Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

חדש או משומש ב100K?

dbx22
שימו לב! השרשור הזה בן 1214 ימים, שזה ממש ממש הרבה. נא המנעו מהקפצה שלו והקפיצו אותו אך ורק אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא. אם יש לכם שאלה, נא פתחו שרשור חדש.

פוסטים מומלצים

שלום לכולם, יש לי סיאט מי ידנית שקניתי חדשה בתחילת התואר ב2013, ומאז היא הרכב היחיד שהיה לי.

מרגיש שהגיע הזמן להחליף ולהשתדרג, גם עקב גיל האוטו, וגם דברים קטנים שמפריעים(חוסר בכוח, חוסר באבזור, רעשי כביש, נוחות נסיעה, וכו')

אני אוהב מאוד רכבים מקונצרן ואג, ופולקסווגן גולף בפרט(זהו רכב שתמיד רציתי), לכן בהחלפה כרגע יש לי מספר התלבטויות:

1. סיאט ארונה חדשה(יד 1 אפס ק"מ)

2. פולקסווגן גולף 18/19(כאשר פה יש דילמה פנימית האם ללכת על טרנדליין, או קומפורטליין פלוס שדומה יותר במחיר לארונה החדשה, אבל יהיה קצת יותר future proof מבחינת אבזור מאשר הטרנדליין)

יש שתי נקודות:

1. ברור לי שכל רכב שאקח יהווה שדרוג גדול מהנוכחי, ומכל בחינה הגיונית הארונה בהחלט "מספיקה" לי, אבל יש לי רצון לאיכות הגבוהה יותר והמנוע החזק יותר של הגולף. השאלה אם אני לא עושה פה פיצוי יתר על החוויה ברכב שלי, או שזה באמת שווה את זה

2. קניית רכב משומש במחיר של דגם אחר חדש, מבחינה אבסולוטית זה נראה לי מחיר גבוה לשלם לרכב יד שניה, שאני לא יודע איך נהגו בו ואיך טיפלו בו. מצד שני זהו רכב שאני אקנה לאחר שספג ירידת ערך גדולה ממחיר חדש, והוא עדיין די חדש

הייתי שמח לשמוע את דעתכם, מה הייתם ממליצים לעשות(ואולי הכוונה לדגמים אחרים/אפשרויות קניה אחרות), האם לקנות ואגית 1.4TSI עם גיר DSG ביד שניה זה חכם, והאם קניה של רכב בגיל שנתיים/שלוש מכניס אותי לטיפולים יקרים.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

מבחינת אבזור בין גולף טרנדליין לארונה סטייל(הדגם החדש שבא ב0 קילומטר) לא יהיה הבדל גדול, לשתיהן בקרת שיוט אדפטיבית, בלימה אוטונומית(לגולף 2018 יש מוביילאי אבל מנוע 1.4 לזאת מ2019 יש מנוע 1.0 אבל באה עם מערכות בטיחות מקוריות וללא מוביילאי - לארונה יש מוביילאי גם בחדשה), מערכת עם אנדרואיד אוטו וכו', הקומפורטליין באה עם חלון שמש ומנוע חזק יותר(אותו 1.4 ב2018 אבל עם 150 כ"ס במקום 125 ועם מנוע 1.5 במקום 1.0 ב2019).

אני אישית מאוד נהניתי מהגולף, אם תמצא אחת משומשת שמורה ובתקציב יש מצב שזה לא יהיה רעיון רע.

Mazda 3 touring 5 doors 2.0 6MT 2014 

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

לא כתבת דבר לגבי צרכיך, ולפי גיל הרכב הנוכחי אני מבין שאתה לא מהמרבים להחליף מכוניות. אז חשוב מה הצרכים הצפויים, נניח, ב-5 השנים הקרובות.

כמוכן, אני מבין ש-100 אש"ח הם הגדרה קצת נזילה. מה גג תקציבך?

ודבר אחרון, אני מבין שיש בעיה של מועדי אספקה של רכב חדש. האם בדקת את הנושא?

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

בגדול לא החלפתי עד היום כי אין באמת צורך, והספיק לי הרכב הנוכחי.

רווק, כך שכרגע אין צורך בהסעת אנשים רבים.

נוסע כ50 ק"מ ביום.

100K פלוס מינוס 10K זה הגבול שהייתי רוצה להשאר בו.

לא בדקתי את נושא האספקה של רכב חדש, לא לחוץ לי לקנות עכשיו, כרגע אני יותר בודק וחוקר את הנושא

לפני 31 דקות, noknok כתב:

מבחינת אבזור בין גולף טרנדליין לארונה סטייל(הדגם החדש שבא ב0 קילומטר) לא יהיה הבדל גדול, לשתיהן בקרת שיוט אדפטיבית, בלימה אוטונומית(לגולף 2018 יש מוביילאי אבל מנוע 1.4 לזאת מ2019 יש מנוע 1.0 אבל באה עם מערכות בטיחות מקוריות וללא מוביילאי - לארונה יש מוביילאי גם בחדשה), מערכת עם אנדרואיד אוטו וכו', הקומפורטליין באה עם חלון שמש ומנוע חזק יותר(אותו 1.4 ב2018 אבל עם 150 כ"ס במקום 125 ועם מנוע 1.5 במקום 1.0 ב2019).

אני אישית מאוד נהניתי מהגולף, אם תמצא אחת משומשת שמורה ובתקציב יש מצב שזה לא יהיה רעיון רע.

תוכל לחלוק את דעתך בנוגע לאמינות ואחזקה של 1.4TSI?

כמו כן, האם שווה להוסיף לcomfortline plus לעומת הtrendline? ההבדל הכספי די גדול (כ15-20 אלף ש"ח)

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

לא היו לי בעיות מיוחדות עם המנוע, לפני הסוף של הליסינג היו צריכים למלא מים ברכב - שלחתי לחברת הליסינג למלא מים ולבדוק למה הרכב איבד מים והם טענו שלא מצאו נזילות.

המנוע עצמו הוא לא רע בכלל, מגיב מעולה ומאוד נהנתי - לא מכיר רמת גימור קומפורטליין פלוס שלי הייתה קומפורטליין רגילה, אישית אם גג שמש לא חשוב לך ההפרשי כוח לא קריטיים בין רמות הגימור והטרנדליין הספיקה לי לגמרי - ההתקנה המקומית של המוביילאי מאכזבת.

Mazda 3 touring 5 doors 2.0 6MT 2014 

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

שימו לב! השרשור הזה בן 1214 ימים, שזה ממש ממש הרבה. נא המנעו מהקפצה שלו והקפיצו אותו אך ורק אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא. אם יש לכם שאלה, נא פתחו שרשור חדש.

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...