Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2588 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

היי,

מניח שיש פה יודעי דבר ובעלי ניסיון 8)

לפני שבועיים וקצת שברתי את קרסול ימין ועברתי ניתוח פלטינה.

השבר בפטישון לטרלי.

מה הסיכוי שלאחר הליך השיקום בפיזיותרפיה אוכל לחזור לנהוג?

תודה!

פורסם

עברתי שבר בקרסול שמאל + שלושה מסרקים שבורים עקב תאונת אופנוע.

כרגע שלושה חודשים לאחר התאונה, חודשיים וחצי לאחר הניתוח.

אין בעיה, במקרה שלי, לנהוג על ידני.

יש עדיין כאבים, מגבלה בתנועה וחולשה של השרירים ברגל, אבל זה לא מונע נהיגה.

חשוב לזכור שמשך השיקום תלוי בחומרת הפציעה, טיב הניתוח וכמובן הגוף שלך - כל אחד משתקם בקצב אחר.

פורסם

@Quad

כלכך טוב לשמוע ממך את זה.

נשמע שהמקרה שלך רציני משלי.

בטיימינג הזוי יצא שמכרתי את הרכב חודש לפני כמה חודשים כי הייתי מובטל זמן ממושך.

*צחוק הגורל ש3 ימים לאחר תאונת האופניים הייתי אמור להתחיל עבודה חדשה... לכו תדעו אם יחכו לי.

מתי או באילו סיטואציות יש לך כאבים?

כי הכאבים הפסיקו לאחר שבוע.

כמובן שאני לא דורך על הרגל.

מן הסתם מגבלה בתנועה בטוח תהיה....

פיזיותרפיה לא תהיה נופש...

יש לך טיפים למיקסום השיקום?

תודה רבה

פורסם

אני הייתי כחודש וחצי ממועד התאונה על משככי כאבים חזקים למדי (רוקסט פלוס ואטופן, ובתחילת הדרך גם קצת פרקוסט).

אבל זה לא רק בגלל השברים ברגל. היה לי גם שבר בעצם הבריח, והמון מכות בכל הגוף.

מגבלה בתנועה לא צריכה להיות אם המנתח עשה עבודה טובה. קרי, החזיר את העצם למקום כמו שצריך ודאג שהברגים לא יגעו במפרקים.

אצלי נראה ביניים שהמנתח החזיר הכל למקום כמו שצריך. אבל, יש לי חבר בעבודה שגם שבר את הקרסול ואצלו עשו עבודה לא טובה (כולל ניתוח חוזר לתיקונים), הרגל שלו לא חזרה לקדמותה.

עוד לא סיימתי את השיקום, אבל טיפים מהניסיון שלי עד כה:

1. צריך פיזיותרפיסט טוב. העבודה הידנית שהוא מבצע היא המפתח להגדלת טווח התנועה של כף הרגל.

2. תעבוד קשה בפיזיותרפיה ותהיה מוכן לסבול מכאבים חזקים בשבועות הראשונים.

3. ברגע שהפיזיותרפיסט מאשר, תתחיל אימונים בחדר כושר, תרכב על אופניים, תשחה.

4. סבלנות, השיקום לוקח זמן.

האם שמו אצלך בורג אופקי שמחבר את הטיביה והפיבולה (שוקה ושוקית)?

זה הבורג הגדול בתמונה המצורפת (של הרגל שלי...). הוציאו לי אותו בתחילת השבוע וזה מאוד תרם לטווח התנועה והפחית מאוד את הכאבים.

הוא מיועד לקבע את הטיביה והפיבולה יחד בשביל לתרום לשיקום הרצועה שביניהן.

front.jpg

פורסם

אבדוק אם יש לי את הצילום רנטגן שלי....אך מבלי לראותו מולי אני רואה שלך הכניסו דברים הרבה יותר גדולים מאשר לי.

בנתיים מסתייע במשככי כאבים:

טרגין - ככדור "יומיומי"

אוסיקוד - כ"נשק יום הדין":lol: שלשמחתי עדיין לא השתמשתי בו.

נראה לי שזה ששלך יותר הארד-קור.

לגבי איכות הניתוח: במקרה יצא לי להגיע למיון אורתופדי בבי"ח אחר.

החליפו לי את הגבס.

על הדרך עשו צילום והרופא אמר שהמנתח עשה עבודה טובה.

מקווה ומחזיק אצבעות.

לגבי פיזיותרפיסט: אני נמצא אצל הוריי.

לא הצלחתי להסתדר לבד(דברים בסיסים כמו לקחת את הצלחת עם האוכל מהשיש למיקרו ומהמיקרו לשולחן)

אז ביישוב יש פיזיותרפיסטית עם המלצות ממש חמות.

לגבי הכאבים תוך כדי הטיפול פיזיו: למה לא לקחת ישר משכך כאבים?

לגבי "סבלנות, השיקום לוקח זמן": זה קרה 10 ימים לפני שהייתי אמור להתחיל עבודה חדשה....וזה לא שעבדתי טרם לכן.

השיקום זה גם כן עניין של איזה חודשיים?

לגבי מה שמו אצלי: כפי שאמרתי זה נראה פשוט יותר בהשוואה למה שעשו לך.

הברגים משמעותית קצרים אצלי.

תודה!

פורסם

אתה תחזור לנהוג ולתפקד אבל זה ייקח זמן. כמה זמן זה מאוד אינדיבידואלי כי כל אחד מתקדם בקצב שונה.

תבדוק כל הזמן עם האורתופד מה מותר לך לעשות ומה אסור ואל תעשה לעצמך הנחות במה שמותר. הדרך לחזרה לחיים רגילים עוברת דרך דם, יזע ודמעות.

אצלי היו 4 שברים באגן (כולל אחד באצטבולום) חמש צלעות שבורות וכתף אבל יצאתי בלי אף בורג.

הייתי קרוב לחצי שנה בשיקום באשפוז והמשכתי אחרי השחרור בבית. 8 חודשים אחר כך כבר חזרתי לעבוד חלקית וכ 10 חודשים אחרי הפציעה חזרתי לנהוג (הסיבה שלא חזרתי קודם היתה לא הרגל אלא הכתף. כל זמן שלא הרגשתי שאני מסוגל להגיב במהירות ובחדות במקרה חירום לא חזרתי להגה).

ראיתי אנשים שהיו איתי בשיקום עם פציעות הרבה יותר קלות שישהו חודשים בכיסא גלגלים או נעזרו בקביים והליכון וראית כאלה שלא ריחמו על עצמם וחזרו הרבה יותר מהר לתפקוד.

לגבי משככי כאבים, אם התה יכול לסבול את הכאב תשתדל לצמצם בהם למינימום. אלה סמים לא קלים עם השפעה די הרסנית לגוף.

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם

Night Driver

ידידי אני בהלם ממה שעברת!!!

הייתי היום בביקורת.

הורידו תפרים.

לשמחתי הרופא אמר לי שאוכל להשתמש באביזר נוח יותר ולא את המגף הענק הזה.

אמר לי לא לדרוך 5 שבועות נוספים (מעבר לשבועיים שכבר) ולהתחיל פיזיותרפיה.

המליץ גם לעשות בבית - להניע את כף הרגל למטה ובחזרה כמה שיותר מבלי שיכאב מידי.

אני מצליח לעשות את התנועה של לחיצה על דוושה. לא יודע אם זה אומר משהו בהכרח.

תודה!

רק בריאות.

פורסם

אני לא הייתי חוזר לנהיגה לפני אפשרות הליכה כמעט חופשית. אתה צריך לחשוב מה יקרה אפ ילד יתפרץ לכביש, תבלום בלימת חירום ובגלל כאב חד תרים את הרגל מהדוושה.

הכי חשוב זה תמיד להסתכל קדימה על מה שיהיה ילא אחורה על מה שהיה. תמיד תביא בגישה של לא משנה מה היה זה מה יש היום ועם זה ננצח.

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם
אני לא הייתי חוזר לנהיגה לפני אפשרות הליכה כמעט חופשית. אתה צריך לחשוב מה יקרה אפ ילד יתפרץ לכביש, תבלום בלימת חירום ובגלל כאב חד תרים את הרגל מהדוושה.

הכי חשוב זה תמיד להסתכל קדימה על מה שיהיה ילא אחורה על מה שהיה. תמיד תביא בגישה של לא משנה מה היה זה מה יש היום ועם זה ננצח.

המון תודה על העידוד!

רק בריאות

פורסם (נערך)

אני מסכים עם נהג לילה.

אומנם אף פעם לא שברתי אף עצם בגוף (ולא רוצה גם), אבל לדעתי חלק גדול מאוד מתהליך ההחלמה מכל דבר, משפעת עד סרטן, זה פונקציה של מוטיבציה וכח רצון.

עריכה אחרונה על ידי vadim6385

ZX 94 > קסנטיה 97 > לנסר 2007 > מונדאו 2007 > קורולה 2013 > קורולה 2015 > איוניק 2018 > סיוויק 2002 > מזדה3 2018

Everybody in the galaxy tries to take over the galaxy. The trick is to be left alone by whoever succeeds

• תוכן חדש...