Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1911 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אני מעוניין לקנות רכב שישמש אותי לנסיעות פעם-פעמיים בשבוע (הורים/סידורים) ומרבית השבוע לא יהיה בשימוש.

חשוב לי שהרכב יהיה נח בנסיעה ולכן אני מעדיף סופר מיני ולא מיני (איטי, בסיסי) כמו למשל קיה פיקנטו.

מבדיקה ביד 2 הגעתי למספר רכבים והיום בדקתי רנו קליאו 2013 1149 אקספרסיון.

כמה דברים שאשמח להתייחסות שלכם (קראתי את הפוסטים על הרכב):

1. צריך להחליף רצועת טיימינג (נאמר לי שזה ב-90K או לאחר 6 שנים. הרכב עוד לא הגיע ל-90K ולכן לא הוחלף). מה העלות של זה והאם זה סביר שהרכב בן 8 שנים ועדיין לא הוחלפה הרצועה?

2. כשבדקתי את הרכיבים במכסה המנוע היה משהו נוזלי שאבקש מהמכון לבדוק ולהתייחס. מלבד זאת, הכל נראה תקין (אם כי, אני לא מגדיר את עצמי כמבין).

3. אני קצת חושש מזה שהמנוע 75 כ"ס ולפי התגובות שראיתי לגביו, תוהה האם בנסיעה מחוץ לעיר אסבול מרכב איטי מאוד.

4. בתוך תא הנוסעים היו על הגומייה כתמים לבנים - רטיבות? ידוע מה זה (מצורפת תמונה)? כמו כן, הגומי מבחוץ לא היה מהודק לרכב.

1673085938_2013.jpeg1.thumb.jpeg.fe32cbfa209a65d5c96a9aa8d9f6549f.jpeg1445141842_2013.thumb.jpeg.092ca80e0f8a8520cbf84fb972888e63.jpeg

בשורה התחתונה, בהנתן שהרכב תקין (במבט ראשון), קילומטראז' יחסית נמוך, קנייה במחיר המחירון או מעט מעל סבירה (או שהחלפת רצועת הטיימינג משמעותית וצריכה להוריד מהעלות)?

פורסם

עלות החלפת טיימינג (לא כולל משאבה) עם טיפול לא ביבואן עולה כ 2100 שקל, משאבה מקורית עולה 700 ויש תחליפית באזור ה 400 בערך.

טיימינג במנוע ה 1.1 מוחלף אחת ל 4 שנים או 120 אלף, 90 אלף ק״מ זה בדאציה לוגאן.

כך שאם במשך 8 שנים לא הוחלף, דחוף צריך להחליף. אלא אם הטיימינג הוחלף לפי השנים.

יש היסטורית טיפולים?

הבעיה במנוע שהוא לא חזק, בכביש מישורי הוא סביר, אך בעליות קשה לו, כמו כן עקב יחסי העברה קצרים, הסל״ד גבוה בשיוט, למשל ב100 קמ״ש הסלד יהיה באזור ה 3200.

מנגד המנוע הזה נחשב לאמין ופשוט.

בקליאו דור 3 היו לי מקדימה גם סימנים לבנים אך הרבה פחות, ודווקא לא הייתה חדרית מים, בכול מקרה, נסה לשפוך מים ולראות.

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם

המנוע מאוד אמין, הוא מן הסתם חלש אבל לשימושים מינימליים לרכב נראה לי שאתה תסתדר. 

מה שכן הייתי חושש לרכוש אותו (או כל רכב לצורך העניין) אם הבעלים הזניח ולא החליף מה שצריך לפי שגרת הטיפולים כנדרש, זה לא רק רצועת טיימינג, זה גם לך תדע איפה טיפל ובאילו חלפים, בקיצור כדאי לחשוב על זה טוב. 

• תוכן חדש...