Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7750 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
לפי מה שראיתי זה הידני היה לו הילוכים ידניים רגילים רק ללא קלאץ.

וכאמור, האקזמפלר המדובר הוא עם קלאץ' - זו הכוונה ב"גיר ידני". אתה מדבר על הגיר הרובוטי, המכונה "חצי-אוטומטי", אשר זהה בתפעולו לחלוטין לתיבה ידנית זולת חסרונו של הקלאץ'.

מורפיוס: נתקלתי בה ברחוב עם שלט למכירה. האירוניה היא שאני כבר מחפש כמה חודשים אחר רכב בעל נתונים כאלו ממש (תריץ חיפוש על השם שלי) כך שאם יתמזל מזלי והתחזיות יתממשו, אהיה מאושר... :-P

:idea:
פורסם

אוקי אנשים, לקחתי את הבובה לבדיקה היום. הרכב נראה שמור מאד וזה כבר שימח אותי! נסעתי ברכב, שיחקתי עם הכסאות, ההגה, הדלתות, בדקתי את המרכב וכו'. מכר שלי, מנהל מוסך בקיבוץ בעברו הרחוק, נתן את אישורו ולפיכך הוחלט להכניס את הרכב לבדיקה מקצועית במכון והרי התוצאות:

מרכב: 97

שילדה: 100

פליטת גז ועשן: 100

מחוונים: 100

הילוכים: 98

מנוע: 98

בלמים: 100

מיתלים: 100

סכום: 98

ליקויים:

מערכת קירור מנוע: צינורות פגומים (אכולי קורוזיה)

מערכת דלק והצתה: מנוע מזייף (רועד בסל"ד סרק)

מרכב: תקוני מרכב וצבע, מעיכות, נזק לפגושים, חלקי פלסטיק פגומים (בעל משמעות שולית, כך כתוב בטופס)

צמיגים: אחוריים - בלאי יתר ("יבשים")

תיבת הילוכים ידנית: רעש יתר (אך נאמר לי ע"י הבוחן כי זה מקובל ואף שכיח בדגם זה)

*מנגנון חלון ימיני אחורי קצת "נוקשה".

עד כאן רשימת הליקויים...

לאחר מכן, נלקח הרכב לסוכנות טויוטה רשמית ונאמר לי שם כי מדובר בליקויים זניחים לחלוטין. עוד נאמר כי את הזיוף בסל"ד סרק ניתן לפתור בקלות ע"י העלאת הטורים בתהליך פשוט עם מברג...

כנ"ל לגבי צינורות שלפי טויוטה ניתן לנקותם או מקסימום להחלים את המגעים במחיר זעום למדי.

חרף הפגמים הללו, המוכר התעקש ולא וויתר על 50K (כאשר המחירון 47K). לבסוף, סיכמנו על 50K, כאשר העברתי לו מקדמה על סך כמה מאות ש"ח וחתמנו על זכרון דברים על בסיס הדגם של לוח פוקוס.

אישית, זו נראית לי קנייה מוצלחת למדי, אך אני זקוק לחותמת שלכם, אנשים יקרים, בעניין הזה!

מאחר והשלדה נקייה לגמרי וכו כן הרכב נראה שמור למדי (משהו שנדיר מאד למצוא בשנתון הנ"ל ובקונפיגורציה ידנית) הרי שמיהרתי "לקפוץ" על העסקה. אבל רק לשם הפרוטוקול, אני עדיין יכול לבטלה - לפי זיכרון הדברים - אך אחויב בתשלום על הביטול אשר גם הוא עומד על כמה מאות ש"ח בסיכום.

האם עלי להסתייג מרכישת הרכב או שנראה לכם כי הוא שווה גם 3,000 ש"ח מעל למחירון הרישמי?

פורסם

תוצאות הבדיקה טובות מאוד.

קורוזיה בצינורות מים - כסת"ח קבוע של מכוני הבדיקה. אם אין איבוד מים, סביר להניח שאין בעיה.

רעש מתיבת הילוכים - גם כן כסת"ח סטנדרטי. לא כדאי להבהל.

מה שכן - צמיגים אחוריים יבשים. להחליף מיד לאחר שתקנה את הרכב.

לדעתי - הרכב שווה מחיר מחירון, ואפילו יותר, אם הוא שמור ומטופח פנימית.

מחפש סוזוקי ג'ימני סטיישן 1,600 סמ"ק אוטומט

פורסם
נשמעת קניה טובה.

אבל מה זאת אומרת תיקוני מרכב וצבע? אין פירוט לגבי איפה מה ולמה?

אם הוא יד ראשונה הוא צריך לדעת...

נ.ב. הרכב מסוחר?

הכוונה לשריטות קלות, צביעת פגוש אחורי, מכה קטנטנה עד כדי בלתי נראית מעל לגלגל וזהו. חוץ מזה הוא נראה דנדש.

ולא, לא מדובר בסוחר.

:roll:

פורסם
אם ככה, אז תתחדש ושיהיה בהצלחה.

נשמעת כמו רכישה טובה....

הייתי מנסה להוריד לו 500 ש"ח על הצמיגים האחוריים, אבל לא הייתי מתעקש על זה יותר מדי.

תודה!

ניסיתי, באמת שניסיתי. אבל הוא טען כי החליף את הצמיגים האחוריים לפני פחות משנה (צמיגי ברידג'סטון, לא משהו ג'נרי אם זה משנה משהו) כך שהוא לא מבין על מה ולמה יש התייחסות לרעה בטופס הבדיקה...

על כל פנים, הצמיגים הקידמיים חדשים לגמרי - הם הוחלפו לפי כמה שבועות וזה אכן נראה כך במציאות.

פורסם

תתחדש. היאריס 1.0 היא לדעתי המכונית הכי מוצלחת בקטגוריה שלה. לאמא שלי יש אחת, ולמרות מנוע 1.0, היא מרגישה חזקה מספיק, ומהשנים הראשונות בה שווקה כאן היא מתנהגת נפלא ובעלת הגה מצויין (אח"כ קלקלו עם הגה חשמלי וריכוך משמעותי של המתלים).

חוצמזה, הנ"ל עושה 1:19 בכביש מהיר ב-110 קמ"ש בנחת.

(add lightness' (Colin Chapman'

פורסם

תודה רבה לכולם! :-)

כעת, אבקש להיעזר בכם פעם נוספת, בהקשר ליום שבו מבצעים את העברת הבעלות ומסירת הרכב...

לפי מיטב הבנתי, המוכר והקונה צריכים להגיע לסניף משרד הרישוי (אני יודע שאפשר גם בדואר, אך אין בידי המוכר את השובר שמאפשר לבצע העברת בעלות ולכן נזדקק להנפקתו מחדש ע"י משרד הרישוי). המוכר צריך להצטייד ברישיון הרכב וכן ברישיונו הפרטי, כאשר הקונה צריך להצטייד גם כן ברישיונו הפרטי. לאחר שמשרד הרישוי מבצע וידוא פרטים, מושלמת העברת הבעלות; אין צורך בהסכם נוסף מאחר וזיכרון הדברים החתום ע"י שני הצדדים כולל את הסעיף לפיו הרכב ימסר לאחר חתימה על העברת בעלות, כאשר בו בזמן תסופק יתרת הסכום למוכר... כמו כן הבנתי שהעברת הבעלות לא תוכל להתבצע באם הרכב מעוקל, כך שאין צורך לבדוק את העניין מול גוף אחר אלא במשרד הרישוי עצמו.

so far so good?

אשמח אם תסייעו לי בהשלמה של רשימת פריטים שעל המוכר לספק עם הרכב בעת מסירתו:

צרור מפתחות + שלט (כולל רזרביים כמובן)

ספר רכב

ספר טיפולים

צמיג רזרבי

ג'ק

משולש אזהרה

...

עוד משהו ששכחתי?

נ.ב. לגבי רשם המשכונות - האם זה באמת קריטי לבדוק את העניין מנסיונכם האישי, או ממה ששמעתם?

פורסם

אני לא יודע על איזה שובר אתה מדבר...

ניגשים לסניף הדואר עם רישיון הרכב, תעודת הזהות (בלבד!) של המוכר ושל הקונה, משלמים את אגרת העברת הבעלות, מוודאים שאין על הרכב עיקולים, והופ, מקבלים ספח שמציין את העברת הבעלות על הרכב.

לגבי רשם המשכונות - עדיין לא ראיתי ממקור ראשון משהו שלקחו לו את הרכב בגלל שהיה ממושכן אצל רשם המשכונות. רוצה להיות הראשון?

פריט ששכחת - מפתח גלגלים, ובוקסה לגלגלי מגנזיום (אם יש...).

מחפש סוזוקי ג'ימני סטיישן 1,600 סמ"ק אוטומט

פורסם

לא מזמן כתב פה מישהו שלקחו לו את הרכב בגלל משכון (או שזה היה שיעבוד).

הניסוח שלך מטעה, הרכב לא ממושכן או משועבד לרשם המשכונות. זה סה"כ מקום שבו בודקים למי הרכב כן משועבד או ממושכן (והאם הוא בכלל משועבד או ממושכן). תחתים את בעל הרכב על חוזה סטנדרטי שאומר שהוא מתחייב שהרכב לא ממושכן, וכו' וכו', ותבדוק דרך פקס האם הוא באמת ממושכן או לא כאשר יגמר החג (הם סגורים לדעתי במהלך כל השבוע הבא).

גיא

• תוכן חדש...