Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2181 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

היי, 

קרובת משפחה רכשה רכב מליסינג, דגם די נפוץ לפני פחות מחודש.

כיאה לליסינג, הרכב לאחר השבחה, קיבלו טופס להחלפת צמיגים, כיוון פרונט, לא משהו שאנחנו לא מכירים. 

כמובן, קיבלו מהליסינג איזה טופס גילוי נאות שלרכב אין תאונות או משהו בסגנון. 

אממה, הרכב מסרב לנסוע ישר ומושך חזק ימינה,  גם לאחר כיוון פרונט (פעמיים ביקרו במכון הפרונט). 

בזמן שקרובת המשפחה ניקתה את הרכב היא מצאה "מעטפת סתרים" מתחת לכיסא הנוסע עם קבלה על תיקון שבוצע לפני שנה+: 

ברכב הוחלפה כנף, פגוש, חישוק מתכת +טסה , פנס ראשי, בטנה לגלגל, זרוע תחתונה קדמית, מוט קישור, תושבת פגוש, בולם זעזועים, פח חזית ועוד כל מיני קליפסים וחומרי עזר. כמובן מופיע גם תקנה 309. התיקון  הסתכם בעלות של כ25000 +/- , 5500 ש"ח על עבודה, השאר חלקים.

אציין שקרובת המשפחה לקחה את הרכב לבדיקה מטעמה ובמכון לא אמרו לה "לברוח" אלא בעיקר כי יש לבצע כיוון פרונט, שום איזכור של תאונה משמעותית.  את טופס הבדיקה טרם קיבלתי לידי, מצפה לכך בכיליון עיניים.

לי קצת קשה להאמין שרכב שעבר תאונה כזו לא מגלם נזק לשלדה שכנראה לא חזרה לעצמה ב100% +  מערכת מתלים שלא חזרה לעצמה - ובעצם בגלל זה הרכב מושך בטירוף ימינה. 

מה עושים כעת ? מה האפשרויות שלנו ? האם יש עילה לדרוש החלפת הרכב / ביטול עסקה? יש לערב עורך דין ? קודם לפנות לליסינג ולדרוש החלפה ולראות תגובתם ? 

האם  "לבלוע את הרוק" ולחפש מכון פרונט שיצליח לעלות על הבעיה ולתקן אותה ולשכוח מכל הסיפור?

אני תוהה אם המקום הוא הפורום המשפטי או הפורום הטכני, איפשהו נפלתי באמצע. 

תודה רבה ! 

עריכה אחרונה על ידי Superdror
פורסם

ראשית, הנה הוכחה נוספת מדוע לא הייתי קונה רכב מליסינג.

הסבירות ליפול עם רכב כזה אצל בן אדם פרטי נמוכה משמעותית.

אולי אנשים יתחילו להבין שמריחת צבע על כל חלק מסביב לרכב, עטיפת הריפודים בניילונים וספריי לדשבורד לא עושים את הרכב חדש.

ובכלל לא דיברתי על הטרטורים אחרי קניית הרכב לתיקון הליקויים - תבוא למוסך הזה, תלך למוסך ההוא, זה נכלל באחריות, זה לא נכלל באחריות , תשלם השתתפות עצמית וכו'.

לנושא הפוסט- לדעתי, אל תבזבזו זמן. תחליטו מה אתם רוצים ותתבעו.

תפנו לשמאי, שיתן הערכה לירידת ערך, תפנו לעורך דין שיגיש להם תביעה על סכום ירידת הערך, עלות התיקונים, עלות השמאי, זמן מבוזבז ועוגמת הנפש.

אם יש לכם את הטופס גילוי נאות ( שלא מצויין בו כל נושא התאונה) והטפסים האלה - הזכיה היא די בטוחה.

לא הייתי מבקש שיחליפו את הרכב לרכב אחר - אתם לא יודעים איזה עוקץ יהיה ברכב השני.

Sent from my LG-H815 using Tapatalk

פורסם (נערך)

תודה רבה על תגובתך. 

אם לקנות מליסינג זה טוב או רע, זה דיון כנראה הרבה יותר מורכב. אני כשלעצמי מבין את המשמעות של רכישה כזו, מבין את המשמעות של ""השבחה"" וגם יודע

לבחון רכב בעין קצת יותר טובה מאדם הדיוט בתחום הרכב. אין טעם להיכנס לדיון הזה כרגע.  לצערי אף אחד לא התייעץ איתי או שיתף אותי טרם רכישת הרכב, גם אין לי מושג מה שולם על הרכב ביחס למחירון, כמה הפחתה ניתנה מעבר והאם בכלל. 

כמה זה קלוש לדרוש החלפת הרכב ולוודא הפעם שמה שמקבלים במצב טוב ? האם היו הצלחות בתחום הזה או שמצופה לנו קרב?  

לתבוע ירידת ערך של תיקון ועוגמת נפש וכו'  - זה נחמד ויפה גם כשזוכים, מצד שני, היא עלולה להישאר עם רכב שלעולם לא יצליחו לתקן אותו למצב מושלם

ואולי תמיד ישאר עם תופעות לוואי בנהיגה - אחיזה פחותה, רעידות במהירויות גבוהות וכו'.

אגב, תוספת קטנה למידע ממקודם: הוצאנו היסטוריה ביטוחית, כ-8% ירידת ערך. 

אשמח לעוד תשובות / כל מידע שיעזור / אנשים שחוו דברים כאלו על בשרם וכיצד פעלו

עריכה אחרונה על ידי Superdror
פורסם

מציע לך לפנות לשמאי פרטי - אלי אמרן- טלפון: 054-6999223 (גם מומלץ פה על ידי הפורום.)

הוא יעזור לך בתהליך וידע איך לפעול נכון.

• רעיון טוב! 1
פורסם

ככל שהמוכר לא דיווח על התאונה בטופס גילוי נאות , מצבו לא טוב.

לו אני אתם דורש ביטול העיסקה והחזרת הכסף 

• אהבתי 1
  • רעיון טוב! 1

ישראל סבא בסבבא של 🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

סלע כתב " מתים רק פעם אחת , חיים כל יום מחדש

פורסם

שלום,

לפי איך שאת מתארת את המקרה, קיימת לך עילת תביעה כנגד המגרש שמכר לך.

לא הייתי ממתין, אלא מתחיל בהליך להגשת תביעה לביטול העסקה ותשלום פיצויים.

ככל שאת זקוקה לעזרה בהגשת התביעה, יכולה לפנות אלי.

בהצלחה

פיאג'ו 2020, MP3 500

יונדאי סנטפה, 2014

• חודש מאוחר יותר...
פורסם

גם אני ממליץ בחום על שמאי הרכב אלי אמרן, אלי פשוט שמאי מקצוען, שבקיא בכל רזי השמאות רכב וכל הטריקים של סוחרים שמנסים לבצע מניפולציות על לקוחות תמימים, אלי הדריך אותי בסבלנות רבה, ובאדיבות רבה, ממליץ לכולם . 0546999223 אלי אמרן.

• תוכן חדש...