Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1853 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

לפני חצי שנה עברתי תאונה קלה בחניון תת קרקעי, לצערי לא הרמתי כהלכה את האנדברקס והרכב הדרדר קלות קדימה גברת שהגיעה במהירות בתוך החניון והרכבים התנגשו. 

הרכב שלי קיבל בקע בפינה השמאלית בחלק העליון והגב' לטענתה הפגיעה ברכבה היה בחלק התחתון של דלת ימין קדמית. 

בזמן ההתנגשות הייתי בשלבי יציאה מהרכב תוך שהוא מדרדר. מיותר לציין שנבהלתי והמהירות בה ניסיתי לבלום את הרכב כשרגל ימין שלי עוד בתוך הרכב לא עזרה למנוע את המקרה. 

ה"גברת הנחמדה" ניצלה את היותי מבוהלת ועכשיו בהסתכלות אחורה אני מבינה שהיא עשתה כל שביכולתה לא לתת לי לצלם את הרכב שלה כהלכה.

אוסיף ואציין כי הרכב שלי אוחז תעודת נכה בשל נכות מולדת בגפיים תחתונות, הרכב משמש לי כרגליים דבר שהגביר בי את הלחץ באותו הרגע מה שעזר לאותה הגברת להסיח את דעתי. 

בגלל שמבחינת החוק רכבי הוא זה שהדרדר קדימה לצערי, אני תבעתי את הביטוח שלי על התיקון של הרכב שלי והמשכתי בחיי. 

לפני ימים אחדים פנתה אלי חברת הביטוח שלי בבקשה לאישור טיפול בתביעה שהגישה אותה הגברת לאחר חצי שנה. 

טרם חתמתי על המסמכים ביקשתי לראות את התביעה אותה הגישה הגברת ומכשהגיעה אלי חשכו עיני.... הגברת יצרה לרכבה נזק שהוא רחוק שנות אור ממה שקרה באותו היום בכל פרמטר אפשרי. הן עם בזדון וכוונה תחילה והן עם בתאונה אחרת שהתקיימה לאחרונה. תביעה בסכום משולש מהסכום ששולם על תיקון הרכב שלי שהינו רכב חדש שלא נמצא על הכביש אפילו לא שנה עוד היום ומחייב חלקי מקור יקרים יותר, והרכב של הגברת הוא רכב ישן. 

מיותר לציין שאינני מופתעת שיש אנשים כאלה בעולם.... 

הגברת תובעת את הביטוח, נכון, ולי אין כל הוכחה שהיא מבצעת הונאה חוץ מתמונה בודדת שלצערי לא כוללת את מספר הרכב שלה. 

אשמח לדעת איך תהליך כזה מתנהל. האם חברת הביטוח מנהלת הכל לבד? האם יערבו גם אותי? האם יש סיכוי שאגרר לבתי משפט או תשלומים כאלו ואחרים כי אין לי אפשרות להוכיח? 

פורסם

קודם כל תנשמי עמוק, זה מכעיס, אבל מדובר בתביעה שהביטוח יכסה בסופו של דבר.

עכשיו לענין, התאונה באשמתך, על זה אין ויכוח.

לגבי הנזק לרכב השני, נתחיל מזה שלא תמיד כל הנזק נראה לעין, ואין כל קשר בין סכום התיקון לרכב שלך לבין זה שלה, זה תלוי באופי התאונה המדויק. אז כרגע בכלל לא בטוח שיש כאן נסיון לנפח את עלות התיקון.

עכשיו את צריכה לדבר עם הביטוח שלך ולהסביר להם את החשש שלך. להם יש אנשי מקצוע שיוכלו להעריך האם התביעה שלה סבירה או מנופחת, בהתאם לתיאור שלך אודות המקרה. 

אם גיעו למסקנה שהתביאה סבירה, היא תשולם ע״י חברת הביטוח. ואם יוחלט שלא מוכנים לשלם את כל הסכום תלכו למשפט, שם כל צד יציג את גרסתו והשופט יחליט מי אשם לי אמינות העדות.

אם וכשזה יגיע לבית משפט, תעידי על הצד שלך, תצמדי לעובדות (בלי הדרמה שבהודעה שלך): חניתי, שכחתי להרים בלם יד, התחלתי לצאת מהרכב והוא הדרדר. הרכב שלי נפגע במקום x הרכב השני נפגע במקום y, אני מודה באשמה אבל הנזק של התביעה גדול מהנזק בפועל...

פורסם

אם שילמת השתתפות עצמית הסיפור נגמר מבחינתך. לא משנה אם לרכב האחר נגרם נזק של 2,000 ש" או של 20,000 ש"ח, זו בעיה של חברת הביטוח. את תשלמי השתתפות עצמית ועלית פרמיה וזהו.

בקיצור, אל תתרגשי יותר מדי, תני לסוכן או חברת הביטוח שלך לטפל בעניין. מבחינתך זה ארוע בודד, הם מתמודדים עם ארועים כאלה מדי יום.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

שתי התגובות לעיל מסכמות את הנושא באופן מקיף.

1. ברגע ששילמת השתתפות עצמית, לך כבר לא אמור להיות אכפת אם הנזק שלה 7 שקלים או 270 אלף שקלים. זו בעיה של חברת הביטוח ולא שלך.* 

2. הדבר הכי גרוע שיכול לקרות מבחינתך הוא שחברות הביטוח לא יסכימו בינן לבין עצמן על הנזק ואת תידרשי להופיע בבית-משפט כעדה ולא כצד בעניין. כלומר, לא יהיו לזה השלכות עלייך. את תגיעי, תספרי את העובדות מנקודת מבטך, תקבלי פיצוי על אבדן יום עבודה (מינימום 250 שקלים) ותלכי הביתה. לא חוויה מענגת, אבל גם לא משהו נורא.

*הסייג היחיד הוא גבול גובה ההשתתפות העצמית שלך. 

אם ההשתתפות העצמית שלך היא עד 1 מיליון ש"ח וגרמת לרכב נזק של מעל 1 מיליון ש"ח, אז הכיסוי הביטוח שלך הוא רק עד אותו מיליון. כל מה שמעבר זה מכיסך.

אבל, אני מרשה לעצמי לנחש שגובה הכיסוי שלך הוא לכל הפחות חצי מיליון ש"ח (לא נתקלתי בנמוך מכך מעולם ולרוב זה מיליון ומעלה) ושהתביעה שלה אינה בסכום גבוה מכך. תוכלי לבדוק זאת בפוליסה שלך.

"you know how they are, they are babies, their mind is made up before anyone says anything."

South park, S23E07 PC babies.

• תוכן חדש...