Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2919 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

ברשותי רנו מגאן II דיזל 1500 סמ"ק ידני משנתון 2007 עם 170,000 ק"מ, שאחרי שש שנים של תקלות מינוריות נכנסה למספר ביקורים יקרים במוסך.

הטיפולים האחרונים כללו:

טיימינג, משולשים ותושבת בולם זעזועים ימין, טיפול שנתי והחלפת מדחס מזגן שעלו בינתיים קרוב ל-4800 ש"ח.

שלא לדבר על תיקוני פחחות באלפי שקלים, ריפוד הגג (500ש"ח) מוביילאיי (2100 ש"ח), וכו'

יש לציין שמנוע וגיר תקינים וללא בעיות (דיזל שהרבה שנים לפניו), נסועה שנתית של 10K בלבד בממוצע בדרכים מהירות, חסכוני בדלק וירידת ערך נמוכה.

על הפרק:

1. בעיית נורית כרית אוויר שנדלקת מדי פעם ועלולה להגיע ל-2500 ש"ח (נבדקו מחברים, חוטים, מותחנים וכו' ועכשיו יתכן שנגיע ליוניט, מחשב וכו')

2. משאבת מצמד ומצמד כ-2600 ש"ח (מצריכה הרבה שעות עבודה וכרגע משביתה את הרכב)

3. יוניט אורות רוורס - כ-150 ש"ח לפני עבודה

4. שקלנו החלפת דיפון דלתות קרוע וריפוד מושבים - מוערך ב-1000 ש"ח

התכנון היה להחזיק את הרכב לפחות עוד שנתיים.

וזאת לעומת מכירה ורכישה של רכב משנתון חדש יותר בעלות של 40,000 ש"ח (כנראה הפעם יפני..)

מה דעתכם, האם תיקון ווהמשך אחזקה של הרכב משתלם ובעל סיכון נמוך לעוד הפתעות יקרות, לעומת השקעת סכום גבוה משמעותית לרכב יפני משנתון מתקדם יותר? (ירידת ערך גבוהה יותר, היסטוריה והפתעות חדשות)

פורסם

לדעתי למכור (אם אפשר, בכל זאת הרכב מושבת).

נשמע שהרכב מוזנח, הן מכנית והן קוסמטית. רק בצד המכני מדובר בהשקעה פוטנציאלית של 5,000 ש"ח. זה כבר רכב בן 10, תמיד עלולה לצוץ עוד תקלה. וגם אם תתקן, תישאר עם רכב מוזנח מהצד הקוסמטי.

מילא אם היית נוסע הרבה, החיסכון בדלק היה משמעותי. בשביל 10K בשנה אין שום סיבה להחזיק רכב דיזל ידני.

ד"א, התקלות האמיתיות פה הן מדחס מזגן, נורת כרית אויר ויוניט אורות רוורס, כל השאר זה בלאי די צפוי בק"מ הנוכחי. אתה באמת חושב שברכב יפני בן 10 עם 170,000 ק"מ לא יהיו תקלות? אפילו בסד"ג הזה? או שברכב יפני המובילאיי בא בחינם? והפחחות?

ב-40,000 ש"ח תוכל לקנות סופר מיני ידניות וחסכוניות די חדשות כמו 208, אם לא תתעקש על יפני (שאז תקבל יאריס או סוויפט קשישות בכמה שנים לפחות)

For I am a bear of very little brain, and long words bother me

לפני 25 דקות, m3x7r3m3 כתב:

אני מסכים איתך

פורסם (נערך)

מה שציינתי למעלה זה שהרכב טופל כל השנים ללא בעיות מיוחדות וגם שכל התיקונים המכניים הללו כבר נעשו , כולל כל התיקונים הקוסמטיים - נגיעות בפח ושריטות תוקנו וכל הרכב נצבע מחדש. הושקעו כבר כ-13K, ויש להשקיע עוד 5K והעתיד כמובן לא ידוע.. ולכן ההחלטה לא ברורה..

"הטיפולים האחרונים כללו:טיימינג, משולשים ותושבת בולם זעזועים ימין, טיפול שנתי והחלפת מדחס מזגן שעלו בינתיים קרוב ל-4800 ש"ח.

שלא לדבר על תיקוני פחחות באלפי שקלים, ריפוד הגג (500ש"ח) מוביילאיי (2100 ש"ח), וכו' "

האם ההנחה נכונה, שרכב משנתון מעט גבוה יותר וקילמטראז נמוך משמעותית יהיה בעל פחות בלאי והשקעה לעומת המגאן אחרי כל התיקונים הנחוצים?

עריכה אחרונה על ידי gilsun
פורסם (נערך)

מה שהושקע הושקע. במימון זה נקרא עלויות שקועות - כסף שכבר לא תראה. השאלה היא האם להמשיך בפרויקט (כלומר, האם הוא עדיין כלכלי) או לעצור למרות ההשקעה עד עתה.

מניסיוני, ברכב בן 10 יהיה עוד בלאי. זה יכול להיות אלטרנטור, סטרטר, מנוע מגבים, נזילות במזגן, ראדיאטור ועוד ועוד. שום דבר הוא לא אסון, אבל אתה מגיע למצב שאתה משלם כל שנה כמה אלפים על תחזוקה.

אם היית נוסע הרבה אפשר היה לדבר על חיסכון משמעותי בדלק. במקרה שלך, גם החיסכון הזה הוא יחסית שולי.

לא לגמרי ברור לי למה אתה מחפש רכב קצת יותר חדש, כשאתה יכול לקבל רכב הרבה יותר חדש. למשל:

http://yad2.co.il/s/c/zoq9xr

והוא עוד גמיש במחיר!

תקלות הן תלויות גיל, ק"מ, תחזוקה עד כה, אופי נהיגה והרבה מזל. בלתי אפשרי להגיד בוודאות על כל דגם וכל אקזמפלר ספציפי מה יהיה המשתנה המהותי וכמה תקלות יהיו. אני פשוט הייתי קונה רכב כמה שיותר חדש, עם ק"מ סביר (בטח בהנחה שאתה לא נוסע הרבה) ויחסית פשוט ואמין באופן בסיסי.

עריכה אחרונה על ידי pooh-bear

אני מסכים איתך

פורסם

עלות התיקונים כדי להביא את הרכב למצב תקין לפי מה שאתה טוען:

- מקסימום 2500 נורת כרית אוויר (אולי פחות).

- 2600 מצמד ומשאבת מצמד.

- 150 יוניט אור בלם.

אם הייתי מחפש רכב זול ומישהו היה בא אליי אומר לי שמע,

5,250 ש"ח אני נותן לך רכב דיזל, ידני, שעבר צביעה מלאה ופחחות, ריפוד גג חדש, טיימינג, תושבות, מדחס מזגן, ומשולשים, הכל חדש - טופל לפי הספר. אין ירידת ערך. ביטוח זול רכב לא גניב. נוח וחסכוני.

לא חושב שהייתי שוקל פעמיים.

כלכלית בשביל 5000 שקל הרכב הנוכחי, שאתה מכיר אותו, עדיף על כל רכב שתמצא בסכום הזה, יודע מה, אפילו כפול או פי 3 מהסכום הזה. אם בדיזל ידני עסקינן - אפילו על רכבים שעולים פי 6.

אם יש סיבות אחרות שאתה רוצה להחליף - זה כבר משהו אחר, אבל לרגע אל תגיד שכלכלית זה הצעד הנכון.

פורסם

תראה,

אתה משקיע עכשיו 5,000₪. נניח אפילו שאין ירידת ערך בכלל (שזה לא לגמרי נכון), ושיתמזל מזלך וכל שנה תיגמר עם תקלות של 2,000₪ בלבד.

עדיין אתה מקבל רכב ישן, עם דיפונים קרועים בדלתות ובמושבים(?) ופוטנציאל לא קטן להפתעות יקרות (מזרקים ומשאבת סולר בתור התחלה).

אם אתה יודע להזמין חלקים לבד ולתקן לבד, ומוכן לחיות עם רכב מושבת מדי פעם, זה כנראה משמעותית זול יותר. אם לא, אז בממוצע אתה חוסך בערך 3,000₪ בשנה.

מצד שני, אתה יכול לקבל רכב הרבה יותר חדש, שבסבירות מאוד גבוהה לא יסבול מתקלות בשלוש השנים הקרובות, יתן צריכת דלק לא מאוד רחוקה, יהיה מאובזר יותר, וכל זה בהנחה של ירידת ערך של 20,000₪ בשלוש שנים.

השאלה אם החיסכון שווה לך את הסיכון וההתכלבות שברכב ישן יותר. אם אין לך כרגע כסף, יכול להיות שכן. לעומת זאת, אם הרכישה לא פוגעת בך כלכלית וברכב הנוכחי אין איזה ערך מוסף, אני הייתי בוחר ברכב החדש יותר.

יצא לי להחזיק לא מעט רכבים ישנים, בחלק זה היה משתלם ובחלק פחות, זה תמיד מצריך זמן ויכולת להגמיש את הלו"ז מעכשיו לעכשיו. וזה לגמרי לא נטול סיכון (כלכלי).

אני מסכים איתך

פורסם

אם תקלה משביתה פה ושם, לא נורא מפריעה לך, אז מבחינה כלכלית טהורה שווה לך להמשיך עם הרכב.

אם הפרוטה מצויה בכיסך, אז להתקדם לרכב בן שלוש - ארבע תיתן לך רכב שבשאיפה יהיה יותר אמין, שבעלויות כוללות לא יהיה הרבה יותר יקר ממה שיש לך כרגע.

לשיקולך.

פורסם

בדיוק ככה, יש כסף לרכב חדש, תתקדם. אין כסף, תתקן ותמשיך לנסוע.

כל עוד הרכב לא במצב נסיעה, אי אפשר למכור אותו. על תבנה על מכירה בסכום יותר גבוה מ 1000 ש"ח, כל מה שהשקעת לא מעניין את אף אחד. אנשים שמחפשים רכב זול רוצים דבר ראשון רכב נוסע.

שיהיה עם צבע דהוי, אבל נוסע.

נ.ב גם ברכב יפני צריך להחליף טיימינג, קלאץ', משולשים, תושבות. אם תקנה רכב עם ק"מ נמוך, אתה תהיה רחוק יותר מההחלפות האלו. יפני או לא יפני, לא משנה.

אם אתה רוצה להמשיך עם גיר ידני, אז ב 40.000 ש"ח אפשר לקנות אחלה אוטו, כמעט חדש.

• תוכן חדש...