Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

מצלמת פוג'י XT2 יד2 או סוני A6500?

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2939 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

היי

יש לי התלבטות בין 2 המצלמות האלו.

הציעו לי לקנות פוג'י XT2 דגם גריפיט ב4300 (יד2) עם אחריות לשנתיים

בת 3 חודשים.

לעומת זאת יש לי התלבטות לגבי הסוני A6500 חדשה שבהפרש של 1000 ש"ח.

מה הכי מומלצת? אהבתי איך שהXT2 נראית דגם הגריפיט.

הXT20 ירדה לי בזמנו מהפרק בגלל גודל שהיא קטנה מדי.

תודה רבה.

*pontiac tempest 1992 V6 3.1 liter

Pontiac - we are driving excitement

• תגובות 77
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

ההבדל הענק הוא באופן התפעול, אבל אתה בטח יודע.

אני הייתי מעדיף פוג'י, בגלל זה. יש משהו מאוד קורץ בזה שגם כשהמצלמה סגורה אתה רואה את כל הכיוונונים (צמצם, תריס וכו').

אם אני גם זוכר נכון, העדשות הטובות של סוני מאוד יקרות, ואלו הבינוניות של פוג'י, מאוד טובות.

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

פורסם
ההבדל הענק הוא באופן התפעול, אבל אתה בטח יודע.

אני הייתי מעדיף פוג'י, בגלל זה. יש משהו מאוד קורץ בזה שגם כשהמצלמה סגורה אתה רואה את כל הכיוונונים (צמצם, תריס וכו').

אם אני גם זוכר נכון, העדשות הטובות של סוני מאוד יקרות, ואלו הבינוניות של פוג'י, מאוד טובות.

קודם כול תודה.

אכן כן העדשות של סוני יקרות משמעותית ופוג'י לפחות להתחלה חשבתי לרכוש 18-55 ולאחר מכן

עדשת 56 כשיהיה תקציב.

המצלמה של פוג'י היא מבחור נחמד יד2 הוא רכש אותה לפני 3 חודשים עם אחריות לשנתיים

של שמעוני. חדשה בצבע גריפיט עולה 7000 ש"ח גוף בלבד והשחורה פחות נראית לי

חיצונית. המחיר טוב 4300?

פורסם (נערך)

אתה מזכיר רק את דגמי הגופים - איזה עדשות ואבזרים מגיעים איתן?

ועוד דבר - מה הצרכים שלך?

וכשאתה כותב "הפרש של 1000 ש"ח - פחות או יותר?

קשה לקבוע את התמורה מתאימה למחיר בלי מידע שלם על העיסקה.

ד"א - אני רכשתי לאחרונה מצלמת MFT בסיסית - Panasonic GX85 עם צמד עדשות קיט (12-32 ו-45-150 מ"מ, שתיהן f/3.5-5.6), הקיט עלה לי 2600 ש"ח עד הבית. כרגע המבצע נגמר - הקיט שמגיע באותו מחיר הוא בלי ה-45-150 - אבל אולי יחזור. אני מודע לכך שמדובר בעדשות קיט, אם כי נחשבות לא רעות יחסית למחירן. חוות דעת (של משתמש בסיסי) - אולי לאחר חופשת הקיץ.

עריכה אחרונה על ידי sperial
לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

2 המצלמות במחיר שציינתי גוף בלבד ללא עדשה.

4300 לפוג'י יד2

לסוני A6500 5300. חדשה מהחנות.

עדשה ארכוש 18-55 להתחלה בנפרד מהסכום של המצלמה.

הצרכים שלי הם,צילומי פורטרטים,צילומי רחוב,אולי צילומי מטוסים אבל

זה אולי בהמשך שיהיה לי תקציב לרכוש עדשה מתאימה לזה לבנתיים

יש לי ניקון עם עדשת טלה לדבר הזה.

פורסם

כמובן שהצרכים שלי שונים משלך ולכן הציוד הרבה יותר בסיסי, עם דגש על קומפקטיות.

ציינתי את הרכישה שלי כיון שיש כאן לא מעט צרכני צילום בסיסי שמתעניינים ברמות האלה. לצערי המבצע האמור הסתיים.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם
כמובן שהצרכים שלי שונים משלך ולכן הציוד הרבה יותר בסיסי, עם דגש על קומפקטיות.

ציינתי את הרכישה שלי כיון שיש כאן לא מעט צרכני צילום בסיסי שמתעניינים ברמות האלה. לצערי המבצע האמור הסתיים.

אכן כן.

פורסם

אני משתמש בפוג'י כבר שנה. XT20 שהיא כמעט זהה לXT2 ועם עדשת הקיט 18-55 56 1.2 ו35 1.4 .

המפתח לשאלה שלך היא שתי שאלות

1-מה העדיפות שלך עדשות או גוף מתקדם יותר. (זה גם עשוי להתקזז)

2-ארגונומיה ונוחות תפעול שזה משהו שתצטרך לבדוק לראות ולהרגיש. אם כי מקובל בפורומים לציין את סוני לרעה בסגנון התפריטים. ואת פוג'י כנישה תפעולית חלק אוהבים וחלק שונאים.

אז כך מערכת הפוקוס בפוג'י לא ברמה של סוני וזו עובדה! סוני מהירות יותר זה המצב.

אממה מבחר העדשות בסוני לE מאונט נמוך יחסית במיוחד בזום עם מחיר בשמיים ואופטיקה שלא מוגדרת דה בסט יחסית למחירה.

בפוג'י יש עדשה לכל שימוש מבחר ענק ואיכותי מאווווד. גם כאן יש קאט'צ!! העדשות המעניינות יותר הן איטיות (56 1.2 23 1.4 35 1.4) מצד שני האיכות שלהן לטעמי פנטסטית. אם תרצה יש עדשות באותן הטווחים מהירות יותר וזולות עם צמצם 2. עוד יתרון ענק היא עדשת הקיט. 18-55 2.8-4 זה משהו שלא תמצא בסוני ובוודאי לא בגזרת המחיר...... עדשה קטנה וטובה שמתאימה לרוב השימושים הסטנדרטיים.

השאר לשיקולך..... אני בחרתי פוג'י למרות שכל יומיים אני חושב לעבור לסוני בגלל המהירות ואז חוזר בי בגלל היציע העדשות. אם הצילומים שלך הם לא של אובייקטים נעים במהירות גבוהה ואתה מוכן להתפשר בנושא הזה לטעמי הפוג'י כמכלול טובה יותר.

בנוסף אם ענייני עומק שדה רדוד לא מעניינם אותך תשקול מערכת MFT (פנסוניק/אולימפוס) הן מהירות מיוצבות ועם עדשות קטנטנות והיצע של אינספור עדשות.

צרפתי לינק לקבוצה של פוג'י בישראל קבוצה סמי משפחתיתי תוכל להעזר שם...

https://www.facebook.com/groups/fujixisrael/

פורסם

אני רוצה להעיר משהו לגבי עדשות "מהירות", בייחוד בצד הרחב. צמצם פתוח מאוד זה לרב שימושי באופן תיאורטי בלבד, כי עומק השדה המתקבל כ"כ שטוח, שאי אפשר לצלם עם זה כמעט כלום (בטח שלא צילומי רחוב).

פורסם

נכון..

אני פחות מתחבר לצילומים שמלווים בפלאש, כי אלא אם מדובר בפלאש יעודי שאני יכול לכוון כלפי מעלה, הכל מרגיש מלאכותי

ככה נוצר מצב שאני מסתובב ללא הפלאש בכלל, ומעדיף לצלם בתאורה טבעית ויהי מה.

לצורך כך הצטיידתי בסוני 35ממ 1.8, אבל כל מה שמתחת ל 2.8 פשוט נותן עומק שדה ככ רדוד שזה לא שמיש, גם בפורטרט נוצר מצב שבו רק חלק מהפנים בפוקוס.

הדיון הזה מעניין אותי מאוד, כי אני בהתלבטות דומה בעצמי.

עם מירורלס של סוני מהדגמים הישנים (NEX5R), וכיום עם עדשת קיט 16-50 וה35 שציינתי, ואני מרגיש שיש מקום לשפר את כל הסטאפ כי:

1. הגוף ישן, ואני מרגיש הרבה פעמים את הצורך במערכת פוקוס מהירה יותר

2. מרגיש את הצורך בעדשה איכותית בטווח רחב יחסית, שתאפשר לי לצלם גם בתוך מבנה בתנאי תאורה לא אידיאליים, לאו דווקא עם פלאש..ה 16-50 גרועה עם צמצם פתוח, ובכללי לא חדה בטירוף.

אך מבחר העדשות דל מאוד ואני תוהה אם בכלל כדאי לי לשפוך כ 1000$ על עדשת זום של סוני או אולי להתקדם הלאה למערכת אחרת שתתן לי אפשרויות יותר טובות, והפוג'י XT20 בהחלט נראית כאופציה

איפה עומדת מערכת הפוקוס של הפוג'י ביחס לסוני?

פורסם

תודה חברים.

קראתי אונליין שאם לא טועה בעוד חודש תצא לשוק בארה"ב פוג'י XT100 במחיר שיהיה יותר נמוך

מהXT20 למי שפה מעניין.

חבר רכש לאחרונה סוני A7III התנסתי בה יום שלם מצלמה מדהימה וגם די נוחה לי ביד

הבעיה שהמחיר לגוף מתחיל בארץ קרוב ל10K.

אני צריך לפגוש השבוע את הבחור עם הXT2 ולהחליט כנראה שאחליט אחרי שאתנסה מעט

במצלמה.

העדשות חשובות לי וגם מהירות המצלמה בלי קשר אם ארכוש פוג'י/סוני להתחלה אתחיל עם עדשה

בסיסית ולאט לאט אתקדם.

פורסם
אני רוצה להעיר משהו לגבי עדשות "מהירות", בייחוד בצד הרחב. צמצם פתוח מאוד זה לרב שימושי באופן תיאורטי בלבד, כי עומק השדה המתקבל כ"כ שטוח, שאי אפשר לצלם עם זה כמעט כלום (בטח שלא צילומי רחוב).

לא מדויק. במפתח צמצם נתון, ככל שהעדשה רחבה יותר כך המרחק ההיפרפוקאלי קרוב יותר, עומק השדה עמוק יותר והוא עמוק עוד יותר ככל שנקודת הפוקוס רחוקה יותר. בפועל, מה שזה אומר, ש-15 מ"מ על F2.8 (על FF) יכולה לתת לך את "הכל בפוקוס" בלי יותר מדי בעיה. אחרי בדיקה - נקודת הפוקס צריכה להיות במרחק של 2.8 מטר.

יתרה מזו, עדשה מהירה מאפשרת לך תמונה חדה יותר ביחס לעדשה איטית בכל מפתח נתון כי אתה משתמש יותר ויותר במרכז הזכוכית. נניח עדשת F2.8 לעומת F4 במפתח F5.6.

מקווה שהסברתי את עצמי כמו שצריך.

ולגבי העדשות של סוני, סיגמא הודיעו לא מזמן שהם יתחילו למכור עדשות עם מאונט E. אז זה גם משהו לקחת בחשבון.

לגבי המצלמות עצמן - לא מכיר, לא יודע, אז לא יכול להמליץ.

Ford Focus estate ; Subaru XV

פורסם
לא מדויק. במפתח צמצם נתון, ככל שהעדשה רחבה יותר כך המרחק ההיפרפוקאלי קרוב יותר, עומק השדה עמוק יותר והוא עמוק עוד יותר ככל שנקודת הפוקוס רחוקה יותר. בפועל, מה שזה אומר, ש-15 מ"מ על F2.8 (על FF) יכולה לתת לך את "הכל בפוקוס" בלי יותר מדי בעיה. אחרי בדיקה - נקודת הפוקס צריכה להיות במרחק של 2.8 מטר.

אה, טעות סופר שלי, היה צריך להיות בצד הצר, בהודעה המקורית.

אבל גם בצד הרחב, מרחק היפרפוקאלי לא אומר שהכל בפוקוס, זה אומר שהכל מנקודה זו ואילך הכל בפוקוס. אם אתה ב-15מ"מ (על FF) יש לך הרבה מאוד "שטח" שנכנס לפריים במרחק של 2.8 מטר ממך והרבה עיוות עדשה, לכן זה לא לצילומי אובייקטים, זה רלוונטי לצילומי ארכיטקטורה ונוף.

באורכי מוקד שרלוונטים לצילומי רחוב/אנשים, המרחק ההיפר-פוקאלי כבר לא רלוונטי (רחוק מדי כדי שאובייקט יהיה משמעותי בפריים).

לגבי חדות העדשה בכלל, בד"כ עדשה יקרה יותר היא גם טובה יותר, כך שעדשות עם צמצם פתוח יותר הן טובות יותר לרב כי איכות התכנון והייצור שלהן עדיפה.

• תוכן חדש...