Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2074 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם , בעיקר עכשיו לפני החורף רציתי ליישם שוב אוטם צבע, אני מודע לזה שצריך לעשות הכנה טובה לצבע ,לפני ששמים את האוטם. השאלה שלי אם כל תכשירי המסירי מתכות למינהם , לדוגמה(iron x ,gyeon q2m iron של carpro) הם תחליף לפלסטלינה? כי לפי מה שהבנתי, פלסטלינה מסירה בעיקר מתכות ומזהמים. או שאני טועה, וצריך לעבוד עם שניהם כדי באמת להגיע להכנה טובה , לקראת יישום האוטם.

תודה לעוזרים, שבת שלום. 

פורסם

כמו שנאמר, אלה תהליכים משלימים ובשביל הכנה מיטבית אתה תרצה לעשות את שניהם.

בעוד שמסירי מתכות מפרקים שאריות מתכת על הצבע, פלסטלינה "מושכת" החוצה מזהמים נוספים - לא רק על בסיס מתכת.

באופן תיאורטי אתה יכול לוותר על מסירי המתכות ולעבוד רק עם פלסטלינה כי היא תסיר גם את נפלי המתכת שעל הצבע

אבל זה לא מומלץ בגלל שאתה יכול להעמיס על הפלסטלינה ולמלא אותה בחתיכות מתכת קטנות, דבר שיכול להוביל לשריטות.

פורסם

אם הרכב חדש או עבר טיפול דיטיילינג לאחרונה הייתי מנסה קודם IRON X (שים לב שלאחר ריסוס החומר צריך לעבור עליו עם מטלית ורק אז לשטוף עם מים, אחרת החומר מאבד משמעותית מהיעילות שלו), במידה ולאחר מכן הרכב עדיין מרגיש לא חלק הייתי עובר לפלסטלינה. במידה ומדובר ברכב שלא עבר דיטיילינג תקופה ממושכת אין מנוס מפלסטלינה.

• רעיון טוב! 1
פורסם

כמו שציינו אלה תהליכים שמשלימים אחד את השני, רק בהבדל אחד גדול שעל פלסטלינה לא ניתן לוותר, על iron x בהחלט כן.

אלא תכשירים מסירים מזהמים ומתכות ממש מתוך הצבע ולא רק מעל פני הלכה. השימוש בהם הוא ממש לפדנטיים שעושים את

הטיפולים באופן עצמאי בזמנם החופשי בבית. (אם היה לי גראז' בבית כפי שנהוג בארצות הבית ברוב הבתים, הייתי עושה אותו בכיף)

רוב עבודות הדיטיילינג גם אצל בעלי מקצוע מוותרים על זה מהסיבות שציינתי. כלומר, זהו תהליך לא חובה בלבד במקרים

שרכבים לא טופלו שנים ונמצאים בסביבת מזהמים קשים (תעשיות כמו בחיפה) אז השלב הזה תורם לפני פלסטלינה.

• רעיון טוב! 1
פורסם

מתי משתמשים במסיר מתכות?

עוד לא נתקלתי במצב שפלסטלינה, פוליש, נוזל ניקוי (ONR ודומיו או שמפו) לא מביאים לתוצאה ברמה גבוהה אפילו מאוד?

משום מה, נשמע לי כמו הנפצה שיווקית. מה אני מפקשש?

פורסם

iron x מיועד בעיקרון לניקוי חישוקים מאבק בלמים ושומנים ללא מגע רק על ידי ריסוס, המתנה ושטיפה.

השימושים שלו הם גם להסרת מזהמים מתוך פנים הצבע באותו תהליך, ריסוס ושטיפה ללא מגע.

הפלסטלינה מסירה גם מזהמים, אך התהלך שונה כי הוא מבוצע על ידי מגע ישיר, והיא מסירה מזהמים מעל פני הצבע

לא מתוך שכבת הלכה.

דוגמה.

השימוש מעל הצבע כפי שאמרתי הוא לא הכרחי, וברוב טיפולי הדיטיילינג הוא לא נמצא בכלל ברשימה בכלל. (כלומר, לא ממש חיוני)

כן אפשר להשתמש בו, במצבים כפי שפרטתי למעלה.

פורסם (נערך)

חוזר על שאלתי (בעניין צבע, לא ג'אנטים)

לפני 18 שעות, מיץ פטל כתב:

מתי משתמשים במסיר מתכות?

אם למשל השאלה הייתה לגבי פלסטלינה הרי שמאוד קל להסביר שמעבר על הצבע לאחר שטיפה עם כף היד והתחושה היא של חיספוס - אז יש נחיצות בפלסטלינה. שלא לדבר על לכלוך נראה לעין שאינו יורד בשטיפה.

מה הממצא שבגללו נשתמש במסיר מתכת ולא בפלסטלינה? לא מוצא הגיון בשימוש בתכשיר אגרסיבי כאשר אין סיבה ברורה ונראית. יתכן אפילו נזק...

עריכה אחרונה על ידי מיץ פטל
פורסם

קראתי ועדיין זה תאור שלא מתייחס לסימפטום. 

מה רואים בעין או מרגישים בכף היד ששונה מצורך בפלסטלינה או פוליש?

אם אין תאור למשהו כזה אז - רק בגלל שאתה פדנט לעשות דבר כזה, נראה לי לא רציני.

כמו למשל פוליש ששימוש מוגזם בו בסוף פוגע ולא תורם...

פורסם
בתאריך 2.11.2020 בשעה 13:58, carsgo כתב:

אפשר להשתמש במסיר מתכות בתור נוזל חיכוך ואז לעבור על הרכב עם פלסטלינה?

מכוון שמדובר על שני מוצרים שמיושמים בצורה אחרת, זה לא יכול להתאים, בטח לא להיות אפקטיבי.

איירון X מסיר מזהמים תעשייתיים (חלודה, ברזל וכד') מתוך הצבע (יותר עמוק) על ידי פעולה איטית של חדירת החומר לתוך שכבת הלכה

והסרתם על ידי שטיפה סופית. פלסטלינה מחייבת מגע ישיר עם הצבע, כי רק ככה היא מסירה מזהמים מעל פני הלכה (בצורה ישרה לא מעגלים)

לכן ערבוב של שתי הפעולות אינו נכון, ולא ייתן את התוצאה המיוחלת. 

• תוכן חדש...