Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פילטר שמן מקורי\Mann\Mahle\Valeo

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1659 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

לילה טוב, עומד כרגע לפני טיפול לרכב. מאז שהוא אצלי (3 שנים) ועד עכשיו הרכבתי מסנן שמן מקורי, אבל תמיד הפריע לי שבהתנעה קרה ממש שומעים למשך שנייה או שתיים את המנוע כאילו עובד על יבש עד שהשמן מתחיל לזרום או עד שמשאבה בונה לחץ. you name it..  נורת לחץ השמן גם כן מעידה שזה מה שאכן קורה כי במשך הזמן הזה היא דולקת. 

בכל מקרה, לפני הטיפול הזה החלטתי להכנס קצת לעובי הקורה ולבדוק אולי יש מסננים טובים יותר. בחיפושי נתקלתי ביוטיובר שבנה סוג של מעבדה ושם הוא בודק כל מיני פרמטרים כמו משקל, עובי נייר, התנגדות לקריעה, זרימה, סינון כמובן ועוד כל מיני "שטויות" בכל אופן, מהבדיקות שנעשו שם, ראיתי שיש מסננים חליפיים בעל שם שדומים או פחותים מהמקורי. ויש חליפיים שעולים עליו. הם אפילו עולים קצת יותר יקר ממנו. 

חוכמת ההמונים בפורום היודע הכל - מומלץ? או להישאר עם המקורי? 

אגב, ג'ולייטה תלתן 2015. 

תודה! 

עריכה אחרונה על ידי Muzic4Ever

Putting a rear-spoiler on a front-wheel drive car. Yeah, that's gonna help

פורסם

ממה שידוע לי, החברות שציינת הם יצרניות של חלקי חילוף OEM - Original equipment manufacturer. זה אמור להיות תואם מקור אחד לאחד למקורי. המחיר משתנה בין אתר לאתר ובין המשווקים, אבל ערכם סה''כ שווה ערך. אני מכיר המון מקרים שבהם החלקים של החברות האלו איכותיים יותר מהמקוריים ולפעמים גם פחות. לפי דעתי אין מה לחשוש מללכת על אחת מהם ואישית הייתי הולך על mahle. או febi bilstein או bosch.

image.png.5f2502b76c1910139552add42b44c875.png

מקווה שזה עוזר :)

2005 VW Passat B5.5 2.0l 115hp 
1991 VW Golf Mk2 1.3l 55hp 

פורסם (נערך)

כחלק מלימודי הנדסת רכבים בעברי, נכנסנו לעובי הקורה לגבי פילטרים ושמנים.
הסיכום היה שהמקורי מספק את כל צורכי המנוע על כל רוחב הסלד ואופי הרכב, המהנדסים שם חקרו אלפי שעות ויודעים הכי טוב לפחות על הרכב שהם אחראים ליצרו, לגבי הפילטר הכי חשוב ברכב שהוא השמן אני נדבק למקורי, במקרא שלנו(גם לי יש תלתן) הרווחנו כי הפילטר המקורי גם זול.

לגבי המנורה והרעש שאתה מתאר, האם מנורת לחץ השמן נדלקת לך יותר זמן מבעבר? הרעש היה קיים בעבר? יכול להיות שזה תקין

אתה עם תוכנה? איזה שמן מנוע אתה שם? באיזה תדירות אתה מחליף?

עריכה אחרונה על ידי tomcar

זה נכון

פורסם (נערך)

המנורה דולקת אולי לשניה-שתיים. ובאמת באוזן חדה שומעים שהרעש משתנה ברגע שהיא כבית. אין ספק שזה קשור לזרימה של השמן.

זה לא יותר זמן מבעבר, אבל האמת שנראה לי שאפשר לשפר את זה. ויש לי הרגשה שהפילטר זו נקודת פתיחה טובה.

בלי תוכנה, סטוק לחלוטין. גם לא פילטר אגזוז או שטויות אחרות.

שמן מנוע - לפי הסלקטור של קסטרול (בכללי, בכלל לא מאמין בסילניה והתקן שהם הנפיצו) כמה כבר אפשר להשקיע בשמן שהולך לאלפי מכוניות בודדות בעולם? מה גם שהיום יש מוטול שתומך בתקן הזה. אבל עדיין, קסטרול טוענים שהשמן מתאים למנוע ומנסיון של שנים עם השמנים שלהם ממש לא בא לי לנסות משהו אחר.

https://www.castrol.com/en_gb/united-kingdom/home/car-engine-oil-and-fluids/motor-oil-and-fluids-finder.html?customerType=retail&category=cars&make=alfa-romeo-eu&model=giulietta-940-2010-&engineType=giulietta-1750-turbo-177-kw-2010-&ref=6d5cdd1916e53d93487890356c297c06&component=engine

מחליף כל 10K, פעם החמרתי כל 7.5 אבל המכונאי (מיכאל) אומר שעם תוואי הדרך שלי אפשר בכיף לעלות ל 10. (נוסע 30 ק"מ ביום ללא פקקים) יוצא בדיוק 10 בשנה.

הזמנתי מסנן של Mahle. (שתי יחידות):

https://www.ebay.com/itm/174360751990

יש לי גם מקורי אחד חדש בקופסא. רוצה לפתוח אותו ואת ה Mahle ולעשות השוואה לפי הפרמטרים שרון העלה בזמנו.

אגב, אחרי שראיתי מסנן אויר מקורי של אלפא מקרוב (שים לב להדבקה בתמונה המצורפת). לא בטוח כמה הם משקיעים בבחירת יצרני ה OEM שלהם. מן הסתם גם של מסנני השמן...

Capture.JPG

עריכה אחרונה על ידי Muzic4Ever

Putting a rear-spoiler on a front-wheel drive car. Yeah, that's gonna help

• תוכן חדש...