Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7743 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
וכמובן שאני מתייחס לפתגם שלך, רוב דבריך הם דברי חוכמה בנושא רכב אבל גם לך יש כמה דברים ללמוד ממני.

צביקה קראתי הרבה מאוד שירשורים על שמן חצי סינטטי היתרונות שלו והחסרונות שלו והלכתי למהלך הזה בלב שלם, והחלטתי שאני עושה את זה.

עכשיו כשיש לי נזילה אני לא מפחד ורוצה לחזור אחורה אלא אם כבר עשיתי את השינוי אני מעדיף לתקן את הנזילה ולהתקדם ברמת השמן שזה רק יטיב איתי ועם האוטו.

אז בבקשה ממך אל תחזיר אותי אחורה למינרלי אלא תעזור לי לבצע את השינוי ולהתקדם. אין לי בעיה עם העלות או הטרחה שכרוכים בדבר.

:mm_yeah:

בהצלחה-

...בסוף עוד תעבור לסינטטי ...:wink:...כמוני.

ולא תבין איך השתמשת במשהו אחר.

ניצן

• תגובות 51
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

זה מה שאני רוצה לעבור לסיננטי אבל אחרי קראיה מרובה של שרשורים על שמנים בפורום העדפתי לעשות את זה בשלבים, להתחיל מחצי סינטטי לתקן את הבעיות שהוא גורם ולעבור לסינטטי מלא.

בטיפול הבא אני כבר אקנה סינטטי טוב ולא חצי סינטטי מעפן(החצי סינטטי הנוכחי עלה לי 40 שקל).

מישהו יכול לענות על השאלות שלי?

כמה בערך עולה אטם קרטר וRTV?

ומה סדר המריחה של הRTV בין האטם לקרטר או בין האטם לנקודת החיבור במנוע.

אההה וגם אם אני אמרח עכשיו RTV על הגומיה של הקרטר זה יסתום את הנזילה לבינתיים? ואני לא מתכוון לטיפול חאפרי אלא לטיפול זמני.

תודה

עמיחי:-)

תמונות של הבובה http://Ami18.pic.co.il :razz:

פורסם
אני מעדיף לתקן את הנזילה ולהתקדם ברמת השמן שזה רק יטיב איתי ועם האוטו.

אל תיקח את זה קשה

אבל יכול מאד להיות שהאוטו שלך יתחיל לאכול שמן בצורה מוגברת

נזילה חיצונית אפשר לתקן בקלות

אבל במנוע יש גם מחזירי שמן,אטם ראש וגומיות שסתומים.

אם הם בלויים כמו אטם הקרטר-סביר להניח שהשמן הדק יותר יעבור דרכם ותתפתח נזילה או

שריפת שמן ממקום אחר

(דבר שלא קרה לפני כן מאחר והשמן הקודם היה "עבה" יותר ולא הצליח לעבור במרווחים)

שוב

זה לא כלל או משהו בלתי נמנע אבל במכוניות עם קילומטראז ושנים-זה קורה הרבה פעמים.

פורסם

אני לא לוקח את זה קשה.

לפני החופש אני אזמין היינס לרכב ואחליף את הכל לבד.

אבל בינתיים לאחר 5 ימים של החלפת שמן לא נראית שום בעיה אחרת חוץ מהנזילה מהקרטר.

פורסם
אל תיקח את זה קשה

אבל יכול מאד להיות שהאוטו שלך יתחיל לאכול שמן בצורה מוגברת

נזילה חיצונית אפשר לתקן בקלות

אבל במנוע יש גם מחזירי שמן,אטם ראש וגומיות שסתומים.

אם הם בלויים כמו אטם הקרטר-סביר להניח שהשמן הדק יותר יעבור דרכם ותתפתח נזילה או

שריפת שמן ממקום אחר

(דבר שלא קרה לפני כן מאחר והשמן הקודם היה "עבה" יותר ולא הצליח לעבור במרווחים)

שוב

זה לא כלל או משהו בלתי נמנע אבל במכוניות עם קילומטראז ושנים-זה קורה הרבה פעמים.

אייל אומנם טס לאט, אכל מייעץ נכון!

סביר להניח שלא קראת את עצתו של אדוארד אטלר ב"מקור ראשון" בקישור שנתן לך נדב ,עם הכותרת:"אומנות העצה הרעה" !

בנוגע לנזק העלול להגרם ממעבר חד לשמן חצי סינססי /סינטטי מלא במקום שמן מינרלי!

אולי האזהרות לבעיות הצפויות של אייל , יגרמו לך לחזור בך מטפלונים לפקק , החלפת אטם לאגן השמן

ממעבר לשמן סינטטי מלא ומשמוש בRTV !

בברכה

צביקה

צביקה נפטר בדצמבר 2016 ועזב אותנו לעולם טוב יותר. יהי זכרו ברוך

ליצירת קשר, בנושא קרבורטורים בלבד , פנה לנייד בלבד:054-4861318

פורסם

אבל בינתיים לאחר 5 ימים של החלפת שמן לא נראית שום בעיה אחרת חוץ מהנזילה מהקרטר.

אם היית רואה בעייה אחרת אחרי 5 ימים המצב היה עגום...

בדוק חוסר שמן עוד 1000 ק"מ

ותאמין לי שאני מדבר מנסיון

אישי

רק אחרי שעשיתי אובראול למנוע אני משתמש בחצי סינטטי

לסינטטי מלא אני לא חושב בכלל לעבור.

פורסם

חיפשתי מעל שעה את הכתבה של אדוארד אטלר במקור ראשון ולא מצאתי אותה, גם נדב לא מצא.

ועכשיו אני רוצה את עצת חברי הפורום,

לחזור לשמן מינרלי או להמשיך בתהליך לקראת מעבר לשמן סינטטי זו השאלה?

אני רוצה יתרונות חסרונות ואולי אפילו להפוך את השירשור לדביק בשביל שאר המשתמשים שחושבים לעשות דבר כזה.

פורסם
אייל אומנם טס לאט, אכל מייעץ נכון!

סביר להניח שלא קראת את עצתו של אדוארד אטלר ב"מקור ראשון" בקישור שנתן לך נדב ,עם הכותרת:"אומנות העצה הרעה" !

בנוגע לנזק העלול להגרם ממעבר חד לשמן חצי סינססי /סינטטי מלא במקום שמן מינרלי!

אולי האזהרות לבעיות הצפויות של אייל , יגרמו לך לחזור בך מטפלונים לפקק , החלפת אטם לאגן השמן

ממעבר לשמן סינטטי מלא ומשמוש בRTV !

בברכה

צביקה

קראתי את הכתבה של אדוארד אטלר ולדעתי זה הוא שלא מיעץ נכון-עצותיו עצות אחיתופל-חובבני להפליא

ופלספני להדהים...

מנסיון אישי

אני עברתי ממינרלי לסינטטי אך בתהליך ארוך יחסית(קודם תקופה ארוכה עם חצי סינטטי-כיוון שלא היתה לי מטרה לעבור לסינטטי מלא).

עליך לדאוג ראשית לניקיון פנימי של המנוע(עקב כושר ההמסה והניקוי הגבוה של השמן הסינטטי שעלול להמיס ליכלוך שהצטבר עקב הזמן הרב של השימוש בשמן מינרלי אשר השאיר משקעים ובוצה, ולגרום לסתימת הפילטר ומעברי השמן).

אם ע"י שטיפה פנימית רגילה או אם ע"י מילוי שמן סינטטי והחלפתו+פילטר לאחר 3000 ק"מ ע"מ לבצע בדרך זו "שטיפה פנימית עדינה".

שנית עליך לעקוב אחר צריכת השמן ונזילות מהאטמים ומחזירי השמן ולהחליפם במידת הצורך.

שלישית-צפה לעליה בצריכת השמן בכל מקרה-זה החסרון היחיד בשימוש בסינטטי אך יחסית ליתרונות הוא זניח.

ניצן

פורסם

מתאנול מנקה את מערכת הדלק.

ויש לו את הדגשים המיוחדים שלו (כמו החלפת פילטר דלק פעם או פעמיים ותשומת לב למזרקים שלא יסתמו)

ונסיך יקר

יש לך את הכתובת ל מי שמוכר מתאנול בירושלים?

פורסם

טוב, קראתי את השרשור עד עכשיו ופשוט אין לי מילים...

דבר ראשון: מי זה אדווארד הזה? סליחה על הבורות. נראה שעשו ממנו אליל קטן... הכתבה שלו היא לא כתבה אובייקטיבית במיוחד(אם כי עם חלק מהנושאים אני מסכים), מה גם שהוא מדבר שמה על הרבה נושאים שלא קשורים יותר מדי אחד לשני - לא מקצועי.

דבר שני: שמן לא גורם לחור בקרטר. יש חור בקרטר? סימן שזה קרה בגלל שיפשוף באבן, מדרכה או תאונה. הפיתרון היחיד לחור בקרטר הוא לסתום אותו. ולא לייעץ לבחור לחזור למינרלי...

דבר שלישי: מה זה השטויות האלה של "לעבור לסינטטי בשלבים???" הדבר היחיד שמומלץ לעשות לפני שעוברים לסוג שמן אחר זה לעשות "פלאשינג" למנוע עם תכשיר טוב (ולא חרטה שעולה 19 שקל...) ואז להחליף שמן. המהדרין של המהדרין יכולים לבצע הרצה של כמה אלפי קילומטרים עם השמן החדש, להחליף שמן + מסנן ולהתחיל להשתמש בתדירות קבועה.

אבל איש באמונתו וכספו יחיה...

איתמר.

"מדינה מפותחת היא לא מדינה בה העניים נוסעים ברכב פרטי אלא מדינה בה העשירים נוסעים בתחבורה ציבורית"

פורסם

גם אתה מצאת את הכתבה של אדוארד אטלר לפני?

בבקשה מישהי יכול לתת לי קישור ישיר לכתבה כי אני גם רוצה לקרוא אותה ואני לא מוצא גם לאחר חיפוש בגוגל ובאתר מקור ראשון.

ואין חור בקרטר! יש חור בגומיה של הקרטר.

פורסם
בבקשה:

הכתבה הראשונה:

http://www.makorrishon.net/article.php?id=3114

תגובת הארץ:

טוב לא מצאתי, חיפשתי 10 דקות, כנראה מתוך חוסר תשומת לב :wink: אפשר לקרוא את כל המאמרים שלו, גם כך הם מעניינים. מה שחשוב נמצא!

בברכה

נדב

כבר נתתי, תקרא טוב יותר את ההודעות שרושמים בשבילך!

אגב, אדוארד אטלר הוא אכן איש רב מעלה בתחום הרכב, הוא היה הראשון בארץ שהבין משהו במכוניות ובספורט מוטורי... כיום הוא כותב בעיתון שלו מדור כללי שגם מתייחס למכוניות לשואה להיסטוריה ולאקטואליה. קשה לי להאמין שיש משהו שמסוגל לחלוק עליו.

הכתבה שלא מצאתי הייתה זו בה אדוארד מתייחס למכתב שקיבל מעיתון הארץ בתגובה לכתבתו! שם הוא שוב מדגיש את החיסרון והנזק שנגרם כתוצאה משימוש בשמן סינטטי ברכב ש"רגיל" לשמן מינרלי. הוא גם מדבר על מהנדס הרכב וידידו הטוב (אני לא מצליח להיזכר בשמו אבל בשנות ה80 הוא התחרה בסאאב 96 בראלי וניצח הרבה) ומספר איך ידיד זה הסביר לו שכדאי לו לחזור לשמן מינרלי, וכל הנזילות הפסיקו לאחר מכן...

מוזר לומר זאת אבל רכב כן "מתרגל" לדברים. פשוט השמן משמש כאטם!

חוץ מזה כמו שכבר אמרו לך שמן סינטטי דליל יותר ולכן עובר דרך הרינגים ועלול לא לספק שימון מתאים לרכב שבו העפיצות בין החלקים המכאנים שלו גדולה בהרבה מרכב חדש וחדיש!!!

בברכת שבוע טוב

נדב

עריכה: חבר טוב אמר לי פעם: "אם שלשה אומרים לך שאתה שיכור, לך לישון"

הפרוייקט הקטן(גדול) שלי למכירה, מכונית מרוץ ישראלית(לחצו כאן)

פורסם

תודה לך! באמת בפעם הקודמת לא קראתי את כל הכתבה כי ההתחלה שלה הייתה לא קשורה והיא לא נראת לי בנושא בנוסף שאמרת שלא מצאת אז קישרתי דברים לבד. מצטער.

עכשיו לנושא השמן הסינטטי/חצי סינטטי אדוארד אטלר לא אמר כלום! הוא אמר שיהיו נזילות זה נכון ומקובל אבל חוץ מזה הוא לא אמר שום דבר, הוא לא דיבר על היתרונות של שמן סינטטי במקרה שמצליחים לבצע את המעבר ועל הטוב והאיכות שהרכב מקבל מזה(כן גם עם הנזילה הקטנה שיש לי הרכב מרגיש הרבה יותר טוב, הוא חזק יותר נוסע ממש חלק ללא רעידות ובכלל ומגיב טוב יותר.).

אני כל חיי הולך בדעה שבכל דבר יש יתרונות וחיסרונות ואדם לא יכול להיות אובייקטיבי אלא אם הוא רואה את שניהם בכל פעולה שלו. כשאתה נוסע מהר בשביל הנאה שזה היתרון יש חיסרון שהוא הסיכון, כשאתה גונב משהו יש את החיסרון שתיתפס ואת היתרון שתרוויח משהו בחינם וכל דבר זה ככה וככה גם עבדתי לגבי השמן.

היתרון משמן חצי סינטטי הוא הדברים שרשמתי למעלה שקיבלתי מהאוטו והחיסרון זה איבוד שמן קל וגילוי נזילות חדשות. אמרתי כבר כמה פעמים בשרשור הזה שאני מוכן לקחת את החיסרונות ורק בשביל היתרונות, אם למישהו זה נראה לא כדאי אז לא ביקשתי ממנו לעשות את זה אלא שיעזור לי להבין איך אני מבטל בצורה מקסימלית את החסרונות במקרה שהוא יודע, זה לא אומר שלא יהיו חסרונות אלא שהם יהיו פחות מורגשים.

האמת אם הייתי יודע שזה מה שיקרה לא הייתי עובר לחצי סינטטי למרות שקראתי מספר רב שלש שירשורים אף אחד לא הרתיע על האפשרות של נזילה רצינית בגלל המעבר לשמן סינטטי אלא רק דברים קטנים וקלים לתיקון. בכל זאת אני לא מצטער ורוצה להשלים את המעבר כי האוטו מרגיש יותר טוב ויותר נוח ואם כבר התחלתי אז למה לא!

אז אם תוכלו לעזור לי ולחלוק איתי את הידע העצום שיש לכם אני אודה לכם אם לא זה גם טוב ואני אסתדר לבד למרות שזה יהיה קשה יותר.

ואני עדיין לא "שיכור", אני פשוט חושב שונה מחלק מהאנשים פה ולפי מה שהבנתי אף אחד עדיין לא אמר לי ששמן סינטטי הוא פחות טוב. הם אמרו לי שכדי לעצור את הנזילה כדאי לי לחוזר למינרלי ואת זה אני לא רוצה ומעדיף להשלים את המעבר לחצי סינטטי, אבל אף אחד פה לא מקשיב לי שאני מוכן להשקיע כדי להתאים את האוטו לחצי סינטטי אלא רק אומרים לי תחזור למינרלי.

תודה לכל מי שניסה לעזור, אני נחוש בדעתי לעבור לחצי סינטטי למרות הדעות שאני מאוד מכבד של חברי הפורום שחכמים ממני בתחום הרכב.

אני אמשיך לעדכן מה נסגר עם השמן ומקווה לטוב.

מצטער שזה כל כך ארוך אבל שטחתי פה את כל היתרונות והחסרונות של שמן חצי סינטטי ונתתי גם קצת מתורת החיים שלי.מקווה שתיהנו ולא תירדמו כי אני נרדמתי איפשהוא באמצע.:-):sleeping: :sleeping:

פורסם

טוב שהכל מובן.

רק עוד דבר אחד אני רוצה להוסיף, מה שחשוב בשמן יותר מאשר אם הוא סינטטי או לא זה האיכות שלו.

לשמנים (ולעוד כמה דברים בחיים) יש סיווג איכות שאני לא ממש מכיר, אבל הוא קיים, ניתן ללמוד אותו ותמיד לקנות שמן מאיכות טובה יותר!

בברכה נדב

הפרוייקט הקטן(גדול) שלי למכירה, מכונית מרוץ ישראלית(לחצו כאן)

• תוכן חדש...