Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

ברזים

erga25
dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3176 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אין לי ניסיון עם ברזים במותגים סיניים.

לדעתי ברזים הם מוצרים שכדאי לרכוש עם אחריות - בבית יש לי ברזים משלושה מותגים: חמת, מדגל והאנס-גרוהה. נזקקתי לאחריות של שני האחרונים (דליפה מצינור בברז מטבח של גרוהה ותקלה במנגנון של ברז כיור מדגל), וקיבלתי שירות מצויין. לדעתי בהחלט מצדיק תוספת עלות. צריך להדגיש שמדובר באחריות ארוכה, 5-7 שנים בהתאם לדגם.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

תשמע, ההפרשים בעלויות של ברזים (מעוצבים) למטבח בין הסיניים למה שיש בארץ - תהומיים.

כמה מקרים:

1. בדירה הקודמת שלי השארתי ברז במטבח בן לפחות 4 שנים, סיני, ללא תקלות. ברז נשלף עם מיקסר וצוואר עשוי ספירלה כזו.

2. אצל אימי בדירה גם כן יש ברז מטבח סיני בן 4 שנים (ברז דיי גדול כמו ה"תעשייתיים" שהיו אז מאוד נפוצים) , עובד נהדר ללא בעיות ברכיבים, אבל בערך פעמיים נדרשתי לבצע חיזוקים (כל פעם במקום אחר) כי עם הפעלת הברז דלפו מכל מיני מקומות מים (אלו לדעתי מקומות שלא חוזקו מלכתחילה כמו שצריך, אבל אחרי חיזוק וטיפה לוקטייט, הכל פיקס). כל החיזוקים היו בחלק העליון ולא בחלק שמתחת לשיש.

3. בחדר האמבטיה קניתי אחד 3.5 שנים לפני שעזבתי, הוא עבד טוב אך לקראת הסוף החלה נזילה מהמיקסר (מהמנגנון של הידית), נזילה מאוד מאוד קטנה (טיפה אחת ל...).

ביחס של עלות מול תועלת, בהנחה ואתה יודע שבארץ תקנה ברז שיחזיק לא יותר מ 5-7 שנים במקרה הטוב, זו תמורה טובה לכסף כי אתה קונה בפחות מחצי מחיר מהסחורה שיש בארץ. מצד שני, זה יותר רווחי אם אתה מחליף בעצמך ולא נזקק לשירותים של בעל מקצוע.

היום, בארץ, מתחילים לצבור תאוצה הברזים בגימור שחור מט - מה שיותר מתאים לעיצוביי ה-וינטאג' הסמי-מודרניים.

המחירים בארץ מופקעים אך בחו"ל מדובר ברבע מחיר אם לא פחות.

אין לי מושג איך הסחורה הזו עומדת במבחן הזמן, אבל צריך לקחת בחשבון שברוב המקרים זה לא שיא האיכות, למרות שהגימור החיצוני נראה מאוד משכנע ורוב מנגנוני המיסקר הם פטנטים שכבר כולם מכירים ואצל כולם עובדים ללא בעיות כמעט בכלל.

צריך לקחת בחשבון שבברזי אמבטיה שמתי לב שתמיד מסופקים אביזרים (כגון מזלף בעיקר) שמקטינים את לחץ המים (אך בעלי ספיקה גבוהה בד"כ) - ובמקומות שבהם לחץ המים לא גבוה במיוחד, זה דיי מבאס כי אז הלחץ שמתקבל מהמזלף מאוד נמוך... (ואז צריך לקנות מזלף בארץ שנותן יותר לחץ על חשבון ספיקה).

איציק

Deepal S05 MAX MY26 272Hp 
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם

אני גר בדירה הנוכחית קצת למעלה מ-4 שנים, אבל בדיקרה הקודמת הברזים החזיקו לי 17 שנים, וחוץ מברז המטבח שהיה נוזל בקביעות מהחיבור בין המזלף לצינור הגמיש לא היו בעיות. הברזים היו בחלקם חמת ובחלקם איזה משהו איטלקי ב-100 ש"ח (של 1996), שחוץ מה"כרום" שירד שרדו בגבורה. מה שכן הצריך החלפה תדירה היו המזלפיםן, הן במטבח והן במקלחות, וזאת למרות שהיה מסנן אבנית בכניסה לדירה.

בסופו של דבר מרבית הברזים מגיעים מסין, וההבדל הוא המותג על הקופסא, אבל גם השירות. אם אתה בונה על ברז "חד פעמי" ויכולת להחליפו בעצמך זה סיפור שונה מהמצב שלי כיון שאני לא עושה עבודות כאלה בעצמי - תמיד זה נגמר בדליפות - וכל ביקור של שרברב מכפיל את מחיר הברז.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

הברזים של "פעם" וגם המכוניות "של פעם" ועוד הרבה דברים "של פעם" היו בנויים לתלפיות במונחים של ייצור המוני מודרני סטייל 2017.

גם המחירים של המוצרים (ביחס של עלות מוצר מול מספר משכורות) ירדו , אבל איתם גם אורך החיים.

יש מוצרים שמחזיקים המון שנים - אבל היום הסטנדרט עומד על 5-7 שנות אחריות, וכנהוג בייצור המוני - הם מתפגרים לא רחוק מזה (תום האחריות).

איציק

Deepal S05 MAX MY26 272Hp 
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

• תוכן חדש...