Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

Lexsus IS300H vs Volvo s60 vs Mazda CX5

simbasimba
dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2909 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

הי לכולם,

לפני מס' שבועות התייעצתי על גבי הפורום לגבי סופרמיני משומש.

על אף העצות המועילות, לבסוף, החלטנו שנכון יותר להחליף את הרכב הראשי ולהישאר עם הסופרמיני הנוכחית.

אז מה השימושים?

במהלך השבוע הרכב ישמש לנהג יחיד בעיקר לנסיעות

בפקקי גוש דן (אך לא רק) ובסופי השבוע נסיעות ארוכות לצפון/דרום של משפחה צעירה (זוג + תינוק).

צפי לנסועה שנתית של עד 20,000 ק"מ (מכיוון שהנסועה אינה גבוהה במיוחד, אין יתרון של ממש מבחינתי במערכת ההיברידית).

התקציב 120,000 ש"ח.

העדיפות היא לרכב משומש היות וההערכה שיוחלף שוב בעוד 3 שנים וכך נחסכת ירידת הערך.

מה מחפשים?

רכב בטיחותי, לא יקר מידי להחזקה (מוכן לשלם "טיפה יותר" מהממוצע אבל בגבול הסביר), אמין וכמובן רכב בעל ערך מוסף מעבר להגעה מנק' א' לנק' ב'. מבחינתי רכב עם ערך מוסף הוא אחד מאלה - רכב עם הגה מתקשר ומנוע חזק; רכב מהנה, נוח ומפנק בנהיגה רגועה.

המועמדות?

ההתלבטות היא בין הרכבים שבכותרת (וכמובן שאני מודע להבדלים בין SUV למשפחתיות "גדולות").

נראה כי על אף שהוולוו היא המעניינת ביותר לנהיגה (בגבולות הדרישות והתקציב), היא דווקא הריאלית פחות בשל עלויות שוטפות גבוהות יותר, חשש מטיפולים שאינם בשגרה, (אם כי לא מצאתי מקור לחשש) לאור סיומה של תקופת האחריות (שנתונים 2014/5) וכמובן ירידת הערך העתידית.

כעת ההתלבטות היא בין המאזדה והלקסוס. מנסיעה בלקסוס, נראה כי היא מרווחת מספיק (גובה ממוצע מינוס:)) לשימושים הנדרשים, ומהנה לנהיגה (בדרכה שלה כרכב מפנק יחסית אם כי לאחר נסיעה לא ארוכה, מרגישה פחות נוחה מהוולוו).

הנעלם הגדול מבחינתי, מכיוון שבתקציב מדובר על רכבים משנתונים 2014/5, האם יש סיבה לדאגה (קרי, עד כמה היא אמינה?) ומה עם המערכת ההיברידית?

ה- CX5 - נראית כ"מפחידה פחות" מבחינת טיפולים והעלויות השוטפות וגם נוחות מסוימת לאור הגובה והכנסת תינוק לכיסא ללא הצורך להתכופף מידי, אך מעבר לכך לא רואה יתרון משמעותי על האחרות.

אשמח להערות/הארות בנושא.

פורסם

תודה על התגובה.

הייתי מעוניין להבין האם מדובר על תשובה בשל המבנה השונה של משפחתית לעומת SUV או מעבר?

מה עם סוגיית האמינות של כל אחד מהרכבים?

פורסם
תודה על התגובה.

הייתי מעוניין להבין האם מדובר על תשובה בשל המבנה השונה של משפחתית לעומת SUV או מעבר?

מה עם סוגיית האמינות של כל אחד מהרכבים?

יש לנו במשפחה את CX5 בת 6 שנים, 78000 ק"ם, עובדת כמו שעון, אין בעיות אמינות. כדי להבין הבדלים בשימושיות כדאי לך לגשת לסוכנויות ולבדוק מה מתאים לך. הם רכבים שונים לגמרי - SUV וsport sedan.

פורסם

לדעתי, אם יש לך סבלנות, תמתין למונדאו טיטניום 2014 או 2015 מיד פרטית בלבד שטופלה כמו שצריך. אין תחרות במרווח, כוח והנאה מנהיגה. תגדיל תקציב ל 140 ואתה יכול לחפש ניסאן מקסימה 2015 צורה חדשה.

יש רק דרך אחת לשחות 100 מטר בשביל להביא מדליה;

אתה מתחיל הכי מהר שלך, ואז לאט לאט אתה מגביר

פורסם
baget - המון תודה,

אשמח להתייחסויות נוספות

אני לא מכיר את לקסוס - מניח שהוא אמין מאוד. לא הייתי מגדיר אותו כרכב משפחתי - הוא לא מרווח במיוחד. הנוחות של SUV בעקר בישיבה גבוהה, אם יש תינוקות או ילדים קטנים - לאמהות מאוד נוח להשיב אותם בכיסא או בוסטר בלי להתכופף. נשים בכלל מאוד אוהבות SUV - כנראה ישיבה גבוהה נותנת להן ביטחון על הכביש. אשתי לא מוכנה לשמוע על רכב רגיל אחרי שנים עם ג'יפון.

פורסם

הIS300H זה הרכב הכי נוח שהיה לי, פשוט מדהים הנוחות של המושבים והעבודת מיתלים שלה.

בעבר: אלפא GT 06, אלפא 159, אלפא GT 10, אינפיניטי EX37;אלפא גולייטה, לקסוס IS300H,lexus nx200t

בהווה:ALFA ROMEO STELVIO 280

פורסם
הIS300H זה הרכב הכי נוח שהיה לי, פשוט מדהים הנוחות של המושבים והעבודת מיתלים שלה.

תודה. אשמח אם תוכל להרחיב גם על אמינות עלויות אחזקה וכדומה.

פורסם

לא זוכר עלויות אחזקה אבל זה בערך כמו טויוטה +20%.

לגבי אמינות 0 תקלות.

בעבר: אלפא GT 06, אלפא 159, אלפא GT 10, אינפיניטי EX37;אלפא גולייטה, לקסוס IS300H,lexus nx200t

פורסם (נערך)

מאזדה CX5 החדש עושה אצלי כ-9.5 בפקקים של גוש דן.

הייתה תקופת הסתגלות כלשהי בהתחלה שהייתי מגיע ל8-8.5.

בחודשים האחרונים ישנה התייצבות לכיוון המספר שציינתי מעלה.

עריכה אחרונה על ידי hi1983
פורסם
שיקול נוסף זה עלויות אחזקה. Cx5 תעשה בפקקים גוש דן 1:7. לקסוס 1:13.

Sent from my SM-G965F using Tapatalk

אצלי בפקקים של גוש דן הIS היתה עושה 1/17

• תוכן חדש...