Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1741 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אני צריך מערכת השקיה פשוטה (לפחות אני מקווה שהיא תהיה פשוטה).
היא תשקה דשא לא גדול ובנוסף בהמשך גם שלל עציצים.
מזה אני מבין שאני צריך שתי יציאות אבל פרט לזה אני לא יודע שום דבר. כמובן נשלטת מחשב.

מה שיש כרגע זה צנרת מונחת מתחת לדשא עם 3 ממטרות שמכסות אותו יפה מאוד וברז ידני שמאפשר לפתוח אותן. מצורפת תמונה.
אשמח להסבר מה אני צריך לקנות.
כמו כן האם כדאי להזמין מחו"ל או שהמחירים בארץ תחרותיים?

image.thumb.png.b26cffaed785823c3ced316c7c0c1fd9.png

HU-Panasonic CQC5401W, Comp- Hertz enenrgy, Sub- IDQ, AMP- Kicker ZX700.5

פורסם

שלום

גילוי נאות , אני לקוח מוסדי של חברות מסחר, יצרנים, בתחום החקלאות.

אפשר תמונה של הדשא ? 

מה גודל הדשא במ"ר ?

מה גודל כלל הגינה, כמה עציצים/צמחים ?

בעיקרון לתת יעוץ בגינון מרחוק זה כמו לימוד שחיה בהתכתבות.

בגדול אתה צריך מחשבון השקיה שתי פתיחות. לטפטוף אתה צריך מקטין לחץ ל2.5 אטמ'. מהניסיון שלי לא צריך סנן כאשר משקים במי שתיה.

יש צנרת 8ממ עם טפטוף אינטגרלי , יש הרבה אופציות למרחקים בין הטפטפות. זה די דומה ללגו ואפשר להתאים הכל לכל גינה קיימת.

בחנויות של הגרעין ברוב המקרים ידעו להרכיב לך ראש מערכת לפי ההגדרות שתתן להם.

פורסם (נערך)

דשא לא גדול, כ-25 מ"ר. סיכוי גדול שאוסיף עוד 20 מ"ר צמוד אליו. אצלם מאוחר יותר.
כפי שאמרתי הונחה כבר תשתית של השקיה (הברז בתמונה הקודמת מזין אותה) לדשא הקיים (3 מטזים שמכסים אותו), אני מניח שאתחבר אליה אם אוסיף דשא נוסף.

מבחינת עציצים אני באמת עוד לא יודע...
כלל הגינה? אולי באמת כדאי שאצלם כמה תמונות. אעשה זאת כשאגיע הביתה, מניח שמחר בבוקר כבר יהיה מה לראות.

עריכה אחרונה על ידי farkash7

פורסם

זה מאוד כדאי להחליט עכשיו אם אתה מעוניין רק בדשא או דשא + צמחייה.

אם אתה צריך רק דשא אז מחשב השקייה הפשוט ביותר יעשה את העבודה.

אם אתה רוצה גם צמחייה אז בנוסף למה למחשב השקייה מומלץ גם מדשנת, שסתום אל חוזר ומשאבה שתערבב את הדשן עם המים וכו'.

אלעד רוזנקר, טלפון 0524626633.

ניתן להתקשר להתייעץ בכל הקשור ברכבי אספנות ואופל בפרט (בעיקר ישנים).

פורסם

הי

תתחיל מלהחליט אם אכן 2 קווים מספיק לך או שתצטרך בעתיד 3. אם תצטרך יותר אולי כדאי לך כבר מעכשיו לקנות מחשב עם תמיכה ב4 ברזים.

למה שתצטרך יותר? תוספת ממטרות כך שהלחץ לא מספיק להפעיל 6 ביחד או קו טפטפות לעצים ששונה בתדירות הפעלה מקו טפטפות לערוגות (אחת לכמה ימים לעומת יומי)

האפשרויות שלך הן מחשב אחד ששולט על x ברזים (מגופים) או מחשב משולב ברז במוצר אחד. 

ככל שהמערכת מכילה יותר ברזים כך יותר משתלם לעבוד בתצורת מחשב יחיד ששולט על כמה ברזים.

אתה נמצא בערך בנקודת האיזון. קנייה של 2 מחשבים משולבים תצא לך יותר זולה ממחשב 4 קווים + 2 ברזים. 

אני אישית במצבך הייתי רוכש 2 מחשבים משולבי ברז. במצב כזה אתה יכול לקנות יחידות נשלטות bluetooth,  זה מאוד נוח! למשל גלקון 9001.

אם אתה רוצה לחסוך ראיתי שיש מוצר דומה סיני של בליצוולף בחצי מחיר (130 לעומת 270 ליחידה) אין לי ניסיון אישי איתו אבל בליצוולף נחשבים סינים איכותיים. לא הייתי קונה איזה משהו עלום מעליאקספרס. לגבי קנייה בחול של משהו לא סיני, אני בזמנו לא הצלחתי למצוא משהו משתלם.

שרטטתי לך פה משהו די עלוב, מקווה שתצליח להבין. אם לא תשאל.

אל תוותר על הברז הראשי למערכת. בכל פעם שתרצה לטפל במחשבים/בנזילה הוא יציל אותך.

גם על הסנן לא הייתי מוותר כפי שהציעו לך פה. נכון שבדרך כלל הוא נשאר נקי אבל למקרה שלא, שיט שייכנס לך לקו ממטרות יהיה די מעצבן.

Gina.jpg

• אהבתי 2
פורסם

שני הסנט שלי בעניין:

צרפתי תמונה של המערכת אצלנו. מה שרואים זה את כניסת המים משמאל ואחריה סנן (אני יודע שהוא הפוך, עשינו תחזוקה באיזור ועוד לא ישרתי אותו).

4 ברזים חשמליים - השניים השמאליים הם להמטרה לדשא, כל אחד מפעיל 3 מתזים. השניים הימניים יושבים אחרי וסת לחץ. ברז אחד הוא לטפטוף שאר צמחי הגינה והשני לעציצים.

מחשב ההשקיה אצלנו יודע לשלוט על עד 6 ברזים. יש היום המון חברות ודגמים, עם בלוטות', עם חיבור לוויפי ועוד.

למרות שחשבתי להציע גם את האפשרות של שני ברזים נפרדים, כמו שהציע electric, לדעתי עדיף כבר עכשיו להשקיע במערכת עם אפשרות להרחבה. למקרה שתרצה להוסיף ברזים, כמו למשל במקרה של הרחבת הדשא (אם אין מספיק לחץ להפעיל יותר מ-3 מתזים בו זמנית) או תוספות אחרות כמו איזורים עם עם צמחיה בטפטוף וכד'.

לדעתי דישון דרך ההשקיה לא הכרחי. אפשר לפזר אוסמוקוט (דשן בגרגירים) ידנית פעם-פעמיים בשנה ואפשר גם בלי לדשן בכלל.  

0-02-0b-e8c739a1fe76eb82b8f01b02ee21169bdae0597389852b37aba5282efb6c8447_92adf80fe58b0283.thumb.jpg.34d9c8ed42198762bb57a838a22defca.jpg

לא כל רכב צריך להיות שיא הריגוש, אבל שיהיה משהו. מנוע. אם לא מנוע, עיצוב. אם לא עיצוב, נוחות. אם לא נוחות, לפחות שהגיר יהיה ידני.

פורסם (נערך)

הנה כמה תמונות עם הסבר.
תמונה ראשונה היא שרטוט של הדשא הקיים (ריבוע שחור), עם המטזים/ממטרה הנוכחית (עיגולים אדומים). הריבוע הכחול הוא הדשא שאני מתכנן להוסיף.

בתמונה השניה אפשר לראות את הדשא.
העיגולים בתמונה השניה הם שוב של המיקומים של המטזים/ממטרות.
במונה השלישית אפשר לראות את המיקום שאני מתכנן להוסיף עוד דשא, הקו הכחול למטה הוא החיבור שלו עם הדשא הקיים והעיגול הוא מיקום של ממטרה קיימת אליה אני מניח שאוכל להתחבר כדי להשקות אותו.

כמה שאלות:

שאלות על דשא:
1. כפי שאפשר לראות מצבו לא מדהים כי הוא לא הושקה כראוי בזמן שלא גרו בבית. אמרו לי להשקות עם הרבה מים ויש מצב שהוא השתקם, אבל אם זה לא יקרה מה עושים? קונים מרבד דשא חדש ומניחים פשוט באזורים הנדרשים?
2. לגבי הדשא שאני מתכנן להניח, עד כמה זה מסובך להניח דשא עם נקודת ממטרה שמתחברת לקיימות לבד? אני יודע שצריך לבצע עבודת הכנה לשטח לעיתים ולאחר מכן זה פשוט להניח את המרבד. לא יודע אבל מתי נדרשת עבודת הכנה (מה בכלל עושים בה חוץ מלהפוך את האדמה ולהניח מצע?).

שאלות על נושא השרשור:
1. לגבי מה אצטרך בעתיד אני חושב שחוץ מהדשא הזה, הגדר החיה שאתם רואים שם (ומקבלת מים מהממטרות), ועוד עציצים שאוסיף אני לא אתרחב. יש עוד שטח גדול מאחור שהוא במצב ג'ונגל כרגע, אבל אני לא מתכנן לגעת בו כי בשלב מסויים הבית הזה יעבור הרחבה מסיבית/בניה מחדש ואין לדעת איך יראה השטח/גינה לאחריו.
אז לדעתי 2 קווים יספיקו אבל לייתר ביטחון אם זה לא הבדל גדול אין לי בעיה לקחת משהו שתומך ב-3 ברזים.

2. לגבי ברזים/מחשב, הבנתי שיש כאלה שמחוברים ישירות לחשמל וכאלה על סוללות. עניין הסוללות מקל את מלאכת החיבור, השאלה עד כמה הוא מגביל?
3. עכשיו אחרי שקיבלתם עוד פרטים אשמח להמלצות על תצורה ודגמים.

שרטוט דשא:
image.png.011041f06e149dcb61b8f70b0a9c7560.png
תמונה 1:

image.thumb.png.64fcd86782e79854495385f08a86355d.png

תמונה 2:

image.thumb.png.8158bec56773ba807c1564088201eb84.png

עריכה אחרונה על ידי farkash7

• תוכן חדש...