלבים אחרים מסתובבים להנאתם ברחוב, נושמים אוויר צח, משחקים עם בעליהם... אבל הכלב הזה כל הזמן הולך שפוף ומרחרח את הרצפה, כאילו הוא מחפש שם פטריות כמהין.

2. כלבים אחרים עוברים ליד כלבים נוספים, מחליפים מבט ואולי רחרוח קצר וממשיכים בדרכם. אצל הכלב הזה כל חליפה על פני כלב אחר גוררת נביחות פסיכיות כאילו מנסים לרצוח אותו.

3. כלבים אחרים עושים את צרכיהם #1 סמוך לעצים או בתוך אדניות שיחים בשכונה. הכלב הזה מתעקש להשתין רק על קירות בניינים ועמודי חשמל, ולא מצליח לעשות את זה בפעם אחת.

4. כלבים אחרים עושים את צרכיהם #2 בכריעה חד פעמית ופרודוקטיבית. הכלב הזה מוצא מקום (בד"כ באמצע המדרכה) ומתחיל ריטואל מוזר של הליכה במעגל תו"כ כריעה וחרבון סימולטני.

5. בתוך הבית הוא מתנהג כמעט כמו חתול - שקט, ידידותי, מבלה את רוב זמנו בישיבה רגועה על המיטה... אבל איזה עשר פעמים ביום הוא עושה את הקטע הזה של לנער מעצמו אבק/זיעה/פרעושים.

קשה לומר מה הגזע של הייצור הנ"ל, אבל הוא בן 7 למיטב זכרוני, מתדלק Royal Canine, ונראה כמו גרסת עלי אקספרס של Rough coat Jack Russell terrier:

Rough_coat_Jack_Russell_terrier.JPG

בתור איש טכני, זה עורר את סקרנותי. קשה לי להאמין שכל הכלבים בעצם ככה ועד היום פשוט פספסתי את זה. גם השכונה שלי לא בדיוק מריחה כמו משתנה ציבורית, ויש פה לא מעט כלבים מסוגים שונים. אני מניח שההתנהגות הזאת עשויה לנבוע מהזמן הקצר שהאקזמפלר הנ"ל בילה במקלט לפני שהשותף אימץ אותו, או מסיבות תרבותיות - כי השותף מגיע מאמריקה הלטינית ואולי שם לא נהוג לחנך/לאלף כלבים כמו בשאר העולם המערבי.

מה דעתכם?

פורסם

לא מומחה גדול, אבל המלטז הפסיכי והמטורף שלנו, מתנהג בדיוק לפי האמור בסעיפים 2,3.
לגבי סעיף 3 זה לא שהוא לא מצליח בפעם אחת, אלא הוא פשוט מסמן כמה שיותר.
ולפי התמונה הכלב חמוד לאללה😃.

פורסם

חוץ מסעיף 2 שהוא קצת בעייתי, לא רואה שום דבר חריג.

סעיף 3 הגיוני מאוד אם הוא לא מסורס, או שסורס בגיל מאוחר.

איש חולם אני

וכך היה תמיד

פורסם (נערך)
לפני 29 דקות, Derish כתב:

1. כלבים אחרים מסתובבים להנאתם ברחוב, נושמים אוויר צח, משחקים עם בעליהם... אבל הכלב הזה כל הזמן הולך שפוף ומרחרח את הרצפה, כאילו הוא מחפש שם פטריות כמהין.

תקין לחלוטין, כל כלב אוהב ריחות מסוג אחר, הכלבה שלי גם לרוב לא מרימה את הראש מהרצפה אלא אם יש משהו מעניין אחר.

2. כלבים אחרים עוברים ליד כלבים נוספים, מחליפים מבט ואולי רחרוח קצר וממשיכים בדרכם. אצל הכלב הזה כל חליפה על פני כלב אחר גוררת נביחות פסיכיות כאילו מנסים לרצוח אותו.

נביחות כאלה הם בדרך כלל סימן הרחקה, בדרך כלל הסיבה להתנהגות הזו היא התנהלות לא נכונה של מי שהולך עם הכלב.

אולי בעבר כשהכלב היה רואה כלב אחר ומנסה להתקרב אליו הוא היה מקבל משיכה ברצועה.

זה גם לו להבין שכלב אחר באופק גורם לו לכאב ולכן הוא נובח ומנסה להרחיק.

יכול להיות גם שהותקף ע"י כלב ולכן מנסה להרחיק.

הפתרון הוא יחסית פשוט - ברגע שרואים כלב באופק, עוצרים במרחק שבו הכלב לא נובח - ונותנים חטיף או ליטוף או מילה טובה (תלוי מה הכלב מעדיף) כשהכלב מסתכל על הכלב האחר בלי לנבוח, אם אפשר להתקרב קצת והכלב עוד לא נובח - לחזור על הפעולה ושוב לנסות להתקרב.

אם הכלב מתחיל להראות סימני תגובה לכלב \ מתחיל לנבוח - לחזור אחורה או להסתובב ולהמשיך בטיול.

בפעם הבאה להתחיל מהמרחק הקצר ביותר שהכלב לא מגיב בו.

אפשר להעזר בחבר עם כלב בשביל תרגול איכותי.

3. כלבים אחרים עושים את צרכיהם #1 סמוך לעצים או בתוך אדניות שיחים בשכונה. הכלב הזה מתעקש להשתין רק על קירות בניינים ועמודי חשמל, ולא מצליח לעשות את זה בפעם אחת.

4. כלבים אחרים עושים את צרכיהם #2 בכריעה חד פעמית ופרודוקטיבית. הכלב הזה מוצא מקום (בד"כ באמצע המדרכה) ומתחיל ריטואל מוזר של הליכה במעגל תו"כ כריעה וחרבון סימולטני.

להבנתי נורמלי, לכל כלב יש את הטקסים המוזרים שלו, קקי ופיפי הם אמצעים להעברת הודעות בין כלבים (לכן הם מריחים את של כולם אבל לא את שלהם בדרך כלל).

5. בתוך הבית הוא מתנהג כמעט כמו חתול - שקט, ידידותי, מבלה את רוב זמנו בישיבה רגועה על המיטה... אבל איזה עשר פעמים ביום הוא עושה את הקטע הזה של לנער מעצמו אבק/זיעה/פרעושים.

התנהגות שמטרתה לפרוק מתח ו"להתחיל מחדש", לגיטימי לחלוטין - לחץ ומתח נצברים אצל כלבים כל הזמן, גם אם הם לא מראים את זה.

לפעמים כלבים מתנערים סתם ככה כי נעים להם.

מה דעתכם?

כל כלב הוא אינדיבידואל, כנראה שבגלל שהיית קצת יותר מרוכז בו (וזה מצוין) שמת לב להתנהגויות האלה וזה נראה לך שונה, בפועל רוב הכלבים מתנהגים כמו שאתה מתאר, +- טקסים כאלה ואחרים בזמנים שונים.

אני בכללי בעד להפסיק לתת חשיבות מיוחדת לגזע של הכלב, זה מונע מאיתנו לראות דברים אחרים וחשובים יותר.

בסוף הרבה יותר משמעותית ההתנהלות של הבעלים ואיך הוא גדל כגור מאשר הגזע שלו בלבד.

עריכה אחרונה על ידי Katom
  • אהבתי 3
פורסם
לפני כשעה, Derish כתב:

יש לי שניים, אחד נוקט בגישת הכריעה החד פעמית, השני במעגל כמו שאתה מתאר.

לפני 34 דקות, Katom כתב:

יכול להיות גם שהותקף ע"י כלב ולכן מנסה להרחיק.

זה מה שקרה אצלי, רק שאצלי אחד הותקף ושניהם פיתחו את הנבחנות כלפי כלבים אחרים

ליאור

מאזדה 3 2.0 "ספיריט" 2020

בתאריך 12.5.2021 בשעה 13:54, יבגניפ כתב:

באמת. אני אוהב אותך כמו שאתה.

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

פורסם

התשובה של הכתום די ממצה, יש לי רק שתי הערות:

לפני 44 דקות, Katom כתב:

הפתרון הוא יחסית פשוט

טיפול בבעיות התנהגות הוא לא תמיד פשוט. הרבה תלוי בכלב ובחומרת הבעיה. כלבים ראקטיבים יש ברמות שונות, ולעיתים יש צורך בעזרה של מאלף.

ולגבי הקקי במעגלים, שווה לנצל את הביקור הבא אצל הוטרינר ולבקש בדיקה של מפרקי האגן והרגליים האחוריות, זה עשוי להצביע על כאבים שמצריכים טיפול (אין כוונה להלחיץ, לעיתים קרובות זה אכן סתם טקס התנהגותי).

פורסם
לפני 59 דקות, Derish כתב:

זה יכול להיות קשור להרבה גורמים כמו אופי, גזע וכו'. בנוסף הפעולה הזו ידועה כמרגיעה את הכלב. צריך לזכור שכלבים "רואים" את העולם בסוג של תלת-מימד באמצעות האף ולכן הגיוני שירחרח הרבה בטיול.

מן הסתם גם זה יכול לנבוע מהרבה דברים. האם הכלב מתנהג אותו דבר ללא רצועה (בגינת כלבים למשל)? האם לכלב יש כלבים "חברים" שאיתם אין את ההתנהגות הזו?

זו יכולה להיות בעיה בחיברות של הכלב בתור גור, חשיפה לא נכונה לכלבים אחרים ואילוף בעייתי בטיולים.

על עניין האובייקטים המיועדים אני לא יודע להגיד יותר מידי. בנוגע לתדירות וכמויות, הייתי מוודא עם הוטרינר שהכל תקין וללא דלקות (כליות, דרכי השתן) וכו'. בד"כ זו לא בעיה וזו הדרך של כלבים ל"סמן" נקודות באזור שלהם.

לא נשמע תקין במיוחד (ההליכה והחרבון בו"ז), הייתי מבקש מהוטרינר חוות דעת, אולי שווה לעשות בדיקות (צואה, דם וכו') בשביל לשלול בעיה רפואית. עם זאת, לכלבים שונים יש ריטואלים שונים (הכלב שלנו חג סביב עצמו כמה פעמים עד שהוא מחליט שהוא מוצא את הנקודה המיועדת).

עניין הניעור יכול להיות קשור לכמה דברים. לפעמים מדובר בדלקת או בהפרעה כלשהי באוזניים (ואז הם בעיקר מנערים את הראש), זה יכול להיות הדרך של הכלב להפיג מתח או לחץ. 

בד"כ עבור פרעושים/קרציות כלבים ינסו לגרד את האזור עם הרגליים.

אני מניח שההתנהגות הזאת עשויה לנבוע מהזמן הקצר שהאקזמפלר הנ"ל בילה במקלט לפני שהשותף אימץ אותו, או מסיבות תרבותיות - כי השותף מגיע מאמריקה הלטינית ואולי שם לא נהוג לחנך/לאלף כלבים כמו בשאר העולם המערבי.

עניין המקלט יכול להסביר את ההתנהגות עם כלבים אחרים. בנוגע למוצאו של השותף, אולי הוא פחות מודע למאלפי כלבים או לטכניקות אילוף.

בתאריך 17.8.2022 בשעה 11:01, ישה כתב:

היום מדיין 4 פעמים בערב בפנסיה פעם ב שבוע ונזקק לזוקף נופלים הופ עוד 400 ש"ח להוצאה

לפני 5 שעות, falou כתב:

צריך לזכור שאנשים עם קטן גם משתמשים בו פחות זמן ולא אובססיביים על להחזיק אותו ביד... 

TL;DR- Turing, Lagrange, Dijkstra, Riemann

• תוכן חדש...