Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2836 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

• תגובות 77
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

אני ממליץ מה שלדעתי נכון לעשות, הבחירה נעשית על-ידי הבעלים של הרכב.

אם היה מדובר על הרכב שלי זה מה שהייתי עושה בדיוק ואפילו אם מדובר על פגיעה באחריות.

איזה כייף לי :)

פורסם

אבל זה לא הרכב שלך.

ומה שאתה עושה עכשיו זה לתת עצות אחיתופל למישהו שעוד עלול להקשיב לך בלי להבין את המשמעות על דגם שלא רק שאני משוכנע שלא פתחת אף מכסה מנוע שלו אלא אפילו לא ישבת באחד.

כולנו מסכימים שכיוון שסתומים או אפילו בדיקת מרווח אינה פעולה נפוצה בטיפול שגרתי. אז חשבת אולי שיש סיבה שהיצרן ו/או היבואן החליטו דווקא בדגם הספיציפי הזה לעשות את זה?

מאוד ממליץ לפותח השרשור לקחת ברצינות את החתימה של מרק ולא להקשיב לכל שטות שנאמרת או נכתבת.

אני חוזר ואומר - תתחיל מלעשות קצת סקר שוק בין עוד 2-3 מוסכים להבין האם כולם מתעקשים על ביצוע הפעולה ומה פערי המחירים.

זה ייקח לך 10 דקות ותצא הרבה יותר חכם. חזור עם התוצאות.

פורסם

לא מבין למה להתנפל?! מה כבר הבחור המליץ?

בדיקת מרווחי הסתומים כן נפוצה, פשוט לא כול מוסך חוגג על זה.

ברגע שקראתי בדקתי בספר רכבים שלי והופתעתי לגלות לדוגמה בcx5 הבדיקה היא ב160.000 וגם יונדאי מוזכר משהו..

מבדיקה באתרים בחו"ל עולה שזהו רכב עים מרימים הדראולים אס בו נחסוך דאגה.

גיסי עים רכב זהה (ליסינג) כבר עים כמעט 120.000 ומעניין שלחברת avis פתאום אין צורך בזה בטיפול

מי שלא נשם אבק דרכים.. לא ישאף אוויר פסגות

פורסם (נערך)
אבל זה לא הרכב שלך.

ומה שאתה עושה עכשיו זה לתת עצות אחיתופל למישהו שעוד עלול להקשיב לך בלי להבין את המשמעות על דגם...תגיד אתה קורא רק מה שנוח לך ? לא קראת בהודעות הקודמות שהם כתבתי לפותח האשכול בין היתר להתייעץ עם בעל מקצוע מומחה ?

https://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?661527-%D7%94%D7%99%D7%99%D7%AA%D7%9B%D7%9F-%D7%A9%D7%98%D7%99%D7%A4%D7%95%D7%9C-60-%D7%90%D7%9C%D7%A3-%D7%91%D7%90%D7%90%D7%95%D7%98%D7%9C%D7%A0%D7%93%D7%A8-2016-%D7%A2%D7%95%D7%9C%D7%94-2700-%D7%A6%D7%A8%D7%99%D7%9A-%D7%9B%D7%99%D7%95%D7%95%D7%9F-%D7%A9%D7%A1%D7%AA%D7%95%D7%9E%D7%99%D7%9D&p=5732231&viewfull=1#post5732231

כולנו מסכימים שכיוון שסתומים או אפילו בדיקת מרווח אינה פעולה נפוצה בטיפול שגרתי. אז חשבת אולי שיש סיבה שהיצרן ו/או היבואן החליטו דווקא בדגם הספיציפי הזה לעשות את זה?

שאלת אני אכתוב תשובה.

אין שום הבדל בהנחיות הייצרן במפרט של אאוטלנדר 2016 בעניין בדיקת מירווח השסתומים בתנאים מסויימים לעומת מספר רכבים אחרים שאני מכיר יותר אינטימית וביצעתי בהם כיוון מירווח שסתומים לאחר החלפת מרים שכשל.

לדעתי אתה בכלל לא יודע מה כיוון מרימי שסתומים ולא ראית בחייך פעולה כזו אלא חוץ מאשר ביוטיוב. שום דבר לא נעשה כלאחר יד אלא בהתייעצות עם בעל מקצוע מומחה שמכיר את הרכב מצויין.

אין שום משמעות מיוחדת בדגם הזה לעומת רכב אחר בעניין כיוון שסתומים.

עריכה אחרונה על ידי מרק10

פורסם
לא מבין למה להתנפל?! מה כבר הבחור המליץ?

בדיקת מרווחי הסתומים כן נפוצה, פשוט לא כול מוסך חוגג על זה.

ברגע שקראתי בדקתי בספר רכבים שלי והופתעתי לגלות לדוגמה בcx5 הבדיקה היא ב160.000 וגם יונדאי מוזכר משהו..

מבדיקה באתרים בחו"ל עולה שזהו רכב עים מרימים הדראולים אס בו נחסוך דאגה.

גיסי עים רכב זהה (ליסינג) כבר עים כמעט 120.000 ומעניין שלחברת avis פתאום אין צורך בזה בטיפול

זה שאויס לא עשו לא אומר כלום.

ולמה הופתעת לגלות אם היא כן נפוצה?

פורסם
לדעתי אתה בכלל לא יודע מה כיוון מרימי שסתומים ולא ראית בחייך פעולה כזו אלא חוץ מאשר ביוטיוב. שום דבר לא נעשה כלאחר יד אלא בהתייעצות עם בעל מקצוע מומחה שמכיר את הרכב מצויין.

אין שום משמעות מיוחדת בדגם הזה לעומת רכב אחר בעניין כיוון שסתומים.

אז דעתך שוב לא נכונה.

אגב - אני עדיין מחכה שתרשום בשרשור השני מי אלה המכונאים שמתשמשים במפתח מומנט בעבודה.

גש שוב פעם למוסך ותציג בפניהם את הנחיות ייצרן הרכב בשפה האנגלית או/גם תבקש לראות את ההנחיות בשפה העברית.

לדעתי הם ירדו מהנושא של בדיקה של המירווח. במידה ולא תעשה טיפול ללא בדיקה של מירווח השסתומים.

אתה כותב פה - שבמידה והם לא מסכימים - אז תעשה טיפול ללא בדיקה של המרווח.

פורסם

*עדכון*

נסעתי לפגישה במיצובישי במוסך מורשה.

על מנת לשמור על האחריות - חייבים לפתוח מכסה שסתומים ולבדוק מרווח.

הכיוון מתבצע ללא הרמת גל זיזים.

הוא טוען שיש אנשים שמבקשים לוותר על הכיוון ואז אין אחריות למנוע.

הראתי לו את הספר האמריקאי שאומר בפירוש שרק אם יש רעשים אז לבדוק מרווח.

הוא טוען שאין עם זה משחק, הם מקלידים במחשב ומה שיורד במפרט חייבים לעשות וכתוב לעשות.

איפה כל בעלי האאוטלנדרים שמכרו בכמויות?

כולם עשו טיפול 60 יקר עם כיוון?

פורסם
*עדכון*

הכיוון מתבצע ללא הרמת גל זיזים.

וכמה עולה רק בדיקה ללא כיוון ?

פורסם

אתה כותב פה - שבמידה והם לא מסכימים - אז תעשה טיפול ללא בדיקה של המרווח.

אכן לאחר בדיקה נוספת אני חושב שזו ההמלצה הנכונה והבחירה היא בידי הבעלים של הרכב.

עובדה הבעלים של הרכב מתייעץ גם בפורום וגם עם המוסך ואני בטוח שהוא יחליט החלטה נבונה ומושכלת גם בלי המקלות שאתה תוקע באשכול.

פורסם
*עדכון*

הכיוון מתבצע ללא הרמת גל זיזים. - מהו נפח המנוע ?

הוא טוען שיש אנשים שמבקשים לוותר על הכיוון ואז אין אחריות למנוע. - עד מתי האחריות ?

הראתי לו את הספר האמריקאי שאומר בפירוש שרק אם יש רעשים אז לבדוק מרווח. - ומה כתוב בספרות העברית שמגיע עם הרכב ?

הוא טוען שאין עם זה משחק, הם מקלידים במחשב ומה שיורד במפרט חייבים לעשות וכתוב לעשות.

מהו נפח המנוע של הרכב שלך ?

פורסם (נערך)

מה הנפח???

איך אתה שואל שאלה כזאת אחרי שכבר התייעצת עם בעל מקצוע וקבעת?

מדהים. אתה פשוט לא יודע על איזה רכב מדובר אפילו וכבר פוסל את תשובות היבואן ומייעץ בכזה בטחון.

מה בדיוק שאלת את הבעל מקצוע המבין האנומימי הזה בלי לדעת פרטים על הרכב. ואיך הוא ענה?

עריכה אחרונה על ידי Nakamichi
פורסם (נערך)
מה הנפח???

איך אתה שואל שאלה כזאת אחרי שכבר התייעצת עם בעל מקצוע וקבעת?

?

אותך זה מדהים כי פשוט אתה לא יודע מה ההבדל בין מנוע X ל-Y וגם לא שאלת כלום אלא רק כתבת ייעוץ תיאורטי בלבד מבלי להבין כלום !!! סתם כותב בשביל לכתוב.

השאלה נשאלה מכיוון שרציתי להיות בטוח האם ברכב שלך פותח האשכול יש צורך להרים את גל הזיזים בכדי לכווון את המירווח על-ידי החלפה של הכוסיות בעלת עובי דופן שונה בחלק העליון או על-ידי שימסים.

אם מדובר על מנוע 2L לעומת 2.4L או דיזל כיוון המירווח שונה ואני רוצה להיות בטוח שהמידע שקיבל במוסך מדוייק לגבי אופן הכיוון.

לגבי היייעוץ שכתבתי הדבר לא משנה מאומה כי בשני המקרים יש להוריד מכסה שסתומים ולהתעסק עם כיוון שסתומים דבר שאני לא רואה בו צורך במידה ואין סיפטומים המעידים על צורך בכיוונון.

הבנת את זה מר ברוך ?

עריכה אחרונה על ידי מרק10

פורסם
הייתי מתקשר לעוד מוסך או שניים לבקש הצעות מחיר.

דוגמא למישהו שקיבל הצעה של 1900 עם כיוון ומוסך אחר טען שאין צורך בכלל:

https://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?656688-טיפול-60k-לאאוטלנדר-2015-(-תיזמון-שסתומים

https://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?656688-טיפול-60k-לאאוטלנדר-2015-(-תיזמון-שסתומים

הוספת קישורים להצעות מחיר של טיפול הכולל גם כיוון שסתומים מבלי להבין על איזה מנועים מדובר באשכול הנוכחי לעומת המנוע בקישור שצירפת. שאלתי מה זה תורם אם מדובר על מנוע שונה ותהליך הכיוונון שונה ?

תהייה רציני ולפחות תשאל שאלה בסיסית לפני שאתה שולח אנשים לקורא מידע שייתכן שבכלל לא רלוונטי.

• תוכן חדש...