Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2582 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אמש ביקרנו חברים ששיפצו את המטבח שלהם.

באמת יצא יפה, אבל ההיסטריה שלהם סביב "לא-לגעת-בשיש-החדש" הייתה משעשעת. לטענתם מדובר באבן קיסר דגם 5220 והם מאד פחדו להשאיר עליה כתמים וכו'. בקושי היה מותר לזוגתי ולי לנשום ליד השיש החדש.

אני לתומי אמרתי שעד כמה שאני יודע, אבן קיסר היא פולימר מעורבב עם עוד כמה חלקים וכי לא מדובר באמת באבן טבעית אלא ביציקה של החומר הנ"ל.

אמרתי להם שאבדוק.

ובכן, חכמי פורום?

ממה עשויה אבן קיסר דגם 5220 והאם מדובר במשהו שמוכתם בקלות?

אגב ניתן לחתוך עליה מבלי שלהב הסכין יחרוץ בה?

עמידות לחום?

פורסם

אכן ערבוב של פולימר כלשהו עם קוורץ. רר שאחוז הקוורץ הלך וירד לאורך השנים.

סכין חדה בהחלט יכולה לשרוט וחומרים מסוימים יכולים להכתים אם לא מנגבים תוך זמן קצר. מנגד אפשר לעשות פוליש מקומי ולהעלים מפגעים.

המתקינים דואגים להזהיר לא להניח סירים חמים ללא תחתית.

פורסם

הולכים על ביצים, לא משתמשים בשיש למה שהוא נועד, אבל העיקר שאפשר להגיד "יש לי אבן קיסר".

:roll:

סוזוקי ג'ימני His side- JLX-L 2006 [   ] [][][][][] [   ]

טויוטה קורולה Her side- GLI 2013

שימרו על מרחק בכביש ועל קירבה בלב

פורסם

להב של סכין חד ישרוט כל משטח, שיש/גרניט/אבן קיסר, מה שתרצה.

פשוט לא חותכים על ה״שיש״ וזהו, בשביל זה המציאו קרשי חיתוך. :roll:

אני מכיר היטב את ההיסטריה סביב אבן קיסר - וזה בדיוק כמו שתיארת, אסור לגעת, אסור לנשום, אסור אסור אסור.

בפועל מדובר ביופי של חומר, חזק להפליא, ואם מקפידים על ניקיון מהיר של כתמים בעייתיים - אין בעיית הכתמה גם אחרי עשור.

עוד לא נתקלתי במו עיניי במשטח אבן קיסר שנפגע מחום. אבל שוב, בשביל זה המציאו תחתיות לסירים,

ובאופן כללי זה מנהג טוב לבודד בין סיר חם לבין משטח שהוא יושב עליו, לא משנה מאיזה חומר הוא מיוצר.

אוכל את הכובע שהגיש לי avergel ומודה קבל עם ועדה שלפעמים מחשבים של אסוס מחזיקים מעמד אפילו מעל לשנה שלמה - אם נזכרים לעדכן את ה-bios.

פורסם
הולכים על ביצים, לא משתמשים בשיש למה שהוא נועד, אבל העיקר שאפשר להגיד "יש לי אבן קיסר".

:roll:

סביר להניח שמדובר באנשים שעבורם מטבח משמש יותר לעיצוב ופחות לבישולים.

האמת זה מצחיק אותי כל פעם מחדש כמה אנשים הם עדר של סמלי סטטוס ומותגים.

בעבודה אני כל הזמן שומע בחורות מקרקרות על המטבח החדש בבית, אבל אין יום אחד (!) שהן לא מזמינות אוכל מוכן.

פורסם

אם כבר באבן קיסר עסקיננו.

יש את המוצר של סנו היעודי

SA7290014397750a-1-481x1024.jpg

אבל אצלי לפחות, הוא לא עושה את העבודה עבור כתמים עקשניים ושריטות מינוריות.

האם ישנה שיטה טובה, אפילו עם מכונת ליטוש לחדש את השיש בעצמי? או שעלי להזמין בעל מקצוע בתחום?

• אחראי פורום
פורסם

7 שנים של שימוש לא תמיד זהיר (אבל כן מבודדים כלים חמים) בתערובת הזו שהיא הכי רחוקה מאבן, אין שום כתם, שום שריטה וזה עדיין מבריק כמו בהתחלה.

שווה את המחיר שלו.

עברנו את פתח תקווה, נעבור גם את זה.

פורסם
האם ישנה שיטה טובה, אפילו עם מכונת ליטוש לחדש את השיש בעצמי? או שעלי להזמין בעל מקצוע בתחום?

נסה עם משחת אסטוניש כזו:

12173.jpg

וספוג הפלא או סקוצ'ברייט (אמיתי, של פעם. הירוק/אדום)

עצה שקיבלתי ממתקין, ויישמתי בהצלחה מספר פעמים על כתמים קשים מאד.

ממה עשויה באמת אבן קיסר?

מאבקת קיסרים. קלללל

וממה עושים שמן זית?

ושמן סויה?

ושמן שומשום?

ושמן תינוקות?

:-P

1.  MITSUBISHI  SPACE STAR 1.2 instyle 2018

2. CHEVROLET SPARK LS 1.0 2014

פורסם

אין משטח עבודה מושלם, לכל אחד יתרונות וחסרונות.

אנחנו כבר מעל עשור עם אבן קיסר, ללא רחמים, ואין בעיה בכלל. הדבר היחידי שאנחנו מקפידים הוא לא להניח סירים או תבניות ישירות מהכיריים\תנור על המשטח.

באבן קיסר חשוב להקפיד שהמשטח הוא סוג א (תווית ירוקה) ולא חיקוי (ויש ה-מ-ו-ן חיקויים שאף עין בלתי מזויינת לא תצליח לשים לב אם זה מקור או זיוף).

כמו כן - אבן זה אבן, אם היא סינטטית או טבעית היא יכולה להישבר, צריך להתייחס לחומר בתבונה בהתאם למגבלות שלו (בדיוק כמו שלא תזרוק סתם פטיש 5 קילו על הרצפה בבית).

היום נכנסים חזק לשוק כל משטחי הגרניט פורצלן. זה משטח מאוד חזק ועמיד לחום - אבל... סופר רגיש למכות בעיקר בפינות (משטח מאוד פריך) וכל מכה קטנה בפנה מסיר או צלחת יכולה להשאיר את המשטח עם "צ'יפ" חסר בקצוות. כמו כן בגלל שהוא אינו משטח "רך", הוא גם לא יסבול מכות (אבל כן יסבול סירים חמים וכד').

איציק

Peugeot 3008 MY18 1.6HDi 120Hp Automatic
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

• תוכן חדש...