Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1738 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אהלן,
מישהו נכנס ברכב של חברה שלי מאחורה לפני מעגל תנועה, 
ניצל את חוסר הידע שלה, יצא מהאוטו משך את החלק בטמבון שנפגע ונתן לה מספר טלפון אם תרצה לטפל ב"שריטה".
בפועל לפי תמונה יש סדק בטמבון ושריטות בבגאג'.
יש לה רק את מספר הפלאפון והוא מסרב להעביר פרטי ביטוח ושלח מספר רכב לא נכון.

איך הכי נכון להתנהל מכאן?

פורסם

אם יש לכם רק מספר טלפון הרי שהבעיה העיקרית היא זיהוי שלו. בשביל לפעול מולו משפטית צריך לדעת מי הוא.

אפשר לנסות לחפש את המספר בגוגל, אם הוא משתמש בו לעבודה אולי הוא מפורסם.

אבל אם לא, להערכתי הדרך היחידה היא לשכור חוקר פרטי שיאתר את האדון, כתובתו ורכבו ואז תוכלו להעביר את המידע לחברת הביטוח וגם להגיש תלונה במשטרה על אי מסירת פרטים. את עלות החוקר תוכלו לתבוע ממנו. השאלה אם עלות התיקון שווה לכם את ההתעסקות.

פורסם

אם יש לך את הפרטים ותר על התלונה, אני אניח שגם חברתך לא מסרה פרטים (הוא אומנם ויתר עליהם אבל יכול לטעון שלא). זו עבירה של אי מסירת פרטים, בלי נפגעים התיק יסגר.

דווח לביטוח מה שקרה ותן להם לשבור את הראש.

כדאי שחברתך תשב עכשיו לכתוב את כל הפרטים שהיא זוכרת, זה נקרא ״הקפאת זכרון״, תתפלא כמה שוכחים כשמגיעים למשפט אחרים חודשים.

תאריך, שעה, כביש, כיוון, מספר נתיבים, באיזה נתיב היא היתה, באיזה הנהג השני, רכבים נוספים מסביב, היכן עצרו, מה אמר בדיוק, היכן הפגעה אצלה ואצלו, האם היו איתו אנשים ברכב, עדים שאולי עובדים בסביבה, איזה חולצה לבש.... כל מה שהיא זוכרת.

פורסם (נערך)

לחברות הביטוח יש טופס סונדרטי למילוי אחרי תאונה. כדאי שיהיה בתא הכפפות, ממלאים אותו ואז לא שוכחים דבר.

המלצה שלי, שאני חוזר עליה כבר שנים בפורום זה: במקרה תאונה הפעולה הראשונה היא לצלם את הרכב הפוגע באופן שניתן לקרוא את מספר הרישוי ורצוי את המגע בין הרכבים או הנזק. זה הדבר הראשון, לפני שמזיזים את הרכבים הצידה. מאותו רגע לנהג הפוגע אין דרך לחמוק, תאתר את בעלי הרכב באמצעות המספר. חוץ מהצילום הזה לצלם את הרכבים במצבם שלאחר התאונה לפני שהם זזים, ואחרי כם את הנזקים לשניהם. כשעומדים בצד- לצלם את רשיונות הרכב, תעודת הביטוח ורשיון הנהיגה (או תעודה מזהה אחרת) של הנהג.

לשים לב שאכן מצלמים את התעודות הנכונות. איזה נהג מונית דחף לי פעם מסמכים של רכב אחר. 

עריכה אחרונה על ידי sperial
לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם (נערך)
לפני כשעה, sperial כתב:

לחברות הביטוח יש טופס סונדרטי למילוי אחרי תאונה. כדאי שיהיה בתא הכפפות, ממלאים אותו ואז לא שוכחים דבר.

מיותר היום לשבת ולהעתיק ידנית, בשביל זה יש מצלמה בסלולרי.

במקרה של תאונה צריך מיד לשלוף סלולרי ולהתחיל להקליט (עדיף בלי שהצד השני ישים לב, אולי הוא יודה) ולצלם.

כמו שאמרת, דבר ראשון לצלם לוחיות רישוי, מיקום רכבים ופגיעות.

ואם אף אחד לא בורח עוברים לצלם רשיונות רכב ונהיגה, מבקשים מספר טלפון ושלום על ישראל.

עריכה אחרונה על ידי Be roo
פורסם

הבעיה היא שבלחץ של תאונה עושים טעויות, ורשימת תיוג (בעברית פשוטה - צ'ק ליסט) עשוי למנוע אותן.

באירופה יש טופס סטנדרטי (קיים במגוו שפות, אבל הפורמט זהה) שממולא על ידי הנהגים או המשטרה (לפי החוק המקומי) ב-4 עותקים - כל נהג מקבל שניים - אחד לעצמו ואחד לביטוח.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

• שבועיים מאוחר יותר ...
פורסם
בתאריך 23.9.2021 בשעה 17:36, Be roo כתב:

מבקשים מספר טלפון ושלום על ישראל

ולא פחות חשוב, שניה לפני שנפרדים לשלום, להתקשר למספר, ולוודא שזה המספר הנכון. אם לא, עדיין יש הזדמנות להתעקש לקבל "מספר אחר" ולוודא באותה הדרך.

• רעיון טוב! 1

פורסם

עדכון:
דיברתי עם הבן אדם הסכמתי להתפשר על צביעת טמבון ולבסוף על פחות מזה, הסכים ואז התחרט (יש תיעוד). לליצן אין ביטוח.

מה המהלך הנכון מבחינתי? להגיש תביעה דרך הביטוח? (כרגע אצטרך לשלם כמה אלפים עד שיתבעו ממנו את העלות)

או שאני יכול להגיש תביעה עצמאית על סמך קבלה בלבד (ללא הערכת שמאי)? אולי אפילו על סמך הצעת מחיר?

• תוכן חדש...