Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3104 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

הנה כתבה מענינת (קישור) ממנה אפשר ללמוד שבצרפת מכת תאונות הדרכים חמורה יותר מאשר בישראל (הרוגים למאה אלף איש), וכן שמספר ההרוגים עולה שם בשנים האחרונות. כנראה שאת התופעה של עליית מספר ההרוגים יש לייחס לשינויים בהרגלי הנהיגה - שימוש בטלפונים סלולריים למשל - ופחות לרמת הבטיחות של התשתית ושל הרכבים.

מה שהפתיע אותי אלה הצעדים בהם מתכוונת לנקוט הממשלה הצרפתית - הורדת המהירות המותרת בכבישים בין עירוניים והחמרת הענישה לנהגים שמשתמשים בטלפונים סלולריים.

האם לדעתכם צעדים אלה באמת יעזרו?

"Weyland Yutani Corp - "Building Better Worlds

Porsche GT4, Subaru BRZ, Audi A3

פורסם

מהירות לא תעזור כמובן, מנהג אחיפה טובה יותר נהג הסחות דעת כגון סלולר חד משמעית כן.

רק שבשביל זה צריך כוח אדם...

2017 Type R

פורסם

הורדת מהירות ועוד-איך יכולה לעזור.

ברוב המקרים, העלאת המהירות תגדיל את כמות ההתנגשויות, והורדתה תקטין אותן. רק באחוז קטן מהמקרים היחס הזה לא יתקיים.

הייתי בטוח שהילוך M נועד בשביל עליות [Mountain]

פורסם

מהירות לא הורגת, נהגים מפגרים כן, משמע שימוש בסלולר ובדברים אחרים שמסיחים דעת בנהיגה, חוסר יכולת לזרום עם התנועה, התנכלות בשמאלי, חוסר תזמון.

פורסם

עזוב סמנטיקה: כשאתה מעלה את מגבלת המהירות, ברוב המקרים יהיו יותר התנגשויות. כשאתה מוריד - לרוב יהיו פחות.

פורסם
עזוב סמנטיקה: כשאתה מעלה את מגבלת המהירות, ברוב המקרים יהיו יותר התנגשויות. כשאתה מוריד - לרוב יהיו פחות.

וגם אם תהיה אותה כמות התנגשויות הן יהיו חמורות פחות.

סך הכל יש הגיון להוריד מהירות אם אכן רוב תאונות הדרכים קורות על כבישים מהירים.

Ford Fiesta 2014- Manual 1.25

פורסם

לפני שנתיים נהגתי כמה ימים בפרובאנס. הרגשתי כמו בנגב. בעקר חיתוכי עיקולים עיוורים, אבל גם כל מיני התנהגויות יםן תיכוניוךת אחרות. הדבר היחיד שהיה שונה ממקומותינו היה מיעוט צפירות.

לצרפתים יש כאלה גלים - לפני מספר שנים הם התקינו הרבה מאד מצלמות מהירות דומני שהם טוענים שבכך הם הפחיתו מאד תאונות.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

אה והם לא חייבו התקנת מוביל איי בכל הרכבים? לא מבינים כלום הצרפתים האלה! :?

לא, אבל ברצינות. השלילה למי שמדבר או מתכתב בזמן נהיגה - אני בעד שיהיה את זה גם בארץ.

לא נראה לי שהקנס והנק' זה מספיק מרתיע.

V5

פורסם

בארץ הרוב נוסעים 15 קמ''ש מעל המותר בממוצע, מה יקרה כאשר תיהיה החמרה במהירות של עד 10 קמ''ש?

פקקים פקקים ועוד פקקים וזה יגרום לחוסר סובלנות. לכן לדעתי עדיף לאכוף את הדברים שמסביב שבאמת גורמים לתאונות.

פורסם
מהירות לא הורגת, נהגים מפגרים כן, משמע שימוש בסלולר ובדברים אחרים שמסיחים דעת בנהיגה, חוסר יכולת לזרום עם התנועה, התנכלות בשמאלי, חוסר תזמון.

אני כמעט בטוח שבנוסחת חוק שימור התנע המהירות דווקא משחקת תפקיד דיי מרכזי...

בקיצור, ניוטון דווקא לא היה מסכים אתך.

פורסם

יכול להיות שביחס למספר האנשים מצב הצרפתים (אולי) דומה לשלנוף אבל אני חושב שביחס לנסועה השנתית יש פה יותר תאונות דרכים.

ד"א המשטרה הצרפתית כן אוכפת באופן די חמור את החוקים כולל מהירות מאז ומעולם, לא כדאי להסתבך עם המשטרה שם.

פורסם
יכול להיות שביחס למספר האנשים מצב הצרפתים (אולי) דומה לשלנו אבל אני חושב שביחס לנסועה השנתית יש פה יותר תאונות דרכים.

הנה נתוני תאונות הדרכים בעולם בשנת 2013, אפשר למיין לפי אוכלוסיה ולפי נסועה - פשוט מקליקים על העמודה הרלוונטית בטבלה. המצב בישראל טוב יותר מזה שבצרפת בשני המדדים שציינת.

לצערי לא מצאתי השוואה דומה לשנת 2017, אבל סביר להניח שהיחס נשאר דומה.

פורסם
מה יקרה כאשר תיהיה החמרה במהירות של עד 10 קמ''ש? פקקים פקקים ועוד פקקים וזה יגרום לחוסר סובלנות. לכן לדעתי עדיף לאכוף את הדברים שמסביב שבאמת גורמים לתאונות.

תיאוריה יפה, אבל לא מגובה מחקרית.

פורסם
הנה נתוני תאונות הדרכים בעולם בשנת 2013, אפשר למיין לפי אוכלוסיה ולפי נסועה - פשוט מקליקים על העמודה הרלוונטית בטבלה. המצב בישראל טוב יותר מזה שבצרפת בשני המדדים שציינת.

לצערי לא מצאתי השוואה דומה לשנת 2017, אבל סביר להניח שהיחס נשאר דומה.

הנה הקישור לטבלה: קישור.

פורסם
כנראה שאת התופעה של עליית מספר ההרוגים יש לייחס לשינויים בהרגלי הנהיגה - שימוש בטלפונים סלולריים למשל - ופחות לרמת הבטיחות של התשתית ושל הרכבים.

מה שהפתיע אותי אלה הצעדים בהם מתכוונת לנקוט הממשלה הצרפתית - הורדת המהירות המותרת בכבישים בין עירוניים והחמרת הענישה לנהגים שמשתמשים בטלפונים סלולריים.

האם לדעתכם צעדים אלה באמת יעזרו?

להוריד ב-10 קמ"ש מהירות בכבישים, לא יעזור בכלום. זה זניח.

אבל גם בארה"ב רואים עלייה בתאונות הדרכים בשנתיים האחרונות, וגם שם האצבע מכוונת לסלולרי.

המגמה הזו תאיץ את התהליך הטכנולוגי של הוצאת ההגה מהידיים של הנהגים. עד אז, אבזור בטיחות אקטיבי יהיה בראש סדר העדיפויות, ובצדק. גם חברתית, נהגים יעדיפו שייקחו מהם את האחריות, מאשר לוותר על הסלולרי (או להענש על השימוש בו).

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

• תוכן חדש...