Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

קקטוס, ספורטאז או יטי? עד 65k שח

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1761 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

היי,

אנחנו מחפשים רכב אמין וחזק עם תא מטען סביר (350 ליטר ומעלה) ורצוי גם תנוחת ישיבה גבוהה. נהג+ 3 נוסעים. נסועה בסביבות 20,00 שח.בתקציב עד 65,000 שח.

לא משנה לנו סוג מנוע או גיר.

אנחנו מתלבטים בין סיטרואן קקטוס, קיה ספורטאז' או סקודה יטי לשנים 2016-2017 אך נשמח לשמוע הצעות נוספות

פורסם

ייטי הכי מומלצת בין השלוש. מגיעה בידני או רובוטית כפולת מצמד 7 הילוכים. את הידנית הפסיקו לייבא ב-2017 כמדומני. 

Subaru BRZ 2.4 6MT | Ford Focus 1.5 ST_Line  

פורסם

לא בטוח למה הייטי הכי מוצלחת... לייטי תיבת האוטומטית תיבת הילוכים רובוטית שעלולה להיות פחות אמינה. לקקטוס ביצועים טובים יותר והיא חסכונית יותר. לספורטאז'  תא מטען גדול יותר ובכלל היא גדולה יותר. לפי נתוני היצרן רק לספורטאז' תא מטען העונה על הדרישה - 466 ליטר. לקקטוס 348 וליטי 321.  כמובן שזה רק "עד המדף" ובפועל הם גדולים יותר. מחיפוש לא מושקע ביד 2 נראה שהקקטוס זול יותר משמעותית ואולי נותן תמורה טובה יותר לכסף

מוטי, מוטי, מוטי - אני לא סתם בחור אידיוטי 

פורסם

הקקטוס בשנים הללו עם מנוע בעייתי (רצועת תזמון מתפוררת שיכולה להוביל להחלפת מנוע). הספורטאז' בדגמי 1.6 היא עגלה, וגם בהשוואה  ל-2.0, הייטי 1.2 תרגיש זריזה יותר. לייטי תא נוסעים משתוכנן מעולה, מאד מרווח, שתי המושבים החיצוניים נעים על מסילה וכל מושב יכול להתפרק. מאד מודולארית ופרקטית. המנוע שלה מצויין, חזק וחסכוני. גם התנהגות הכביש שלה ונוחות הנסיעה ברמה גבוהה יותר מהספורטאז'. 

לספורטאז' תא מטען גדול יותר, ורוחב תא הנוסעים אולי מעט רחב יותר ומכלולים פשוטים ומוכחים. כמכונית, הייטי מוצלחת יותר (הייתה לי ייטי ידנית כ-5 שנים - משפחתית משובחת)

• אהבתי 1

פורסם

תודה על התגובה המנומקת. אני חושב שלא הייתי מגיב כלל אם ההודעה הקודמת שלך הייתה כוללת פרטים אלה...

מוטי, מוטי, מוטי - אני לא סתם בחור אידיוטי 

פורסם

תיראה לקקטוס וליטי יש שני דברים שצריך לקחת בחשבון, יצא ריקול בנושא הטיימינג והוא הוחלף, מה שכן במנועים שהייתה בהם סתימה חלק מדווחים על צריכת שמן מוגברת.

הקקטוס רכב נח לנסיעה עם מושבים טובים, סלון מעניין ודי מאובזרת. עלות טיפולים סבירה, טיפול בינוני עלה לי 860 במורשה יבואן למשל, ביטוח לנהג יחיד עלה לי 3 אלף למקיף עם חובה.

מוזמן לקרוא את הפוסט התחדשות שלי אם כי שלי ידנית:

קקטוס

ליטי יש גיר פחות אמין, זה יכול להיות מצמדים בעלות 3.5 אלף או מח גיר משופץ בעלות 4 אלף.

• אהבתי 1

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם

לייטי בשנתונים הללו יש מנוע 1.2 דור 2.0 עם רצועת תזמון. הריקול על השרשרת רלוונטי למנועים שיוצרו עד סוף 2011 - לא רלוונטי לכאן. 

פורסם

בנושא הטיימינג התכוונתי לקקטוס.

הכוונה לשני דברים, שלכול אחד יש משהו שצריך לקחת בחשבון, אחד טיימינג השני גיר.

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם

בשנתונים המדוברים, אין בעיה גורפת בגיר. מצמדים יכולים לדרוש החלפה אם נשחקו -  לא סיפור.

לעומת זאת בקקטוס, למעט אם נופלים על בעל רכב מבין עניין שהחליף רצועה מוקדם, קשה מאד לדעת אם המנוע סבל מהרעבת שמן או לא. פוטנציאל הנזק גדול מדי בשביל לקחת את הסיכון.

פורסם

אם עלות החלפה הייתה 300 שקל אכן לא סיפור, לקנות רכב ואולי השנה או שנה הבאה להוציא כמה אלפים זה כבר לא נעים בכלל.

גם מח גיר יכול ליפול בזמן בעלות על הרכב גם פה הוצאה של כמה אלפים.

כלומר יש מצב שבזמן בעלות של בערך 3-4 שנים הבעלים יצטרך לשלם על שני הדברים. וזאת כבר הוצאה לא נמוכה בכלל.

פורסם

ועדיין ל3 נוסעים מאחור באופן קבוע הספורטג' תהיה מרווחת יותר.

לגבי ה1.6 עגלה - אני לא מסכים היא סוחבת לא רע, מספיק בהחלט במונחים של משפחתית.

תשייט היטב במהירות כביש 6 כולל עקיפות, הפער בינה לבין הייטי לא כזה גדול, מבחינת אמינות הגיר הפער הוא כן גדול...

פורסם (נערך)
לפני 14 שעות, menir1 כתב:

הקקטוס בשנים הללו עם מנוע בעייתי (רצועת תזמון מתפוררת שיכולה להוביל להחלפת מנוע).

ב-65K הוא יכול להביא אחת משנים 2018 והלאה כך שכבר קיבלו רצועות חדשות והלכאורה לא מתפוררות(ועדיין באחריות)

בנוסף ייטי ידנית אין אחרי שנת 2016, כך שהקקטוס תתן תמורה גבוהה יותר ואולי שקט נפשי לאורך זמן רב יותר.

אבל בלי קשר, אני בעל קקטוס ותא המטען די קטן, הוא בסדר, אבל לא משהו להתפאר בו

עריכה אחרונה על ידי aviaviavi
פורסם

עם כל הסימפטיה שלי לקקטוס, הייטי היא מכונית מליגה גבוהה יותר. הקקטוס מכונית נהדרת, אך הייטי היא "יותר" בכמעט כל אספקט. 

• תוכן חדש...