Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2227 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

עוד מפגעי הקורונה.

הפסקתי לעשות פעילות, וכבר רואים את זה.

בקיצור-החלטתי לקנות הליכון חשמלי.

1. אומרים להתרחק ממשומשים. החלטתי לא להקשיב, ואני עוקב ביד2 כבר איזה זמן.

הליכונים במצב טוב, באיזור ה1500 שקל "עפים" ביום שהמודעה עולה, לפני שאני מספיק להתקשר. כמו סובארו ליאונה ב80's .

האם אמת שעדיף להתרחק? שקר של מוכרי הליכונים חדשים? 

יש הליכונים בגרושים 400-500 שקל, עם תקלות. בעיקר אלקטרוניות, אבל לא רק.

לתקן הליכון לבד זה ריאלי? יש מקום שמוכר חלפים?

2.  אני בעיקר אלך. לא ארוץ. אבל אני (וגם שני בני) כבדים. מעל 100 ק"ג.

אני צריך משהו אקסטרה בגלל זה, או שכל הליכון חדש מ"דרג כניסה" יספיר?

3. שיפוע חשמלי- חשוב? גימיק? כי זה מייקר משמעותית.

4  יש מצב, שכמו בשרשור מצלמות הרשת שלי, אני שוב מפספס את העובדה שהמוצר "חם" כרגע ולכן כל המחירים והמכירות ב"פיק"?

אשמח לכל טיפ.

1.  MITSUBISHI  SPACE STAR 1.2 instyle 2018 <של הזוגית

2. CHEVROLET SPARK LS 1.0 2014 <של הבנים

3. KIA SPORTAGE III 2.0EX 2015 <המצטרפת החדשה לצי

פורסם

שאלה קצת אישית, ובכל זאת- לפני הקורונה הייתי הולך (כמעט) כל ערב 7 ק"מ.

מאחר ואני בקבוצת סיכון גבוה, אני נמנע מלהסתובב ככל האפשר.

בנוסף, האפשרות להמנע  ממז"א היא גורם מעודד לקום ולהתאמן.

כבונוס, אולי המצאותו בבית  של הליכון (שישופצר עם מסך וסטרימר) תגרום לאחת מפדלאות הבית להצטרף אלי לנסיון להפחית משקל.

• רעיון טוב! 1

1.  MITSUBISHI  SPACE STAR 1.2 instyle 2018 <של הזוגית

2. CHEVROLET SPARK LS 1.0 2014 <של הבנים

3. KIA SPORTAGE III 2.0EX 2015 <המצטרפת החדשה לצי

פורסם

דווקא בשבילי עצם ההליכה באוויר הפתוח יוצרת מחיצה מעוררת ומעודדת ביומיום.

אבל כמובן שאם אתה בסיכון או כול סיבה אחרת...

לא התכוונתי להיכנס לך לקרביים, מצטער אם יצא כך.

• אהבתי 1

How'd you get so strong mcduck?

- By lifting money bags

פורסם

אני לא יודע באיזה קבוצת סיכון אתה - אבל אני בן 62 ושמן, מספיק מסוכן. וגם הולך על הליכון כבר 15 שנה בחדר הכושר. אבל אני מפחד מהצפיפות בחד"כ (ודרך אגב, אשתי חזרה לשם, ומדווחת על צפיפות נמוכה בשעות האימון שלה), וגיליתי את נפלאות ההשכמה בשעה 6 (בשביל החד"כ הייתי נוהג לקום ב-4:45) - ועברתי לצעידה בשכונה שלי (מאוד לא ידידותית לצועד, שיפועים של 10-12%, אבל יש איזה פארק מרכזי קטן) - צועד 4-8 ק"מ לפנות ערב, ומקפיד על ריחוק מאנשים אחרים. לכל היותר חולף על פני איזה מישהו עם כלב או ילד על אופניים ומתרחק תוך שניה. ולפעמים יורד לחוף דדו וצועד שם 4-10 ק"מ, שוב, תוך שמירת מרחק מצועדים אחרים והקפדה על מפגשים שאנם אורכים יותר מחלקי שניה. ולא לשכוח, במקומות האלה יש בדרך כלל בריזה קלה שנושאת את החלקיקים הננשפים ומפזרת אותם. אשתי מנצלת את הפנסיה שלה וצועדת בשעות הבוקר או בחד"כ או בשרונה, וכיוון שזמנה בידה זה מגיע גם ל-11-12 ק"מ. 

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם
שאלה קצת אישית, ובכל זאת- לפני הקורונה הייתי הולך (כמעט) כל ערב 7 ק"מ.

מאחר ואני בקבוצת סיכון גבוה, אני נמנע מלהסתובב ככל האפשר.
בנוסף, האפשרות להמנע  ממז"א היא גורם מעודד לקום ולהתאמן.
כבונוס, אולי המצאותו בבית  של הליכון (שישופצר עם מסך וסטרימר) תגרום לאחת מפדלאות הבית להצטרף אלי לנסיון להפחית משקל.
בס"ד

צריך לקחת בחשבון כמה משתנים:
1. ההליכונים הפשוטים יחסית, מוגבלים ל-130 ק"ג.
2. אם אתה מתכוון לרוץ עליו מידי פעם, שים לב שלא יפריע לשכנים למטה(אם יש).
3. לדאוג למיזוג, מקום סגור+אימון=ערימות של זיעה.
4. שיפוע חשמלי ממש לא נחוץ, ההליכונים הפשוטים, יש להם בדר"כ כיוונון ידני לשיפוע, מספיק למתעמל הממוצע.

Sent from my SM-G950F using Tapatalk

• אהבתי 1

אני קם כל בוקר בשביל הילדים, בלעדיהם הייתי קם בצהריים...:lol:

פורסם

ואפשר לשנות את השיפוע תוך כדי הליכה, או שצריך לעצור, לרדת מהמכשיר ולסובב ברז?

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

• אחראי פורום
פורסם

בידניים צריך לעצור ולכוון.

פות"ש כאילו מדבר מגרוני, אני גם מחפש הליכון, לא יודע מאיפה להתחיל ומעדיף כרגע לא לחזור למכון כושר (וגר באיזור בלי חתכת מדרכה אחת ישרה).

עברנו את פתח תקווה, נעבור גם את זה.

פורסם (נערך)

תשמע, ההליכה ממש לא קלה לי. הפרש הגובה בין הבית שלי ליציאה מהשכונה כ-70 מ', ואם אני יוצא ממנה אני עולה עוד 30 אבל במדרון יותר מתון. 

לגבי הליכון או אופניים או אליפטי לבית - בעיה. צריך למצוא מקום בחדר ממוזג. חבל שלא התקנתי מזגן (או לפחות תשתית) בחדר עודף. מדובר בחדר של איזה 9 מ"ר שהיה מקבל מכשיר כזה בקלות, אבל בלי מיזוג הוא חם מדי.

עריכה אחרונה על ידי sperial

• אחראי פורום
פורסם

עליות וירידות חדות כמו שיש פה גורמות לי גם בהליכה קלה כאבים בברכיים, זכר לכ-20 שנות ספורט די אובססיבי. זה גם לא כיף ומאבד את העניין האירובי די מהר.

ואני לא רואה את עצמי נוסע לעיר השכנה בשביל הליכה/ריצה טובה.

הליכונים יכולים (כולם? רובם?) להתקפל ואז זה זניח יחסית.

פורסם
עליות וירידות חדות כמו שיש פה גורמות לי גם בהליכה קלה כאבים בברכיים, זכר לכ-20 שנות ספורט די אובססיבי. זה גם לא כיף ומאבד את העניין האירובי די מהר.
בס"ד
יש הליכונים עם משככים, בהחלט יכול לעזור עם הברכיים וגם מומלץ בחום לחזק את ה-4 ראשי, כך שירד לך העומס מהמפרקים לשרירים ולא ההפך.

Sent from my SM-G950F using Tapatalk

אני קם כל בוקר בשביל הילדים, בלעדיהם הייתי קם בצהריים...:lol:

• אחראי פורום
פורסם

זה נכון, התאמנתי על הליכון חודשים ארוכים ללא בעיה, גם כדורסל לא מפריע לי. אבל הטריקות האלה שחוטפים בעיקר בירידות, לא בריאות לאף אחד.

פורסם
לפני 11 שעות, itaysamurai כתב:

אם יש לך חשש מפגיעה בברכים - אולי עדיף אליפטיקל?

.We apologise for the inconvenience

• אחראי פורום
פורסם

ניסיתי בעבר, נדמה ששם העומס היה בעייתי יותר. 

כאמור על הליכון, כ-10 ק"מ בסשן משולב הליכה מהירה וריצה, לא מורגשים כאבים.

פורסם (נערך)

שנקל שלי בנושא מניסיון עם 2 מסלולי ריצה חשמליים (שזה יענו הליכון משודרג):

* לתקן עצמאית זה ריאלי רק אם יש לך ידיים טכניות, זמן, והכי חשוב מקור לחלפים, לא פשוט למצוא חלפים. גם אז זה לא בהכרח משתלם.

* VO2 למרות המחיר הנמוך לא אהבתי, לא את השירות ולא את המוצרים.

* עם York יש בינתיים ניסיון טוב מאוד.

* ההליכונים הפשוטים אמורים לתמוך במשקלים רשמיים של 130 ק"ג ולרוב בפועל הם יכולים לתמוך גם קצת מעבר.

* ההליכונים הפשוטים מיועדים להליכה, לא לריצה, אם מתוכננת ריצה צריך לחשוב על מסלולי ריצה חשמליים, מחיר גבוה יותר, תופסים יותר מקום ומסלול רחב יותר.

* מסלולי הריצה החשמליים מצוידים במשככים טובים, לא כל ההליכונים מצוידים במשככים ולא תמיד הם טובים.

* שיפוע חשמלי מיותר בהליכון, הליכה בשיפוע אמנם שורפת יותר קלוריות, אבל מקשה על הליכה ארוכה יותר, עדיף הליכה ארוכה יותר במישור מאשר קצרה יותר בעלייה, ואם מיציתם את ההליכה במישור עדיף לעבור לריצה קלה ולא להליכה בשיפוע, זה יותר מועיל.

* תמצאו לכם חבר או בן משפחה בקבע, אפשר לנצל את הנקודות (מה שהיה פעם נקודות ספורט) שלו לקנייה מה שמוזיל משמעותית, או לכל הפחות להשתמש בנקודות הכספר שנותנות נדמה לי 30% הנחה, תופס על ההליכון לא על ההובלה והרכבה. אבל זה מאוד משמעותי. זה תופס במגה ספורט ונדמה לי שגם בספורט ורטהיימר

* צריך ללכת לראות את הדגם בעיניים ולהתנסות עליו.

* לא לשכוח לשמן את הרצועה, ספריי סיליקון מתחת לרצועה, כתלות ברמת השימוש, אני משמן את המסלול בערך פעם בשבועיים

תוספת בעריכה ששכחתי:

* הקיפול לא חוסך מי יודע מה הרבה מקום, אם תרצו אעלה אח"כ תמונת השוואה בין מצב פתוח למקופל

עריכה נוספת:

* @sperial אצלי המסלול יושב בממ"ד, בלי מזגן, אבל עם חלון, ואשתי רצה עליו, כאילו באופן מילולי רצה, באימון של 45-60 דקות, עם חלון פתוח ומאוורר מגדל זה בסדר גמור.

עריכה אחרונה על ידי m3x7r3m3
  • אהבתי 1
  • רעיון טוב! 1

ליאור

מאזדה 3 2.0 "ספיריט" 2020

בתאריך 12.5.2021 בשעה 13:54, יבגניפ כתב:

באמת. אני אוהב אותך כמו שאתה.

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

• תוכן חדש...