Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7798 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם.

אולי משהו יוכל לעזור לי עם בעיית חשמל:

ברצוני לחבר מנורה של 10W לחיבור המצית ברכב, עכשיו,כמה זרם היא תצרוך והאם ניתן לחבר למצית,כלומר,עד כמה זרם בכלל ניתן לחבר למצית,נניח המנורה תדלוק וגם המצית או עוד משהו....לא יהיה עומס?

עד כמה זרם ניתן לחבר צרכנים לחיבור המצית ברכב?

תודה ולילה טוב לעל העונים.

פורסם
שלום לכולם.

אולי משהו יוכל לעזור לי עם בעיית חשמל:

ברצוני לחבר מנורה של 10W לחיבור המצית ברכב, עכשיו,כמה זרם היא תצרוך והאם ניתן לחבר למצית,כלומר,עד כמה זרם בכלל ניתן לחבר למצית,נניח המנורה תדלוק וגם המצית או עוד משהו....לא יהיה עומס?

עד כמה זרם ניתן לחבר צרכנים לחיבור המצית ברכב?

תודה ולילה טוב לעל העונים.

ראשית אתה יכול לחבר למצית 10W ללא כל בעיה גם עם המצית יחד כמובן ע"י מפצל לשאלתך השניה למה אתה בכלל מחבר את כל הצרכנים למצית ? למה שלא תעביר כבל מסודר של פלוס ישירות למצבר שלך ומינוס מגוף הרכב ,כך תוכל לחבר כמה צרכנים שאתה רוצה ללא הגבלה של פיוז אחד של המצית ,ואל תישכח לחבר פיוז מתאים לפני כל צרכן שמתחבר לחוט שתעביר.
פורסם

מנורת 10W תצרוך כמעט 1A ואין בעיה לחבר לשקע המצת (מצת מקורי לוקח בטוח כ 5A ע"מ להתחמם)

תבדוק איזה פיוז יש על הקו של המצת, ואף פעם אל תעבור מהשקע את המחצית מגודל הפיוז.

בד"כ כשצריך שקעים מוסיפים "שוקולדה" של 2-4 שקעי מצית, אני הוספתי כזו למספר צרכים וחיברתי ישירות (דרך פיוז 20A) למצבר.

my 2 cents

ליאור

Keep The Rubber Side Down ...And...Pedal To The Metal

"מוות לשיעמום"

פורסם

אפשר פשוט להגדיל את הפיוז של המצית נניח ל 20 אמפר ואז ניתן לחבר עד 10 אמפר בטוח?

אגב הצרכן הזה שאני עומד לחבר זהו תאורת מפות בגג,משהו שהזמנתי מחו"ל המיוחד לרכב(מקורי), לכן חשבתי שיותר פשוט לחבר אותו לשקע המצית מאשר לסלול כבלים למצבר,שוקולדה כבר יש לי ,וגם ככה לא תהיה אפשרות לתפעול התאורה במצב שהרכב כבוי וזה יתרון.

פורסם

לגבי הגדלת הפיוז - מאוד לר מומלץ מכיוון שההגבלה הוא לא רק בפיוז אלא גם בחיווט שמוביל למצת וכו' שמתוכנן לעמוד רק בעומס שיועד לו מראש - והפיוז רק משמש כמגן.

יש דרכים אחרות לגרום לתאורה לא לעבוד כאשר הרכב כבוי, אבל בתאורה אני לא מבין למה זה יתרון - אם תרצה להסתכל על משהו כשאתה חונה? - נראה לי עדיף על פני הסיכון הזניח שתשכח אותה דלוקה...

...Carpe Diem

פורסם
אפשר פשוט להגדיל את הפיוז של המצית נניח ל 20 אמפר ואז ניתן לחבר עד 10 אמפר בטוח?

אגב הצרכן הזה שאני עומד לחבר זהו תאורת מפות בגג,משהו שהזמנתי מחו"ל המיוחד לרכב(מקורי), לכן חשבתי שיותר פשוט לחבר אותו לשקע המצית מאשר לסלול כבלים למצבר,שוקולדה כבר יש לי ,וגם ככה לא תהיה אפשרות לתפעול התאורה במצב שהרכב כבוי וזה יתרון.

1. כאמור אין להגדיל את הפיוז! הוא נועד להגן על החוטים שלא יתחממו ויישרפו.

2. אם צריך לחבר צרכן "כבד" (10A וצפונה, בהנחה ששקע המצית מוגן בפיוז 15A) - הדרך הנכונה היא לסלול קו נפרד מהמצבר עם פיוז מתאים בתחילתו.

3. תאורה בהספק 10W אינה צרכן כבד (פחות מ-1A) וניתן להתחבר לכל מקור מתח ברכב פחות או יותר - אפילו לתאורה הפנימית - יש שם מתח קבוע שניתן להתעלק עליו.

אילת-מצפה רמון: שעה ורבע. (דרך עובדה)

20 ליטר דלק הכי מהנים ששרפתי עד היום.

צריכה 1:8.

פורסם

להלן דרך החישובים:

W\V=I

במקרה שלך הזרם הוא זה 0.8333 אמפר.

וקמו שאמרו מקודם אפשר פשוט להתחבר למצבר עם פיוז של לפחות 2 אפר במידה ואתה רוצה שיהיה אפשרות לשימוש כאשר הרכב כביו .

או לחילופין אם אתה לא רוצה שיהיה אפשרות כזו אז פשות תתחבר לקבלים של השוויץ.

פורסם

תודה לכל העונים, היום חיברתי קבוע למצבר עם פיוז 7.5 אמפר - עובד פצצה.

תודה ויום טוב.

פורסם
תודה לכל העונים, היום חיברתי קבוע למצבר עם פיוז 7.5 אמפר - עובד פצצה.

אם הפיוז שחיברת מזין רק את המנורה שציינת, כדאי לדעתי להקטין את הפיוז. פיוז של 2-3 אמפר יעשה את העבודה כהלכה.

מחפש סוזוקי ג'ימני סטיישן 1,600 סמ"ק אוטומט

• תוכן חדש...