Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2961 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

החוק הזה ממש מעולה לי, עכשיו הסיכוי שיורידו לי יום חופש בגלל איחורים קבועים (אין ברירה, אלא לאחר, מסיבות אישיות), הוא אפסי. על איחורים עצמם סולחים לי כמובן, אחרת מזמן לא הייתי עובד שם. :-D

• תגובות 69
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם
אתה צריך להבין ששעות עבודה זה לא רק מה שמשלמים לך. המקום שאתה עובד בו נושא על גבו הוצאות קבועות גבוהות מאוד שלא קשורות בכלל לאם הוא עובד או לא (שכירות, ארנונה, פרסום, רכבים וכו'). שעה פחות בשבוע אומר העמסה של אחוז יותר גבוה מהקבועות על עלות העבודה שלך שיגרום לייקור השירותים שהחברה מספקת ולפעמים זה ההבדל בין אם אתה תיתן את השירות או ספק מחו"ל עם עלויות הרבה יותר נמוכות.

נחמד לעבוד שעה בשבוע ולקבל משכורת של 30,000 שקל אבל בשורה התחתונה עדיין צריך להיות תחרותי כי אחרת לא תהיה עבודה ומי שילך הביתה זה אתה.

אני מבין את זה. אבל יש הבדל בין מפעל יצרני שעובדים בו מסביב לשעון עם הפסקות מוגדרות לבין עבודה משרדית. ממה שראיתי עד היום בעבודות משרדיות (כן, גם הייטק עם שכר של 30K), יש הרבה עובדים עם יעילות נמוכה שלוקחים הפסקות קפה/סיגריה/נשנוש ללא חשבון. במקומות כאלו, שעה אחת פחות בשבוע לא תורגש.

רון פו, אם לא עדכנו במערכות נוכחות שלכם את השעות, אז אתה בבעיה וזה כנראה בניגוד לחוק.

פורסם

בכל מקום יש את הפסקות הקפה והסיגריה או סתם עצירה למנוחה. אנחנו מעסיקים בני אדם ולא רובוטים.

את העצירות האלה כבר כל מעסיק תמחר. עכשיו אנחנו מוסיפים עוד קיצור ועוד ירידה בפריון שמתווסף לעלויות הגבוהות גם ככה ביחס לשאר העולם.

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם

בוא תשווה ארנונה, חשמל, מים ומיסים שאנחנו משלמים ביחס לעולם.

אני משלם על מגרש של 5 דונם 17,000 שקל לחודש רק ארנונה ואפילו על פינוי הזבל אני משלם בנפרד.

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם (נערך)
לא מבין למה אתה מתלונן. רשמת שמאפשרים לך לעשות פחות 4 שעות חודשיות ואתה בוחר שלא. על מי אתה מתלונן?

לא מבין גם מה רע בשעות גלובליות. משלמים תוספת עבור מספר גדול מאוד של שעות כל חודש (בד"כ בין 20 ל-40) ואתה מקבל את התשלום גם אם אתה לא עושה שעות נוספות בכלל. מבחינתי זה סוג של בונוס.

זה לא בונוס ולא נעליים. המעסיק מצפה ממך מראש לבצע שעות נוספות וזה מראה דרך כלל על משרה תובענית. אני מבטיח לך שהכל נרשם והעובדה שאתה מקבל תשלום שעות נוספות ולא מבצע אותן יעלה בשלב כלשהו בהעסקה שלך.

בוא ותשווה את כמות השעות החודשיות שאנו נדרשים להם (182 בממוצע) ביחס לעולם.

ביחס למזרח הרחוק יפן, סין, דרום קוריאה אנחנו עובדים הרבה פחות. ביחס למערב אירופה אנחנו עובדים הרבה יותר, אבל למעט גרמניה ואולי צרפת ובריטניה המדינות שם רגל אחת בקבר. ביחס לארצות הברית אנחנו נמצאים איפשהו באמצע.

עריכה אחרונה על ידי ChemGuy85
פורסם

בחברה שאני עובד בה, החל מהראשון באפריל, קוצצה חצי שעה בשבוע מכל יום ראשון

וכמו כן, תורנות חודשית ביום שישי, 4 שעות בחודש, בוטלה.

סה"כ מדובר בקיצוץ של 6 שעות חודשיות (או 1.5 שעות שבועיות, אם מחלקים את זה)

פורסם (נערך)
זה לא בונוס ולא נעליים. המעסיק מצפה ממך מראש לבצע שעות נוספות וזה מראה דרך כלל על משרה תובענית. אני מבטיח לך שהכל נרשם והעובדה שאתה מקבל תשלום שעות נוספות ולא מבצע אותן יעלה בשלב כלשהו בהעסקה שלך.

בתחומים מסויימים זה נוהל מקובל. אף אחד לא רושם שום דבר, וזה לא עולה אף פעם. החוזה אומר שחלק מסוים מהשכר שלך הוא תשלום מראש על שעות נוספות, שאתה לא מחויב לבצע. על התשלום הזה אתה מקבל זכויות סוציאליות מלאות. לא נתקלתי מעולם במישהו (לפחות בחברות היטק - ואני מכיר הרבה כאלה, כולל אני עצמי) שנתקל באיזושהי בעיה או שבאו אליו בטענות בנושא הזה.

(אגב, אין לי מושג בקשר לחוקיות הנוהל הזה, ואני לא מתיימר לטעון שהוא חוקי או לא. רק מתאר את המצב.)

עריכה אחרונה על ידי malcishua
פורסם

עברו כבר חודשים, ולא יצאה הודעה רשמית? למה מחכים?

גם אצלנו נותנים שעות נוספות גלובליות. "חרא" שיטה, במקום לתת לי תוספת שכר אמיתית (שתשפיע על כל הזכויות שלי) נתנו לי כאילו שעות נוספות. עכשיו להוסיף עוד חטא על פשע ולהגיד לי שאם אני רוצה את השעה עבודה פחות אזי היא נמצאת בשעות הנוספות.

אצלנו קצת איטיים, בסוף יתייחסו אני מניח.

השעות הנוספות הגלובליות הן תוספת שכר אמיתי שמשולמות עליה כל ההפרשות. כולל פנסיה וקרן השתלמות מעל התקרה. השכר אפילו צמוד למדד.

פשוט דרך לא להתחשבן על שעה פה או שעה שם.

בכל מקרה, כמו שאמרתי אף אחד לא סופר את השעות. אין לי בעיה למשל להעלם לשעתיים ללכת לטיפת חלב עם התינוקות. כל אחד צריך לעשות את העבודה שלו, וזה לא קריטי לאף אחד אם הוא עשה מעט פחות שעות או מעט יותר שעות ביחס למשרה מלאה.

פורסם
בינתיים לא שינה כלום, לא יצאה הודעה רשמית. בטח יתייחסו רשמית בהמשך.

בפרקטיקה, אצלינו משלמים תוספת קבועה עבור שעות נוספות אז אין לזה משמעות בכל מקרה.

בפועל, לרוב האנשים בחברה אף אחד לא סופר את השעות, אז זה כל אחד והמצפון שלו.

אצלנו החוק נכנס בפועל לאחר מספר שבועות ולכן זוכינו בשעות חופש רטרואקטיבית.

תוודא שזה קורה גם אצלך.

.We apologise for the inconvenience

פורסם

סתם קשקוש השעה בשבוע הזו,הייתי מעדיף לדלג על יום ראשון לחלוטין (מה שטוב לעולם טוב גם לנו)

בפועל,הורידו לנו 12דק ביציאה ובכניסה,ככה שעם ההסעות מגיעים מוקדם יותר ומחתימים רגיל,ויוצאים מוקדם יותר.

הוועד טיפשים שלנו העלה את השכר בתירוץ של השעה בשבוע הזו,אבל מבדיקה מדוקדקת,השכר שלנו עלה ב60אג' בגלל ההסכם שכר שנקבע לפני שנתיים,ולא בגלל שום דבר אחר.

GTI

I'm not insane,My mother had me tested

סאאמק כולכם.

:lol:

פורסם
כי אחרת זה הרעת תנאים.

לא הבנתי.

נניח ואני מקבל שכר כל חודש סכום עבור משרה מלאה (186) + 25 שעות נוספות, בין אם עשיתי אותן ובין אם לאו.

היום אותו השכר משתלם עבור 182 שעות + 25 שעות נוספות.

אני לא מגיע לתקרת השעות הנוספות לא כך ולא כך. אולי פעם ב-5 שנים.

איפה ההרעה? מעבר לעובדה שאם אני רוצה, אני יכול להחפף חצי שעה או אפילו שעתיים קודם אם מתחשק לי, כמו שיכולתי לעשות לפני הקיצוץ ל-182 שעות?

• תוכן חדש...