Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2857 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אז כן, מדובר במקום העבודה שלי, וכן מדובר גם קצת בפרסומת (באישור ההנהלה כמובן), אבל רציתי להכיר לכם את Refundit, סטארטאפ קטן וחדש מאוד, שהוקם על ידי אורי לוין (שלאחד המיזמים המפורסמים שלו קוראים Waze, לאחר קוראים Engie, ויש עוד כמה) וזיו תירוש (יזם ותיק בעצמו).

Refundit מטפלת בבעיה של החזרי המס לתיירים המטיילים באירופה: כיום אם אתם נוסעים לאירופה ורוצים לקבל החזרי מע"מ עבור קניותיכם, עליכם לקבל טפסים מיוחדים מהחנות, למלא אותם, למצוא את המכס (שפתוח או סגור) ללכת לדוכן אחר לקבלת ההחזר, ובסופו של תהליך גובים מכם עמלה לא נמוכה.

הפתרון שלנו מבוסס על אפליקציה (כרגע רק לאייפון, בקרוב גם לאנדרואיד) שהופכת את כל התהליך לדיגיטאלי: אתם סורקים את הקבלות לאחר הקניה, מעלים צילום של הדרכון וכרטיס העליה למטוס, ובחלק גדול מהמקרים הבקשה תאושר דיגיטאלית ולא תצטרכו להגיע למכס.

והנה מה שכתבו בדה מרקר על הפיילוט הראשון שלנו בבלגיה ועל הצ'ופר שאנחנו נותנים למי שינסה אותנו (וזה עוד לפני שדיברנו על הציונות שבלעזור לסטארטאפ קטן וחדש להמריא).

אז רוצים לעזור לנו להצליח? כשאתם נוסעים לבלגיה, הורידו את האפליקציה שלנו מחנות האפליקציות, והשתמשו בה!

(ואם כבר פרסמנו, אז על הדרך: אנחנו מחפשים מפתחי Full stack מנוסים ואיש Dev Ops לצרף לצוות)

פורסם

נשמע מצוין!

מקווה שתתפתחו לעוד מקומות, אני זוכר כמה זה מעצבן לחפש את הדלפק הזה שתמיד נמצא בקצה השני של המקום שאתה צריך להגיע אליו.

יש הערכה לגבי מתי זה יהיה פתוח לעוד מדינות?

A good drive is measured with G's, not KMH

Always go sideways

פורסם
יוזמה מצוינת. הלוואי שתצליח ותתפתח לעוד מדינות.

מה המודל העסקי שלכם? אחוז מתוך ההחזר?

בהחלט הלוואי :-) התחלנו פיילוט נוסף, בסלובקיה, אבל הוא פחות רלוונטי לתיירים ישראלים.

המודל העסקי הקיים בתחום הוא (בגדול) עמלה גבוהה + 5 יורו לכל חשבונית למי שרוצה לקבל את הכסף במזומן. כיון שרוב ההחזרים הם בסכומים נמוכים יחסית, העמלות האלו אוכלות הרבה מההחזר.

המודל שלנו הוא 9% מההחזר, כשההחזר מתבצע בכרטיס אשראי.

נשמע מצוין!

מקווה שתתפתחו לעוד מקומות, אני זוכר כמה זה מעצבן לחפש את הדלפק הזה שתמיד נמצא בקצה השני של המקום שאתה צריך להגיע אליו.

יש הערכה לגבי מתי זה יהיה פתוח לעוד מדינות?

לא - כאמור אנחנו התחלנו גם בסלובקיה, אבל אם מדובר על מדינות מערב אירופאיות אחרות, מדובר על הסכמים עם ממשלות וגופי שלטון, ובדיוק כמו בארץ, גם באירופה הגופים האלו עובדים לאט. יש כרגע עוד מדינות בקנה, ואני מקווה שבחודשים הקרובים יסגרו עוד פיילוטים.

ובאופן אישי, אני חייב להגיד שלמרות שאני כבר מכיר את האפליקציה מכל הכיוונים, לראות אותה עולה לחנות וזמינה לציבור הרחב היה רגע מאוד מרגש - ואני רחוק מלהיות אדם סנטימנטלי :-)

פורסם

יוזמה מצוינת.

לגבי עניין ההחזרים כיום, אני לא מוצא את זה מסורבל כמו רוב האנשים פה ככל הנראה (אני חושב שהשתמשתי בשירותים של גלובל בלו מעל 10 פעמים בשנים האחרונות).

בסה״כ הפעם היחידה בה הייתי צריך באמת למלא את כל החשבוניות היה בשדה התעופה במינכן שם אין לך גישה לדלפק של גלובל בלו להחזר ואתה מחויב להשאיר את הכל במעטפה. בשאר המקומות תמיד הגעתי למוכס, (אותו זה לא עניין אם רשומים הפרטים שלי או לא) ובדוכן של גלובל בלו נתתי להם את הכרטיס אשראי + את הכרטיס גלובל בלו שלי (שעליו מוזנים כבר כל הפרטים שלי...) כך שמבחינתי לפחות מה שמשחק פה תפקיד זה יותר עניין העמלות.

אבל בכל זאת יוזמה מבורכת, בהצלחה.

פורסם

לבדוק מראש איזה חברות נותנות את השירות במדינות היעד ולהוציא כרטיסים שלהן - את הכרטיס מעבירים בקופה יחד עם כרטיס האשראי והטופס יוצא מהמדפסת ממולא בכל הפרטים.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם
לגבי עניין ההחזרים כיום, אני לא מוצא את זה מסורבל כמו רוב האנשים פה ככל הנראה (אני חושב שהשתמשתי בשירותים של גלובל בלו מעל 10 פעמים בשנים האחרונות).

לבדוק מראש איזה חברות נותנות את השירות במדינות היעד ולהוציא כרטיסים שלהן - את הכרטיס מעבירים בקופה יחד עם כרטיס האשראי והטופס יוצא מהמדפסת ממולא בכל הפרטים.

אני מסכים שעם הכנה מוקדמת אפשר לעשות את עניין העבודה עם גלובל בלו/פרמייר/שאר חברות ההחזר פחות מסורבל - היתרון הגדול שלנו הוא שאנחנו בחלק גדול מהמקרים מייתרים את הצורך של התייר להגיע למכס (רוב ההחזרים מאושרים מראש עוד לפני שהתייר מגיע לשדה), ומאפשרים לו לקנות בכל חנות שהיא (כיון שאנחנו מוציאים את החנות מהתהליך), ולא רק בחנויות שעובדות עם חברות החזר. היום ברוב המקרים אם קניתם בחנות שלא עובדת עם גלובל בלו - למעשה ויתרתם על ההחזר.

ובעיקר, מנקודת המבט שלי, אני חושב שזה שאנחנו חברה צעירה ו"בועטת" נכנסים לשוק מאוד יציב ומונופולסטי יעשה לשוק הזה רק טוב.

פורסם

אני ממש לא פוסל את הגידשה שלכם - להפך, היא הופכת את כל העניין להרבה יותר נוח ופשוט.

העניין הוא שאתם רק בפיילוט, עדיין צריכים לעבור לא מעט משוכות ביורוקרטיות ולהגיע למודעות של הקהל. סתם, לדוגמא: העברתי את השרשור הזה לידיעת בני, שנתכנן נסיעה לסלובקיה בעוד חודש. התגובה שלו: אבל זה רק לאייפון, לי יש אנדרואיד".

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם
העניין הוא שאתם רק בפיילוט, עדיין צריכים לעבור לא מעט משוכות ביורוקרטיות ולהגיע למודעות של הקהל.

לא אמרתי שאתה טועה, בהחלט יש לנו עוד דרך ארוכה לעבור, אבל כך מתחיל כל סטארטאפ חדש - בקטן, עם הרבה אופטימיות, עם שירות שרחוק מלהיות 100%, ועם משתמשי בטא שבעיקר רוצים לעזור.

• חודש מאוחר יותר...
פורסם

ואני חוזר לעדכן:

לפני כמה ימים יצאנו עם גרסת אנדרואיד, כך שעכשיו גם אם יש לכם אנדרואיד וגם אם יש לכם אייפון תוכלו לקבל דרכנו (אם אתם חוזרים לארץ משדה התעופה של בריסל) את החזרי מע"מ על קניותיכם בבלגיה בקלות, וברוב המקרים גם בלי להידרש להגיע למכס - ואם תעשו את זה עד סוף החודש אפילו תקבלו 50 יורו לקניות בבלגיה מתנה.

ובנוסף: אתמול הודיעו לנו שעלינו לחצי הגמר בתחרות של ארגון התיירות של האום (UNWTO) - מתוך מעל 1000 מתמודדים נבחרו 20 החברות המבטיחות ביותר לעלות לחצי הגמר, ואנחנו ביניהן! עובדה מדהימה לא פחות, שמתוך אותן 20 חבריות, 4 הן חברות ישראליות - זה אחוז מדהים, וזו גאווה לאומית, בלי ציניות.

• תוכן חדש...