Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

צמיגי פאלקן 175/60R14, יומדאי i10

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2931 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

רכשתי היום שני צמיגים קדמיים מדגם פאלקן במידות 60 175 ברדיוס 14, על הצמיג התאריך שהיה הוא 52/2016 כלומר שהוא יוצר בשבוע האחרון של שנת 2016.

כששאלתי את המוכר למה הצמיג כל כך ישן (בן כשנה וחצי) הוא ענה לי שיש אחריות של 4 שנים על פגם בייצור מיום הרכבת הצמיגים ושאורח החיים של הצמיג הוא כ- 6 שנים מה שמותיר לו עוד כ- 4.5 שנים שזה המון זמן.

האם הדבר נכון ? מה הכוונה אחריות ל- 4 שנים על פגם בייצור ? האם צמיג בן שנה וחצי עדיין יכול להמכר ללקוח ?

תודה לעוזרים

פורסם (נערך)

צמיגים חדשים יכולים להימכר עד 6 שנים מתאריך ייצורם, ברמת החוק.

זה לא אומר שמומלץ לרכוש אותם בגיל כזה. ההמלצה הכללית עומדת על עדיפות לרכוש צמיגים בני עד שנה, ולמחמירים עד חצי שנה.

לעיתים יש מידות בעייתיות שזמינות פחות ואז יש להתפשר, אך בדר"כ זה מגובה גם במחיר נמוך יותר.

אורך החיים "האפקטיבי" של צמיגים בארץ, בשימוש, יהיה סביב כ-4 שנים לכל היותר. תלוי גם בכמות הקילומטרז'.

מה הדגם המדויק וכמה שילמת עבורם?

אחריות היצרן לא שווה הרבה, ותצטרך לעבוד קשה להוכיח שהפגם אם יהיה מקורו בייצור הצמיג ולא תוצר הזמן/שחיקה/פגיעה חיצונית וכד'.

עריכה אחרונה על ידי Tom_22
פורסם

הוא צודק עקרונית.

עכשיו שאלה, אתה מחליף צמיגים כי הם מתייבשים או כי הם נשחקים?

מהתשובה שלך תוכל להבין אם שווה להתעקש ממש על צמיג טרי, או שאפשר להתפשר קצת על הטריות כי גם ככה תוך שנתיים תגיע ההחלפה הבאה.

מעבר לאמור, תשובתו של טום שהקדים אותי בכמה שניות נכונה בהחלט.

פורסם

הצמיגים מדגם 914 ZE ושילמתי 300 שקל לכל צמיג, החלפתי אותם מאחר ורכשתי את הרכב לפני שבוע ובבדיקה אמרו לי להחליף את הצמיגים הקדמיים שהיו יבשים/סדוקים.

האם הצמיגים איכותיים ? לכמה זמן יחזיקו הצמיגים במידה ואני עושה כ- 15,000 קילומטר בשנה ?

פורסם

הצמיגים בסדר גמור , קצת יקר אבל לא מחיר מופקע

https://tires.yad2.co.il/tire-service?tire=17&cs=1&diameter=4&aspectRatio=14&width=15

בכמות הנסיעות שלך הצמיגים האלה צפויים להחזיק כ 3 שנים.

toyota verso 2016 - יש מקום לכולם!

בעבר : ניסאן NV200 2012, סיטרואן ג'מפי 2007, רנו קנגו DCI  2007,  פולו סטיישן SDI 2000, לנסר 93, אופל קדט 84.

פורסם

הוא שילם 33% יותר מהמחיר הנמוך ביותר ביד2צמיגים. זה לא מופקע?

אפילו היבואן מוכר אותם ישירות במעט פחות (284 ש"ח לצמיג, פלוס 5% הנחה ברכישת רביעיה, ואולי עוד הנחה קלה מהנציג בפורום).

השאלה היא אם יש צמיגים כאלו טריים יותר, גם אם במחיר גבוה יותר.

לא שבטוח שזה משנה כרגע יותר מדי מעבר לשכר הלימוד של רכישה טרם התייעצות או סקר שוק.

סביר שהצמיגים ישרדו בכבוד את התקופה המיועדת.

פורסם

להזכירך, לפני כמה ימים היה כאן דיון על מישהו שהתכוון לקנות זוג צמיגים , ביקש הצעת מחיר, חשב שזה לזוג - אחרי ההרכבה התבקש לשלם כפול ממה שחשב.

זה היה מופקע. כאן יקר יחסית.

toyota verso 2016 - יש מקום לכולם!

בעבר : ניסאן NV200 2012, סיטרואן ג'מפי 2007, רנו קנגו DCI  2007,  פולו סטיישן SDI 2000, לנסר 93, אופל קדט 84.

פורסם (נערך)

אפשר היה לקנות צמיג זול יותר.

גודייר אפיגריפ קומפקט עולה 280.

Debica pessio2 או sava perfectra עולים 200, אבל זה חברות קצת פחות נחשבות מפאלקן. אני הייתי מתלבט, אבל בסכום כזה הייתי קונה את גודייר

עריכה אחרונה על ידי פריג'י
פורסם

הנושא של המחיר פחות קריטי כיוון שכבר רכשתי.

מה כוללת אחריות היצרן ? מה זה אומר פגם בייצור ? כששאלתי את המוכר אם יש אחריות לצמיג במידה ויסדק/יתייבש בטווח של האחריות (4 שנים מהיום) הוא אמר לי שאין לי מה לדאוג וישנה אחריות למעט נזק כתוצאה מתאונה או בלאי משימוש מופרז שאני מניח שזה כמות קילומטרים גבוהה.

כיצד ניתן להוכיח כמה קילומטרים נסעתי אם אין רישום של הקילומטראז' בעת רכישת הצמיגים ? במידה וארשום זה יעזור ?

פורסם

הסר דאגה מליבך.

שנה וחצי זה לא נורא.

במידות לא נפוצות הרבה פעמים אנשים רוכשים צמיגים מהתאריך הזה.

פשוט פעם הבאה תדאג לברר תאריך לפני ההתקנה.

פורסם
הוא שילם 33% יותר מהמחיר הנמוך ביותר ביד2צמיגים. זה לא מופקע?

אפילו היבואן מוכר אותם ישירות במעט פחות (284 ש"ח לצמיג, פלוס 5% הנחה ברכישת רביעיה, ואולי עוד הנחה קלה מהנציג בפורום).

השאלה היא אם יש צמיגים כאלו טריים יותר, גם אם במחיר גבוה יותר.

לא שבטוח שזה משנה כרגע יותר מדי מעבר לשכר הלימוד של רכישה טרם התייעצות או סקר שוק.

סביר שהצמיגים ישרדו בכבוד את התקופה המיועדת.

בהמשך למה שכתבת "מהמחיר הנמוך ביותר ביד2צמיגים"

כשחיפשתי צמיגים כאלה בדיוק, כמה טלפונים וקריאה בפורום הספיקו להבהיר לי שאלה שנותנים מחיר נמוך הוא במציאות לא קיים (לא במלאי, לא כולל החלפת ונטיל וכל מיני תירוצים), שלא נדבר על עלות הנסיעה למקום במקרה ואתה לא גר באזור.

בסופו מצאתי פנצ'ריה ליד הבית (גר בדרום) שנתנה לי אחלה מחיר, לא הכי זול שהיה אבל לא שילמתי יקר מדי.

• תוכן חדש...