Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1983 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

מאחר ונושא סדקים והתעוותות בדשבורדים של רכבי קבוצת פיאט מוכר היטב ונדון פה לא מעט (לדעתי מדובר על פיאט 500, ג'ולייטה, לנצ'יה דלתא ואולי דגמים נוספים) מעניין לראות כיצד היצרן והיבואן מתייחסים לנושא במענה שהוגש לבית המשפט ביחס ללקוח עם ג'ולייטה בת שלוש וחצי בלבד שסבל מבעיה של התנפחות הדשבורד ופנה לבית משפט בנושא. 

לנוחותכם מספר 'היילייטס', שהנתבעות לא מהססות לטעון, כנראה מתוך הנחה שהדברים ישארו בין כותלי בין המשפט ולא יגיעו לעיני לקוחות ובפרט לקוחות פוטנציאליים. מאחר והדברים מדברים בעד עצמם (כפי שעורכי דין אוהבים לומר), אני חושב שפרשנות שלי מיותרת:

• "מדובר בעניין אסתטי בלבד שנוצר שלוש וחצי שנים לאחר מכירת הרכב, וזאת כתוצאה מבלאי שמקורו בחשיפה לשמש ישירה והפרשי טמפרטורות"
  • "הציפייה של המבקש כי שלוש וחצי שנים לאחר רכישתו של הרכב, המראה האסתטי של הרכב ישמר  לחלוטין, ולא יושפע מתנאי האקלים ומהשפעה של שמש ישירה עליו, לאחר תום תקופת האחריות, היא  ציפייה לא סבירה ולא מציאותית"
  •  "יודגש גם, שכאשר מדובר בבלאי אסתטי בלבד, שאין לו נפקות ביחס לתפקוד הרכב, וזה בדיוק המקרה  שמתואר על-ידי המבקש במסגרת הבקשה לאישור, אין חובה על הלקוח לטפל בו, והדבר תלוי בהעדפותיו  האסתטיות וברמת התחזוקה השוטפת שאותה הוא בוחר ליישם"
  •  "יצוין כי אין בנמצא סטנדרט מחייב או כללי רגולציה כלשהם, לפיהם על הדשברוד שלא להתעוות כלל או רק לאחר פרק זמן מסוים"
  •  "FCA ITALY לא הציגה מעולם בפני המבקש מצג כלשהו או בכלל, ממנו ניתן היה להבין ולו כרמז, כי  היא מתחייבת לכך שלא יתרחש בלאי ברכיב כלשהו ברכבים מתוצרתה, כתוצאה מחשיפה ישירה לשמש, לא בכלל ולא לרכיב הדשבורד בפרט"
  •  "אין סטנדרט מחייב כלשהו הקובע כי דשבורד אשר היה חשוף לשמש במשך x שעות ונוצר בו שינוי צורה הוא דשבורד שיוצר או תוכנן באופן פגום"
  •  "אלא שבניגוד לנטען על-ידי המבקש והמומחה מטעמו, למיטב הידיעה, שינוי צורה בדשבורד  המתרחש לאורך השנים כתוצאה מבלאי טבעי של הפלסטיק ממנו מורכב הדשבורד, מתרחש גם ברכבים  מתוצרת יצרניות רכבים אחרות. כך למשל, ולצורך הדוגמה בלבד, כמפורט בחוות דעת נמרי התומכת בתשובה זו, שינוי צורה בדשבורד  התרחשו ומתרחשים בדגמים מסוימים של רכבים שיוצרו לאחר שנת 2000 ואף לאחר שנת 2010  מתוצרת KIA ו- SEAT"

כתב התשובה המלא למי שמעוניין לעיין:https://www.nevo.co.il/psika_html/kitvey/TY-19-11-58915-B.pdf

• אהבתי 3

פיספסת אה הו, אה הו, פיספסת, אה הו. פיספסת, נפלת על פז'ו.

אתה רוצה להתאבד נסה ליפול על שברולט.

פיספסת, פיספסת אה הו.

פורסם

מיצובישי פג'רו 1999. 22 שנה הרכב בשמש, לא בחנייה מקורה ובלי כיסוי. יש *אפס* בלאי בדשבורד. לא דהייה, לא סדקים ולא שברים. מעולם לא שמתי חומר הגנה כלשהו על הדשבורד.

כבר באמצע שנות ה 90 חלק מהיצרניות היפניות ידעו לבנות רכבים שהפלסטיק לא נשבר, האלקטרוניקה עובדת והגומיות לא מתייבשות גם אחרי 20+ שנים.

Sent from my SM-G960F using Tapatalk

• אהבתי 2
פורסם

אני הייתי ממש מתבייש לכתוב דבר כזה בקבוצות הזויות בפייסבוק, אז לבית משפט..?

זו בעיה רצינית בכל הרכבים האלה וממש מאכזב לראות את ההתחמקות הזאת כל פעם מחדש.

טפו טפו המצב אצלי בסדר, אני בכל מקרה מקווה שבית משפט יעזור בעניין אבל האמת שזה טיפשי לתלות גם בהם תקוות.

SEAT Ibiza 2014 1.2t DSG >> Toyota Yaris 2018 HYBRID >> Renault Clio 2019 1.2t DCT >> Alfa Romeo Giulietta Milano 2014 1.4t TCT

פורסם

גורם לפלסטיקה הצרפתית המושמצת ב306 שלי (לשעבר) להשמע איכותית בצורה בלתי נתפסת פתאום!

בת 20 כשמכרתי אותה, ללא שום סימני בלאי בדשבורד עקב חשיפה לשמש 🤔

התחלתי מאוד להילחץ, יש לי גם וילונות שחורים באוטו והראייה עוד יותר נמוכה, גם אורות דמוי קסנון של פיליפס שלא מאירים שום דבר בגשם כמעט) והיה די מפחיד. סעו בזהירות !
פורסם

כן, החלפת דשבורד - לפי מה שהבנתי בסביבות ה10,000 שקל.

SEAT Ibiza 2014 1.2t DSG >> Toyota Yaris 2018 HYBRID >> Renault Clio 2019 1.2t DCT >> Alfa Romeo Giulietta Milano 2014 1.4t TCT

פורסם (נערך)

13 אלף, יש לי הצעת מחיר מגוחכת של המוסך המרכזי לרכב בן 5 וחודש, שטופל כל חייו במוסכי היבואן.

אם אין סדק- לא מחליפים. הם יודעים שהסדק יגיע אחרי שהאחריות תיגמר.

עריכה אחרונה על ידי Shay_u
פורסם
לפני 8 שעות, yair.arad כתב:

מיצובישי פג'רו 1999. 22 שנה הרכב בשמש, לא בחנייה מקורה ובלי כיסוי. יש *אפס* בלאי בדשבורד. לא דהייה, לא סדקים ולא שברים. מעולם לא שמתי חומר הגנה כלשהו על הדשבורד.

כבר באמצע שנות ה 90 חלק מהיצרניות היפניות ידעו לבנות רכבים שהפלסטיק לא נשבר, האלקטרוניקה עובדת והגומיות לא מתייבשות גם אחרי 20+ שנים.

Sent from my SM-G960F using Tapatalk

כנ"ל הונדה סיויק 2002. לא כיסוי, לא חומרי טיפוח ולא כלום.

לפני שעתיים, מיכאל רדמיני כתב:

באופן לא מפתיע האמינות של הדגמים בישראל מותאמת לנתוני המכירות 

מסתבר שהציבור הישראלי לא כ"כ מטומטם... 

בישראל אוהבים מכוניות שמחזיקות לאורך זמן בתחזוקה מינימלית, כאשר רכב חי פה בממוצע 15 שנה, שבמהלכן עובר 4-5 ידיים.

ZX 94 > קסנטיה 97 > לנסר 2007 > מונדאו 2007 > קורולה 2013 > קורולה 2015 > איוניק 2018 > סיוויק 2002 > מזדה3 2018

Everybody in the galaxy tries to take over the galaxy. The trick is to be left alone by whoever succeeds

• ספונסר פורום
פורסם

מאזדה (למשל) האריכה אחריות לדשבורדים בדגמי 3 דור שני ל-7/10 שנים (תלוי בפגם).

אחרי האחריות המורחבת ההחלפה עולה כ-3000 ש"ח כולל עבודה וכולל דשבורד מושלם חדש.

עדי

• אהבתי 1

מרכז שירות שי לי - מורשה יבואן לרכבי פורד ומאזדה. רחוב היוזמים 12 אור יהודה, טלפון: 03-5333082
מוסך הסדר לחברות הביטוח מגדל, מנורה, ביטוח ישיר, 9 מליון, איילון, שירביט וליברה.
לחנות האונליין של שי לי עם הנחות ומבצעים לחצו כאן

פורסם

תשובה שדי מזלזלת באינטלגנציה של הקונים.

מעבר לזה שהרכבים שלהם רחוקים שנות אור משאר הרכבים בשוק, גם השירות והתשובות שהם נותנים פה הן בגדר ביזיון.

ניחא זה היה במותג פיאט, אבל מדובר באלפא, רכב פרימיום. וכשאתה קונה רכב כזה, אתה גם מצפה לשירות פרימיום.

הבנאדם לא עיקם לעצמו איזה פח וביקש תיקון ללא עלות, אלא תיקון של בלאי לא סביר בעליל!

אני רוצה לראות אם מנכ"ל היבואן היה קונה רכב מחברה שככה מתייחסת ללקוחות שלה ולמותגים שהיא מוכרת.

פורסם

מה הכוונה ב-״רחוקים שנות אור משאר הרכבים בשוק״?

פורסם

איזו תגובה הזויה, מעניין שגם אינג' נמרי נחלץ לעזרתם.

אפילו ב BX המקוללות הדשבורד החזיק יותר מעמד מזה.

בשתיים מהגולפים שלי (2008) הדשבורד במצב כ"כ חדש

שאנשים פשוט לא מאמינים שהרכב שנת 2008. והם בילו לא מעט בשמש.

שפיאט יתקשרו לפולקסווגן ויבקשו את נוסחת הפלסטיקה של הדשבורד.

• תוכן חדש...