Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2018 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

וואו מצחיק שלך לערוך את התגובה אחרי שאני מגיב ולהוסיף עקיצה.
אתה רק לפני כמה שעות טעית בהמלצה לגבי הפלאגים, לא אמרתי מילה. ואני בנושא הזה מדבר מניסיון שעבד ואיכשהו אני זה שמקשקש?

אתה מתנהג כמו ילד קטן שלא מסוגל לקבל פתרונות של מישהו אחר ולחשוב בדרכים שהם לא שלך.
להיות מכונאי/מהנדס טוב זה לחשוב בראש פתוח ולקבל דברים חדשים ולא רק ללכת לפי הספר והניסיון הקיים.

Sent from my SM-G970F using Tapatalk

פורסם

יש דברים שאני יודע בוודאות, במצבים אלו אני נועל, מוחק או כל פעולה אחרת כדי להשאיר רק מידע תקין וחיוני. 

איפה שאני בספק, לא יודע או לא בטוח אני פתוח לדיון וכך גם יתפתח השרשור.

נראה שזה מפריע לך אבל מה לעשות, תסתגל, כך נוהג אדם חכם.  

פורסם

מה שאני ראיתי מהתגובה הזאת זה "אם אני לא מסכים עם זה זה לא נכון ואני נועל כדי להיות הדעה הדומיננטית"
זה פורום שכולם יכולים להביע את דעתם ולא רק אתה.

פורסם

כפי שרשמתי בהתחלה, ודניאל צודק.

רשמתי מה צריך לעשות כדי לשחרר את הידית, לחיצה על לחצן ש shab תיאר לא תועיל חבל לחזור על זה שוב ושוב אתה פשוט טועה ומטעה, מניסיוני אני מכיר היטב את הרכבים האלה.

לפני 1 דקה, Shab00 כתב:

מה שאני ראיתי מהתגובה הזאת זה "אם אני לא מסכים עם זה זה לא נכון ואני נועל כדי להיות הדעה הדומיננטית"
זה פורום שכולם יכולים להביע את דעתם ולא רק אתה.

יש הבדל בין דעה לבין קביעה חד משמעית.

אתה טועה, ולא מקבל זאת.

פורסם

סקרן אותי אתמול אם אני טועה.

אחרי שהלכתי לגוגל וחיפשתי את הנושא ראיתי איך זה עובד והבנתי שלא.

הלכתי לאוטו שלי הסתכלתי בספר רכב על איך לשחרר (כי אין לי כפתור ליד הידית) והתחלתי בנוהל ובנוסף פירקתי את כל הפלסטיקה של הידית הילוכים להסתכל פיזית מה הכפתור עושה.

אז בואו אני אתאר לכם את המערכת באוטו שלי.

בפיאסטה mk7 שאתה על P כשהסוויץ פועל ואתה לוחץ על הברקס, ישנו מוט קטן שיוצא ולוחץ על מכלול שמשחרר לך את הכפתור בידית. שהמוט בפנים הוא מונע ממך ללחוץ על הכפתור.

שאתה על כל דבר אחר שהוא לא P המוט ישאר לחוץ עד שתעביר בחזרה לP.

אם תהיה בלי חשמל, ובלי ברקס, מתי שתזיז בעצמך את המוט הזה, תוכל להעביר את האוטו לאיזה מצב שבא לך.

אז כמו שטענתי הוא כן יכול להעביר לרוורס עם הכפתור וזה כבר מניסיון על שני מכוניות (אקורד mk7 ופיאסטה mk7)

(קצת הזוי שאני צריך לדעת לפרק פאנל ושיהיה לי מברג כדי לצאת מהילוך אבל אוקיי פורד-מאזדה 4f27e)

פורסם (נערך)

הנעילה החשמלית (סלונואיד) שכדי לשחרר ממצב P צריך ללחוץ על הבלם מיועד ברוב הרכבים רק למצב P.

קיימים רכבים כמו פורד פוקוס, VAG ועוד שהנעילה היא חשמלית ע"י אותו סלונואיד לא רק למצב P.

ברכב של פותח האשכול הוא לא נכלל בקבוצת רכבים הללו לכן מה שהצעת לו לא היה נכון ולא היה מועיל לבעיה שלו כי מדובר ברנו.

ואצלך זה עבד כי הרכב שלך נכלל בקבוצת רכבים ששם הנעילה של הסלונואיד קיימת גם במצב N, אז זה אומר שאצל כל הרכבים זה ככה? לא, תקבל את התשובה שאצל פותח האשכול זה לא יועיל.

עריכה אחרונה על ידי ba323f
פורסם
לפני 2 דקות, ba323f כתב:

הנעילה החשמלית (סלונואיד) שכדי לשחרר ממצב P צריך ללחוץ על הבלם מיועד ברוב הרכבים רק למצב P.

קיימים רכבים כמו פורד פוקוס, VAG ועוד שהנעילה היא חשמלית ע"י אותו סלונואיד.

ברכב של פותח האשכול הוא לא נכלל בקבוצת רכבים הללו לכן מה שהצעת לו לא היה נכון ולא היה מועיל לבעיה שלו כי מדובר ברנו.

לא יודע למה שזה יהיה שונה ברנו אם להונדה פורד-מאזדה וואגיות הפתרון כן יהיה יעיל.

יש סיכוי שזה באמת שונה ולא יעבוד אבל אם אין לנו ידע ספציפית על הדגם הזה עדיין שווה בדיקה כי במקסימום סתם בזבוז של 20 שניות מהחיים.

פורסם (נערך)
לפני 7 דקות, Shab00 כתב:

לא יודע למה שזה יהיה שונה ברנו אם להונדה פורד-מאזדה וואגיות הפתרון כן יהיה יעיל.

יש סיכוי שזה באמת שונה ולא יעבוד אבל אם אין לנו ידע ספציפית על הדגם הזה עדיין שווה בדיקה כי במקסימום סתם בזבוז של 20 שניות מהחיים.

אני יחסוך לו את ה 20 שניות מהחיים שלא ינסה את מה שהצעת, כי אני עובד עם הרכבים האלו ביום יום ואתה זה שמבזבז את החיים שלנו על ויכוח מיותר.

אם יש לך שאלות כלליות להרחבת הידע אשמח לענות, ללמוד זה לא בזבוז זמן- ויכוחים מיותרים כן. 

פורסם
לפני 1 דקה, ba323f כתב:

אני יחסוך לו את ה 20 שניות מהחיים שלא ינסה את מה שהצעת, כי אני עובד עם הרכבים האלו ביום יום ואתה זה שמבזבז את החיים שלנו על ויכוח מיותר.

אם יש לך שאלות כלליות להרחבת הידע אשמח לענות, ללמוד זה לא בזבוז זמן- ויכוחים מיותרים כן. 

אם אתה באמת נתקלת בדגם הזה ספציפית וזה באמת ככה אני לא אתווכח (למרות שזה יהיה עיצוב די מוזר מרנו).

אבל לא היה חכם יותר להגיד מההתחלה שזה לא עובד ככה ספציפית ברכב הזה או צרפתיות?.

הרי כל הויכוח לפני היה על זה שדניאל טען שזה לא עובד ככה נקודה, לא שזה לא ככה רק בצרפתיות... זה מטעה למי שיסתכל על השרשור בעתיד וגרם לי להתעקש סתם שאני לא מדמיין שעשיתי את זה כבר.

פורסם

לא בטוח בכלל כי זה עוקף את הכפתור בטחון שעל הידית אחיזה.

הבדיקה פשוטה, להעביר ל N, במצב זה לא אמורה להיות אפשרות להעביר ל R מבלי ללחוץ על הכפתור על הידית.

עכשיו ללחוץ על הכפתור מעקף ולבדוק האם הידית תזוז ממצב N ל R מבלי ללחוץ על הכפתור בידית. לדעתי זה לא יקרה. 

פורסם (נערך)

SHAB אם אתה שואל אותי, אז ברוב המכוניות זה עובד בשיטה "של" רנו.

מן הסתם שלא כל הרכבים בנויים עם אותם חלקים, יש התנעה עם מפתח ויש התנעה עם כרטיס אם הבנת כל רכב בנוי בצורה שונה.

הנעילה של הסלונואיד לא עוקפת את הניצרה בידית אלו שני מנגנונים נפרדים שכל אחד נועל בצורה שונה, במצבים מסויימים.

דניאל מה שרשמת בטוח שלא יקרה אין טעם לנסות אפילו כמו שאתה יודע.

פורסם
לפני 1 דקה, danniel כתב:

לא בטוח בכלל כי זה עוקף את הכפתורבטחון שעל הידית אחיזה.

הבדיקה פשוטה להעביר ל N במצב זה לא אמורה להיות אפשרות להעביר ל R מבלי ללחוץ על הכפתור על הידית.

עכשיו ללחוץ על הכפתור מעקף ולבדוק האם הידית תזוז ל R. לדעתי זה לא יקרה. 

הכפתור בפיאסטה ובאקורד היה אמור לעקוף את הנעילה של הכפתור ולתת לו להילחץ לא להחליף אותו.

הגיוני שיהיה גיבוי לסולונואיד שזה רכיב שיכול להיתקע אבל יהיה מצחיק אם איכשהו כפתור פלסטיק פשוט עם קפיץ יצליח להגיע לתקלה שהוא תקוע במקום בלי קשר לסולונואיד. זה כבר סתם אלימות פושעת או דבק.

אם אני בלי ברקס, חשמל ובN. ואני לוחץ על המעקף הוא יתן לי ללחוץ על הכפתור הרגיל ולהזיז את המוט לR במצב שברגיל הוא לא היה נותן.

פורסם (נערך)
לפני 3 דקות, Shab00 כתב:

הכפתור בפיאסטה ובאקורד היה אמור לעקוף את הנעילה של הכפתור ולתת לו להילחץ לא להחליף אותו.

הגיוני שיהיה גיבוי לסולונואיד שזה רכיב שיכול להיתקע אבל יהיה מצחיק אם איכשהו כפתור פלסטיק פשוט עם קפיץ יצליח להגיע לתקלה שהוא תקוע במקום בלי קשר לסולונואיד. זה כבר סתם אלימות פושעת או דבק.

אם אני בלי ברקס, חשמל ובN. ואני לוחץ על המעקף הוא יתן לי ללחוץ על הכפתור הרגיל ולהזיז את המוט לR במצב שברגיל הוא לא היה נותן.

תלוי בסוג הרכב. יש רכבים שלא תצטרך בכלל ללחוץ על הבלם בשביל להזיז את הידית במקרה שתיארת אלא רק על הניצרה בידית, ויש רכבים שתהיה חייב ללחוץ על הבלם או על לחצן המעקף(חירום).

• אהבתי 1
פורסם

לפני 24 דקות, Shab00 כתב:

או יופי! עכשיו שהבנת את זה, תקרא שוב את ההודעה של פות"שהכפתור נצרה שעל הידית תקוע! איך כפתור מעקף פה בדיוק יעזור?  

למה זה תקוע? הסבירו, משהו שם נשבר, נתקע או וואטאבר. 

• תוכן חדש...