Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

האם מערכת START/STOP משתלמת?

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2963 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

יש לי דאצ'יה סנדרו סטפוויי שנת 2016 (עלתה על הכביש בינואר של אותה שנה)

בזמן האחרון המצבר שלי גוסס ולאחר בדיקה הבנתי שצריך להחליפו.

עלות החלפת המצבר למצבר שתומך בSTART & stop עולה כ-900 שקל (כולל עבודה ומע"מ).

מצבר רגיל עולה 450.

אני מתלבט אם להמשיך עם המערכת או לבטל אותה ולרכוש מצבר רגיל (אם זה אפשרי בכלל).

הבנתי שלפחות בדגם הזה המערכת שוחקת את המצבר יחסית מהר יותר ואני לא הראשון שהמצבר אצלו מת אחרי תקופה די קצרה אפשר לומר.

עד כמה זה באמת חוסך בדלק ובכסף אם כל שנתיים וחצי בערך אני צריך להוציא כמעט 900 שקל על מצבר חדש?

• תגובות 46
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

המערכת לא היתה מלכתחילה אמורה להשתלם לצרכן הסופי, המערכת נועדה להתמודד עם הדרישה הרגולטורית להפחתת זיהום האוויר (והקלות במיסי יבוא וכו')

התחשיב הוא שאם הרכב עומד בכ-30% מהזמן בנהיגה בתוך העיר (למשל), כל מה שצריך לעשות ע"מ להוריד את זיהום האוויר ב-30% בנהיגה עירונית זה לגרום למנוע לא לעבוד כשהרכב עומד.

האפשרות השנייה והיקרה הרבה יותר היא לנסות לתכנן את המנוע בצורה יעילה יותר, או לרמות בבדיקות.

פורסם

על פי פרסומים זרים, חוסכת 10-15% בדלק.

לפני 8 שעות, זבובון כתב:

המוסכניק שלי באמת נראה שעובד בניסוי והטעיה

פורסם

אבל דורשת מצבר יקר ואולי בלאי גבוה, צריכת דלק גבוהה=זיהום אוויר גבוה, זאת המשוואה.

כמו תמיד, אפשר לחפש את השקל מתחת לפנס, או לנסות לתכנן מערכת יעילה יותר.

אני לא מתיימר לדעת או להבין בתהליכי תכנון ויצור של מנועי בעירה פנימית, אני רק אומר שחיסכון בדלק לא תמיד משתווה לחיסכון לצרכן.

פורסם

מבחינתי היתרון העיקרי במערכת הזאת זה ההתנעה החוזרת האוטומטית כשאני לוחץ על הקלאץ' במקרה הנדיר שאני בטעות עוצר בהילוך ולא שמתי לב ולא לחצתי גם על הקלאץ' או בזינוק קשה בעליה והמנוע נכבה. מעבר לזה המערכת די מעצבנת, בעיקר בקיץ כשאתה עם מזגן ואני מוצא את עצמי כל נסיעה מבטל את המערכת עם הכפתור ביטול/הפעלה שלה (ובישראל רוב השנה חם ולכן רוב השנה המזגן עובד). אז תאכלס השאלה היא כמה באמת דלק היא חוסכת לעומת בלאי של דברים אחרים שאני נאלץ לשלם עליהם אחר כך (כמו למשל במקרה הנוכחי, המצבר שגם נגמר מהר יותר וגם יקר פי 2 לפחות). לפי חישוב חיסכון בדלק של 10%-15% זה יוצא ממש לא משתלם להחזיק את המערכת הזאת. תקנו אותי אם אני טועה.

פורסם

מבחינה פיזיקלית, לפי חוקי התרמודינמיקה, מנוע בעירה פנימית לא יכול לעבור 40% נצילות. מנועי הרכבים קרובים יחסית למספר הזה. מנוע הפריוס בדור הנוכחי נמצא במספר הזה בדיוק ולכן כל שיפור עתידי שיהיה (אם יהיה) לצריכת הדלק של הפריוס כבר יגיע ממקורות אחרים.

הפריוס משתמשת במחזור אטקינסון, שפוגע בהספק המירבי שלו לטובת נצילות. רכבים שלא יכולים לפצות על מחסור זה באמצעות מנוע חשמלי, כנראה לעולם ישארו קצת פחות יעילים.

ואם כבר מדברים על הפריוס - שם המנוע מונע ומכובה עשרות פעמים לפחות בכל נסיעה ואין עם זה בעיית שחיקה, כך שהחששות מעט מוגזמים.

הסטארט-סטופ יתוגבר בשנים הקרובות במכוניות רבות במערכות היברידיות קטנות וחשמל 48V (אם החשמליות לא ינצחו קודם). זה יאפשר הנעה חלקה ונעימה יותר (כמו בפריוס), הפעלת כל המערכות, כולל מזגן, בעזרת חשמל, ועל כן גם תהיה יכולת לכבות את מנוע הבעירה הפנימית כשלא יהיה בו צורך בירידות, בלימות ואולי מצבים נוספים.

פורסם

יש כבר מנועים ניסיוניים שמגיעים ל50% נצילות, והתכנון של מאזדה לSkyactive 3 (עוד 10 שנים בערך) הוא להגיע ל56% נצילות.

יש גם נסיונות אחרים, למשל מנוע שמשלב דיזל ובנזין מגיע (מעבדה בלבד כרגע) עד ל 60% נצילות! (תראה את הסרטון הבא -

)

Fiat Uno 1994 - Mazda 3 2005 - Volkswagen Jetta 2011 - Seat Leon 2013 - Subaru XV 2018

פורסם
מבחינה פיזיקלית, לפי חוקי התרמודינמיקה, מנוע בעירה פנימית לא יכול לעבור 40% נצילות. מנועי הרכבים קרובים יחסית למספר הזה. מנוע הפריוס בדור הנוכחי נמצא במספר הזה בדיוק ולכן כל שיפור עתידי שיהיה (אם יהיה) לצריכת הדלק של הפריוס כבר יגיע ממקורות אחרים.

הפריוס משתמשת במחזור אטקינסון, שפוגע בהספק המירבי שלו לטובת נצילות. רכבים שלא יכולים לפצות על מחסור זה באמצעות מנוע חשמלי, כנראה לעולם ישארו קצת פחות יעילים.

ואם כבר מדברים על הפריוס - שם המנוע מונע ומכובה עשרות פעמים לפחות בכל נסיעה ואין עם זה בעיית שחיקה, כך שהחששות מעט מוגזמים.

הסטארט-סטופ יתוגבר בשנים הקרובות במכוניות רבות במערכות היברידיות קטנות וחשמל 48V (אם החשמליות לא ינצחו קודם). זה יאפשר הנעה חלקה ונעימה יותר (כמו בפריוס), הפעלת כל המערכות, כולל מזגן, בעזרת חשמל, ועל כן גם תהיה יכולת לכבות את מנוע הבעירה הפנימית כשלא יהיה בו צורך בירידות, בלימות ואולי מצבים נוספים.

אם אתה לא בקיא בתרמודינמיקה עדיף לך לא לנסות להיראות כאילו אתה כן, זה נראה רע.

פורסם

אכן יצאתי חומוס. כתבתי משהו מהזיכרון והוא כבר לא מה שהיה פעם.

לפריוס אכן 40% נצילות וזה המנוע הסידרתי היעיל ביותר, אך ניתן להגיע גבוה משמעותית יותר.

סליחה.

פורסם
השאלה האם יש בכלל דרך לבטל את המערכת הזאת באופן קבוע?

תשובה היא כן.

למצבר יש אחריות תוכל להחליף אותו בחינם עד שנתיים אני חודב.

פורסם
השאלה האם יש בכלל דרך לבטל את המערכת הזאת באופן קבוע?
יש רכבים שכן ע"י ניתוק חיישן שיושב על המצבר או גישור כזה או אחר או דרך מיחשוב מקורי.

• תוכן חדש...