Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2540 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
אח שלי בעלים של קקטוס סולר, נוסע כל בוקר מראשון להרצליה וכל ערב בחזרה.

ממוצע הצריכה שלו על פי מחשב הדרך הוא 1:27. הוא מכבה תמיד את ה-Stop&Start ובוחר להתגלגל בפקקים במקום להצמד.

הכל תלוי באופי הנהג.

מחזק

אישית, אני נוסע *רק* בתנועה עירונית, נסיעות קצרות מאוד, מנוע גדול (2000 טורבו דיזל), גיר ידני ומוציא 1 ל13 בצריכה קבוע.

בזמנו שהייתי נוסע משולב הייתי עושה 1 ל16.

• תגובות 32
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם
מעניין אותי לראות את המבחן העירוני שלהם ואיך הם הגיעו לנתון של 17.5 ק״מ לליטר, לי זה לא נראה אפשרי בכמעט אף תוואי עירוני סביר.
בעיר בלי תנועה צפופה, מזג אוויר לא חם 18 מעלות, בלי מזגן, רכב חדש תקין 100% ועם נהג ניסוי מיומן שנוהג במטרה להשיג נתוני צריכת דלק טובים זה אפשרי.

פורסם
אני עם הדור הקודם של הספררק, 1.2 ידנית. בנסיעה עירונית עם קצת פקקים אני לא יורד מ 14 קמ"ל, נמדד כל תדלוק ע"פ המשאבה.

עם ספארק ידנית 1.0 דור קודם, בנסיעה 80 אחוז בינעירוני

עשיתי 1 ל 15.5. אחד הרכבים הכי פחות חסכוניים ביחס לנפח מנוע שנהגתי עליהם.( באותו זמן הייתה ברשותי גם סיטיגו מהשכרה שעשתה 1 ל 20 בכמעט אותו סוג נהיגה, ככה שהבעיה היא לא בנהג :) )

פורסם

זה מאוד תלוי בתנאי הדרך.

האופטימום מבחינת צריכת הדלק בספארק (1.4) נמצא איפשהו בין 40 ל- 100 קמ"ש. (בנסיעה מישורית כמובן).

בנסיעה עירונית לא פקקים 40-60 קמ"ש אפשר להגיע לצריכת דלק טובה.

מנסה להתגלגל כמה שאפשר בפקק אבל זה לא תמיד אפשרי.

פורסם
יהיה מעניין לשמוע איזה נתון מתקבל עם 208 דיזל בתנועה עירונית פקוקה.

אני בספק רב שהדאציה הזו מגיעה ל1/26 קמ"ל בצריכה משולבת או בכלל.

סטפווי דיזל בעיר עושה 6ליטר ל100 וגם זה כאשר נהיגה סופר רגוע כולל מצב eco מופעל. כל הנתוני צריכה שלהם אולי בתנאי מעבדה בלבד.בחיים אמיתים מספרים גבוהים יותר ובהרבה.

פורסם
מחזק

אישית, אני נוסע *רק* בתנועה עירונית, נסיעות קצרות מאוד, מנוע גדול (2000 טורבו דיזל), גיר ידני ומוציא 1 ל13 בצריכה קבוע.

בזמנו שהייתי נוסע משולב הייתי עושה 1 ל16.

מה הכוונה "מחזק"?

אתה מדבר על צריכה טובה של 1:16 או 1:13 והוא מדבר על 1:27.....

Sent from my MI 5 using Tapatalk

פורסם
מה הכוונה "מחזק"?

אתה מדבר על צריכה טובה של 1:16 או 1:13 והוא מדבר על 1:27.....

אבל אנחנו לא מדברים על אותו רכב, ההשואה נעשית אל מול נתוני יצרן, שם הפרופורציה זהה בשני המקרים.
פורסם
אבל אנחנו לא מדברים על אותו רכב, ההשואה נעשית אל מול נתוני יצרן, שם הפרופורציה זהה בשני המקרים.
לא הבנת.

אני מבין שלא מדובר על נתוני יצרן.

מישהו דיווח על צריכה של 1:27 . ומשום מה מישהו "חיזק" אותו ודיווח על צריכה של 1:13/1:16

אז רק ציינתי שלא מדובר בחיזוק.

פורסם
עם ספארק ידנית 1.0 דור קודם, בנסיעה 80 אחוז בינעירוני

עשיתי 1 ל 15.5. אחד הרכבים הכי פחות חסכוניים ביחס לנפח מנוע שנהגתי עליהם.( באותו זמן הייתה ברשותי גם סיטיגו מהשכרה שעשתה 1 ל 20 בכמעט אותו סוג נהיגה, ככה שהבעיה היא לא בנהג :) )

מסכים, בבין עירוני בנסיעה מעל 100 קמ"ש המנוע אומנם סוחב יפה אבל עובד בסל"ד גבוה (3K+) מה שמוביל לצריכת דלק גבוה יחסית. בעיר המצב הרבה יותר טוב, לא פעם קיבלתי 15 קמ"ל.

פורסם

אין שום קשר בין הסלד הגבוה לצריכת הדלק.

פג'ו 107 שייטה ב110 על 3000+ לא זוכר בדיוק. ובשיוט ארוך מאוד התקבלה צריכה של 1/19 ק"מ לליטר.

פורסם
לא הבנת.

אני מבין שלא מדובר על נתוני יצרן.

מישהו דיווח על צריכה של 1:27 . ומשום מה מישהו "חיזק" אותו ודיווח על צריכה של 1:13/1:16

אז רק ציינתי שלא מדובר בחיזוק.

'מישהו' זה אני, אתה יכול להגיד את זה. חיזקתי את המשפט 'הכל תלוי בנהג', אני עדיין לא מבין איפה הבעיה.
פורסם

תציץ חזרה ותראה שהשתמע, לפחות לי, שאתה מחזק את היכולת לחלץ בתנאים אמיתיים 1:27

בכל מקרה כעת הובנת. אכן אני מסכים עם טענתך שהנהג הוא המשמעותי

פורסם

כשחושבים על צריכת דלק תמיד יש את מצבי הקיצון. בשנות השמונים היו נפוצים במקומותנו מסעות חסכון בדלק. באחד מהמסעות זכה מישהו שהצליח להוציא מפיג'ו 104 רגילה לחלוטין עם מנוע 1124 בנזין לא פחות מ-32 ק"מ לליטר(!)

צריך לחשוב תמיד על צריכה ממוצע בתנאים סבירים, ולא על מקרי קיצון.

וולוו XC40 T3 Momentum (נמכרה)

סקודה קודיאק 1.5 STYLE

טויוטה יאריס קרוס הברידית

• תוכן חדש...