Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

FedEx ועמלות שקריות

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2864 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
מי מנע ממך לשחרר לבד?

אתה ממש לא חייב לשחרר עם DHL וחבריהם והאופציה לקחת כל עמיל מכס שתבחר או לעשות הכל לבד עתמיד היתה פתוחה בפניך אז איפה העושק?

נו באמת...

אתה בא להזמין מוצר.

אומרים לך שמחיר המשלוח 100₪.

ומיסים ישולמו בנפרד.

כאשר ברור להם שמחיר המשלוח בכל מקרה לא כולל מיסים הוא 100+250+16

זאת עבודה בעיניים.

ואני די משוכנע שברגע ששלחת דרך DHL אתה לא יכול כבר לעשות עמילות לבד.

• תגובות 71
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם
מי מנע ממך לשחרר לבד?

אתה ממש לא חייב לשחרר עם DHL וחבריהם והאופציה לקחת כל עמיל מכס שתבחר או לעשות הכל לבד עתמיד היתה פתוחה בפניך אז איפה העושק?

האמת, הייתי מעדיף לשחרר לבד, אבל לא לגרום לעצמי לעזוב יום עבודה בשביל לשחרר חבילה.

אני רוצה להצהיר עוד לפני שהחבילה מגיעה לישראל מה יש בחבילה. אני רוצה כתובת אינטרנטית, לשלוח קבלה, לשלם מיסים כנדרש וזהו. אם פקידי המכס ירצו לבדוק, שיבדקו. לא ירצו, בכל זאת אשלם. כמו בנתב"ג עם מסלול ירוק ואדום.

אבל אני לא מכיר אפשרות כזו, וחבל.

פורסם
נו באמת...

אתה בא להזמין מוצר.

אומרים לך שמחיר המשלוח 100₪.

ומיסים ישולמו בנפרד.

כאשר ברור להם שמחיר המשלוח בכל מקרה לא כולל מיסים הוא 100+250+16

זאת עבודה בעיניים.

ואני די משוכנע שברגע ששלחת דרך DHL אתה לא יכול כבר לעשות עמילות לבד.

ההבדל בינינו זה שאני מדבר על דברים שעשית ואני יודע ואתה על דברים שאתה חושב.

העמילות לא שייכת לשילוח. גם בשילוח DOOR TO DOOR אתה יכול לעשות את השחרור אצל מי שאתה רוצה ואיך שאתה רוצה. זה חלק נפרד שלא שילמת עליו, לא תומחר ואף אחד לא צריך לעשות אותו בהתנדבות.

GBGUY, זה קצת יותר מורכב מזה. אתה יודע מה סיווג המכס של הפריט, אם יש דרישות רגולטוריות לגביו וכו'?

אם תרצה לשלם דרך האינטרנט עצמאית אז אתה תשלם את אותם 100$ למכס כעמלת סיווג ואם הוא יסווג לא נכון (קורה לא מעט) אתה עלול לשלם גם מכס.

אחר שתאכל מכל המכס כל כך הרבה ח$א גם אתה תעדיף לשלם את העמילות כי תבין במה זה כרוך.

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם
האמת, הייתי מעדיף לשחרר לבד, אבל לא לגרום לעצמי לעזוב יום עבודה בשביל לשחרר חבילה.

אני רוצה להצהיר עוד לפני שהחבילה מגיעה לישראל מה יש בחבילה. אני רוצה כתובת אינטרנטית, לשלוח קבלה, לשלם מיסים כנדרש וזהו. אם פקידי המכס ירצו לבדוק, שיבדקו. לא ירצו, בכל זאת אשלם. כמו בנתב"ג עם מסלול ירוק ואדום.

אבל אני לא מכיר אפשרות כזו, וחבל.

בדיוק מה שאני אומר.

שלחתי במייל קבלה מפורטת עם מספר ההזמנה ופירוט בתמונות מה יש בפנים, הייתי כבר מוכן לשלם מע"מ כחוק מראש ולקחתי את זה בחשבון, לא ייבאתי שום מכשיר חשמלי או תרופות למשל הדורשות בדיקה מעמיקה של מכון התקנים או משרד הבריאות, סך הכל כמה סמרטוטים, 50% פוליאסטר ו50% כותנה למי שממש רוצה להיות מדוייק במה יש בחבילה שלי.

מה מצדיק את הסכום שיכול להיות אחלה טייטל לסרט ארוטי חדש "350 שקלים של שיחרור"?

רק אתן פרומו לסרט: המע"מ זה רק הפור-פליי...

פורסם
ההבדל בינינו זה שאני מדבר על דברים שעשית ואני יודע ואתה על דברים שאתה חושב.

העמילות לא שייכת לשילוח. גם בשילוח DOOR TO DOOR אתה יכול לעשות את השחרור אצל מי שאתה רוצה ואיך שאתה רוצה. זה חלק נפרד שלא שילמת עליו, לא תומחר ואף אחד לא צריך לעשות אותו בהתנדבות.

GBGUY, זה קצת יותר מורכב מזה. אתה יודע מה סיווג המכס של הפריט, אם יש דרישות רגולטוריות לגביו וכו'?

אם תרצה לשלם דרך האינטרנט עצמאית אז אתה תשלם את אותם 100$ למכס כעמלת סיווג ואם הוא יסווג לא נכון (קורה לא מעט) אתה עלול לשלם גם מכס.

אחר שתאכל מכל המכס כל כך הרבה ח$א גם אתה תעדיף לשלם את העמילות כי תבין במה זה כרוך.

תשמע, הזמנתי כבר מספר אינסופי של מוצרים ברשת.

מעולם לא נדרשתי לשלם שום דבר מעבר למיסים כשההזמנה הגיעה בדואר.

שעוד איזה חמדן שם את היד בפנים, פתאום צצו עמלות הזויות.

אז אל תגיד לי מה אני יודע ומה לא. אני בהחלט שמח שאתה מרוצה משירותי חברת השילוח ומאחל לכם חיים מאושרים יחד.

אני אמנע ככל שניתן.

פורסם

אני לא פקיד מכס, ואני לא מעוניין להיות אחד כזה.

אבל אני אזרח בישראל, שעד כה משלם כחוק כל דבר שצריך. המטרה שלי הוא לשנות את הגישה, ולאט לאט המצב משתנה: הפוך את הבירוקרטיה לקלה יותר: טלפונים סלולרים שמגיעים מחו"ל לא נדרשים אישור של משרד התקשורת לעומת פעם, כנ"ל לגבי ראוטרים. חלקים לרכב מוצהר באתר האינטרנט של משרד התחבורה מה מותר ליבא ומה אסור ליבא - כלומר שקיפות.

להגיד "תנסה לבד ואחר כך תבין למה צריך לשלם עמילות מכס" - זו הפנמה שהמציאות לא משתנה. המציאות של קניות באינטרנט ממזמן נהפכו להיות ענין בשגרה, ומנהלי המכס/פוליטיקאים/כל אחד ששולט בשאלטר של המכס צריך להבין שהמציאות משתנה וצריך למצוא פתרון טוב יותר ללקוח. גם לחברות השילוח יש אינטרס שיזמינו דרכם ולא דרך הדואר.

פורסם

אל תיתמם. יש כאן עלויות נסתרות במעמד ההזמנה , ומי שלא יודע נכווה בפעם הראשונה תמיד. הבעיה היא שהעלויות הן לא ליניאריות אלא מעל סכום מסוים , העלות פתאום קופצת , ואז אם עברת את המדרגה בקצת , העלות השולית הופכת להיות בלתי נסבלתישנן כידוע מספר שיטות למשלוח בינלאומי , כאשר השולח יכול לבחור באיזה שיטה להשתמש. האם המיסים / עלויות שחרור הן עליו (כדוגמת אמאזון / איביי גלובל / חברות של כתובת וירטואלית ) או המיסים ועלויות השחרור הן על הקונה , ואז הוא הופך לקוח שבוי של חברת השילוח. כאשר אתה משלח גדול , אתה יכול להתווכח על העלויות הללו. ותמיד תקבל תעריף טוב יותר מול הלקוח הסופי שישלם את מחיר המחירון. ולדוגמא בכל עשרות המשלוחים של אמאזון, כאשר עלויות המשלוח מפורטות ,לעולם לא הגעתי לתעריפים אפילו קרובים לעלויות השחרור הנדרשות על ידי חברות השילוח המהיר. ואני מניח שהן לא עובדות בחינם במקרה הזה.

גם אני מבקר במפגש השפלה... :beerchug:

פורסם
הבעיה ידועה כבר הרבה מאוד זמן, ולצערי אין יוזמה לשיפור השירות. גם אני נפלתי פעם אחת עם DHL כאשר רציתי לקנות טלפון ויגיע מהר לישראל, ונפלתי בתשלומים שונים.

אני לא מבין משהו אחד: למה אי אפשר ליעל את הדברים האלו? הרי באמזון ארה"ב הדברים מתנהלים בצורה יעילה יותר מול המכס. אמנם הלקוח משלם על המס עוד במעמד הקניה, אבל אין בעיה של שחרור מהמכס - זה חלק מהשירות.

אין לי ניסיון עם אמזונים השונים, שבאתרים הללו אין תשלום על מיסים במעמד הקניה. מעניין אם גם שם יש מיסים נוספים (לחברה השילוח) בנוסף לתשלום המס למדינה. אני מקווה שלא.

מן הסתם אתה לא יכול להשוות מצב שאמאזון, ששולחת טונה של עבודה לחברת השילוח קונה מחברת השילוח שירותי עמילות (או קונה מחברה צד ג') שירותי עמילות לפי הטונה, ומשחררים משלוחים שלמים יחד - לבין יוסי שעושה עסקה חד פעמית עם חברת השילוח. המחירים מחירים אחרים לחלוטין, כמו שמחיר טון חולצות בסין שונה מאוד ממחיר חולצה אחת בארץ.

לא שאני מצדיק את גובה העלויות, אבל הסיבה לעלויות היא התקנות של מדינת ישראל שדורשות עבור סחורה שעולה מעל 75 דולר תיק רשומון נפרד, ועל הכנת התיק והגשתו הם גובים עמילות מכס. אם זו חבילה שגם נופלת לבדיקה פיזית, או דורשת אישור כלשהו - תתכונן לשלם עוד מאות רבות של שקלים.

פורסם
מן הסתם אתה לא יכול להשוות מצב שאמאזון, ששולחת טונה של עבודה לחברת השילוח קונה מחברת השילוח שירותי עמילות (או קונה מחברה צד ג') שירותי עמילות לפי הטונה, ומשחררים משלוחים שלמים יחד - לבין יוסי שעושה עסקה חד פעמית עם חברת השילוח. המחירים מחירים אחרים לחלוטין, כמו שמחיר טון חולצות בסין שונה מאוד ממחיר חולצה אחת בארץ.

לא שאני מצדיק את גובה העלויות, אבל הסיבה לעלויות היא התקנות של מדינת ישראל שדורשות עבור סחורה שעולה מעל 75 דולר תיק רשומון נפרד, ועל הכנת התיק והגשתו הם גובים עמילות מכס. אם זו חבילה שגם נופלת לבדיקה פיזית, או דורשת אישור כלשהו - תתכונן לשלם עוד מאות רבות של שקלים.

יפה שמצד חברת שליחויות שעושה ג'סטה ללקוח (שבמקרה הזה פות"ש) ששלחה בצורה אווירית חבילה מסוימת (שבמקרה הזה בד) לבד במטוס.

עכשיו ברצינות: אני איש לוגיסטי, ובטח לא מכיר את כל תהליך המכס. אבל אם אמזון יכולה להגיע להבנה מול המכס, ולהגיע להבנה שהלקוח הקצה צריך להיות מרוצה מבלי תשלומים מיוחדים, אין סיבה בעולם שהלקוח (או במקרה הזה האזרח) לא יקבל שירות טוב יותר אם הוא יוכל להתנהל לבד מול המכס.

אין סיבה שאני אזמין בגדים מסוימים (שאגב, אני לא מבין למה אנשים מזמינים בגדים מבלי למדוד, אבל זה שרשור אחר), ולצהיר על החבילה כאשר החבילה בדרך לישראל.

אני מודה לאמזון ארה"ב שעושה את העבודה הזו במקומי, באמת. יש חברות אחרות וקטנות שעושות את השירות: מבקשים קבלה לשחרור מהיר כאשר החבילה בדרך למכס. אין סיבה שחברות הגדולות לא יעבדו בשיטה הזו.

פורסם
אל תיתמם. יש כאן עלויות נסתרות במעמד ההזמנה , ומי שלא יודע נכווה בפעם הראשונה תמיד. הבעיה היא שהעלויות הן לא ליניאריות אלא מעל סכום מסוים , העלות פתאום קופצת , ואז אם עברת את המדרגה בקצת , העלות השולית הופכת להיות בלתי נסבלתישנן כידוע מספר שיטות למשלוח בינלאומי , כאשר השולח יכול לבחור באיזה שיטה להשתמש. האם המיסים / עלויות שחרור הן עליו (כדוגמת אמאזון / איביי גלובל / חברות של כתובת וירטואלית ) או המיסים ועלויות השחרור הן על הקונה , ואז הוא הופך לקוח שבוי של חברת השילוח. כאשר אתה משלח גדול , אתה יכול להתווכח על העלויות הללו. ותמיד תקבל תעריף טוב יותר מול הלקוח הסופי שישלם את מחיר המחירון. ולדוגמא בכל עשרות המשלוחים של אמאזון, כאשר עלויות המשלוח מפורטות ,לעולם לא הגעתי לתעריפים אפילו קרובים לעלויות השחרור הנדרשות על ידי חברות השילוח המהיר. ואני מניח שהן לא עובדות בחינם במקרה הזה.

אני ממש לא משלח או יבואן גדול בחברות הבלדרות (אפילו אין לי חשבון אצלם).

אם אתה מנסה לחסוך במקום שאתה לא מכיר אל תתפלא שתצטרך לשלם. אם לא מתאחים לך אתה לא שבוי של כלום ויכול להמשיך את תהליך השחרור עם מי שתבחר.

פורסם (נערך)

עוד דוגמה למה נשחק מעמד הביניים.

למה יש לי הרגשה שמי שבעשירון העליון לבטח יש לו חבר במכס "כמו אח" שמסדר את העמלה, ומי שבמעמד הנמוך רוב הסיכויים שלא יזמין משהו מעל ל75$ דולר באופן תכוף.

התחלת באי הבנה של החומר והגעת לשחיקת מעמד הביניים ושאר קונספירציות הזויות.

נו, אותי זה די משעשע.

תשמע, לא שופטים אדם בכעסו, אבל אני מזמין אותך לקרוא בעוד כמה חודשים את הגוזמאות שכתבת פה.

אנחנו אנשים גדולים ומבוגרים ויש לנו יכולת לחפש בגוגל ולקרוא קצת מה קרה לאחרים שהזמינו לפנינו,

או לחלופין, יש לנו את היכולת להתמודד עם טעויות כמו אנשים בוגרים.

אתה חושב שלא הייתה לי טעות כמו שלך? הייתה. שילמתי ולמדתי לקח,

ומאוד ייתכן שטעיתי איפה שהוא בעבר שוב באיזו הזדמנות אחרת (ועדיין היה שווה, כן?).

עריכה אחרונה על ידי hans

אוכל את הכובע שהגיש לי avergel ומודה קבל עם ועדה שלפעמים מחשבים של אסוס מחזיקים מעמד אפילו מעל לשנה שלמה - אם נזכרים לעדכן את ה-bios.

פורסם

נהג לילה, אתה רואה את זה מהצד שלך, כעסק.

אוליי זה באמת יותר נכון לך לא להתעסק עם זה ולתת להם. מהרבה בחינות.

אבל שהילד מזמינה בית ברביות, או האשה קונה בגדים, זה כבר סיפור אחר.

פורסם

אני מזמין גם הביתה כאדם פרטי ולפעמים אוכל אותה בעלויות שילוח. כשאנחנו רוצים להיות יבואנים על מנת לחסוך עלויות לפעמים כמו יבואנים מתחילים אתחנו גם אוכלים אותה.

פורסם
יפה שמצד חברת שליחויות שעושה ג'סטה ללקוח (שבמקרה הזה פות"ש) ששלחה בצורה אווירית חבילה מסוימת (שבמקרה הזה בד) לבד במטוס.

עכשיו ברצינות: אני איש לוגיסטי, ובטח לא מכיר את כל תהליך המכס. אבל אם אמזון יכולה להגיע להבנה מול המכס, ולהגיע להבנה שהלקוח הקצה צריך להיות מרוצה מבלי תשלומים מיוחדים, אין סיבה בעולם שהלקוח (או במקרה הזה האזרח) לא יקבל שירות טוב יותר אם הוא יוכל להתנהל לבד מול המכס.

אין סיבה שאני אזמין בגדים מסוימים (שאגב, אני לא מבין למה אנשים מזמינים בגדים מבלי למדוד, אבל זה שרשור אחר), ולצהיר על החבילה כאשר החבילה בדרך לישראל.

אני מודה לאמזון ארה"ב שעושה את העבודה הזו במקומי, באמת. יש חברות אחרות וקטנות שעושות את השירות: מבקשים קבלה לשחרור מהיר כאשר החבילה בדרך למכס. אין סיבה שחברות הגדולות לא יעבדו בשיטה הזו.

אמאזון לא צריכה הבנות עם המכס.

לפי התקנות, כל חבילה שהערך המוצהר עליה הוא מעל 75 דולר חייבת בתיק שחרור פרטני. זו לא המצאה של Fedex. כך מתנהל המכס. מדובר בבדיקה מהו הפריט, סיווג שלו, הכנת תיק ושידורו למכס. המכס בודק את המסמכים, מתיר את החבילה ואז חברת השילוח יכולה להוציא את החבילה שלך החוצה מהנמל. עוברת רק ניירת. עבור עבודה זו גובה המכס עמלת מחשב ועוד איזו עמלת קשקוש, וגם חברת השילוח גובה כסף עבור השירות שעמיל המכס נותן. אגב, אם החבילה שלך עולה נופלת לבדיקה פיזית מדגמית של המכס, התשלום גבוה יותר שכן נציג של חברת השילוח צריך להגיע פיזית לחבילה שלך, ולעמוד ליד פקיד המכס כאשר הוא פותח את החבילה. תמיד אתה לבקש מחברת השילוח (מראש!!) לא לשחרר ממכס ולהעביר לך את המסמכים ברגע שהחבילה מגיעה. אתה יכול לקחת את המסמכים, לגשת למכס בנתב"ג ולשחרר לבד. גם זה עולה לך כסף, עמלת העברת מסמכים, אבל בד"כ הרבה פחות (בזמנו היה כ 80-90 ש"ח).

חבילה שאתה רוכש באמאזון במשלוח האיטי, מגיעה לארץ בעזרת חברת I-Parcel, הניירת מועברת לחברת געש שמבצעת את השחרור ממכס. לחברת געש יש מן הסתם הסכם שנתי לכמויות גדולות מול Amazon או I-Parcel, ובמקום לשלם נניח 200 ומשהו ש"ח לעמילות, משלמים 10 ש"ח. או 20 ש"ח - או כמה שלא יהיה. מן הסתם בתור אזרח פרטי שעושה עסקה חד פעמית איתם, אתה חוטף *** ומשלם מחיר גבוה מאוד.

בסופו של דבר אתה מקבל שירות מהם ולפיכך הם גובים תשלום, ונניח בצד את גובה התשלום שבעיני מופקע בעליל.

השאלה למה צריך את זה השירות הזה ולמה לא מאפשרים איזה שירות אונליין בו אזרח מצהיר מראש על חבילה שהוא הולך לקבל, מגיש את כל המסמכים ומשלם את המיסים (ואולי עמלה קטנה) מראש? זו שאלה שאתה צריך להפנות לממשלה שלך, ולא קשורה בכלל ל- Fedex.

פורסם
אני ממש לא משלח או יבואן גדול בחברות הבלדרות (אפילו אין לי חשבון אצלם).אם אתה מנסה לחסוך במקום שאתה לא מכיר אל תתפלא שתצטרך לשלם. אם לא מתאחים לך אתה לא שבוי של כלום ויכול להמשיך את תהליך השחרור עם מי שתבחר.
גם אני לא משלח או יבואן , וגם אני כמו פות"ש קיבלתי פעם (מזמן ) את העלויות המפורכות הללו. ניסיתי גם לשחרר לבד , והבנתי שזה ממש לא כלכלי עבורי, ומאז אני מקפיד שלא להשתמש בשירותיהם הטובים של חברות השילוח , אלא אם הכל משולם מראש. אני מניח שאם עוד הרבה יעשו את זה , האתרים יתחילו להתעשת ולעבור לשיטת שילוח כמו אמאזון. (וזאת אחת הסיבות שאמאזון מצליחים כל-כך. כי הם דואגים לחווית הלקוח. מהרכישה ועד לקבלה ולתקינות המוצר ) ואני מניח שפות"ש כבר לא יקנה באתר של אותה חברה , וכנראה גם לא החברים הקרובים שלו.

גם אני מבקר במפגש השפלה... :beerchug:

• תוכן חדש...