Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2375 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

הרכב עבר עם הסט המקורי בערך 43000 ק"מ, (Ate - המערכת בלימה שיש על הקורסה opc, על הרפידות כתוב GM לא יודע מי היצרן).

המצב באחוריים דומה לצלחות והרפידות מקדימה, אני אני מתכוון להחליף לקראת הטסט את הרפידות, יש טעם גם את הצלחות? חריטה תספיק?

מה הבדל המחירים פלוס מינוס לחריטה / החלפה?

הוספתי תמונה לאינדיקציה

תודה

IMAG2854.jpg

Opel Adam S 2017

פורסם
יש טעם גם את הצלחות?

הוספתי תמונה לאינדיקציה

לפי התמונה לא ניתן לדעת אם צריך להחליף גם את הצלחות או שניתן להחליף רק רפידות.

המינימום זה להעביר אצבע על הצלחת ולהרגיש אם יש מגרעות/מדרגות.

פורסם

כבר אמרנו פה הרבה פעמים שלא קובעים את מצב הבלמים על פי תמונה אבל הרפידה הזו ספציפית לפי מה שאני רואה לא צריכה החלפה, היא שחוקה ב 50%.

פורסם

בזהירות אגיד שיש אפילו יותר מ50 אחוז לרפידה רק לפי התמונה הזאת, חייב לבדוק את הפנימית, יש מצב להבדל משמעותי כבר נתקלתי בזה לא פעם במערכת בלמים הנ"ל.

יש אצלך פחית ברפידה הפנימית, היא תיגע בצלחת כשאתה תרד למינימום ותשמע רעש חריקה אבל חבל להגיע למצב הזה.

לגבי הצלחות, כל עוד הן לא ירדו מהמידה המותרת אפשר לחרוט, ההבדל בין מחיר של חריטה לחדש די גדול (באופן אישי לא הייתי ממהר לחרוט).

פורסם

תודה על התשובות,

לרפידה אכן יש עוד "בשר" ממה שאני רואה גם בבדיקה בעין, מהלך דוושת הבלם לא ארוך מדי או חריג אני לא דוחף את הדוושה עד הרצפה כדי לבלום אבל מנסיוני הדל חשבתי שזה כבר מורה על החלפה בקרוב (הטיפול הבא ב 50K).

בצלחת אני יכול להרגיש מגרעות קטנות במשטח הדיסק עצמו כשאני עובר עם האצבע, לא עמוקות מדי אבל מורגשות - כמו בתמונה הן דיי עדינות.

זה נורמטיבי?

אין שריקות בבלימה, אולי בהתחלת נסיעה או כשאני לוחץ לחיצה עדינה על דוושת הבלם (כשהם קרים) תהיה מעין שריקה דלילה שמשתתקת כשאני לוחץ יותר.

Opel Adam S 2017

פורסם

אתה לא תרגיש הבדלים בבלימה בין אם הרפידה חדשה או גמורה, הדוושה תישאר אותו דבר גם אם תיסע עם הברזלים של הרפידה.

הבלימה לא מושפעת מעובי הרפידות (אלא אם כן נגמרו הרפידות...).

פורסם (נערך)
לא שווה לחרוט

סט צלחות חדש יעלה לך בין 250-300 של ברמבו

ההפרש לא שווה

זה מחיר צלחות חדשות ברמבו עבור קורסה OPC? קשה לי להאמין.

לפות"ש, כפי שבוקי רשם, נראה שאין שום צורך בהחלפה. כדאי בטיפול הקרוב לבצע מדידה של רפידת פנים וחוץ והצלחת, ולהשוות מול הערכים המותרים.

עריכה אחרונה על ידי פריג'י
פורסם (נערך)

תודה רבה לכם על העזרה :mm_yeah:

Adamm - כמו שכתב רועי אלו המידות 308 קדימה / 264 אחורה, הסט צלחות קדמי יעלו יותר ..סביב 700-800 לסט ברמבו לדוגמא, בדקתי עם חבר דרך חנות.

אז כרגע לא לגעת בהם רק לבדוק את עובי הצלחת

עריכה אחרונה על ידי liav12

Opel Adam S 2017

• תוכן חדש...