Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2634 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לחברי הפורום הנכבדים,

אחרי שנים שלא כתבתי כאן והתחדשתי ברכב פונה אליכם לעזרה - במיוחד לבעלי המקצוע שנמצאים כאן

אני בעלים לסוזוקי ספלאש 2010, דואג לטפל בה בזמן והיא מחזירה אהבה

לכן המשכיות הבעיה הנוכחית מאוד מתסכלת ולא אופיינית

* אנוכי עדיין לומד את עולם המכונאות והרכב כך שבתיאור הבעיה ייתכנו אי דיוקים במיוחד מבחינת טרמינולוגיה.

הכל התחיל בריצוד של הפנסים הראשיים, לאחר בדיקת מתח(הטעינה) עם המכונאי אותרה הבעיה - המתח שהוזרם לא היה אחיד מלווה בנפילות

הוצע ובוצע שיפוץ אלטרנטור שכלל החלפת של מייצב מתח והחלפת פחמים

ריצוד האורות סודר !

אבל התחילה בעיה אחרת - בעת הפעלת המזגן ולאחר נסיעה ממושכת - בזמן עמידת הרכב בעודו מונע היו משתחררות רעידות

שוב בוצעה בדיקת טעינה של האלטרנטור והמתח שסופק היה תקין

מאחר והגיע הזמן לטיפול 10K הוחלפו הפלאגים, מה שלטענת בעל המקצוע היה אמור גם לסדר את בעיית הרעידות

הדבר לא עזר, אך בדרך פלא כעבור מספר שבועות הרעידות כתוצאה מהפעלת מזגן הופסקו

כאן זה לא נגמר, במקומם הופיעו רעידות בעת סיבוב ההגה בזמן חניה (הגה חשמלי, גם כאן הרכב כמעט ולא במצב תנועה)

הרכב נלקח בחזרה למשפץ הלאטרנטור שם נבדק תחת עומס ונמצא תקין , בנוסף הוחלפו שוב פחמים

לאחר שהרכב חזר ועמד חצי יום בחניה, לא הניע לאחר שני נסיונות - יום למחרת - הרכב לא הניע כלל !

בעזרת מאמצים רבים להניעו עם כאבלים וכשלונות שנבעו מאיבוד חשמל מלא ברכב - הרכב סוף סוף הונע ומיד נסעתי להחליף לו מצבר

המצבר שלי גם ככה היה ישן וזה הרגיש פחות כואב בכיס

לצערי, היום - יום לאחר החלפת המצבר - ולאחר שהרכב הניע בבוקר הוא שוב לא הניע בחניה של מרכז קניות

המכונאי (חייב לומר בחור מקצועי ואמין) נראה אובד עצות , כמובן ששוב נבדקה טעינת האלטרנטור עם מכשיר מתקדם יותר ונמצאה תקינה

מישהו בבקשה יכול לעלות בדעתו המקצועית במה מדובר ?

מצבר חדש

אלטרנטור משופץ

פלאגים חדשים

בנוסף, האם ניתן לקבל המלצה לחשמלאי רכב אמין ומקצועי לחוות דעת שנייה ?

תודה רבה מראש

*אם פורסם בפורום הלא מתאים - מצטער מראש ואודה להעברת הפוסט לפורום המתאים:?:

פורסם

בס"ד

מה לגבי הסטרטר?, האם הוא נבדק?

סטרטר בעייתי, גורם לחלק מהתופעות שתיארת.

Sent from my SM-G950F using Tapatalk

אני קם כל בוקר בשביל הילדים, בלעדיהם הייתי קם בצהריים...:lol:

פורסם
בס"ד

מה לגבי הסטרטר?, האם הוא נבדק?

סטרטר בעייתי, גורם לחלק מהתופעות שתיארת.

הסטרטר לא נבדק

לעניות דעתי הוא מתקשר לבעיה של ההנעה, תקן אותי אם אני טועה

איזו השפעה יכולה להיות לו על הרעידות המתוארות בזמן סיבובי הגה ?

פורסם

בס"ד

לגבי ההגה, לא.

לגבי ההנעה, אני הייתי שם אותו על הצלב.

פורסם
בס"ד

לגבי ההגה, לא.

לגבי ההנעה, אני הייתי שם אותו על הצלב.

איך מתבצעת הבדיקה של הסטארטר , האם המכונאי ידע לבדוק את זה או חשמלאי בלבד ?

לי בכלל יש תחושה ששכחו את אחד מחיבורי הארקה לא מחוזק.

תודה מקס, גם כאן - האם זו בדיקה שכדאי שיבצע חשמלאי רכב או המכונאי שעובד איתו יכול לבדוק את זה ?

עדיין אשמח לקבל המלצה לחשמלאי רכב מקצועי באזור המרכז/צפון שחברי הפורום ביקרו ויכולים להעיד עליו

פורסם

בס"ד

עדיף ללכת לחשמלאי רכב מקצועי שזו ההתמחות שלו.

פורסם

חסרים קצת פרטים בתופעה שקורית. בזמן נסיון הנעה, הסטרטר משמיע רעש כלשהו? חיבור לכבלים עכשיו אחרי שהחלפת מצבר בנסיון הנעה מניב תוצאות כלשהן?

אם מתאים לך להגיע לחדרה אוכל לקשר אותך לחשמלאי רכב מקצועי מאוד עם ידי זהב במחירים הוגנים מאוד. בגדול אם הסטרטר לא מגיב כלל צריך לבדוק מה המתח המתקבל בנסיון הנעה, לבדוק את כל הארקות שהן תקינות ונקיות, לבדוק חיבורי נעליים לקטבי המצבר שחוטי הנחושת בנעליים מחוברים הייטב ולתת מתח ישיר לסטרטר לראות איך התגובה ממנו...כדי לראות שהבעיה בסוף גם לא בסוויץ עצמו.

פורסם

מאור,

אכן היה רעש בנסיון הנעה, לא בטוח אם זה רעש של הסטרטר אבל לעניות דעתי זה כן. אותו הצליל המקדים את ההנעה רק שהוא לא מסתיים בהנעה אלא במשהו שנשמע כמו טסססט (הכי מדויק שיכול לתאר :-D)

חיבור כאבלים אכן הניב תוצאה והרכב הניע מיד (בשונה מנסיונות הנעה עם מצבר ישן)

על הדרך אעדכן :

היום במהלך היום הרכב הניע ללא בעיות (תודה לאל) - מדובר ב 4 הנעות.

המקרה במרכז קניות קרה אתמול (עם המצבר החדש)

כמובן שאני עדיין רוצה לאתר את הבעיה שמא תחזור שוב

מאור, אשמח שתקשר אותי

מה שכן, בנתיים רוצה לעשות את המקסימום עם המכונאי ובעל המקצוע ששיפר את האלטרנטור - הוצאתי על השיפוץ סכום לא קטן ואני חושב שאם יש סיכוי קלוש לכך שהבעיה שם עליו לסדר את זה, בנוסף..מעצם היותי סטונדט מגבלת התקציב היא פרמטר גדול ולכן השאיפה למצות את בעלי המקצוע ששולם להם כבר. במידה ולא יצליחו אפנה לבעל מקצוע חדש.

פורסם

יש קודנית ברכב? בכל מקרה הייתי מעיף אותה, להזיק זה לא יכול. חוץ מזה, בדקת שנורת אימובילייזר נדלקת באופן תקין לפני הנעה?

להשכרה: חתימה בפורום הרכב המוביל בישראל!

• שבועיים מאוחר יותר ...
  • תוכן חדש...