Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2672 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום

טויוטה אוריס

לפני קצת למעלה משנתיים החלפתי באותה עת, הן רפידות בלם קדמי והן צלחות בלם קדמי.

השקעתי אז בחלפים איכותיים. רפידות מקוריות של טויוטה. וצלחות FREMAX

מאז עשיתי פחות מ -30,000 ק"מ (בערך 28)

במוסך בטויוטה אמרו לו שיש צורך להחליף הכל, גם רפידות קדמי ואחורי. וכן צלחות קדמי ואחורי, בגלל מדרגות (ביקשתי ממישהו נוסף שם שיחווה את דעתו על האחורי והוא אמר שמאחורה תקין). לא החלפתי שם כמובן.

עשיתי טיפול שגרתי לרכב במוסך אחר, ושם נאמר לי שיש להחליף רפידות קדמי, וצלחות קדמי יש צורך בחריטה (הוא בדק לפי העין ולא עם מכשיר).

1. האם זה סביר שרפידות מקוריות של טויוטה יילכו לאחר פחות מ 30,000 ק"מ?

2. כנ"ל לגבי צלחות הבלם

3. הסיבה להמלצה לחרוט את הצלחות זה בגלל שיש בהן בעיה או שהמדרגה עלולה להרוס את הרפידות?

4. האם לחרוט את הצלחות או להחליף לחדש?

5. כמה עולה חריטה של זוג צלחות קדמי?

ובבקשה חוות דעת לגבי רפידות וצלחות לרכב

רפידות:

מקורי טויוטה - 380 ש"ח

רמסה - 140 ש"ח

פרודו - 380 ש"ח

TRW - ב 282 ש"ח

HIQ - ב130 ש"ח

MEYLE -ב180 ש"ח

צלחות:

טיוטה מקורי - 610 ש"ח

פרימקס - 421 ש"ח

HIQ - ב- 260 ש"ח

MEYLE - ב350 ש"ח

תודה

• תגובות 36
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

30 אלף זה די קצת אבל תלוי איך אתה נוהג ובאיזו סביבה,נגיד הגיוני שיהיה יותר בלאי בכבישים הרריים.

חריטת צלחות עולה דרך המוסך 100-150 שח.וכן אסור שיהיה את המדרגה.

צלחות פעם ראשונה עדיף לחרוט.

HI Q טובים למחיר שלהם.

פורסם

למה שלא תוריד גלגל קידמי ואחורי ותצלם לנו את הרפידות בצד הקרוב לצלחת? נוכל לקבל כיוון כלשהו כדי לומר לך אם נחוץ החלפה.

לגבי צלחות ב 30 אלף קילומטר לא מאמין שהלכו...אלא אם אתה מטגן יופי יופי את הברקסים ויש לי תחושה שאתה לא כזה וכן עדין עם הרכב. מבחינת מדרגה לצלחת צריך למדוד עם מכשיר יעודי ולבדוק מה דורש היצרן..אם תרצה יש לי מודד כזה אבל יש עוד שיטות למדוד באמצעות קאליבר ופקקים או מטבעות.

פורסם

הייתי הולך על רפידות וצלחות של HIQ. אצלי הרכבתי רפידות HIQ וצלחות של פוסטר (מחיר הפוסטר זהה למחיר ה HIQ) והברקסים בסדר גמור.

פורסם
למה שלא תוריד גלגל קידמי ואחורי ותצלם לנו את הרפידות בצד הקרוב לצלחת? נוכל לקבל כיוון כלשהו כדי לומר לך אם נחוץ החלפה.

לגבי צלחות ב 30 אלף קילומטר לא מאמין שהלכו...אלא אם אתה מטגן יופי יופי את הברקסים ויש לי תחושה שאתה לא כזה וכן עדין עם הרכב. מבחינת מדרגה לצלחת צריך למדוד עם מכשיר יעודי ולבדוק מה דורש היצרן..אם תרצה יש לי מודד כזה אבל יש עוד שיטות למדוד באמצעות קאליבר ופקקים או מטבעות.

היי מאור

עשיתי טיפול לרכב, ובזמן הטיפול פירקו את כל הגלגלים, אם הייתי יודע שאפשר להתרשם מתמונות הייתי עושה את זה.

אכן אני נוהג בעדינות, מאט לפני רמזורים, שומר מרחק, ונעזר הרבה בהורדת הילוכים במקום שימוש בבלמים, לכן היה נראה לי מוזר שגם רפידות וגם צלחות בעייתיות.

אם אני מבין נכון, המדרגה עצמה היא לא בעיה, אלא האם נשאר בשר בצלחות? כי לפחות על מי שהם טענו, זה שיש צורך בהחלפה/חריטה כי המדרגה הורסת את הרפידות.

תודה

תודה גם לשאר המגיבים

פורסם

בדר"כ מדרגה לא הורסת את הרפידות החדשות,

רק צריך לוודא שאכן הרפידה החדשה שאתה מרכיב נכנסת בתלם של הרפידה הישנה.

וגם אם המדרגה מגיעה לעומק של מעל 1 מ"מ מכל כיוון ובחורף אתה לא נוסע עם הרכב בכמה ימי גשם

אז החלודה שמתנפחת במדרגה מורגשת בתחילת הנסיעה הראשונה.

אני הגעתי לטיפול 30,000 ברכב בן שנתיים עם רפידות שהוחלפו שבועיים לפני הטיפול,

הרפידות נכנסו בדיוק בתלם של המדרגה המכובדת שהייתה בשני הצדדים (0.6 מ"מ)

היועץ שירות היה מזועזע..

הוא טען שצריך להחליף צלחות ורפידות , קדמיות ואחוריות.

אמרתי לו שהחליפו לי כבר רפידות מקדימה.. והוא בלי להתבלבל ענה.. כן אבל זה לא מקורי, צריך להחליף למקורי.

צלחת מקורית הגיעה 26 מ"מ, מינימום מותר 23.

בפועל הצלחות היו 24.8 ..

השארתי את הצלחות האלה והרפידות החלופיות והרכב נסע בכיף עוד 30,000 ...

אבל בחורף האחרון הרגשתי שמדרגה של 1.2 מ"מ זה כבר מוגזם, אז החלפתי 2 צלחות קדמיות.

הצלחות המקוריות שירדו היו 23.5 מ"מ, אפשר היה לחרוט אותם אבל העדפתי חדשות בעובי של 26 מ"מ

ואם מוסך טויוטה שיחרר אותך אז מצב הרפידות לא כך כך גרוע... הוא לא היה משחרר רכב עם רפידות בעובי של 1 מ"מ.

פורסם
בדר"כ מדרגה לא הורסת את הרפידות החדשות,

רק צריך לוודא שאכן הרפידה החדשה שאתה מרכיב נכנסת בתלם של הרפידה הישנה.

וגם אם המדרגה מגיעה לעומק של מעל 1 מ"מ מכל כיוון ובחורף אתה לא נוסע עם הרכב בכמה ימי גשם

אז החלודה שמתנפחת במדרגה מורגשת בתחילת הנסיעה הראשונה.

אני הגעתי לטיפול 30,000 ברכב בן שנתיים עם רפידות שהוחלפו שבועיים לפני הטיפול,

הרפידות נכנסו בדיוק בתלם של המדרגה המכובדת שהייתה בשני הצדדים (0.6 מ"מ)

היועץ שירות היה מזועזע..

הוא טען שצריך להחליף צלחות ורפידות , קדמיות ואחוריות.

אמרתי לו שהחליפו לי כבר רפידות מקדימה.. והוא בלי להתבלבל ענה.. כן אבל זה לא מקורי, צריך להחליף למקורי.

צלחת מקורית הגיעה 26 מ"מ, מינימום מותר 23.

בפועל הצלחות היו 24.8 ..

השארתי את הצלחות האלה והרפידות החלופיות והרכב נסע בכיף עוד 30,000 ...

אבל בחורף האחרון הרגשתי שמדרגה של 1.2 מ"מ זה כבר מוגזם, אז החלפתי 2 צלחות קדמיות.

הצלחות המקוריות שירדו היו 23.5 מ"מ, אפשר היה לחרוט אותם אבל העדפתי חדשות בעובי של 26 מ"מ

ואם מוסך טויוטה שיחרר אותך אז מצב הרפידות לא כך כך גרוע... הוא לא היה משחרר רכב עם רפידות בעובי של 1 מ"מ.

תודה על התגובה המפורטת

איך אפשר לדעת מראש שהרפידה החדשה תכנס בתלם של הרפידה הישנה?

האם זה שכעת יש לי רפידות מקוריות של טויוטה, וכעת אחליף לפירמה אחרת (כמובן אזמין לפי רישיון הרכב), עלול להיות בעיה?

תודה

פורסם

צלחות עם מדרגה משמעותית חד וחלק יכולות לחצוב ברפידות חדשות ולפורר אותם. כמו כן הרפידה לא תשב בקו 0 עם הצלחת ויעילות הבלימה תיפגע. במצבך אני בספק אם בכלל קיימת מדרגה ויותר מזה לפי איך שאתה מתאר שאתה נוסע אני גם דיי בטוח שנישאר המון בשר ברפידות. בוא תתחיל בלהוריד גלגל ולצלם לנו את החלק של הרפידות הצמוד לצלחות וצלם לנו גם את הצלחת בתקריב ניראה אם בכלל קיימת מדרגה. שיטת החלפת ברקסים מטיפול לטיפול התחילה להיות טרנד לא קטן במורשים וצריך מתי שהוא לעצור את הגל הזה. יש לי חבר עם סקודה ראפיד שכמעט כל טיפול במורשה היו מחליפים צלחות ורפידות. מהיום שנעמד לידם בזמן הטיפול לא נגעו בבלמים כמה עשרות אלפי קילומטרים בטענה שקרה איזה קסם ולא צריך להחליף.

פורסם
מבחינת מדרגה לצלחת צריך למדוד עם מכשיר יעודי ולבדוק מה דורש היצרן..אם תרצה יש לי מודד כזה אבל יש עוד שיטות למדוד באמצעות קאליבר ופקקים או מטבעות.

פעם ניסיתי את שיטת המטבעות ומטבע נפל לי בין הדיסק למגן, זאת הייתה הפעם הראשונה והאחרונה שניסיתי את זה.

קניתי פשוט קאליבר יעודי וזהו.

פורסם
פעם ניסיתי את שיטת המטבעות ומטבע נפל לי בין הדיסק למגן, זאת הייתה הפעם הראשונה והאחרונה שניסיתי את זה.

קניתי פשוט קאליבר יעודי וזהו.

ברור לחלוטין שעדיף את הקאליבר היעודי שהוא גם גרושים באינטרנט.

פורסם

המדרגה בקוטר החיצוני של הצלחת לא קריטי. מה שקריטי זה האזור שבא במגע עם הרפידות, שם צריך שיהיה שטח ישר ובלי גלים . בדרכ נתקע לכלוך ברפידה שחורט את הדיסק וגורם לגלים האלה. במקרה של החלפת רפידות בלי חריטה על צלחת כזו, הרפידות יהרסו מאוד מהר.

אתה צריך להבין שאתה נכנס למוסך פעם ב10-15 אלף קמ, ובאותו קמ הצלחות/רפידות יכולות להישחק ולרדת מתחת למינימום. חובתו של מוסך לא לשחרר רכב כזה שחושבים שיגמרו לו ברקסים לפני הטיפול הבא.

מנסיוני הרבה מוסכים מנסים להשחיל ולא באמת לדאוג לגבי הברקסים...

תכלס לא מאמין לשום מוסך, אבל אם אין ידע או יכולת לבדוק אז אין מה לעשות ומחליפים. לפעמים רכבים עוברים לידי ושומעים את הלוחית אזהרה משפשפת את הצלחת, אנשים נוסעים עם רפידה גמורה ועם מזגן ולא שומעים כלום... זו סכנה

פורסם

מחיר של צלחות תוצרת ייצרן OEM לא הרבה יותר יקר מחריטה של הצלחות לכן המלצתי קנה צלחות חדשות. האמת שאני לא זוכר מתי בפעם האחרונה מסרתי צלחות חריטה למרות שבאיזור מגורי יישנם לפחות שני מקומות שאני מכיר שעוסקים בחריטת צלחות.

איזה כייף לי :)

פורסם
צלחות עם מדרגה משמעותית חד וחלק יכולות לחצוב ברפידות חדשות ולפורר אותם. כמו כן הרפידה לא תשב בקו 0 עם הצלחת ויעילות הבלימה תיפגע. במצבך אני בספק אם בכלל קיימת מדרגה ויותר מזה לפי איך שאתה מתאר שאתה נוסע אני גם דיי בטוח שנישאר המון בשר ברפידות. בוא תתחיל בלהוריד גלגל ולצלם לנו את החלק של הרפידות הצמוד לצלחות וצלם לנו גם את הצלחת בתקריב ניראה אם בכלל קיימת מדרגה. שיטת החלפת ברקסים מטיפול לטיפול התחילה להיות טרנד לא קטן במורשים וצריך מתי שהוא לעצור את הגל הזה. יש לי חבר עם סקודה ראפיד שכמעט כל טיפול במורשה היו מחליפים צלחות ורפידות. מהיום שנעמד לידם בזמן הטיפול לא נגעו בבלמים כמה עשרות אלפי קילומטרים בטענה שקרה איזה קסם ולא צריך להחליף.

במוסך טויוטה ישר דיברו על החלפת צלחות ורפידות

במוסך רגיל בו עשיתי טיפול, אמרו שיש צורך בהחלפת רפידות, ובחריטה לצלחות.

והיום כששאלתי לגבי העלות של חריטה והצורך בה, נאמר לי שבכל פעם שהא מחליף רפידות הוא עושה חריטה, כי אחרת הרפידות יישחקו מהר או יהיו שריקות (והאמת שאני כבר לא יודע למי להאמין)

בכל מקרה, על החריטה עצמה הוא רוצה 120 ש"ח לפני מע"מ, ועל העבודה (פירוק והרכבה) עוד 80 לפני מע"מ.

וזה חוץ מעלות העבודה על החלפת הרפידות, שזה תשלום נפרד.

אנסה לבקר בעוד מקום שמתמחה בבלמים שיחווה דעתו (אני לא יודע אם לפרק גלגל ולצלם יתן אינדיקציה טובה)

אגב. הוא עצמו עושה את החריטה (מוסך קטן שמתעסק במכונאות) , האם כל מוסך יכול לעשות חריטת צלחות?

תודה

פורסם
המדרגה בקוטר החיצוני של הצלחת לא קריטי. מה שקריטי זה האזור שבא במגע עם הרפידות, שם צריך שיהיה שטח ישר ובלי גלים . בדרכ נתקע לכלוך ברפידה שחורט את הדיסק וגורם לגלים האלה. במקרה של החלפת רפידות בלי חריטה על צלחת כזו, הרפידות יהרסו מאוד מהר.

אתה צריך להבין שאתה נכנס למוסך פעם ב10-15 אלף קמ, ובאותו קמ הצלחות/רפידות יכולות להישחק ולרדת מתחת למינימום. חובתו של מוסך לא לשחרר רכב כזה שחושבים שיגמרו לו ברקסים לפני הטיפול הבא.

מנסיוני הרבה מוסכים מנסים להשחיל ולא באמת לדאוג לגבי הברקסים...

תכלס לא מאמין לשום מוסך, אבל אם אין ידע או יכולת לבדוק אז אין מה לעשות ומחליפים. לפעמים רכבים עוברים לידי ושומעים את הלוחית אזהרה משפשפת את הצלחת, אנשים נוסעים עם רפידה גמורה ועם מזגן ולא שומעים כלום... זו סכנה

בהמשך למה שהגבתי למאור (זה מתייחס גם לדברים שכתבת), גם אני לא מאמין לשום מוסך, מצד שני מדובר גם בעניין בטיחותי, וגם אם באמת הצלחת עלולה לגרום לשחיקה מהירה יותר של הרפידות, אז גם לא חסכתי כסף.

רפידות אני בוודאי מחליף, השאלה לגבי הצלחות, אם באמת יש צורך או שסתם המוסכים מנסים לעשות סיבוב ולהרוויח כסף.

• תוכן חדש...