Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2957 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

קיימות 3 הגדרות - עובד יומי, שעתי וחודשי. קיימת אפשרות לתגמל עובד גם לפי הספק וזה מקובל בענף הבנייה לדוגמא, אבל אסור שהתשלום בגין שעת הספק יפול מתשלום שכר מינימום שעתי.

• תגובות 69
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם
ואני חשבתי "שמערבבים" רק אותי... בנתיים רק אחד פה יוצא יום אחד בשבוע יותר מוקדם.

אצלנו (ironSource) הוחלט שימי ראשון הם ימי עבודה "מקוצרים" - היינו 8 שעות. בנוסף, יש 4-6 ימי ראשון בשנה (שהוחלטו ע"י החברה) שמוגדרים כחופש והמשרדים סגורים.

בפועל אני מגיע בשעות אחרות לעבודה (לא 10-19 כמו שמוגדר) אז אני לא ממש מנצל את היציאה מוקדם, אבל מרבית העובדים (להערכתי 80-90%) כן.

תומר.

פורסם

אני עובד כמאבטח במשמרות, חצי משרה, 3 משמרות בשבוע, העלו לי את השכר ב62 אגורות וחוץ מיזה כלום..

אצל אבא שלי במפעל מי שהיה מקבל מינימום, עובד עכשיו שעה פחות מקבל 29.12, מי שהיה מקבל יותר ממינימום, עובד שעה פחות עם אותו שכר (למעשה בסוף החודש, המשכורת שלו יורדת בעקבות המהלך)

פורסם

אני עובד בחטיבה של חברה גדולה מאוד, אצלנו כל החברה (עם כל החטיבות שלה, "חברות בת" כביכול), יוצאים ביום שלישי שעה אחת מוקדם יותר.

מי שרוצה יכול להישאר את השעה הזו והיא תיחשב כשעה נוספת.

פורסם
בחוזים של שכר גלובלי לפעמים מחלקים את השכר לשני חלקים, שכר עבור השעות הרגילות ושכר עבור שעות נוספות שמשולם בכל מקרה. כך אי אפשר לתבוע תשלום נוסף בגין שעות נוספות.

מה שBarryG אמר

השכר בחוזה מחולק ל-2 - שכר בגין שעות עבודה ושכר בגין שעות נוספות עד X שעות (שמאוד קשה לעבור אותם) - כל שעה מעבר ל-X תיחשב כשעה נוספת לעניין שכר.

.We apologise for the inconvenience

פורסם

אצלנו צימצמו את יום העבודה בכמה דקות בימי ראשון עד רביעי והיתרה צומצמה ביום חמישי.

משפיע בהחלט על עובדים שעתיים, ההסעות בסוף יום העבודה הוקדמו בהתאם.

אצלי באוטו, יש חצי סיבוב...ששומעים רדיו בלי המצבר.

פורסם

לא שינה כלום,בהגדרה קיצרו את יום חמישי בשעה,בפועל נשארים את השעה פשוט מקבל עליה שעה נוספת.

Bayerische Motoren Werke

Abarth 595

פורסם

בינתיים לא שינה כלום, לא יצאה הודעה רשמית. בטח יתייחסו רשמית בהמשך.

בפרקטיקה, אצלינו משלמים תוספת קבועה עבור שעות נוספות אז אין לזה משמעות בכל מקרה.

בפועל, לרוב האנשים בחברה אף אחד לא סופר את השעות, אז זה כל אחד והמצפון שלו.

פורסם
לא שינה כלום. לא הייתי מודע אפילו שזה קיים.

חבל שאתה לא מודע לזכויות שלך. מי יודע, אולי יש עוד דברים שבהם מקפחים אותך.

אבל, אני לא יודע מה יותר עצוב.

עובד כמוך שלא קיבל את זכויותו בגלל חוסר מודעות, במקרה הזה מכיון שהדבר גם לא בדיוק ברור, אז אי אפשר לתלות בך אשמה רבה.

או עובד כמוני, שיודע שמגיע לו לעבוד שעה פחות כל שבוע ופשוט שותק ומקטר כאן בפורום, במקום לשלוח מייל חריף למנהל חשבונות ולמנהל הישיר שבו הוא כותב שיפסיקו לסבן אותו ושייצא בחברה נוהל ברור מהם שעות העבודה החדשות.

בינתיים לא שינה כלום, לא יצאה הודעה רשמית. בטח יתייחסו רשמית בהמשך.

בפרקטיקה, אצלינו משלמים תוספת קבועה עבור שעות נוספות אז אין לזה משמעות בכל מקרה.

בפועל, לרוב האנשים בחברה אף אחד לא סופר את השעות, אז זה כל אחד והמצפון שלו.

עברו כבר חודשים, ולא יצאה הודעה רשמית? למה מחכים?

גם אצלנו נותנים שעות נוספות גלובליות. "חרא" שיטה, במקום לתת לי תוספת שכר אמיתית (שתשפיע על כל הזכויות שלי) נתנו לי כאילו שעות נוספות. עכשיו להוסיף עוד חטא על פשע ולהגיד לי שאם אני רוצה את השעה עבודה פחות אזי היא נמצאת בשעות הנוספות.

יופי טופי.

החוק היה לחמש ימי חופש בשנה, להתחיל שבוע עבודה ביום שני בחודשי הקיץ בכל תחילת חודש, כמו בהרבה מדינות בעולם. אבל, כרגיל אצלנו, ברגע האחרון שינו את זה לשטות הזאת, מתוך ידיעה שזה כלום ושום דבר, אף אחד לא יכול להנות מזה, חוץ מכמה שעובדים בהסתדרות, לשאר, פשוט גנבו לנו 5 ימי חופש בשנה,

Sent from my MI 5 using Tapatalk

בדיוק כך.

מה יעזור לנו, שעה פחות בשבוע.

סוף שבוע ארוך בחודשי הקיץ, עם המשפחה היה נחמד מאוד.

ברור שלא ישנה דבר - הקיצור צריך להיות בימי עבודה, לא בשעות עבודה.

"Only Mondays through Thursdays, that's what I always say"

- Dexter Morgan

כנ"ל.

שמח בשביל אלה שקבלו הפחתה של שעה ביום חמישי לדוגמא, או שני חצאי שעות. בכל זאת נחמד לצאת פעם בשבוע יותר מוקדם, עכשיו קיץ אבל בחורף שבזכות השינוי יוצאים פעם בשבוע בשעות אור זה יכול להיות נחמד מאוד.

לדעתי, חלק מהעניין שהעניין עובר ככה בשתיקה בחלק ממקומות העבודה. נובע מזה שכל אחד לעצמו, אין ארגון והתארגנות של העובדים וההנהלה דוגלת בשיטה של הפרד ומשול.

פורסם
ב 01/04 קוצרו מספר שעות העבודה בשעה לשבוע, איך זה השפיע אליכם?

שאלתי שוב את המנהל חשבונות. השיב, מבחינתי גם אין בעיה שפעם בחודש תצא 4 שעות יותר מוקדם.

בקיצור.

החוק כבר קיים חודשיים, חודשיים אני עובד רגיל ללא כל הפחתה כלשהי בשעות העבודה.

לא מבין למה אתה מתלונן. רשמת שמאפשרים לך לעשות פחות 4 שעות חודשיות ואתה בוחר שלא. על מי אתה מתלונן?

לא מבין גם מה רע בשעות גלובליות. משלמים תוספת עבור מספר גדול מאוד של שעות כל חודש (בד"כ בין 20 ל-40) ואתה מקבל את התשלום גם אם אתה לא עושה שעות נוספות בכלל. מבחינתי זה סוג של בונוס.

פורסם

אתה צריך להבין ששעות עבודה זה לא רק מה שמשלמים לך. המקום שאתה עובד בו נושא על גבו הוצאות קבועות גבוהות מאוד שלא קשורות בכלל לאם הוא עובד או לא (שכירות, ארנונה, פרסום, רכבים וכו'). שעה פחות בשבוע אומר העמסה של אחוז יותר גבוה מהקבועות על עלות העבודה שלך שיגרום לייקור השירותים שהחברה מספקת ולפעמים זה ההבדל בין אם אתה תיתן את השירות או ספק מחו"ל עם עלויות הרבה יותר נמוכות.

נחמד לעבוד שעה בשבוע ולקבל משכורת של 30,000 שקל אבל בשורה התחתונה עדיין צריך להיות תחרותי כי אחרת לא תהיה עבודה ומי שילך הביתה זה אתה.

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם
לא מבין למה אתה מתלונן. רשמת שמאפשרים לך לעשות פחות 4 שעות חודשיות ואתה בוחר שלא. על מי אתה מתלונן?

לא מבין גם מה רע בשעות גלובליות. משלמים תוספת עבור מספר גדול מאוד של שעות כל חודש (בד"כ בין 20 ל-40) ואתה מקבל את התשלום גם אם אתה לא עושה שעות נוספות בכלל. מבחינתי זה סוג של בונוס.

אז הבנת לא בדיוק נכון, בהתחלה התשובה הייתה תדבר עם המנהל הישיר, לאחר שהמנהל הישיר לא נתן לי תשובה, התשובה הייתה שמגיע 4 שעות חודשיות.

אף אחד לא ייתן לי להעדר 4 שעות ביום ובאופן אוטמטי יירד לי 1/2 יום חופש

עצם התשובה של מגיע 4 שעות בחודש מראה על נפנוף מכיון שהדבר לא נכון ולא מדוייק, בחישובי שכר אין בערך ואין בכאילו, יש חוקים ועל פיהם צריכים לעבוד.

• תוכן חדש...