Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2204 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

XC40 ו-CX30 בערך באותו גודל ככה שזה לדעתי אחלה.

עניין של אבזור ובחירה אישית וכמובן מחיר

ליאור

מאזדה 3 2.0 "ספיריט" 2020

בתאריך 12.5.2021 בשעה 13:54, יבגניפ כתב:

באמת. אני אוהב אותך כמו שאתה.

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

פורסם
לפני 5 דקות, m3x7r3m3 כתב:

XC40 ו-CX30 בערך באותו גודל ככה שזה לדעתי אחלה.

עניין של אבזור ובחירה אישית וכמובן מחיר

אז זה סביר להניח ששניהם באותה רמה מבחינת בטיחותית?
אם כן, מבחינת יציבות ונוחות נהיגה, או שזה גם סובייקטיבי?
אני עם ASX 2018 (פורסם למכירה), אני מחכה בקוצר רוח לאוקטביה חדשה מהעבודה, כי אני כבר לא מסוגל לנהוג בו, כל פניה אני כמעט מתעלף, אשתי כנ"ל, אני לא יודע אם זה רק אנחנו, או שהרכב הזה ידוע כאוטו לא נוח.

פורסם
לפני 20 שעות, pooh-bear כתב:

לדעתי, אם בטיחות כל כך חשובה לך, דלג על רכב חדש מהניילונים וחפש וולוו XC90 סביב 2016-17 שאפשר למצוא ב-300 (ואולי קצת פחות). גם בהתחשב במאסה הלא נמוכה (2 טון), קשה לי להאמין שתמצא הרבה יותר בטוח מזה (כל עוד אתה לא מתנייע במשאית).

לפני 9 שעות, yuvalganim כתב:

לך על רכב גדול עם כל מערכות הבטיחות האקטיביות ומבחני ריסוק מקסימליים ותקבל מה שאתה צריך

לא. לא. ועוד פעם לא. 

שננו את זה פעם אחת ולתמיד: אין יחס ישר בין גודל/משקל של רכב לבטיחות שלורכב גדול וכבד יותר לא בהכרח יהיה בטיחותי יותר. 

מאסה משחקת תפקיד בסיטואציה אחת - התנגשות חזיתית. במקרה כזה, לרכב גדול וכבד אולי יהיה יתרון, אבל גם זה מאוד תלוי ברכב - למשל ברכב ישן יותר (מה שמאוד קריטי במקרה שבוחרים רכב לפי תקציב קשיח) היתרון הרבה יותר קטן אם בכלל קיים.

עכשיו, ציוני בטיחות הם נתון בעייתי, כי כל רכב נבחן ביחס לקטגוריה שלו. כלומר אם XC60 ופיג'ו 208 קיבלו את אותם ציונים, זה לא אומר כלום. הרף או היחס בין הקטגוריות אינו מפורסם. 

כדי לקבל תמונה מלאה יותר, הייתי מוותר מראש על מכוניות שלא נמכרות בארה"ב, כי הן לא עוברות את המבחנים של ה-IIHS ששונים מהותית מאלו של יורואנקאפ.

מבחינת דגמים ספציפיים, וולוו מאז ומתמיד נחשבו למובילים עולמיים בתחום הבטיחות והמכוניות הנוכחיות שלהם אינן שונות. S60 או XC40 יתנו פתרון מעולה.

אבל, מה שחשוב לזכור הוא שהרכב שאשתך נוהגת בו מתנגש בדברים רק ב-0.00000000001% מהזמן (בתקווה) ושאר הזמן הוא נוסע. לכן, השיפור הכי טוב, בפער משמעותי, לבטיחות של הרכב שלך (וגם לכל הרכבים הבאים שלך) הוא אימון נהיגה מתקדמת שילמד אותה להשתמש ברכב כראוי גם בתנאי קיצון של בלימת חירום, חמיקה ממכשול, וגם בסיטואציות יומיומיות שסתם יכולות להיגמר רע בגלל חוסר מודעות או תשומת לב. 

• אהבתי 1

הצטרפו לקהילת הרכב של ישראל בפייסבוק ובאינסטגרם

אוהבים את מה שאנחנו עושים? רוצים לתמוך בנו ולקבל הטבות בו זמנית? עשו מנוי לאתר.

פורסם
לפני 3 דקות, פבל כתב:

לא. לא. ועוד פעם לא. 

שננו את זה פעם אחת ולתמיד: לגודל/משקל של רכב אין השפעה על הבטיחות שלו.

מאסה משחקת תפקיד בסיטואציה אחת - התנגשות חזיתית. במקרה כזה, לרכב גדול וכבד אולי יהיה יתרון, אבל גם זה מאוד תלוי ברכב - למשל ברכב ישן יותר (מה שמאוד קריטי במקרה שבוחרים רכב לפי תקציב קשיח) היתרון הרבה יותר קטן אם בכלל קיים.

עכשיו, ציוני בטיחות הם נתון בעייתי, כי כל רכב נבחן ביחס לקטגוריה שלו. כלומר אם XC60 ופיג'ו 208 קיבלו את אותם ציונים, זה לא אומר כלום. הרף או היחס בין הקטגוריות אינו מפורסם. 

כדי לקבל תמונה מלאה יותר, הייתי מוותר מראש על מכוניות שלא נמכרות בארה"ב, כי הן לא עוברות את המבחנים של ה-IIHS ששונים מהותית מאלו של יורואנקאפ.

מבחינת דגמים ספציפיים, וולוו מאז ומתמיד נחשבו למובילים עולמיים בתחום הבטיחות והמכוניות הנוכחיות שלהם אינן שונות. S60 או XC40 יתנו פתרון מעולה.

אבל, מה שחשוב לזכור הוא שהרכב שאשתך נוהגת בו מתנגש בדברים רק ב-0.00000000001% מהזמן (בתקווה) ושאר הזמן הוא נוסע. לכן, השיפור הכי טוב, בפער משמעותי, לבטיחות של הרכב שלך (וגם לכל הרכבים הבאים שלך) הוא אימון נהיגה מתקדמת שילמד אותה להשתמש ברכב כראוי גם בתנאי קיצון של בלימת חירום, חמיקה ממכשול, וגם בסיטואציות יומיומיות שסתם יכולות להיגמר רע בגלל חוסר מודעות או תשומת לב. 

דברי זהב, תודה על המענה.

אני חופר יותר מדי גם בשביל ה 0.00001% מהזמן, וגם בשביל השקט הנפשי שלי.
עדיין, יש סיבה למה ה IIHS קיימים, ונותנים ציונים משוכללים ולא רק ציון בינארי של עמידה בסטנדרטים.

מסכים איתך שנהיגה נכונה ומיומנת היא האלמנט הבטיחותי החשוב ביותר, הלוואי וזה היה קשור אך ורק בנהג אותו בוחנים, הרבה פעמים נהגים אחרים יכולים לגרום לתאונות בדרך ישירה או עקיפה (במיוחד בארץ, עם כל הלחץ), ובמקרים האלו, כמה שלא יהיו נדירים, אני אובססיבי בצורה פסיכית, כי המחיר יכול להיות גבוה מדי, קשה לי אפילו כשאני כותב על זה, בלי לפרט, משפחתי עברה מקרה טרגי בעשור הקודם, וזה השאיר בי צלקת עמוקה.

ובכן, יש לך המלצות?

@m3x7r3m3, כמו שהזכרתי, אין לי בעיה עם ה CX-30, בכלל לא, אבל בטרגדיה ההיא אחת המכוניות הייתה מאזדה 3, זה למה שאלתי על חלופות.

פורסם
לפני 2 דקות, soulstaker7 כתב:

מסכים איתך שנהיגה נכונה ומיומנת היא האלמנט הבטיחותי החשוב ביותר, הלוואי וזה היה קשור אך ורק בנהג אותו בוחנים, הרבה פעמים נהגים אחרים יכולים לגרום לתאונות בדרך ישירה או עקיפה (במיוחד בארץ, עם כל הלחץ), ובמקרים האלו, כמה שלא יהיו נדירים, אני אובססיבי בצורה פסיכית, כי המחיר יכול להיות גבוה מדי, קשה

לי אפילו כשאני כותב על זה, בלי לפרט, משפחתי עברה מקרה טרגי בעשור הקודם, וזה השאיר בי צלקת עמוקה.

אני חלילה לא אומר לשים *** על הבטיחות של הרכב, אלא להשקיע גם, אם לא בעיקר, במי שנוהג. גם התועלת פר שקל, של השקעה בנהג/ת גבוהה בסדרי גודל מאשר השקעה בברזלים. אני מאוד לא אוהב לטפוח לעצמי על השכם, אבל אני יכול להגיד לך שאחרי הרבה השקעה בשיפור הנהיגה, יש הרבה מאוד (הרבה יותר ממה שאתה עשוי לחשוב) תאונות ש"אי אפשר למנוע" שדווקא כן אפשר למנוע. 

לפני 2 דקות, soulstaker7 כתב:

ובכן, יש לך המלצות?

כמו שכתבתי, וולוו גם היום נחשבים למובילים בבטיחות, ואם אתה שואל אותי הייתי קונה את הוולוו שהכי מתאימה לצרכים שלי מבחינת גודל. 

פורסם
לפני 24 דקות, פבל כתב:

לא. לא. ועוד פעם לא. 

שננו את זה פעם אחת ולתמיד: אין יחס ישר בין גודל/משקל של רכב לבטיחות שלורכב גדול וכבד יותר לא בהכרח יהיה בטיחותי יותר. 

מה? איפה? וולוו XC90 מהדגם הנוכחי, עם ציוני ריסוק מצויינים גם ב-euroncap וגם ב-IIHS, שלל מערכות אקטיביות וגם כבד יותר משאר האלטרנטיבות. לא הבנתי למה אתה חושב שהוא יהיה פחות בטוח מ-XC40.

פות"ש, כתבת בעצמך, הדבר הכי נכון לעשות הוא לטפל באובססיה. במציאות, יש מגוון דרכים רחב להפגע, אתה לא יכול (או לפחות לא רוצה) להפוך את כל החיים למירוץ אינסופי אחרי עוד אלפית האחוז של בטיחות, אין לזה סוף.

For I am a bear of very little brain, and long words bother me

לפני 25 דקות, m3x7r3m3 כתב:

אני מסכים איתך

פורסם (נערך)
לפני 14 דקות, פבל כתב:

אני חלילה לא אומר לשים *** על הבטיחות של הרכב, אלא להשקיע גם, אם לא בעיקר, במי שנוהג. גם התועלת פר שקל, של השקעה בנהג/ת גבוהה בסדרי גודל מאשר השקעה בברזלים. אני מאוד לא אוהב לטפוח לעצמי על השכם, אבל אני יכול להגיד לך שאחרי הרבה השקעה בשיפור הנהיגה, יש הרבה מאוד (הרבה יותר ממה שאתה עשוי לחשוב) תאונות ש"אי אפשר למנוע" שדווקא כן אפשר למנוע. 

כמו שכתבתי, וולוו גם היום נחשבים למובילים בבטיחות, ואם אתה שואל אותי הייתי קונה את הוולוו שהכי מתאימה לצרכים שלי מבחינת גודל. 

איך תמליץ להשקיע בשיפור הנהיגה?
בנוגע לוולוו, כאילו שלושתם בעלי אותם מאפיינים בטיחותיים?

לפני 11 דקות, pooh-bear כתב:

מה? איפה? וולוו XC90 מהדגם הנוכחי, עם ציוני ריסוק מצויינים גם ב-euroncap וגם ב-IIHS, שלל מערכות אקטיביות וגם כבד יותר משאר האלטרנטיבות. לא הבנתי למה אתה חושב שהוא יהיה פחות בטוח מ-XC40.

פות"ש, כתבת בעצמך, הדבר הכי נכון לעשות הוא לטפל באובססיה. במציאות, יש מגוון דרכים רחב להפגע, אתה לא יכול (או לפחות לא רוצה) להפוך את כל החיים למירוץ אינסופי אחרי עוד אלפית האחוז של בטיחות, אין לזה סוף.

מסכים, אחרת הייתי מביא איזה F350 של פורד, אני עדיין מעוניין ברכב משפחתי.
פשוט ה-קריטריון שלי הוא בטיחות.
ויש לי תחושה של הסכמה הדדית, שSUVים של וולוו עונים לי על הדרישות, עכשיו, איך אני בוחר אחד 40\60\90, כאילו, שלושת באותה רמה בטיחותית?

עריכה אחרונה על ידי soulstaker7
פורסם
לפני 5 דקות, pooh-bear כתב:

לא הבנתי למה אתה חושב שהוא יהיה פחות בטוח מ-XC40.

לא פחות בטוח, אלא לא בהכרח יותר בטוח. זה מאוד תלוי מצב. משקל ומרכז כובד גבוהים יותר יכולים לעיתים להיות דווקא חסרון.

• רעיון טוב! 1

פורסם (נערך)
לפני 4 שעות, soulstaker7 כתב:

@m3x7r3m3, כמו שהזכרתי, אין לי בעיה עם ה CX-30, בכלל לא, אבל בטרגדיה ההיא אחת המכוניות הייתה מאזדה 3, זה למה שאלתי על חלופות.

תשמע בערך כל המכוניות של היום בטוחות מהמקבילות שלהן לפני 10 שנים.

אם ניקח כל תאונה קשה שהייתה ונפסול את היצרנים הללו לא נישאר עם אף אופציה.

בטוח שאפשר למצוא תאונה קשה שבה הייתה מעורבת מכונית וולוו.

אני לא בטוח שהוולוו יהיה יותר בטיחותי בכל תאונה פוטנציאלית, אפילו סביר להניח שלכל אחד מהם יהיו מקרים שבהם הוא טוב יותר או טוב פחות מהשני.

לכן בסיכומו של דבר צריך לשים את הקו איפשהו, הרי כל רכב חדש מהקטגוריות המדוברות יהיה בטיחותי מאוד.

פשוט תשים את הקו במקום שנראה לך הגיוני.

עריכה אחרונה על ידי m3x7r3m3

ליאור

מאזדה 3 2.0 "ספיריט" 2020

בתאריך 12.5.2021 בשעה 13:54, יבגניפ כתב:

באמת. אני אוהב אותך כמו שאתה.

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

פורסם (נערך)

האמת היא שאין תשובה מדעית פסקנית ומוחלטת לדילמה שלך, בדיוק כמו שאין תשובה לאיזה רכב סיכוי רב יותר להתחמק מתאונה, כמו גם איזה רכב יעניק הגנה טובה יותר במקרה שתאונה כזו תקרה, יש יותר מדי משתנים שחלקם פשוט אינם ניתנים לחיזוי. אבל יש פרמטרים הגיוניים שמצליחים במידה לספק ציון בטיחותי שיענה במגבלות שציינתי על הפחד הזה שלך, מובן לגמרי אגב, בין שהם מהמכון האמריקני בין האירופאי, וולוו נמצאת בשניהם לרוב גבוה למעלה ובנוסף מרבית דגמיה מספקים נוחות, מרחב, חווית נהיגה ואיכות גימור משובחת. בחירה לגמרי טובה.

עריכה אחרונה על ידי רועי5
  • תוכן חדש...