Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2935 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום רב,

אחי הקטן שוקל לקנות רכב ראשון, תקציב עד 30000 ש"ח.

מאחר ואמינות נושא חשוב או מתמקד יותר ברכב יפני.

הוא מחפש רכב שבו הוא ייסע רוב הזמן ולעיתים עם עוד 3 נוסעים לטיולים פה ושם.

חשוב לו שהרכב יהיה בעל תאוצה טובה (לא רכב ספורט אבל גם לא רכב שיוצא מהאחרונים ברמזור), מהנה לנהיגה וחסכוני בדלק (מקובל עליו 11 ק"מ לליטר).

הוא מתלבט בין הרכבים האלה:

1- סוזוקי סוויפט 1.5 ליטר.

2- ניסאן טידה האצ'בק.

3- מאזדה 2 דיינמיק.

א- הוא קצת מוטרד מעניין הזריזות של הטידה וחושש שמדובר ברכב איטי ובעל תאוצה פחות טובה משל הסוויפט ושאר רכב ה-1.6 ליטר. האם יש מקום לחששות או שתאוצה של 12.6 שנ' ל-100 קמ"ש היא סתם שקר על נייר והמצב במציאות יותר טוב?

ב- לעניין הבטיחות, האם הייתם קונים סוזוקי סוויפט שהאורך שלה הוא 376 ס"מ דבר שמאוד מסכן (ביחס לרכבים אחרים שכן הסכנה קיימת בכל רכב אך בדרגה שונה) את הנוסעים מאחור אם חס וחלילה רכב נכנס בו מאחור?

אשמח לעצות והכוונה שכן הוא מאוד מתלבט בין הרכבים הללו בדגש על שני הפרמטרים לעיל (זריזות ובטיחות).

פורסם

לא בוחנים בטיחות לפי האורך של האוטו,כמו שלא בוחנים לפי עובי הפח אלא לפי מבחני ריסוק שהם המדד הכי טוב נכון לעכשיו שיש לנו לבטיחות רכבי נוסעים.

מבחינת צריכת דלק, כולן יתנו צריכת דלק ממוצעת או קצת יותר טובה ממה שבקשת, הסוזוקי נחשבת לקצת יותר חסכונית.

מרווח פנימי לטובת הטידה שמעט גדולה מהסוויפט וה2. הסוויפט צפופה ביחס לקטגוריה.

מבחינת הנאה מנהיגה אין מה להסתכל בכלל על הטידה.

פורסם

יש הבדל בגדלים של המכוניות, וזה מאוד תלוי בצרכים שלך. אף אחד מהדגמים שציינת לא זריז יותר מידי ומשמש בעיקר כתחבורה בסיסית יחסית ואולי אפילו עירונית. מבחינת בטיחות זה עניין של מבנה, מיגון פסיבי ואקטיבי שיש ברכב. כדאי לבדוק כמה כריות אוויר וציוד בטיחות נוסף יש בדגם שאתה רוצה. אישית הייתי הולך על המאזדה, אמין יותר ויותר ציוד

פורסם (נערך)

הרכב מיועד לנסיעות עירוניות או בינעירוניות? מדובר בשני סוגים שונים של נהיגה, ובהתאם - בשני סוגים של הנאה מנהיגה...

הייתי ממליץ לו לשקול פוקוס ידני. מאוד מהנה לנהיגה, מזנק לא רע (במיוחד בגרסאות המוגדשות, אבל גם ה-1.6 הפשוט סוחב יפה), ואמין מאוד.

הסוויפט מהנה לנהיגה בתוך העיר, אבל מחוץ לעיר רועש ולא נוח.

הטידה, כפי שכבר נכתב למעלה, מביא אותך מפה לשם וזהו.

עריכה אחרונה על ידי shragakr

דייקנות היא הכישרון לנחש בכמה הצד השני יאחר

פורסם

תודה רבה לכם.

אכן אני יודע שבטיחות נמדדת לפי מבחני ריסוק שמתייחסים לקריטריונים כמו כריות אוויר ומערכות בטיחות אך אני שאול ספציפית בנושא הפגיעה מאחור כך שכרית אוויר או מערכת בטיחותית כלשהי לא מונעת מנהג שייכנס ברכב מאחור.

שכחתי לציין ש90% ממסלול הנסיעה הוא עירוני עם תנועה זורמת (מסלול של 7.5 ק"מ שמתוכו כ-3 ק"מ עם מהירות מותרת של 70/80 קמ"ש עם כמה רמזורים).

לגבי הטידה, אני מבין שהיא מאיצה בצורה איטית ביחס לרכבי 1.6 ל'? ואיך היא מבחינת בידוד רעשים?

ושאלה נוספת: בסוויפט 2007-2010 יש רצועת טיימינג או שרשרת? ואחת לכמה מחליפים?

פורסם

פגיעה מאחור אינה נבדקת במבחני הריסוק, בודאי לא בגרסאות שלפני 10 שנים. הדבר הרלוונטי היחיד הוא ההתיחסות לצליפת שוט.

לגבי אצועת או שרשרת תזמון - לאורך חיי הרכב מדובר בהוצאה קטנה, אם תביא בחשבון שההחלפה מתבצעת בממוצע אחת ל-5 שנים (כמובן, לפי ההנחיות לדגם ספציפי) מדובר בכמה מאות ש"ח לשנה. סה"כ רכיב משני לגמרי בעלויות החזקת הרכב לטווח ארוך.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

• תוכן חדש...