Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2997 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום,

ביום רביעי האחרון הכנסתי את הרכב שאותו הייתי מעוניין לרכוש לבדיקה באחד המוסכים שבודק רכבים לפני קנייה. לאורך כל הבדיקה הייתי נוכח ליד הרכב וראיתי מה הבודק בחן למעט יציאתו לנסיעת מבחן. לאחר מכן הבודק ישב איתי והדפיס לי את הדו"ח,שנראה עלוב למדי יחסית לדו"ח שראיתי אצל מכון אחר לדוגמא. בממצאים נרשם כי במנוע נמצאו דליפות לחץ בינוניות ועוד כמה דברים. כל הבדיקה ערכה באיזור ה15-20 דקות ונראתה לי דיי "חאפרית".

שאלתי מישהו שמבין מה דעתו על הרכב והוא אמר לי שמטריד אותו הדליפות לחץ, התקשרתי לבודק כדי שיסביר לי מהי המשמעות שכן הוא לא דיבר איתי כלל על הערה הזו בנוגע לדליפות הלחץ (אם הוא בדק את זה) והוא אמר לי כי "המנוע נסע 50 אלף קילומטר זה לא מנוע חדש יש לו דליפות לחץ,חייבים לרשום את זה" . (יש לציין כי לאורך כל הבדיקה לא ראיתי שפירק את הפלאגים ובדק עם מכשיר ייעודי).

חזרתי לאותו מכון,שלא מצא פגמים נוספים ברכב,כגון בוכנות דלת תא מטען לא תקינות ,נורות שרופות וכד'

וכששאלתי אותו שם אם הוא בדק הוא אמר לי שכן,הראה לי מכשיר שחור קטן ואף הראה לי פלט של הבדיקה של הלחץ (שנמצא אצלי בדו"ח אבל לא שמתי לב אליו כי הוא לא הציג לי אותו.) לא ידעתי מה לומר לו כי חשבתי שלא בדק כלל. לאחר שיצאתי מהמכון ונסעתי משם גיליתי כי הבדיקה שמופיעה מביאה נתונים עבור 4 צילינדרים ואילו לי יש רק 3 (סוזוקי אלטו). לכן אני חושש שיש כאן זיוף בדיקה.

האם ישנה אפשרות משפטית להגשת תביעה על כך?

פורסם

לא זיוף, מכשיר לבדיקת קומפרסיה יחסית אוטומטית נותן תוצאות של 4 צילינדרים אם לא מגדירים משהו אחר. במקרה זה צילינדר אחד מופיע פעמיים.

פורסם

בעיקרון זו שאלה לפורום טכני.

הבדיקה היא בדיקת דחיסה יחסית. כל צילינדר נבדק ביחס לצילינדרים אחרים, לא מפרקים פלגים ומודדים דחיסה ממש.

הבוחן לפני הבדיקה דואג שהמנוע לא יניע בזמו הבדיקה (מנתק משהו).

אחרי זה הבוחן מחבר את המכשיר ונותן סטרטר כמה שניות.

המכשיר בודק את צריכת הזרם של הסטרטר.

בהנחה שבכל הצילינדרים יש קומפרסיה זהה, צריכת הזרם של הסטרטר תיהיה זהה כשהוא מבצע את פעימת הדחיסה בכל אחד מהצילינדרים. נראה בפלט מספרים (אין משמעות למספרים עצמם) זהים או כמעט זהים.

אם יש צילינדר אחד חלש אז לסטרטר יהיה יותר קל לבצע בו פעימת דחיסה והוא יצרוך פחות זרם מהמצבר באותו מחזור. ואז נראה בפלט של המכשיר שיש מספר אחד נמוך מאחרים, זה מצבע על בעיה צילינדר מסויים. במקרה כזה יש טעם לבצע בדיקה מסורתית עם פירוק מצתים.

בבדיקת דחיסה יחסית מקובל להניח שעד 10% הפרש בין המספרים - תקין.

• תוכן חדש...