Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2507 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
מה שלא תבחר- תתחדש.

כמי שמכיר את ההונדה מקרוב (עובד אצל היבואן), חלק מהתגובות כאן ממש מוזרות (ואני עדין).

למרות שאין שום מנוע 1.5 שהוחלף, למרות שהוסבר שהתקלה המדוברת לא רלוונטית לשוק שלנו (בגלל השוני בין המנועים), אנשים כאן מציעים לא לבחור ברכב בגלל אמינות בעייתית של המנוע (ללא כל הוכחה לכך בארץ).

.

אז לא צריך להחליף שמן כל 7000-8000קמ?

Sent from my Redmi Note 5 using Tapatalk

• תגובות 142
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

צריך להחליף שמן כאשר נדלקת נורת חיווי.

וזה כן יכול לקרות אחרי 7000 קילומטרים. מי שמוכן לסידור הזה ולא מפריע לו (נגיד, נוסע 7000 קילומטרים בשנה\ יש זמן לעוד "יום מוסך" בין הטיפולים המתוכננים ) - שיקנה.

השבוע קיבלתי בסוכנות הונדה ת"א גרסה חדשה של הסבר (שאלתי לגבי CRV החדשה 1.5 ) - מנועי טורבו צריכים טיפול מיוחד, ובגלל אופן הטיפול המיוחד של הונדה, אלה מנועי אמינים ביותר, והג'יפ הזה הכי נמכר בעולם....

toyota verso 2016 - יש מקום לכולם!

בעבר : ניסאן NV200 2012, סיטרואן ג'מפי 2007, רנו קנגו DCI  2007,  פולו סטיישן SDI 2000, לנסר 93, אופל קדט 84.

פורסם
אז לא צריך להחליף שמן כל 7000-8000קמ?

צריך להחליף שמן כשיש הודעה בלוח המחוונים.

יש כאלה שמחליפים ב-7000 ק״מ, יש כאלה ב-10000 ק״מ ויש כאלה שמחליפים גם ביותר.

אתה נתקלת במנוע 1.5 שהוחלף בארץ?

פורסם

לא... גם לא נתקלתי בשום רכב מודרני אחר שדורש החלפת שמן כל 7000 קמ.

לפי איך שאני רואה את זה, יש פה יצרן ששיחרר לשוק רכב עם תכנון מכני לקוי, ויבואן שמוכר רכב במחיר מופרז למרות בעייתיות גדולה שיש בו. ותן לי לנחש החלפת השמן התכופה הזאת כנראה לא באה על חשבון היבואן או היצרן אלא על חשבון הלקוח נכון?

ועוד ניחוש קטן במידה ומנוע ילך בתקופת האחריות כי לא הוחלף השמן בזמן אז היבואן גם כנראה לא יכבד את האחריות נכון?

פורסם

החלפת השמן משתנה בין רכב לרכב ויש לא מעט כאלה ( אחד מהם הוא חבר פורום) שהחליפו שמן אחרי 12000-14000 ק״מ.

כשהנורה נדלקת, יש עוד כ-2000 ק״מ לנסוע ולא ראיתי אנשים שהנורה נדלקה להם ב-5000 ק״מ...

סתם כבדרך אגב, תבדוק בבקשה מהי שגרת הטיפולים של bmw 330 היברידית. ושם אין ״תכנון לקוי״.

פורסם (נערך)

אסף, אתה מדבר מתוך פוזיציה, הבעיה היא שסידרת המנועים הזו, לא מתנהגת בהתאם למה שהיצרן חשב שהיא תתנהג. נקודה. על זה אין עוררין. מה הנזקים המיידים או ארוכי הטווח של זה, הדעות חלוקות. אני לא הייתי קונה או ממליץ לקנות כל מוצר שמתנהג בפועל אחרת ממה שהיצרן תכנן אותו להתנהג. אי אפשר להמליץ על רכב שהדלק מתערבב בו עם השמן, זה דבר שלא אמור להיות. נקודה. החלפת השמנים הדחופה מתבצעת בגלל עירבוב השמן עם הדלק, ריח חריף ואיבוד התכונות של השמן.

Sent from my Mi Note 3 using Tapatalk

עריכה אחרונה על ידי guy.a
פורסם

לא יודע מה השגרת טיפולים של ה 330 וגם לא מעניין אותי אני לא קהל היעד שלה, חוץ מזה מצטער אבל ה BMW לא רכב עממי, לפחות לא בארץ, וב BMW זה שגרת טיפולים ולא טיפול בהפתעה כמו בהונדה. הסיוויק אמורה להיות משפחתית אמינה למשפחה ממוצעת. זה שהמנורה פעם נדלקת ב 7 ופעם ב 12 רק מראה עוד יותר שמדובר בבעיה. בכל הרכבים שהיו לי מנורה שנדלקה בהפתעה לרוב היה מצביע על תקלה או בעיה.

הרכב אולי רכב מצויין אבל יש בו באג רציני ואלו שקונים את הרכב הזה קונים אותו כי זה הונדה. אני בטוח שעם היה מדובר במותג לא יפני אלא צרפתי חס וחלילה הדיבור שלך היה שונה.

פורסם (נערך)
לא יודע מה השגרת טיפולים של ה 330 וגם לא מעניין אותי אני לא קהל היעד שלה, חוץ מזה מצטער אבל ה BMW לא רכב עממי, לפחות לא בארץ, וב BMW זה שגרת טיפולים ולא טיפול בהפתעה כמו בהונדה. הסיוויק אמורה להיות משפחתית אמינה למשפחה ממוצעת. זה שהמנורה פעם נדלקת ב 7 ופעם ב 12 רק מראה עוד יותר שמדובר בבעיה. בכל הרכבים שהיו לי מנורה שנדלקה בהפתעה לרוב היה מצביע על תקלה או בעיה.

הרכב אולי רכב מצויין אבל יש בו באג רציני ואלו שקונים את הרכב הזה קונים אותו כי זה הונדה. אני בטוח שעם היה מדובר במותג לא יפני אלא צרפתי חס וחלילה הדיבור שלך היה שונה.

לידיעה- טיפול ב-330 מתבצע כל 12000 ק״מ. לא חושב שזה פוגם באיכות של הרכב.

הנורה נדלקת כאשר איכות השמן יורדת מרף מסוים, ולכן זה משתנה בין נהג לנהג.

הרכב משווק מעל לשנתיים בארץ (זמן לא מספיק לבדיקת אמינות) ללא החלפה של מנוע.

הדיבור ממש לא היה שונה. אחי עבד בעבר במוסך מורשה של לובינסקי וראה לא מעט מנועי פיורטק 1.2 מוחלפים. זה עדיין לא משנה את דעתי לגבי הצרפתיות והייתי שמח לחזור ל-106xsi שהיתה לי.

נורות של שמן נדלקות מדיי פעם, בעיקר במנועי טורבו, ולא תמיד זה מעיד על תקלה.

עריכה אחרונה על ידי asafasraf
פורסם

מה זה איכות השמן? אני מכיר שמנורה נדלקת שיש חוסר בשמן או שיש בעיה בלחץ השמן, פעם ראשונה שאני שומע על חיישן שבודק את איכות השמן.

פורסם

אם מה שאתה כותב נכון, למה צריך להחליף שמן בטיפול שגרתי של רכבים? שמן מאבד מהאיכות שלו עם הזמן.

אפשר להתווכח אם זה מתאים או לא, אבל לא להיות תמימים.

פורסם

בדיוק שמן מאבד מהאיכות שלו עם הזמן ומוחלף בטיפול שגרתי לא בטיפול בהפתעה שבא מתי שנדלקת מנורה.

חוץ מזה לפי מה שאני מבין לא מדובר בזה שהאיכות של השמן יורדת אלא מדובר בבלאי של שמן כתוצאה מערבוב עם דלק.

ועוד פעם היו ברשותי סה"כ 6 רכבים באף אחד מהם לא הייתה מנורה של איכות שמן, אלא מנורת שמזכירה שהגיע זמן טיפול והיא הייתה נדלקת לפי מספר הקמ שהרכב עבר.

פורסם
הו, תודה רבה..

בדיוק על הדברים האלה דיברתי

החלפת שמנים מסכים חלוטין לא כל בן אדם רוצה רוצה להגיע למוסך לעיתים קרובות יותר.

אך בשאר הדברים מדובר ברכב איכותי מאוד.

אם זה בביצועים ואם זה בבטיחות.. ששניהם ברמות הגבוהות ביותר!

אז לא הבנתי, למה מחליפים שמן בתדירות גבוה? שמן מהול בדלק?

היצרן תכנן את זה כך במכוון או שזה ליקוי?

מה זה יעשה למנוע לאחר נניח 100,000 ק״מ?

אם החלפתי שמן נניח אחרי 8 חודשים ונניח 8,000 ק״מ, כשאני אכנס לטיפול שנתי, בעוד 4 חודשים ועם 12,000 ק״מ, אני אצטרך להחליף שמן שוב?

אם כן, זה על חשבוני?

אגב בטיחות ׳ברמות הגבוהות ביותר׳, לא בטוח שציון של 67% המושב האחורי במבחן הריסוק, כאשר הראש של בובת התינוק נחבט בקורה A, זאת בטיחות ברמות הגבוהות ביותר.

אני יודע שהונדה הזדרזו לתקן עם איזה קימבון שיעביר אותם עם 75%, אבל כרכב משפחתי, בזמן שיצרנים אחרים חוצים את רף ה- 90%, זאת בטיחות לא מספיק טובה.

קרדיט ל- misterb על התמונה

פורסם

זאת בעיה רצינית של מהילה דלק בשמן. זה לא אמור להיות ככה, זה לא תוכנן להיות ככה, אבל הונדה, כמו כ"כ הרבה יצרנים אחרים, מנוע הזרקה ישירה ומגדש טורבו, מראה שיש להם עוד מה ללמוד, בדיוק כמו שוולקסווגן פישלה עם tsi דור ראשון, כנראה שכל יצרן צריך לעבור עקומת למידה, ערבוב שמן בדלק זה דבר רע מאוד.

פורסם

ככל שאני יודע, רכבי אקורה עושים שימוש במנועי טורבו כבר יותר מעשור ומנועי הזרקה ישירה קיימים בהונדה כבר שני עשורים לפחות.

קרדיט ל- misterb על התמונה

פורסם

יש אקורה rdx שהיה לה מנוע טורבו, אבל היא נמכרה בכמויות קטנות מאוד, והעובדה שהם מייצרים את הטכנולוגיה כ"כ הרבה זמן ועדיין לא למדו איך לבנות כמו שצריך זה מאכזב

• תוכן חדש...