Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7742 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

איך אפשר ליסוע בעיר בין כל הרמזורים והפקקים האלה בצורה החסכונית ביותר?????

עם רכב ספורטיבי כמובן1600\1800

תגובות יתקבלו בברכה

תודה:)

חתימת השתמש נמצאת בשיפוצים מצטערים על אי-הנוחות.

פורסם

אל תגיע לרמזור אדום בחריקת בלמים... ככה גם תחסוך מעט דלק וגם תאריך במעט את חיי הבלמים. ראית שהרמזור מתחלף לאדום? תוריד רגל מהגז, ותן לרכב לגלוש לפס העצירה, כל עוד אתה לא מפריע לאלה שמאחוריך כמובן....

מעונין לקנות סיויק או קורולה שנים 1996-1999:idea:

פורסם

תנסה כמה שפחות להתחיל נסיעה כלומר שמור מרחק גדול ואז לא תיצטרך לעצור ולהתחיל נסיעה הרבה...

אלא הרכב חסע בסל"ד קבוע ונמוך ולא ישתה הרבה דלק.

פורסם
תנסה כמה שפחות להתחיל נסיעה כלומר שמור מרחק גדול ואז לא תיצטרך לעצור ולהתחיל נסיעה הרבה...

אלא הרכב חסע בסל"ד קבוע ונמוך ולא ישתה הרבה דלק.

עד כמה אפשר לרדת עם העיניין של הסל"ד?

הרי נסיעה בסל"ד נמוך=נסיעה בהילוך גבוה יותר

אז נשאלת השאלה מהו סל"ד נמוך?

50קמ"ש ב2500 סל"ד והילוך שלישי?

50קמ"ש ב2000 סל"ד והילוך רביעי?

40קמ"ש ב1800 סל"ד והילוך רביעי?

וכן הלאה...

ברור שצריכת הדלק תרד, אבל השאלה היא איזה מכלולים של המנוע\גיר נגרמים עקב נסיעה בהיולוך גבוה ע"מ להיות בטורים נמוכים וזאת כדי, לכאורה, לחסוך בהוצאות

פורסם

הכל תלוי ברכב הפרטי שלך, תרגיש את הרכב וככה תדע. אצלי נסיעה בשלישי על 50 קמ"ש יושב בערך על 2200 טורים והוא סבבה.

פורסם
איך אפשר ליסוע בעיר בין כל הרמזורים והפקקים האלה בצורה החסכונית ביותר?????

עם רכב ספורטיבי כמובן1600\1800

תגובות יתקבלו בברכה

תודה:)

אכן, סוגיה מהותית המטרידה אותי מדי יום ביומו. כל יום אני קם בבוקר, יוצא אל פקקי העיר הגדולה ורמזוריה האדומים, ובמוחי אך ורק מחשבה אחת טורדנית - כיצד, הו כיצד! אשמור על צריכת דלק נמוכה? תוך כדי עשרות ומאות ההאצות והבלימות התכופות אשר הן מנת חלקי במציאות הקשה והכואבת של פקקי הבוקר הנוראיים. וכל זאת עם רכב ספורטיבי כמובן (!!), אשר לו 1600 סמ"קים עוצמתיים ובזבזניים, אשר מרוקנים את חשבון הבנק שלי עם כל ליטוף של דוושת הגז. אגלי זיעה מבצבצים על מצחי הקודח, בעוד מוחי מחשב את צריכת הדלק האיומה אשר לאט ובבטחה הורסת אותי כלכלית (אה, לא, רגע, זה פשוט המזגן שהפסיק לעבוד, כרגיל). אני מבין אותך, רעי הטוב, על דאגתך העזה לצריכת הדלק העירונית ברכבך, וממליץ לך לקום ולעשות מעשה. מעשה אמיץ. מעשה קשה. מעשה אשר לא כל בעל רכב ספורטיבי עתיר ביצועים יהיה מסוגל לעשותו. בוא נשבור את כל הסטיגמות. בוא נראה להם שאנחנו מסוגלים! בוא נוכיח לעולם מאיזה חומר קורצנו! בוא ונראה להם על מה אנחנו מוכנים לוותר בשביל עתידנו! בוא וניצור מחר חדש וטוב יותר לילדינו! בוא ניסע באוטובוס!!

קאט, פייד אין לפגישת FCA: שלום לכולם, אני רוני והיום בבוקר האוטו שלי צרך שניים וחצי ליטר בשביל נסיעה של 15 ק"מ בפקקים. (כולם ביחד: אנחנו אוהבים אותך רוני...)

(הכותב איננו משמש כדובר של משרד התחבורה ו/או של כל אחת מחברות התחבורה העירונית)

רוני

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

פורסם

שאלה: האם נסיעה על סרק עוזרת לצריכת דלק או מגבירה אותה? כלומר, נניח שהוא רואה ממרחק של 200 מטר שהרמזור מתחלף לאדום ומוריד את הרגל מהגז, האם מבחינת צריכת הדלק עדיף להמשיך לגלוש עד הרמזור בהילוך הנוכחי או להעביר כבר מעכשיו לניוטרל ולגלוש בסרק לרמזור.

השאלה היא שאלה תיאורטית, מכיוון שברור שאם כל רמזור הוא יעשה כך אז תהייה שחיקה של מכלולים אחרית כדוגמת קלאץ' ברקסים וכו'. השאלה יכולה להישאל באותה מידה ע"י אדם שגר בירושלים ויכול לבחור בין נסיעה בירידות בירושלים על ניוטרל תוך לחיצה על דוושת הבלם מידי פעם או תוך שילוב הילוך וכך המנוע מווסת לעצמו את מהירות הנסיעה.

אני שואל את השאלה כי למיטב ידיעתי בלחיצה על הגז המנוע מקבל שילוב של דלק ואוויר, ושמעתי שלפעמים המנוע שותה יותר דלק כשהוא מונע ועומד במקום מאשר כשהוא נוסע בסל"ד קבוע ונמוך.

אז מבחינה תיאורתית, באיזה סוג של נסיעה צריכת הדלק תהייה חסכונית יותר?

דן.

פורסם
שאלה: האם נסיעה על סרק עוזרת לצריכת דלק או מגבירה אותה?

לא נוסעים בניוטרל, נקודה. במיוחד לא בירידות. החסכון בדלק הוא מזערי וה"חסכון" בבטיחות מהותי.

רוני

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

• תוכן חדש...