Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2926 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

[video=youtube_share;1QMs4kchb48]https://youtu.be/1QMs4kchb48

שלום לכולם

הרכב אחרי אוברול במנוע (עקב צריכת שמן גבוהה)

הוחלפו טבעות.

המים שהיו קודם ההחלפה התלכלכו מעט ככל הנראה בשאריות של חומרי הניקוי בעת ההטיפול ויצרו קצף, הם הוחלפו יחד לאחר 10000, יחד עם השמן פילטר שמן וכ"ו

כעת, המים נקיים ואין סימני קצף או לכלול, אין בעיה של חום, לא רואה נזילות או משהו..

שבוע שעבר ראיתי שבמיכל העיבוי היה חסר מים, ממש על הקו התחתון, מילאתי עד לקו העליון, ושוב השבוע ראיתי שחסר (עד אמצע בערך), הוספתי מים, פתחתי את הפקק וניתן לראות את המים- אבל הם בחלקו העליון של הרדיאטור ולא מגיעים עד למעלה.. חשבתי שאולי חסרים מים ואוויר ברדיאטור גורם להם לצאת אז מילאתי קצת, הנעתי וחיכיתי לראות מה קורה.. זה מה שרואים בוידאו, האם זה תקין?

אין מחסור מים במיכל והמים נקיים (כמובן שמדובר במים יעודיים)

פורסם
אם זה על מנוע קר- יש לך פריצה באטם ראש

צודק, לא התייחסתי לזה כלל, הוידאו זה כבר שהמנוע עובד כמה דקות, המים רותחים

פורסם
גש למוסך שביצע את האוברול ותבקש אל מול עינך שייבצע בדיקת לחץ הפוך למנוע...ייתכן ולא סגרו את ראש המנוע כמו שצריך.

זה נראה לא תקין? המים לא אמורים לעלות כשהם מתחממים?

אני אבדוק מול המוסך בכל מקרה (ברביעי צריכים לפתוח כדי לפתור רעש שנוצר מאז של נקישות מרימי שסתומים - אז אני מאמין שזה יפתח מחדש בכל מקרה)

פשוט רציתי לדעת ולהיות בטוח

תודה!

פורסם

תעדכן אותנו בבקשה איך התקדם.

תודה

יונדאי סונטה 2000 | פורד מונדאו 2010 | מיצובישי גרנדיס 2005 | שברולט אפלנדר 2007

בתאריך 1.8.2021 בשעה 17:55, m3x7r3m3 כתב:

איך יודעים שפוליטיקאי משקר? השפתיים שלו זזות

פורסם

אני אומנם לא יודע אבל לדעתי זה הגיוני שהמים יעלו שהמנוע מתחמם בשביל זה יש פקק לחץ שסוגר את הרדיאטור לא הבנתי לפי מה האבחנות?

פורסם
אני אומנם לא יודע אבל לדעתי זה הגיוני שהמים יעלו שהמנוע מתחמם בשביל זה יש פקק לחץ שסוגר את הרדיאטור לא הבנתי לפי מה האבחנות?

נכון, זו הייתה גם ההשערה שלי, שהמים מתחממים ועולים על גדותיהם, הפקק מונע מהם לגלוש החוצה ובמידה ויש עודף מים- הפקק מאפשר מעבר למיכל העודפים (הקפיץ עולה מעלה ובעצם המעבר נפתח) הבועות יכולות להיווצר מהחום(?!).

אם הייתה בריחה של גזים למערכת המים סביר להניח שאחרי קרוב ל900KM המים לא היו נקיים? לא כך?

המים נקיים ואין קצף (היה רק ב1000 ק"מ הראשון שאחרי האוברול וזה ככל הנראה משאריות מהטיפול)

tribel

"

עדיין רואים בועות הייתי מוציא את כל האוויר מהמערכת דבר ראשון."

איך מוציאים? חשבתי שעל ידי פתיחה ולתת למנוע לעבוד בעצם אחלץ את כל האוויר

הבנתי שיש גם שסתום באיזור החיבור לראש המנוע שפורק אוויר במערכת, לא מצאתי כזה (אולי לא בכל רכב יש)

פורסם

הפקק לא מוציא שום עודפים,מה שהפקק מוציא זה את ההתעבות של הנוזל.

כאשר נוזל הקירור מתחמם הוא מתרחב מה שיוצר לחץ במערכת ויכול לעשות נזק,כן צריך לשמור את המערכת בלחץ מסוים מהסיבה שנקודת רתיחה של כל נוזל עולה תחת לחץ וזה מונע ממנו להתאדות,מה שמיעל את הקירור.

אז הפקק משחרר נוזל קירור על מנת לשמור על הלחץ הרצוי למיכל אגירה חיצוני ויונק אותו חזרה כאשר הנוזל מתקרר ויוצר וואקום במערכת - מה שגורם לשאיבה שלו חזרה פנימה.

על הפקק יש שסתום דו כיווני.

לא,זליגה של גזים לא בודקים דרך הצבע של המים.

וגם לא בהכרח שיש זליגה,מה שאתה רואה זה התעבות ותזוזה מעצם זה שהרכב רועד אז המים זזים,ובגלל שהם קרובים לפיה הם יוצאים,יתכן שההקצפה היא בגלל הטמפ'של הנוזל.

לגבי ניקוז אוויר,יש ברגים או בורג \ שסתום באזור היציאה מהראש לרדיאטור,הגיוני שזה יהיה בקרבת התרמוסטט.

ובמחשבה שנייה לגבי מה שרשמתי - אם הרכב לא מתחמם,כמות האוויר קטנה וזניחה.

כשיש הרבה אוויר במערכת המנוע מתחמם.

פורסם
זה נראה לא תקין? המים לא אמורים לעלות כשהם מתחממים?

אני אבדוק מול המוסך בכל מקרה (ברביעי צריכים לפתוח כדי לפתור רעש שנוצר מאז של נקישות מרימי שסתומים - אז אני מאמין שזה יפתח מחדש בכל מקרה)

פשוט רציתי לדעת ולהיות בטוח

תודה!

פריצת אטם ראש צריך להיבדק על מנוע קר ולא חם. אם במיקרה הזה המנוע היה חם הנוזל רתח וזו לא אינדיקציה לכלום. בדוק בעות במיים ועליית המיפלס שהמנוע קר לחלוטין.

פורסם
פריצת אטם ראש צריך להיבדק על מנוע קר ולא חם. אם במיקרה הזה המנוע היה חם הנוזל רתח וזו לא אינדיקציה לכלום. בדוק בעות במיים ועליית המיפלס שהמנוע קר לחלוטין.

כשהמנוע קר המים לא עולים, אצלם בערב

tribel

תודה על התשובה!

פורסם

רציתי לדעת אם זה משוואה לבדיקת רכב לדעת את מצב המנוע לבדוק אם המים קופצים? או בדיקה אחרת קלילה טולמישהו שלא יותר מידי מתמצא-עם ידע טכני... תודה

פורסם

לפעמים בפריצת אטם עדינה לא ייראה שינוי בסטטוס הנוזל...והוא יכול עדיין לא לקפוץ אלא יותר להיעלם בלי נזילה שנראית לעיין. כמו כן םריצה בין מערכת הקירור למעברי השמן גם לא תיתן תופעה של ניפוח מערכת הקירור אלא אמולסיה של טחינה בגלל עירבוב שמן ומיים. בדיקת לחץ הפוך היא הגושפנקה לפריצת אטם ראש בים הצילינדרים למערכת הקירור.

פורסם (נערך)

היי, מצרף תמונות של מפלס המים (מנוע קר)

20180605_215315.jpg[

20180605_232844.jpg

והנה וידאו מיד לאחר הנעה

[video=youtube_share;nSOlMDyG0RA]https://youtu.be/nSOlMDyG0RA

וידאו נוסף אחרי כמה דקות שהחום עלה מעט, הפעלתי את המזגן על חום כדי להאיץ את ההליך

[video=youtube_share;p6TcbIIeGnU]

תודה רבה!

עריכה אחרונה על ידי msti
  • תוכן חדש...